Kutsal kitap Güncel, Doğru Baskısı/Çevirisi konusu
3310 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
Okyanus tarafından gönderildi.
Kutsal kitap Güncel, Doğru Baskısı/Çevirisi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

31-08-07, 20:47
purple
Kutsal Kitap için en düzgün çeviri baskısı hangisi acaba?
Elimde 2 adet bulunmakta,
1.
KİTABI MUKADDES
Kitabı Mukaddes Şİrketi
Şubat 2005
ISBN 975-462-054-7
2.
KİTABI MUKADDES
Kitabı Mukaddes Şİrketi
2000
ISBN 975-462-011-3
ancak bu iki kitap benim Yehova Şahitleri'nden aldığım kitaplar. Acaba Yehova Şahitleri'nin baskılarında bir farklılık var mıdır?
En güncel baskıyı nereden edinebilirim?
Eğer büyük kitapçılarda var derseniz, basım yılı nedir?
Ve mümkünse kitabı gördüğümde de, emin olarak tanıyabilmek adına bir fotoğraı olan varsa elinde koyabilir mi mesajıma cevaben.
Kutsal kitap Güncel, Doğru Baskısı/Çevirisi
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

01-09-07, 00:09
evangelion
Elinizdeki çeviriler hakkında birşey diyemem ancak Yehova Şahitleri'nin yeni bir çeviri yaptığını biliyoruz. Bu bir çeviri değil aslında tam olarak. Bazı yerleri kendi isteklerine göre değiştirmişler.
En güncel baskıyı sadece ve yalnızca
www.kitabimukaddes.com 'dan edinebilirsiniz
FORUMA ÜYE OLUN! /

01-09-07, 01:10
purple
|
|
TULIPer
|
Elinizdeki çeviriler hakkında birşey diyemem ancak Yehova Şahitleri'nin yeni bir çeviri yaptığını biliyoruz. Bu bir çeviri değil aslında tam olarak. Bazı yerleri kendi isteklerine göre değiştirmişler.
En güncel baskıyı sadece ve yalnızca www.kitabimukaddes.com 'dan edinebilirsiniz
|
İşte ben Yehova Şahitleri'nin çevirisini istemiyorum. Yehova Şahidi değilim olmam da. Protestan'ların kullandığı çeviriyi de yine verdiğiniz adresten mi edineceğiz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

01-09-07, 14:38
evangelion
|
|
purple
|
|
İşte ben Yehova Şahitleri'nin çevirisini istemiyorum. Yehova Şahidi değilim olmam da. Protestan'ların kullandığı çeviriyi de yine verdiğiniz adresten mi edineceğiz.
|
Ben elinizdeki çevirilerin Yehova Şahitleri'ne ait olduğunu söylemedim.
Yehova Şahitleri'nin çevirisi normal bir kitapçıda satılıyor mu onu bilmiyorum, ancak Kitabi Mukaddes Şirketi normal bir çeviri yapmaktadır. O şirketin mezhebi yoktur, ancak protestanlar, diğer mezhepler de bu şirketin çevirilerini kullanırlar.
Kutsal Kitap'ın doğru çevirisi tarifi aslında tam değil, biraz eksik gibi, Kutsal Kitap Çeviri Türleri vardır:
http://hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=2245
ESKİ ANTLAŞMA
Okumak için: Yeni Çeviri isimli çeviriyi kullanıyorum. Tarihi 2001, (Kitabı Mukaddes ve Yeni Yaşam)
Kontrol için: Kitabi Mukaddes isimli çeviriyi kullanıyorum. Tarihi 1997 (Kitabı Mukaddes)
İngilizce: NASB, ESV, NKJV, KVJ'den kontrol ediyorum bazen.
YENİ ANTLAŞMA
Okumak için: İncil, Tarihi 1998 (Kitabı Mukaddes Şirketi) Bu Thomas Cosmades'in eski çevirisidir. Thomas Cosmades'in en son yaptığı İncil çevirisi çıktığında onu satın alıp okumak için sadece onu kullanacağım. Yeni Yaşam'ın çevirisini HİÇ kullanmayacağım.
Kontrol için: Thomas Cosmades'in eski İncil çevirisi ve henüz basılmamış olan ve yakında
www.incil.biz/thomascosmades2007 adresinden yayınlanacak olan çevirisini kullanıyorum.
İngilizce: NASB, ESV, NKJV, KVJ'den kontrol ediyorum bazen.
FORUMA ÜYE OLUN! /

01-09-07, 19:18
purple
|
|
TULIPer
|
|
Ben Thomas Amca ile konuştum, bendeki dosya, çevirinin son hali değilmiş, bazı düzeltmeler yapmış, 10 kadar sonra son halinin hazır olacağını söyledi, bu yüzden geçici olarak www.incil.biz/thomascosmades2007 adresindeki çeviriyi kaldırdım, yenisi hazır olunca aynı adrese yükleyip, sizlere haber vereceğim.
|
şeklinde bir açıklama var. Bunu kitap olarak da bulabilmemiz mümkün müdür? Ayrıca yukarıdaki açıklamalarınız için de çok teşekkür ederim.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kutsal kitap Güncel, Doğru Baskısı/Çevirisi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil