Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Chonk

Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak?

makh
peygamberlere iman demek Allah ın elçi olarak gönderdiği kullarının elçi olduklarına iman etmektir. sizin yazdığınız ise H.z isa ( Mesih ) kurallarına iman etmektir. ikisi farklıdır arkadaşım o yüzden bir müslüman olarak kendi imanımı sözde değil özde olarak iç rahatlığım ile tastik edebilriim.

2. Hristiyanlık Msülümanlıktan önce gelmiş olmasına rağman Müslümanlığı yalanlamıştır diye bir anlam çıkardım yazılarınızdan. Kutsal metinler o şekilde diye ifade ettiniz. peki kutsal metinlerde Allah tarafından gönderilmeyen bir din bu gun Papa tarafından bir din olarak nasıl muhattap alınıyor ? müslümanlara ait olan kutsal günler kutlanıyor? vatikanda ramazanda iftar veriliyor ?

3. kısmen şu yazdığınıza katılıyorum Türkiyede İncil Tevrat ve Zebur ayrı dinlere ait kitaplar olarak görülüyor ama şu eksik bu sadece türkiyede değil dünyanın heryerinde aynı görülüyor. ama kesinlikle yanlış çünkü Tevrat , Zebur , İncil , Kuran ve bu kitaplar haricinde suhuflar gönderilen binlerce peygamber hep aynı şeyi anlatmışlardır Yaradan Allah . O na iman edin.

4. Hak olan her din yaşam tarzıdır. dünyada huzur ahirette kurtuluş için yaşamınızı belirler. bu belirleme kimin Yaratıcı kimin kul olduğunu belirleyerek olur.

5 . evet önce okuyalım araştıralım. 33 yaşındayım 2 üniversite bitirdim okumaya ve araştırmaya çok meraklıyım. orta okulda kutsal kitapları incelemeye başladım. şu an hristiyan olan bir iş ortağım var ve hala onunla okurum tartışırım araştırırım.
  1. Peygamberler imandan bahsediyorsunuz ama imanın onun kurallarına iman etmekten farklı olduğundan bahsediyorsunuz. Peygamberin görevi Tanrı'nın mesajını iletmektir. Peygamberin ilettiği kural Tanrı'dan olduğuna göre onun kurallarına iman etmeniz neden yanlış? Peygamber kendine göre mi koyuyor sizin inancınızda kuralları yoksa Tanrı'dan aldığı vahiye göre mi?
  2. Doğru anlam çıkarmışsınız. Hristiyanlık kendisinden sonra gelen, ister din adı altında ister din adı altında olmaksızın kendisine ters olan tüm mesajları yalanlamıştır. Ayrıca Tanrı'nın laneti altında olduğunuda belirtmiştir.

Şimdi demişsiniz ki Papa tarafından bir din nasıl muhattap alınıyor. Hristiyanlığı mı merak ediyorsunuz yoksa katolikliği mi? Papa'yı muhattap alan kesim katolikler. Eğer Papa'yı merak ediyorsanız katoliklere soracaksınız. Ancak hristiyanlığı merak ediyorsanız o zaman İncil'i soracaksınız bizde incil'den cevap vereceğiz. Hristiyanlıkta Papa yoktur. Ayrıca hristiyanlar müslümanlara ait kutsal günleri kutlamıyor. Eğer vatikan ramazanda iftar vermişse, bunu hoşgörü mesajı altında yapmıştır. Ancak hristiyan inancında ve hristiyanlar arasında böyle bir şey yoktur. Siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız o olayı veya anlamamışsınız. Bunu kendi içinizde değerlendirin.
  3. Eğer dünyanın her yerinde incil, tevrat zebur ayrı dinlere ait kitaplar olarak görülüyor derseniz bu sizin ya bilmeden konuştuğunuzu yada bilerek bu şekilde söylediğinizi gösterir. Zira dünyada genel olarak bilinen bunların Kutsal Kitap'ın bir parçası olduğudur. Ancak islam ülkelerinde böyle bilinir. Tevrat, Zebur ve İncil'de peygamberlerin ve Tanrı'nın anlattığı şeyler ile Kuran'da anlatılanlar yine söylüyorum AYNI DEĞİLDİR. Eğer böyle görmekte ısrar ediyorsanız böyle görün. Ben size olanı söylüyorum.
  4. Hak olan her din diye bir kavram bizim inancımızda yok. O yüzden böyle bir şeyi kabul etmiyoruz.
  5. 33 yaşındasınız, 2 üniversite bitirmişsiniz ve okumaya araştırmaya çok meraklısınız. O zaman kutsal kitap'ı okuyabilirsiniz ve bu konuda kitaplar okuyabilirsiniz. Hristiyanlığı hristiyan kaynaklarından öğrenebilirsiniz. Kutsal Kitap'ı anlamak yaş'a veya eğitime bakmıyor. En bilgili müslüman dahi hristiyan olabiliyor, en yüksek derecede üniversite bitirmiş kişi bile Kutsal Kitap'ı anlamayabiliyor. O yüzden siz okumaya karar verirseniz haberimiz olsun. Sizin için dua edelim forum olarak, RAB size anlayış versin diye.
Esenlikler.

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Vatikan'da sadece müslümanlara yönelik mi faaliyetler var zannediyorsunuz?

Beraber yemek yiyince İslam'ı kabul mu etmiş oluyor?

Lütfen daha ciddi yorumlar yapalım.

hristiyanlık
admin1 Ken Block

makh

3. kısmen şu yazdığınıza katılıyorum Türkiyede İncil Tevrat ve Zebur ayrı dinlere ait kitaplar olarak görülüyor ama şu eksik bu sadece türkiyede değil dünyanın heryerinde aynı görülüyor. ama kesinlikle yanlış çünkü Tevrat , Zebur , İncil , Kuran ve bu kitaplar haricinde suhuflar gönderilen binlerce peygamber hep aynı şeyi anlatmışlardır Yaradan Allah . O na iman edin.
Allah'ı DEĞİL, YHVH'i antlamıştır Tevrat, Zebur, İncil diye bilinen kitaplar 66 adettir. Hiç biri allahı anlatmaz. Lütfen konuyu saptırmayınız ve dayanaksız İslam misyonerliği yapmayınız. Hiç bir tarihi, arkeolojik papirüste allahtan söz edilmez bahsettiğiniz kitaplarda.

Allah, putperest kurayşi kabilesinin mitolojik inaçlarının bir parçasıydı Muhammed zamanından önce. Allah kelimesi sadece burada geçer, lütfen iddia edip yorum yaptığımız konularda "biraz" bilgi sahibi olalım.

hristiyanlık
apostolos

burdan müslüman arkadaşa sesleniyorum evet biz hristiyanlara göre isa mesihe inanmayan kimse cennete gidemez isa mesihe inanıyoruz bizde derseniz diyorum ki sizin isa anlayışınızla bizim ki arasında çok büyük fark var biz diyoruz ki biz baba olanın oğlu rab isaya inanıyoruz siz ise sıradan peygamber bu yüzden biz cennete gidicez eğer müslüman arkadaşlar kuranı araştırsalar isa mesihin hiç bir peygamberde olmayan çok büyük meziyetleri oldugunu görcekler(ölüyü diriltme,somut anlamda babasız dünyaya gelme ve kuranda hiç bir kadının adı anmaz fakat meryem ana kadınların en mübareğidir...vb)ve neden biz cennete gidicez diyince size tuhaf geliyor anlamıyorum sizde sadece müslümanlar cennete gitcek diyorsunuz yahudilerde biz diyor bunun nesi tuhaf?

hristiyanlık
Galadriel

bu beni çok üzüyor?.Tanrı kendini feda ederek bizi bir kere affetti.Belki bir kez daha af tanıyabilir.bu incil'e aykırı diyeceksiniz ama Tanrı bizi seviyor.Tüm günahkarları affetsin
Amin.

13İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.(1. Korintliler 13:13)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? konusuna benzer konular;

Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri Doğacak çocuklarımıza verilebilecek,Türkçe ile uyumlu güzel Hristiyan isimleri: (Not:Bu isimler orijinallerinin Türkçe'ye uydurulmuş halleridir*) Anjelika Ada Adela/Adelina

Ölümden sonra bebeklere ne olacak ? Hassas bir konu Tamamen tanrının tasarrufunda olan bir konu Bebekler doğal ve en iyi şekilde yaratılmışdır,Ancak büyüdükçe çevresinden öğrendikleri ile kişiliği oluşur.Bir yandan vicdan öte yandan öğrendikleri ile vicdanlarıyla uyumlu yada ters yönde yaşarlar.Sonuçta kendine ve topluma yararlı yada zararlı olurlar.Ancak bu kişi hep aynı toplumdamı kalacak yada daha iyi yada daha kötü toplumamı gidecek, ve değişecekmidir,Rab bilir.Çünkü bizler geleceği bilemeyiz,sadece tahmin ederiz. Baba'nın gazabına uğramış şehirlerde bebeklerde ölüyor.İşte burda bir durmamız lazım.Bebek Baba'dan kopmuşluğumuzun cezası ile doğar.Ama henüz ekstra günah işlemişdir.On emre ters düşecek bir hareketi henüz yoktur.(Hayal dünyasında ve rüyalarında neler...

Beni ikna et hristiyan olayım diyen müslümanlar için Bizler bazı misyonerler gibi sokağa çıkıp tartışarak ikna etmeye çalışmıyoruz, bizler İncil'e göre hareket etmeye çalışıyoruz. Bu tür kişilerin okuması gereken yazı şudur: http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=179 Ayrıca yazısından şu paragrafı da alıntılıyorum:

1000 yıllık krallıktan sonra ne olacak? öncelikle Rab İsa mesihin lütfu üzerinize olsun kardeşlerim.. aklıma bir soru takıldı ölümden ve yargılamadan sonra 1000 yılık bir mesih krallığından söz ediliyor peki bu bin yıldan sonra ne olacak? saygılarımla...

Bundan sonra ne olacak? T.C. yıllarca yurt dışında kötü bir imajla tanınacak. Yurt dışındaki müslüman Türklere katil gözüyle bakılacak. Yurt dışındaki her faaliyetimiz şüphe ile karşılanacak, hep bu katliamın gölgesi olacak. İslamiyet eskisinden daha da kötü bilinmeye devam edecek. İslamiyet'te din değiştirenlere karşı hoşgörü değil "katli vaciptir" kabulunun var olduğu bilinecek. Yurt dışındaki bir çok kilise, misyon kuruluşu ellerine imkan geçtiğinde veya kendilerine sorulduğunda Türkiye aleyhine oy verecekler. Birçok organizasyon Türkiye'yi kınayacak. Müslümanlığı reddedip, Hristiyanlığa geçen Hristiyan Türkler daha çok bilinecek. Ev kiliseleri daha çok dikkat çekecek Zirve Yayıncılık, Bedava İncil gönderen kurumlar daha çok araştırılacak, bilinecek

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : 5- Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? - Sayfa 5

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler