| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Çeviriler
: Neden Mazoretik Metin? konusu 435 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi. Neden Mazoretik Metin? Merak ettiğim bir durum var, kimse yanlış anlamasın kimseyi yargılamamaktayım cidden sadece meraktan soruyorum. Rab'bimiz ve havarileri Septuagint'i kullanmıştı muhtemelen. Hatta o yüzyıllarda en çok Septuagint'in kullanıldığı düşünülüyor. İncil'deki alıntılar da Septuagint'ten yapıldı. Kumran Yazmaları'na Septuagint'in Mazoretik Metin'den daha uygun olduğu belirtiliyor. O zaman neden Türkçe'ye ve diğer dillere yapılan bazı çevirilerde Mazoretik metin kullanılıyor? Bu konuda bilgisizim... Neden Mazoretik Metin?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Neden Mazoretik Metin? konusu 435 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi.
Merak ettiğim bir durum var, kimse yanlış anlamasın kimseyi yargılamamaktayım cidden sadece meraktan soruyorum.
Rab'bimiz ve havarileri Septuagint'i kullanmıştı muhtemelen. Hatta o yüzyıllarda en çok Septuagint'in kullanıldığı düşünülüyor. İncil'deki alıntılar da Septuagint'ten yapıldı.
Kumran Yazmaları'na Septuagint'in Mazoretik Metin'den daha uygun olduğu belirtiliyor.
O zaman neden Türkçe'ye ve diğer dillere yapılan bazı çevirilerde Mazoretik metin kullanılıyor? Bu konuda bilgisizim...
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI:Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sayın moderator1, verdiğiniz linkteki konu ayrı birşey, ben Eski Ahit hakkında sormuştum.
Yönetim Notu: Her çeviri şirketinin, her çevirmenin seçtiği bir tür vardır, bu türün koyduğu sınırlar dahilinde çeviri yapılır. Türkiye'de son çeviriler Kitabı Mukaddes Şirketi'nin tasarrufudur.
Çeviri türleri eski ve yeni ahit olmak üzere tüm Kutsal Kitap için geçerlidir.
İsa hiç güldü mü? (Metin Münir) İsa’nın hiç gülmediği söylenir. Bu doğru olabilir mi? Neden hiç gülmedi acaba?
Belki ona yüklenen görev çok ağır olduğu için. Belki Tanrı’ya o kadar yakın olmak mizaha yer bırakamayacak kadar ciddi bir şeydi.
Ne zaman ve nasıl öleceğini bilmek idam mahkûmu olmaya benzer. O da, herhangi bir suç işlememiş olmasına rağmen (iyi olmanın suç olmadığını farzedersek), ölüme mahkûmdu. İdam mahkûmları da gülmez.
Binlerce İsa heykeli, freski, ikonası, resmi falan var ama, hiçbirinde Hıristiyanların peygamberi gülmüyor. Hatta gülümsemiyor. Hepsinde, çarmıha gerilip çiviyle çakılarak ölüme terk edilmiş bir insanın ızdırabı veya başka herkesten gizli bir şeyi görüyor olmanın dingin ama hüzünlü huzuru var.
İncil’in Tanrı’sı güler ama onu güldüren neşe değil insanların halidir. Alay etmek,...
Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? 0. Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki için yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3). Adem ve Havva’yı yarattı, onları Aden Bahçesine koydu ve onlarla kişisel ilişki içindeydi. Onlara verebileceği en büyük şeyi verdi: Sevgisini ve Huzurunu. Onlar günah işledikten sonra Tanrı şöyle dedi, “Neredesin?”. Tanrı Adem’i arıyordu. Mısır’dan Çıkış 25:8’de Tanrı Musa’ya henüz İsrail çöldeyken şöyle dedi, “Aralarında yaşamam için bana kutsal bir yer yapsınlar.” Yeni Antlaşma’da Yuhanna 1:14 şöyle der, “Söz, insan<sup><sup></sup></sup> olup aramızda yaşadı.” Tanrı bizim huzurumuzu arıyor. Bizimle kişisel ilişki içine girmek istiyor. Bize sevgisini ve O’nun huzurunda bulunmanın sevincini vermek istiyor. Fakat, insanoğlu...
Masoretik Metin Dün Kutsal Kitap'ı tekrar okumak için sayfasını açtım. Yaratılış bölümünü okuyordum ki sol tarafta bir sözcük dikkatimi çekti. Sözcük şu cümle içerisinde kullanılıyordu:
''eski antlaşma çevirisi geleneksel ibranice metne (masoretik metne) dayanarak yapıldı.'' şeklinde.
İnternetten araştırdım ama sağlıklı sonuçlar çıkmadı. Masoretik Metin ne demektir tam olarak??
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil