| makh |
|
peygamberlere iman demek Allah ın elçi olarak gönderdiği kullarının elçi olduklarına iman etmektir. sizin yazdığınız ise H.z isa ( Mesih ) kurallarına iman etmektir. ikisi farklıdır arkadaşım o yüzden bir müslüman olarak kendi imanımı sözde değil özde olarak iç rahatlığım ile tastik edebilriim. 2. Hristiyanlık Msülümanlıktan önce gelmiş olmasına rağman Müslümanlığı yalanlamıştır diye bir anlam çıkardım yazılarınızdan. Kutsal metinler o şekilde diye ifade ettiniz. peki kutsal metinlerde Allah tarafından gönderilmeyen bir din bu gun Papa tarafından bir din olarak nasıl muhattap alınıyor ? müslümanlara ait olan kutsal günler kutlanıyor? vatikanda ramazanda iftar veriliyor ? 3. kısmen şu yazdığınıza katılıyorum Türkiyede İncil Tevrat ve Zebur ayrı dinlere ait kitaplar olarak görülüyor ama şu eksik bu sadece türkiyede değil dünyanın heryerinde aynı görülüyor. ama kesinlikle yanlış çünkü Tevrat , Zebur , İncil , Kuran ve bu kitaplar haricinde suhuflar gönderilen binlerce peygamber hep aynı şeyi anlatmışlardır Yaradan Allah . O na iman edin. 4. Hak olan her din yaşam tarzıdır. dünyada huzur ahirette kurtuluş için yaşamınızı belirler. bu belirleme kimin Yaratıcı kimin kul olduğunu belirleyerek olur. 5 . evet önce okuyalım araştıralım. 33 yaşındayım 2 üniversite bitirdim okumaya ve araştırmaya çok meraklıyım. orta okulda kutsal kitapları incelemeye başladım. şu an hristiyan olan bir iş ortağım var ve hala onunla okurum tartışırım araştırırım. |
| makh |
|
3. kısmen şu yazdığınıza katılıyorum Türkiyede İncil Tevrat ve Zebur ayrı dinlere ait kitaplar olarak görülüyor ama şu eksik bu sadece türkiyede değil dünyanın heryerinde aynı görülüyor. ama kesinlikle yanlış çünkü Tevrat , Zebur , İncil , Kuran ve bu kitaplar haricinde suhuflar gönderilen binlerce peygamber hep aynı şeyi anlatmışlardır Yaradan Allah . O na iman edin. |