İncil Çevirisindeki farklılık neden ?
2.773 Çeviriler Elimde ingilizce bir incil var ve soyle bir ayet gordum:
Luke;14-26 If any one comes to me and does not hate his own father
and mother and wife and children and brothers and sisters,yes,and
even his own life,he cannot be my disciple.
Bunun...
KUTSAL KİTAP ÇEVİRİ TÜRLERİ
2.958 Çeviriler (Yazıya aktaran Antalya'dan Soner beye teşekkür ederim!)
Elinizdeki Türkçe İncil çevirisinin nasıl bir çeviri olduğunu bilmek ve son zamanlarda Kutsal Kitap'ın çevirileri arasındaki farklara bakarak, bunları referans alarak İncil'e saygısızca...
Kutsal Kitap Çeviri Türleri Çizelgesi
357 Çeviriler Çeşitli art niyetli kişiler, hristiyan kutsal kitaplarını eleştirirken ellerindeki çevirileri farklı farklı türden çevirilerle karşılaştırıp çevirmenleri kötülemeye çalışırlar. Oysaki...
Tavsiye İngilizce Kutsal Kitap Çevirileri
1.411 Çeviriler Hristiyan.NET ve bağlı siteler olarak, ingilizce Kutsal Kitap Çevirileri içinde sadece şu 4 çeviriyi tavsiye ediyoruz:
King James (KJV)
New King James (NKJV)
English Standard (ESV)
New American Standard Bible (NASB)
Responses to Accusations about allahinhazinesi.net translation
313 Çeviriler http://www.allahinhazinesi.net
Dear Friends,
Many thanks for your note asking about the accusations which have been made about us. It is good when Christians seek information, rather than simply believing everything which is posted on the...
İncil çevirileri
372 Çeviriler Konuyu açtığın için teşekkür ederim sevgili kardeşim. Aşağıda yazdıklarımı daha önce kendi açmış olduğum "Bünyamin Candemir & Lütuf Yayıncılık" konusunda gündeme getirmeyi düşünmüştüm, ama bu konunun daha uygun olduğunu sanıyorum.
Sözünü ettiğim...
Neden Mazoretik Metin?
394 Çeviriler Merak ettiğim bir durum var, kimse yanlış anlamasın kimseyi yargılamamaktayım cidden sadece meraktan soruyorum.
Rab'bimiz ve havarileri Septuagint'i kullanmıştı muhtemelen. Hatta o yüzyıllarda en çok Septuagint'in kullanıldığı düşünülüyor....
Kuddus incili
1.061 Çeviriler Sevgili kardeslerim evde iki kutsal kitabim var biri protestan gardeslerimin bana postayla yolladiklari turkce onlara cok tesekur ederim oburude burda fransada aldigim kuddus kutsal kitabi (Bible De Jerusalem)
Ben kuddus kutsal kitabinin turkcesini...
Masoretik Metin
2.572 Çeviriler Dün Kutsal Kitap'ı tekrar okumak için sayfasını açtım. Yaratılış bölümünü okuyordum ki sol tarafta bir sözcük dikkatimi çekti. Sözcük şu cümle içerisinde kullanılıyordu:
''eski antlaşma çevirisi geleneksel ibranice metne (masoretik metne) dayanarak...
Kutsal kitap Güncel, Doğru Baskısı/Çevirisi
3.162 Çeviriler Kutsal Kitap için en düzgün çeviri baskısı hangisi acaba?
Elimde 2 adet bulunmakta,
1.
KİTABI MUKADDES
Kitabı Mukaddes Şİrketi
Şubat 2005
ISBN 975-462-054-7
Yaratılış 1:1 ve Yeni Çeviri
818 Çeviriler Benim ilgimi çektiği için herkesle paylaşmak istedim. Gerçi herkesinde bilmesi gereken bir bilgi. Ayrıntılara inildiğinde anlam çok önemli kelimelerde. Yaratılış 1:1'de de durum böyle.
Yaratılış 1:1
Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı.
...
Kutsal Kitap'ın Türkçe Çevirisi'nin Tarihi
2.462 Çeviriler Kutsal Kitap'ın Türkçe Çevirisi'nin Tarihi<!----><o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
1611 yılında yayınlanan Kutsal Kitap’ın King James (Kral James) çevirisinin önsözünde okuyucuya şöyle bir not yazılmıştır:<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
“Çeviri, ışığın...
English Bible Translations
3.418 Çeviriler <CENTER><TABLE cellPadding=10 width="80%" border=5><TBODY><TR><TD vAlign=center align=middle>English Bible Translations
(mirrored from innvista.com)</TD></TR></TBODY></TABLE></CENTER>
Each version has its own page where there is a brief...