Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? - Sayfa 4

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? - Sayfa 4

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Chonk

Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak?

makh
Kesinlikle size katılıyorum sayın moderatör. İslamiyeti'de Kuran-ı kerimden öğrenmek gerek Yahudiliği ve Hristiyanlığı kutsal kitaplardan öğrenmek gerektiği gibi. Açık ansiklopedi vikipedian sadece kişilerin yorumlarını yansıtıyor aynen sizin burda Hristiyanlığın metinlerini yansıttığınız gibi. O sebepledir ki eğer vikipedia ya yorum yazmak yanlışsa buradada sizlerin kutsal metinleri yazmanız samimiyetinize dair şüphe uyandırır. Ayrıca Kuran'da önceki sayfalarda belirttiğiniz gibi H.z İsa ya inanmamazlık gibi bişey yoktur. imanın şartlarında peygamberlere iman vardır. eğer H.z İsa ya inanmıyorsunuz imanınız tam değildir ve müslüman değilsinizdir. Ayrıca Yahudiliği Hristiyanlıktan önce gelmesine rağmen din olarak görüyorsunuzda Müslümanlık sırf Hristiyanlıktan sora geldi diye niye din olarak görmüyorsunuz hep Müslümanlığı muhattap alarak yorumlar yapıyorsunuz ?
Bakın size öncelikle bir şeyi açıklayayım.
İman'ın şartından bahsetmeden önce, iman nedir bunu öğrenmek gerekir. Eğer siz İsa'ya iman ediyorum diyorsanız, o zaman imanın şartını yerine getirmeniz gerekir. Ama siz İsa'ya iman ediyorum dedikten sonra O'nun sözünü dinlemiyorsanız, sözünden gitmiyorsanız ve hatta kabul etmiyorsanız orada bir problem var demektir.

Sözde iman var,
Özde iman var. Sizin bahsettiğiniz sözde iman.
Eğer İsa Mesih'e iman etseydiniz o zaman O'nun sözünden giderdiniz.

İnanıp, inanmamak biz hristiyanlar tarafından bir şey ifade etmiyor.
Zira Tanrı zaten var, İsa Mesih zaten var, Sözü zaten vardır.
Mesele bunların var olduğuna inanıp, inanmamak değildir. Mesela "iman" etmektir. Yoksa herkes iyi kötü kendine göre bir tanrı inanışına, bir peygamber inanışına sahiptir. Bu konuda "her yiğidin yoğurt yeme tarzı farklıdır." şeklinde bir şey söz konusu olamaz. "Ben inanıyorum ama bu şekilde inanıyorum, sonuçta bende inanıyorum." demek ile "Ben inanmıyorum" demenin arasında bir fark yoktur.

Bir şey daha belirtmeliyim ki Kuran'da Hz.İsa vardır. İncil'de Yeşua(İsa) Mesih vardır. Kuran'daki Hz.İsa ismiyle bahsedilen kişi ile Hristiyanların iman ettiği İsa Mesih aynı kişi değillerdir. Zira İncil'de İsa Mesih, Kuran'ı yalanlar. Kuran da İncil'i bu konuda doğrular ve İncil'in söylediğine ters bir müjde bildirir.

Ayrıca mesele bizim din görüp görmememiz değildir.
Mesele Kutsal Kitabın ne dediğidir. Bunu şöyle düşünün, her gün dünyanın bir yerinde değişik inançlar, değişik dinler ortaya çıkıyor. Yarın birisi size gelip "bak biz sizide kabul ediyoruz, bu da son din." derse siz gidip o dine mi geçeceksiniz? Yoksa önce oturup kuran'a bakacak ve gerçekten böyle bir dinin gelip gelmeyeceğini mi araştıracaksınız? Tabiki kurana bakarsınız bir müslüman olarak.

Şimdi o zaman daha iyi anlayabilirsiniz anlatacaklarımı.
Tevrat'da, Zebur'da yazan her şey Mesih'in gelişini işaret eder, söyler. İncil'de yazan her şey de Tevrat ve Zebur'da yazan her şeyi onaylar. Ayrıca bu 3 kitap birbirinden bağımsız kitaplar değildir. Malesef Türkiye'de 3 ayrı din, 3 ayrı kitap anlayışı mevcuttur bu konuda. Ancak öyle değil. Tevrat olmadan Zebur olmaz, İncil olmadan Tevrat ve Zebur olmaz. Bunların üçü tek bir kitaptır. Yani Kutsal Kitap. Ve tamamlanmıştır. Yani bir başka kitap, bir başka söz, bir başka kurtarıcı yok. Durum böyleyken, kitaplar bize tamamlandığını söylerken, gelecekteki sahte peygamberlerden bahsederken, başka bir kurtarıcının olmadığını açıkça belirtirken bizim neden kuran'ı kabul etmemizi bekliyorsunuz? Size bu konu kendinden sonra geleni kabul etmeme lüksüne sahip, bu konuda nazlanılabilecek bir konu mu? Bu şekilde düşünmeniz açıkçası mantık dışı.

Ayrıca biz müslümanlığı din olarak görüyoruz. Dünyada binlerce din var. Biz hepsini din olarak görüyoruz. Ancak Tanrı'dan olmadıklarını, Tanrı'ya ait olmadıklarını söylüyoruz. Bizim din olarak görmediğimiz bir şey varsa o da hristiyanlıktır. Çünkü Hristiyanlık daha çok bir yaşam tarzıdır, adanmadır. Tanrı ile bire bir ilişki kurmak, baba-evlat ilişkisidir.

Önce okuyalım. Ama okumadan önce motivasyonumuzu iyi belirleyelim. Yoksa boşa okumuş oluruz. Daha sonra da yorumumuzu yapalım. Kulaktan dolma bilgilerle konuşmak, tartışmak ile hiçbir yere varamayız.

Sevgiler

hristiyanlık
spranos

makh
moderator1
Dolayısıyla vikipedia metinlerindeki aldatmacaya cevaben doğrusunu şu şekilde toparlamak gerekir;

Yahudi Kutsal Kitapları'ndaki Mesih kavramı ile hristiyanların inandığı Mesih kavramı arasında "dünyasal krallık" haricinde farklılık yoktur. Ayrıca kimi hristiyanların son günler öğretilerine göre de bu "dünyasal krallık" da gerçekleşecektir, ancak ikinci gelişten sonra. Dolayısıyla bu da tam bir farklılık değildir, daha sonra gerçekleşeceği ifade edilen bir peygamberliktir, kökeni de yine Yahudiler değil Yahudi Kutsal Kitapları'ndaki bazı ayetlerdir.

Yahudiler ve hristiyanlar arasındaki esas fark kavramsal değil, Mesih'in kim olduğuna dairdir.

Son olarak size önerimiz, verdiğimiz ayet referanslarından da ortaya çıkacağı üzere hristiyanlığı hristiyan Kutsal Kitap metinlerinden, yahudiliği yahudi Kutsal Kitap metinlerinden öğrenmenizdir.

Hergün herkesin metin girerek değiştirebileceği açık ansiklopedi vikipediadan değil. Bu ayrıca sizin samimiyetinize dair de bir şüphe uyandırır bizlerde...

Kesinlikle size katılıyorum sayın moderatör. İslamiyeti'de Kuran-ı kerimden öğrenmek gerek Yahudiliği ve Hristiyanlığı kutsal kitaplardan öğrenmek gerektiği gibi. Açık ansiklopedi vikipedian sadece kişilerin yorumlarını yansıtıyor aynen sizin burda Hristiyanlığın metinlerini yansıttığınız gibi. O sebepledir ki eğer vikipedia ya yorum yazmak yanlışsa buradada sizlerin kutsal metinleri yazmanız samimiyetinize dair şüphe uyandırır. Ayrıca Kuran'da önceki sayfalarda belirttiğiniz gibi H.z İsa ya inanmamazlık gibi bişey yoktur. imanın şartlarında peygamberlere iman vardır. eğer H.z İsa ya inanmıyorsunuz imanınız tam değildir ve müslüman değilsinizdir. Ayrıca Yahudiliği Hristiyanlıktan önce gelmesine rağmen din olarak görüyorsunuzda Müslümanlık sırf Hristiyanlıktan sora geldi diye niye din olarak görmüyorsunuz hep Müslümanlığı muhattap alarak yorumlar yapıyorsunuz ?
Ulkenin %60 ve ustu kesim Musluman oldugu icin siteye giren kisilerin Musluman olma ihtimali yuksektir,Hristiyanlik hakkinda bir nevi arastirma yapan soru soran ama Isa'ya iman etmeyen kisilerin Musluman olma ihtimali yuksektir,Bazilari inanc kismina Ateizm yazarlar ama Musluman degerlerini ve inanclarini baz alarak konusurlar.Bunun icin Muslumanligi muhatap alarak yaziyorlar.

Ayrica bana mavi ekran veren bir yaziniz var,Hristiyan'larin Musluman'ligi sonradan gelen din oldugu icin kabul etmedigini nereden cikardiniz ? Ben bu dini m.o 10000'de gelse dahi kabul etmezdim,Yine yanlis anlasilmasin bu bir hakaret degildir benim inancimdir,Benim dusuncelerime ters bir dindir.

Oyle bir sey derseniz ben de size niye Hinduizm'i kabul etmiyorsunuz derim,Madem cok seviyorsunuz sizden once ki dinleri kabul etmeyi o zaman bunu da kabul edin.Sizin sacmaliginiza karsilik benim de sacmalamam budur.

Museviligi'de once geldi diye kabul etmiyorlar,Senaryonuz bunlar,Gidin film yazin.

[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]

hristiyanlık
ali_köse

Yahudilerin eski ahit ve dili ile ilgili uzmanlıklarını tartışamayız sanırım. Kısaca bu metinlerin hepsi bu ulusa ve bu ulus içinden çıkan peygamberler aracılığı ile hitap ettiler. İbrani ve diğer eski kadim dillere (Aramca gibi.) bu kadar hakim bir ulus nasıl oluyorda inandıkları kitapta bolca geçen Mesih kavramı ile yeni ahitte anlatılan yada sizin değiminizle "müjdelenen" kurtarıcı arasında bir türlü bağ kuramıyorlar?

Evet Mesihsel dönem ve sonrasında İsevi olan bir çok yahudi olsada İsa gerçekten eski ahitte beklenen kral mesih ise bu gün bu kurtacıya koşmayan tek bir yahudinin olmaması gerekirdi.

Yani bir romalının iman etmesinden çok bir yahudinin iman etmesi beklenen bir durum değilmidir?

Gerçi İsa ve sonrası dönemde iman eden yahudilerinde bir çoğu helenleşmiş yahudiler olması Pavlus'unda bunlardan biri olması aydınlanma çağı ve sonrasında metinler ve tarihsel incelemelerle çok üzerinde durulan ve öne sürülen savlar. Bu konularda ne düşünüyorsunuz?

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Öncelikle ilk paragrafınızda bir saptırma söz konusudur, konuyu kendinize göre farklı şekilde anlatmaktasınız. İkinci paragrafınızda dabu hatanızı düzeltmeye çalışmaktasınız.

Ayrıca Aramca değil, esas Yahudi dili İbranice'dir, bazı bölgeler Aramice kullanır. O devirde en çok kullanılan dil ise Grekçe'dir. Kendi Kutsal Kitapları bile o dönemde grekçedir, grekçe eski antlaşma çevirisine Septuagint denir.

Son paragrafınızda da bir iddianız var "helenleşmiş Yahudi". Öncelikle belirtmek isteriz ki Pavlus'u hiç tanımadığınız ve kendisi hakkında bilgi sahibi olmadığınız ortaya çıkıyor. Pavlus kendisini, yargılanırken, Yahudilere öz be öz Yahudi, Ferisi mezhebinden olarak tanıtıyor, kendisini anlatıyor.

Ayrıca "helenleşmiş Yahudi" tezleri iman eden hristiyanlar için DEĞİL, özellikle Septuagint çevirisi kullanmaya başlandığı tarih ile M.S. 70 yılına kadar olan süreç için söylenir. Lütfen tarihi tezleri çarpıtmadan aktarınız ki güvenilirliğinizi kaybetmeyiniz. M.S. 70 den sonra çeşitli Yahudi yazarların İbranice yazıları yer almaya başlar. 70 yılında Kudüs'ün Roma İmparatorluğu tarafından yıkılması, bir öze dönüş, bir yahudi milliyetçiliği rüzgarı başlatır, bunun sonucu olarak da İbranice'ye yönelme ve kullanma başlar. O tarihe kadar İbranice metinler görülmemektedir. (Greek-speaking Judaism survived, however, on a smaller scale into the medieval period. Cf. Natalio Fernández Marcos, The Septuagint in Context: Introduction to the Greek Bible, Leiden: Brill, 2000)

Ayrıca Mesih'e her yahudinin iman etmeyeceği de hem Yahudi Kutsal Kitap metinlerinde, hem Hristiyan Kutsal Kitap metinlerinde açıkça belirtilen birşeydir. Yeşaya 40. bölümden 66'a kadar okursanız bunun bazı örneklerini görebilirsiniz.

hristiyanlık
GabrielMessiah

Cok pardonda ben hiç bir ailenin cocuguna 1 yaşından itibaren ögretmesini bırak hiç bir zaman hristiyanlıgı ve onun peygamberi olarak saydıgınız Mesih'i sevdirdiklerini görmedim.Sevdirmeyi anlatmayı bi kenara bırak lafını ettirmiyorlar sizin bahsettiginiz aileler nerede ???
scourge of God
Cevap için teşekkürler. Mesajımın altındaki bazı açıklamalar ve sonrasında yaptığım araştırmalar beni karmaşaya sürüklemişti açıkcası. Aydınlanmış oldum cevabınızla.

Mesela şuan açmış olduğum bir sayfada mesajımın altına site yönetimi imzası ile yazılan mesajın aksini bulmuştum. Bana varilen cevapta bazı yahudi kesimlerince hristiyanlığın bir yahudi mezhebi gibi görüldüğü yazıyor, buna göre benim anladığım ise yahudilerin Hristiyanlığa ve Hristiyanlara kucak açtığı manası çıkıyordu. H.z. İsa yı mesih kabul ettiklerini anlamıştım. (Yanlış anlamam varsa cahilliğime verin)

Ki, aşağıda alıntı yaptığım yazıda bunun aksi yazılıyor:

Hristiyanlar İsa'nın, Yahudilerin asırlardır bekledikleri, Yahudi dini metinlerinde anlatılan Mesih olduğuna inanırlar. Yahudiler bu görüşe katılmaz ve kendisi de bir Yahudi olarak dünyaya gelmiş olan İsa'yı Mesih olarak kabul etmezler. Yahudiler Mesih'in özellikle birinci yüzyılda Roma İmparatorluğu'nda yaşadıkları sorunları sona erdirmek üzere Tanrı tarafından Yahudi ırkına gönderileceğini, dünyevi bir krallık kuracağını ve kendilerine yol göstereceğini düşünüyorlardı. Oysaki Hıristiyanlar Mesih'in daha çok ruhanî bir kurtarıcı olduğuna ve insan ırkını kurtarmaya geldiğine inanırlar. Bahsi geçen krallığın ise manevi bir krallık olduğuna inanırlar.

"...Meryem'den Mesih diye tanınan İsa doğdu." (Matta İncili: 1,16)
"Ama biz çarmıha gerilmiş Mesih'i duyuruyoruz. Yahudiler bunu yüzkarası, öteki uluslar da saçmalık sayarlar." (1. Korintliler 1,23)
Kaynak Vikipedi http://tr.wikipedia.org/wiki/Musevilikte_Mesih

Buna göre yahudilerin Mesih kavramı Hristiyanlarınkinden oldukça farklı. Ben yahudi dininin bir uzantısı gibi gösterilmesine karşıyım Hristiyanlığın. Hristiyanlık orjin bir dindin ve diğer ondan önceki dinlerden etkilenmemiştir ve onların bir mezhebi gibi görülmeside yanlıştır kanımca.

Son olarak, tüm müslümanlar ayrım gözetmeksizin Yaradanın tüm peygamberlerini severler. H.z. İsa da dahil. Yani hepimiz H.z. İsa yı severiz =) Yolladığı tüm dinleri kutsal kitapları da onaylarlarız ve yine ayrım gözetmeksizin. H.z. İsa yı sevmeme şaşmamak lazım, bizde çocuk bir yaşına geldiğinde başlar Yaratıcı ve yolladığı peygamberleri anlatma ve sevdirme terbiyesi...

Sorularımın amacıda şunu anlamaktı: Bizde aileler analar çocuk ilk soruları sormaya başladığında tüm dinlerin kitaplarını ve peygamberlerini sevdirir yaradan sevgisi aşılarken bir yandan. Acaba dedim siz Hristiyanlardada bu varmı ve yahudilerde. Kendi dininizin öğretilerini aşılarken çocuklarınıza diğer yandanda farklı dinleride anlatıyormuydunuz.. Edindiğim izlenimler olmadığı yönündeydi, ama ilk aldığım cevaplar bunun aksini söylüyordu, araştırmalarımda cevapların aksini.. Tam bir kafa karışıklığı yaşarken son cevaplarınız aydınlattı sağolun.

Hep bilinen yahudilerin Hristiyan düşmanlığını ben kendimce görmüş oldum, sizin düşünceleriniz farklı olsada...

İncildeki ayetlerin yazdığınız kısımları bana sıcak ve hoş geldi ancak ben kendime göre yorumladım. Yorum farklılıkları olacaktır elbet, fakat fark ettimki kendi kutsal kitabımla büyük benzerlikler taşımakta..

Din hem sosyal kurallar hemde bireysel kurallardan oluşur, Hristiyanlıkla İslamın ortak çok yönü var, topluma insana ve yaratılan her tür canlı cansız varlığa saygı, kendi bedenine saygı, ruhuna saygı vs...

İlginçtirki bu kadar ortak yön olmasına karşı hala nedendir bazı düşmanlıklar anlamış değilim. Basitçe sanki bir futbol takımı çekişmesine döndürülmüş, senin dinin hayır benim dinim diyerek... Karşılıklı saygı olması gerekirken. Yazık...

hristiyanlık
makh

Chonk
makh
Bakın size öncelikle bir şeyi açıklayayım.
İman'ın şartından bahsetmeden önce, iman nedir bunu öğrenmek gerekir. Eğer siz İsa'ya iman ediyorum diyorsanız, o zaman imanın şartını yerine getirmeniz gerekir. Ama siz İsa'ya iman ediyorum dedikten sonra O'nun sözünü dinlemiyorsanız, sözünden gitmiyorsanız ve hatta kabul etmiyorsanız orada bir problem var demektir.

Sözde iman var,
Özde iman var. Sizin bahsettiğiniz sözde iman.
Eğer İsa Mesih'e iman etseydiniz o zaman O'nun sözünden giderdiniz.

İnanıp, inanmamak biz hristiyanlar tarafından bir şey ifade etmiyor.
Zira Tanrı zaten var, İsa Mesih zaten var, Sözü zaten vardır.
Mesele bunların var olduğuna inanıp, inanmamak değildir. Mesela "iman" etmektir. Yoksa herkes iyi kötü kendine göre bir tanrı inanışına, bir peygamber inanışına sahiptir. Bu konuda "her yiğidin yoğurt yeme tarzı farklıdır." şeklinde bir şey söz konusu olamaz. "Ben inanıyorum ama bu şekilde inanıyorum, sonuçta bende inanıyorum." demek ile "Ben inanmıyorum" demenin arasında bir fark yoktur.

Bir şey daha belirtmeliyim ki Kuran'da Hz.İsa vardır. İncil'de Yeşua(İsa) Mesih vardır. Kuran'daki Hz.İsa ismiyle bahsedilen kişi ile Hristiyanların iman ettiği İsa Mesih aynı kişi değillerdir. Zira İncil'de İsa Mesih, Kuran'ı yalanlar. Kuran da İncil'i bu konuda doğrular ve İncil'in söylediğine ters bir müjde bildirir.

Ayrıca mesele bizim din görüp görmememiz değildir.
Mesele Kutsal Kitabın ne dediğidir. Bunu şöyle düşünün, her gün dünyanın bir yerinde değişik inançlar, değişik dinler ortaya çıkıyor. Yarın birisi size gelip "bak biz sizide kabul ediyoruz, bu da son din." derse siz gidip o dine mi geçeceksiniz? Yoksa önce oturup kuran'a bakacak ve gerçekten böyle bir dinin gelip gelmeyeceğini mi araştıracaksınız? Tabiki kurana bakarsınız bir müslüman olarak.

Şimdi o zaman daha iyi anlayabilirsiniz anlatacaklarımı.
Tevrat'da, Zebur'da yazan her şey Mesih'in gelişini işaret eder, söyler. İncil'de yazan her şey de Tevrat ve Zebur'da yazan her şeyi onaylar. Ayrıca bu 3 kitap birbirinden bağımsız kitaplar değildir. Malesef Türkiye'de 3 ayrı din, 3 ayrı kitap anlayışı mevcuttur bu konuda. Ancak öyle değil. Tevrat olmadan Zebur olmaz, İncil olmadan Tevrat ve Zebur olmaz. Bunların üçü tek bir kitaptır. Yani Kutsal Kitap. Ve tamamlanmıştır. Yani bir başka kitap, bir başka söz, bir başka kurtarıcı yok. Durum böyleyken, kitaplar bize tamamlandığını söylerken, gelecekteki sahte peygamberlerden bahsederken, başka bir kurtarıcının olmadığını açıkça belirtirken bizim neden kuran'ı kabul etmemizi bekliyorsunuz? Size bu konu kendinden sonra geleni kabul etmeme lüksüne sahip, bu konuda nazlanılabilecek bir konu mu? Bu şekilde düşünmeniz açıkçası mantık dışı.

Ayrıca biz müslümanlığı din olarak görüyoruz. Dünyada binlerce din var. Biz hepsini din olarak görüyoruz. Ancak Tanrı'dan olmadıklarını, Tanrı'ya ait olmadıklarını söylüyoruz. Bizim din olarak görmediğimiz bir şey varsa o da hristiyanlıktır. Çünkü Hristiyanlık daha çok bir yaşam tarzıdır, adanmadır. Tanrı ile bire bir ilişki kurmak, baba-evlat ilişkisidir.

Önce okuyalım. Ama okumadan önce motivasyonumuzu iyi belirleyelim. Yoksa boşa okumuş oluruz. Daha sonra da yorumumuzu yapalım. Kulaktan dolma bilgilerle konuşmak, tartışmak ile hiçbir yere varamayız.

Sevgiler

peygamberlere iman demek Allah ın elçi olarak gönderdiği kullarının elçi olduklarına iman etmektir. sizin yazdığınız ise H.z isa ( Mesih ) kurallarına iman etmektir. ikisi farklıdır arkadaşım o yüzden bir müslüman olarak kendi imanımı sözde değil özde olarak iç rahatlığım ile tastik edebilriim.

2. Hristiyanlık Msülümanlıktan önce gelmiş olmasına rağman Müslümanlığı yalanlamıştır diye bir anlam çıkardım yazılarınızdan. Kutsal metinler o şekilde diye ifade ettiniz. peki kutsal metinlerde Allah tarafından gönderilmeyen bir din bu gun Papa tarafından bir din olarak nasıl muhattap alınıyor ? müslümanlara ait olan kutsal günler kutlanıyor? vatikanda ramazanda iftar veriliyor ?

3. kısmen şu yazdığınıza katılıyorum Türkiyede İncil Tevrat ve Zebur ayrı dinlere ait kitaplar olarak görülüyor ama şu eksik bu sadece türkiyede değil dünyanın heryerinde aynı görülüyor. ama kesinlikle yanlış çünkü Tevrat , Zebur , İncil , Kuran ve bu kitaplar haricinde suhuflar gönderilen binlerce peygamber hep aynı şeyi anlatmışlardır Yaradan Allah . O na iman edin.

4. Hak olan her din yaşam tarzıdır. dünyada huzur ahirette kurtuluş için yaşamınızı belirler. bu belirleme kimin Yaratıcı kimin kul olduğunu belirleyerek olur.

5 . evet önce okuyalım araştıralım. 33 yaşındayım 2 üniversite bitirdim okumaya ve araştırmaya çok meraklıyım. orta okulda kutsal kitapları incelemeye başladım. şu an hristiyan olan bir iş ortağım var ve hala onunla okurum tartışırım araştırırım.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? konusuna benzer konular;

Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri Doğacak çocuklarımıza verilebilecek,Türkçe ile uyumlu güzel Hristiyan isimleri: (Not:Bu isimler orijinallerinin Türkçe'ye uydurulmuş halleridir*) Anjelika Ada Adela/Adelina

Ölümden sonra bebeklere ne olacak ? Hassas bir konu Tamamen tanrının tasarrufunda olan bir konu Bebekler doğal ve en iyi şekilde yaratılmışdır,Ancak büyüdükçe çevresinden öğrendikleri ile kişiliği oluşur.Bir yandan vicdan öte yandan öğrendikleri ile vicdanlarıyla uyumlu yada ters yönde yaşarlar.Sonuçta kendine ve topluma yararlı yada zararlı olurlar.Ancak bu kişi hep aynı toplumdamı kalacak yada daha iyi yada daha kötü toplumamı gidecek, ve değişecekmidir,Rab bilir.Çünkü bizler geleceği bilemeyiz,sadece tahmin ederiz. Baba'nın gazabına uğramış şehirlerde bebeklerde ölüyor.İşte burda bir durmamız lazım.Bebek Baba'dan kopmuşluğumuzun cezası ile doğar.Ama henüz ekstra günah işlemişdir.On emre ters düşecek bir hareketi henüz yoktur.(Hayal dünyasında ve rüyalarında neler...

Beni ikna et hristiyan olayım diyen müslümanlar için Bizler bazı misyonerler gibi sokağa çıkıp tartışarak ikna etmeye çalışmıyoruz, bizler İncil'e göre hareket etmeye çalışıyoruz. Bu tür kişilerin okuması gereken yazı şudur: http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=179 Ayrıca yazısından şu paragrafı da alıntılıyorum:

1000 yıllık krallıktan sonra ne olacak? öncelikle Rab İsa mesihin lütfu üzerinize olsun kardeşlerim.. aklıma bir soru takıldı ölümden ve yargılamadan sonra 1000 yılık bir mesih krallığından söz ediliyor peki bu bin yıldan sonra ne olacak? saygılarımla...

Bundan sonra ne olacak? T.C. yıllarca yurt dışında kötü bir imajla tanınacak. Yurt dışındaki müslüman Türklere katil gözüyle bakılacak. Yurt dışındaki her faaliyetimiz şüphe ile karşılanacak, hep bu katliamın gölgesi olacak. İslamiyet eskisinden daha da kötü bilinmeye devam edecek. İslamiyet'te din değiştirenlere karşı hoşgörü değil "katli vaciptir" kabulunun var olduğu bilinecek. Yurt dışındaki bir çok kilise, misyon kuruluşu ellerine imkan geçtiğinde veya kendilerine sorulduğunda Türkiye aleyhine oy verecekler. Birçok organizasyon Türkiye'yi kınayacak. Müslümanlığı reddedip, Hristiyanlığa geçen Hristiyan Türkler daha çok bilinecek. Ev kiliseleri daha çok dikkat çekecek Zirve Yayıncılık, Bedava İncil gönderen kurumlar daha çok araştırılacak, bilinecek

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : 4- Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? - Sayfa 4

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler