Çeviriler

Çeviriler : Çeviriler | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Çeviriler sayfasını paylaşmak için adres:

İncil Çevirisindeki farklılık neden ? 2.773
Çeviriler Elimde ingilizce bir incil var ve soyle bir ayet gordum: Luke;14-26 If any one comes to me and does not hate his own father and mother and wife and children and brothers and sisters,yes,and even his own life,he cannot be my disciple. Bunun...

KUTSAL KİTAP ÇEVİRİ TÜRLERİ 2.958
Çeviriler (Yazıya aktaran Antalya'dan Soner beye teşekkür ederim!) Elinizdeki Türkçe İncil çevirisinin nasıl bir çeviri olduğunu bilmek ve son zamanlarda Kutsal Kitap'ın çevirileri arasındaki farklara bakarak, bunları referans alarak İncil'e saygısızca...

Kutsal Kitap Çeviri Türleri Çizelgesi 357
Çeviriler Çeşitli art niyetli kişiler, hristiyan kutsal kitaplarını eleştirirken ellerindeki çevirileri farklı farklı türden çevirilerle karşılaştırıp çevirmenleri kötülemeye çalışırlar. Oysaki...

Tavsiye İngilizce Kutsal Kitap Çevirileri 1.411
Çeviriler Hristiyan.NET ve bağlı siteler olarak, ingilizce Kutsal Kitap Çevirileri içinde sadece şu 4 çeviriyi tavsiye ediyoruz: King James (KJV) New King James (NKJV) English Standard (ESV) New American Standard Bible (NASB)

Responses to Accusations about allahinhazinesi.net translation 313
Çeviriler http://www.allahinhazinesi.net Dear Friends, Many thanks for your note asking about the accusations which have been made about us. It is good when Christians seek information, rather than simply believing everything which is posted on the...

İncil çevirileri 372
Çeviriler Konuyu açtığın için teşekkür ederim sevgili kardeşim. Aşağıda yazdıklarımı daha önce kendi açmış olduğum "Bünyamin Candemir & Lütuf Yayıncılık" konusunda gündeme getirmeyi düşünmüştüm, ama bu konunun daha uygun olduğunu sanıyorum. Sözünü ettiğim...

Yeni Türkçe Kutsal Kitap Çevirisi: TSV (Türkçe Standart Versiyon) 599
Çeviriler Yeni Türkçe Kutsal Kitap Çevirisi: TSV (Türkçe Standart Versiyon) Rev. İlhan Keskinöz Sadece Süleyman'ın Özdeyişleri bölümünü http://www.hristiyanforum.com/forum/suleymaninozdeyisleri-f699/ adresinden sırayla okuyabilirsiniz.

Neden Mazoretik Metin? 394
Çeviriler Merak ettiğim bir durum var, kimse yanlış anlamasın kimseyi yargılamamaktayım cidden sadece meraktan soruyorum. Rab'bimiz ve havarileri Septuagint'i kullanmıştı muhtemelen. Hatta o yüzyıllarda en çok Septuagint'in kullanıldığı düşünülüyor....

Kuddus incili 1.061
Çeviriler Sevgili kardeslerim evde iki kutsal kitabim var biri protestan gardeslerimin bana postayla yolladiklari turkce onlara cok tesekur ederim oburude burda fransada aldigim kuddus kutsal kitabi (Bible De Jerusalem) Ben kuddus kutsal kitabinin turkcesini...

>>> Bir protestan rahipten KJV olmayan Kutsal Kitap Çevirileri'ni yakma çağrısı -
Çeviriler Bir protestan rahipten KJV olmayan Kutsal Kitap Çevirileri'ni yakma çağrısı Bir protestan rahipten KJV olmayan Kutsal Kitap Çevirileri'ni yakma çağrısı

Masoretik Metin 2.572
Çeviriler Dün Kutsal Kitap'ı tekrar okumak için sayfasını açtım. Yaratılış bölümünü okuyordum ki sol tarafta bir sözcük dikkatimi çekti. Sözcük şu cümle içerisinde kullanılıyordu: ''eski antlaşma çevirisi geleneksel ibranice metne (masoretik metne) dayanarak...

Kutsal kitap Güncel, Doğru Baskısı/Çevirisi 3.162
Çeviriler Kutsal Kitap için en düzgün çeviri baskısı hangisi acaba? Elimde 2 adet bulunmakta, 1. KİTABI MUKADDES Kitabı Mukaddes Şİrketi Şubat 2005 ISBN 975-462-054-7

Kutsal Kitap Çevirisi üzerine bir diyalog (Tanrı acı çeker mi?) 3.891
Çeviriler İLGİNÇ BİR DİYALOG!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> TANRI DA İNSAN GİBİ „ACI ÇEKİYOR“ MU?<o:p></o:p> <o:p></o:p> Sayın Okuyucumuz! İlgi alanınız veya algılama...

Yaratılış 1:1 ve Yeni Çeviri 818
Çeviriler Benim ilgimi çektiği için herkesle paylaşmak istedim. Gerçi herkesinde bilmesi gereken bir bilgi. Ayrıntılara inildiğinde anlam çok önemli kelimelerde. Yaratılış 1:1'de de durum böyle. Yaratılış 1:1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. ...

Kutsal Kitap'ın Türkçe Çevirisi'nin Tarihi 2.462
Çeviriler Kutsal Kitap'ın Türkçe Çevirisi'nin Tarihi<!----><o:p></o:p> <o:p> </o:p> 1611 yılında yayınlanan Kutsal Kitap’ın King James (Kral James) çevirisinin önsözünde okuyucuya şöyle bir not yazılmıştır:<o:p></o:p> <o:p> </o:p> “Çeviri, ışığın...

English Bible Translations 3.418
Çeviriler <CENTER><TABLE cellPadding=10 width="80%" border=5><TBODY><TR><TD vAlign=center align=middle>English Bible Translations (mirrored from innvista.com)</TD></TR></TBODY></TABLE></CENTER> Each version has its own page where there is a brief...

Çeviriler sayfasını paylaşmak için adres:

Çeviriler : Çeviriler | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar

Çeviriler

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler