Terminoloji

hristiyanlık | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar : Terminoloji

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Terminoloji

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: 1 2 >

Terminoloji rab isa mesih tanrı allah

Tanrı'nın gerçek ismi YHVH'dir konusu 3.831 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj 03-02-12 / 23:27 tarihinde cengiz33 tarafından gönderildi. Mısır'dan Çıkış 3 15 "İsrailliler'e de ki, 'Beni size atalarınızın Tanrısı, İbrahim'in Tanrısı, İshak'ın Tanrısı ve Yakup'un Tanrısı YHVH gönderdi.' Sonsuza dek adım bu olacak. Kuşaklar boyunca böyle anılacağım. Mısır'dan Çıkış 6 3 "İbrahim'e, İshak'a ve Yakup'a Her Şeye Gücü Yeten Tanrı olarak göründüm, ama onlara kendimi YHVH adıyla tanıtmadım. Terminoloji Mısır'dan Çıkış 3 15 "İsrailliler'e de ki, 'Beni size atalarınızın Tanrısı, İbrahim'in Tanrısı, İshak'ın Tanrısı ve Yakup'un Tanrısı YHVH gönderdi.' Sonsuza dek adım bu olacak. Kuşaklar boyunca böyle anılacağım. Mısır'dan Çıkış 6 3 "İbrahim'e, İshak'a ve Yakup'a Her Şeye Gücü Yeten Tanrı olarak göründüm, ama onlara kendimi YHVH adıyla tanıtmadım. Tanrı'nın gerçek ismi YHVH'dir
hristiyan

İsa'nın gerçek ismi YAHŞUAH'tır. konusu 8.350 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj 03-02-12 / 21:28 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. İsa, Yesus, Hisus, Hesus, Jesus, Joshua... İsa'nın gerçek ismi YAHŞUAH'tır. Telaffuzunu dinlemek için aşağıdaki dosyayı bilgisayarınıza indirip dinleyiniz. Terminoloji İsa, Yesus, Hisus, Hesus, Jesus, Joshua... İsa'nın gerçek ismi YAHŞUAH'tır. Telaffuzunu dinlemek için aşağıdaki dosyayı bilgisayarınıza indirip dinleyiniz. İsa'nın gerçek ismi YAHŞUAH'tır.
hristiyan

Yahya'nın gerçek ismi YUHANNA'dır konusu 2.080 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj 03-02-12 / 21:26 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. <hr style="color: rgb(206, 206, 206);" size="1"> <!-- / icon and title --><!-- message --> <table class="MsoTableGrid" style="border: medium none; border-collapse: collapse;" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td style="border: 1pt solid windowtext; padding: 0cm 5.4pt; width: 230.3pt; background-color: transparent;" valign="top" width="307">GREKÇE İNCİL'DE VAFTİZCİ YAHYA</td><td style="border-right: 1pt solid windowtext; padding: 0cm 5.4pt; border-top: 1pt solid windowtext; border-color: windowtext windowtext windowtext rgb(235, 233, 237); width: 230.3pt; border-bottom: 1pt solid windowtext; background-color: transparent;" valign="top" width="307">GREKÇE İNCİL'DE YUHANNA </td></tr><tr><td style="border-right: 1pt solid windowtext; padding: 0cm 5.4pt; border-left:... Terminoloji <hr style="color: rgb(206, 206, 206);" size="1"> <!-- / icon and title --><!-- message --> <table class="MsoTableGrid" style="border: medium none; border-collapse: collapse;" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td style="border: 1pt solid windowtext; padding: 0cm 5.4pt; width: 230.3pt; background-color: transparent;" valign="top" width="307">GREKÇE İNCİL'DE VAFTİZCİ YAHYA</td><td style="border-right: 1pt solid windowtext; padding: 0cm 5.4pt; border-top: 1pt solid windowtext; border-color: windowtext windowtext windowtext rgb(235, 233, 237); width: 230.3pt; border-bottom: 1pt solid windowtext; background-color: transparent;" valign="top" width="307">GREKÇE İNCİL'DE YUHANNA </td></tr><tr><td style="border-right: 1pt solid windowtext; padding: 0cm 5.4pt; border-left:... Yahya'nın gerçek ismi YUHANNA'dır
hristiyan

RAB kelimesine dair konusu 2.953 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj 16-03-10 / 18:18 tarihinde natan tarafından gönderildi. Türkçe Çeviri'de Eski Antlaşma'da; Rab >> ADONAY (İbranice) >> Lord (İngilizce) ANLAMI: Egemen, sahip, kontrol eden RAB >> YHVH (İbranice telafuzu: yeh-ho-vah) >> GOD (İngilizce) ANLAMI: Kendi kendine var olan, öncesiz ve sonrasız olan.. Ayrıca bu kelimenin kökü de var olmak fiilinden geliyor. Terminoloji Türkçe Çeviri'de Eski Antlaşma'da; Rab >> ADONAY (İbranice) >> Lord (İngilizce) ANLAMI: Egemen, sahip, kontrol eden RAB >> YHVH (İbranice telafuzu: yeh-ho-vah) >> GOD (İngilizce) ANLAMI: Kendi kendine var olan, öncesiz ve sonrasız olan.. Ayrıca bu kelimenin kökü de var olmak fiilinden geliyor. RAB kelimesine dair
hristiyan

Müslümanlara göre "ALLAH" ne demektir? konusu 3.823 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj 31-12-09 / 15:50 tarihinde moderator5 tarafından gönderildi. Bizim eski atalarımız müslüman olmadan önce yaratıcı bir zata inanıyorlardı. Belki kendilerine göre değişik tanrılarıda vardı. Ama onlar daha çok kendi lehçeleri ile ''tengri'' dedikleri zaman zat-ı uluhiyeti kasdediyorlardı. Bu kelime sonra biraz daha incelik kazandı tanrı şeklini aldıki aslında mabud demektir ve arapcadaki 'ilah'ın fransızcadaki 'diyo'nun farscadaki 'huda'nın karşılığı olan bir kelimedir. Ama hiç bir zaman Cenab-ı Hakkın bütün Esma-i Hüsnasını cami,ism-i zat olan ALLAH kelimesinin karşılığı değildir. ALLAH dendiği an,bütün kainatta tecelli eden isimleriylebir zat-ı ecell-i A-la akla gelir ALLAH kelimesiyle anlaşılan budur.yani o Mabudu mutlak,Halıkı mutlak,Maksud-u mutlak,Rezzak-ı mutlak,Bari-i mutlak,Cemil-i mutlak'tır. İlhesma-i Hüsnayı cami ALLAH... Terminoloji Bizim eski atalarımız müslüman olmadan önce yaratıcı bir zata inanıyorlardı. Belki kendilerine göre değişik tanrılarıda vardı. Ama onlar daha çok kendi lehçeleri ile ''tengri'' dedikleri zaman zat-ı uluhiyeti kasdediyorlardı. Bu kelime sonra biraz daha incelik kazandı tanrı şeklini aldıki aslında mabud demektir ve arapcadaki 'ilah'ın fransızcadaki 'diyo'nun farscadaki 'huda'nın karşılığı olan bir kelimedir. Ama hiç bir zaman Cenab-ı Hakkın bütün Esma-i Hüsnasını cami,ism-i zat olan ALLAH kelimesinin karşılığı değildir. ALLAH dendiği an,bütün kainatta tecelli eden isimleriylebir zat-ı ecell-i A-la akla gelir ALLAH kelimesiyle anlaşılan budur.yani o Mabudu mutlak,Halıkı mutlak,Maksud-u mutlak,Rezzak-ı mutlak,Bari-i mutlak,Cemil-i mutlak'tır. İlhesma-i Hüsnayı cami ALLAH... Müslümanlara göre "ALLAH" ne demektir?
hristiyan

YHVH mi Allah mı? konusu 957 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj 27-09-11 / 22:49 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Sezar'ın hakkı Sezar'a... İslam'ın "doğru" bir inanç sistemi olduğunu kimse iddia etmiyor (Hristiyanlar arasında kimse); fakat olayı getirip "Allah" sözcüğüne indirgemek, doğruları söylemeye çalışırken işleri içinden çıkılmaz hale getirmekten başka bir işe yaramaz... Arap Hristiyanların yanı sıra, Doğu Ortodoks kiliselerinde ve Arapça konuşan diğer Hristiyanlar arasında "Allah" kelimesi halen "Yaratıcı"yı ifade etmek için kullanılmaktadır. (Arapça Kutsal Kitap çevirilerinde "Allah" sözcüğü olduğunu bizzat biliyorum; biri bilgisayarımda yüklü.) Tarihleri boyunca Müslüman olmamış Gagavuz Türklerinin dilinde "Allah" ve "Saabi"(= Rab) dışında Yaratıcı'yı niteleyen bir sözcük (örneğin "Tanrı") bulunmamaktadır (eşim Gagavuz, kilisemde üyelerin yüzde doksanı Gagavuz, Gagavuzca'ya çevrilen ilk... Terminoloji Sezar'ın hakkı Sezar'a... İslam'ın "doğru" bir inanç sistemi olduğunu kimse iddia etmiyor (Hristiyanlar arasında kimse); fakat olayı getirip "Allah" sözcüğüne indirgemek, doğruları söylemeye çalışırken işleri içinden çıkılmaz hale getirmekten başka bir işe yaramaz... Arap Hristiyanların yanı sıra, Doğu Ortodoks kiliselerinde ve Arapça konuşan diğer Hristiyanlar arasında "Allah" kelimesi halen "Yaratıcı"yı ifade etmek için kullanılmaktadır. (Arapça Kutsal Kitap çevirilerinde "Allah" sözcüğü olduğunu bizzat biliyorum; biri bilgisayarımda yüklü.) Tarihleri boyunca Müslüman olmamış Gagavuz Türklerinin dilinde "Allah" ve "Saabi"(= Rab) dışında Yaratıcı'yı niteleyen bir sözcük (örneğin "Tanrı") bulunmamaktadır (eşim Gagavuz, kilisemde üyelerin yüzde doksanı Gagavuz, Gagavuzca'ya çevrilen ilk... YHVH mi Allah mı?
hristiyan

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusu 7.999 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj 10-08-11 / 23:58 tarihinde Daniel75 tarafından gönderildi. arkadaşlar "allah(c.c) "ile "yahve" arasındaki somut farklar nelerdir..?lütfen bunu birebirde sizlerden öğrenmek istiyorum..malumunuz konuya bilgi olsun diye söylüyorum..Allah(c.c) sıfatlarını ve 99 adını ve manalarını bildirmiş islamda..anlaşılmak ve anlamak için yahve"nin adları yada sıfatları var mıdır..?varsa bunlar nelerdir..yahve"yi bana anlatmak siteyeni uzun uzun dinlemek ama sadece dinlemek istiyorum..ve de hatta hiristiyan mezheplerinde ki yahve"nin tanım farkları var mıdır..?bunu da merak ediyorum..yahve neden allah(c.c)den farklıdır..üstünlüleri nelerdir mesela..bunları gayet mütevazice merak ediyorum..lütfen bana yardımcı olun bu konuda..saygı ve sevgiyle..şimdiden tşk.ederim.. SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Arkeolojik verilerle desteklendiği üzere allah yeri göğü... Terminoloji arkadaşlar "allah(c.c) "ile "yahve" arasındaki somut farklar nelerdir..?lütfen bunu birebirde sizlerden öğrenmek istiyorum..malumunuz konuya bilgi olsun diye söylüyorum..Allah(c.c) sıfatlarını ve 99 adını ve manalarını bildirmiş islamda..anlaşılmak ve anlamak için yahve"nin adları yada sıfatları var mıdır..?varsa bunlar nelerdir..yahve"yi bana anlatmak siteyeni uzun uzun dinlemek ama sadece dinlemek istiyorum..ve de hatta hiristiyan mezheplerinde ki yahve"nin tanım farkları var mıdır..?bunu da merak ediyorum..yahve neden allah(c.c)den farklıdır..üstünlüleri nelerdir mesela..bunları gayet mütevazice merak ediyorum..lütfen bana yardımcı olun bu konuda..saygı ve sevgiyle..şimdiden tşk.ederim.. SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Arkeolojik verilerle desteklendiği üzere allah yeri göğü... Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir?
hristiyan

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) konusu 4.705 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj 30-06-10 / 08:09 tarihinde atilladam tarafından gönderildi. Aşağıdaki yazı bir müslüman sitesinden alınmıştır; Umarız ki tüm hristiyanlar ve müslümanlar "aynı allaha inanmadığımız" konusunda hem fikir olurlar... http://www.kutluyol.org/SecilmisYazilar.php?id=670 Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! Kanal 7 de Mustafa Karataş Hoca, bir vatandaşın kendisine, Hocam, Müslümanlıktan Hıristiyanlığa geçersem günaha girmiş olur muyum? diye soran bir elektronik posta gönderdiğini söylüyor. Ve bizim yüreğimiz cız! ediyor. Terminoloji Aşağıdaki yazı bir müslüman sitesinden alınmıştır; Umarız ki tüm hristiyanlar ve müslümanlar "aynı allaha inanmadığımız" konusunda hem fikir olurlar... http://www.kutluyol.org/SecilmisYazilar.php?id=670 Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! Kanal 7 de Mustafa Karataş Hoca, bir vatandaşın kendisine, Hocam, Müslümanlıktan Hıristiyanlığa geçersem günaha girmiş olur muyum? diye soran bir elektronik posta gönderdiğini söylüyor. Ve bizim yüreğimiz cız! ediyor. Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir)
hristiyan

Passion filminde İsa "Allah" mı dedi acaba? konusu 1.481 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj 14-06-10 / 08:35 tarihinde In Hoc Signo Vinces tarafından gönderildi. Bazı müslümanlar kendi "allah"larına ilahilik kazandırma paniği ile "Allah"ın Yahşuah'ın çarmıhta söylediği "eli" olduğunu iddia ederler. Oysaki Mesih'in çarmıha gerilişi sırasında ve Muhammed'e kadar Allah bir putun ismidir, bir putun ismiydi. Muhammed'den sonra "tek ilah" olarak bilinmeye başlandı. Bunu Muhammed'in babası Abdullah isminden de bilebilmekteyiz. Aynı şeyi söyleyen müslüman ilahiyatçılar da vardır. Dolayısıyla Mesih çarmıhta iken bir puta seslenmiş olması imkansızdır. İddia sahipleri öncelikle kendi iddialarındaki iç çelişki (ya da saçmalık) konusunda bir şeyler yapmalıdırlar. Terminoloji Bazı müslümanlar kendi "allah"larına ilahilik kazandırma paniği ile "Allah"ın Yahşuah'ın çarmıhta söylediği "eli" olduğunu iddia ederler. Oysaki Mesih'in çarmıha gerilişi sırasında ve Muhammed'e kadar Allah bir putun ismidir, bir putun ismiydi. Muhammed'den sonra "tek ilah" olarak bilinmeye başlandı. Bunu Muhammed'in babası Abdullah isminden de bilebilmekteyiz. Aynı şeyi söyleyen müslüman ilahiyatçılar da vardır. Dolayısıyla Mesih çarmıhta iken bir puta seslenmiş olması imkansızdır. İddia sahipleri öncelikle kendi iddialarındaki iç çelişki (ya da saçmalık) konusunda bir şeyler yapmalıdırlar. Passion filminde İsa "Allah" mı dedi acaba?
hristiyan

Aynı Tanrı’ya ve Allah’a inanmıyoruz ! konusu 854 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 29-04-10 / 04:48 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Hristiyan Tanrı tartışması Almanya’nın ilk Türk kökenli eyalet bakanı olarak göreve başlayan Aygül Özkan’ın törende bir Müslüman olarak Tanrı üzerine yemin etmesi tartışma yarattı. Bazı kiliseler, “Müslüman ve Hıristiyanlığın Tanrıları aynı değil” diye tepki gösterdi. Sonra bu açıklamalar yumuşadı. AYGÜL Özkan (37), önceki gün yemin ederek Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanı olarak göreve başladı ama tartışma bitmedi. Okullarda haç gibi dini sembollere karşı çıktığını söyleyerek polemik yaratan Aygül Özkan’ın yerel parlamentodaki törende “Tanrı bana yardım ettiği sürece” diye yemin etmesi de tartışmaya neden oldu. Aygül Özkan, bir Müslüman olarak Hıristiyan, Müslüman ve Yahudilerin ‘tek ve bir saydığı Tanrı’ üzerine... Terminoloji Hristiyan Tanrı tartışması Almanya’nın ilk Türk kökenli eyalet bakanı olarak göreve başlayan Aygül Özkan’ın törende bir Müslüman olarak Tanrı üzerine yemin etmesi tartışma yarattı. Bazı kiliseler, “Müslüman ve Hıristiyanlığın Tanrıları aynı değil” diye tepki gösterdi. Sonra bu açıklamalar yumuşadı. AYGÜL Özkan (37), önceki gün yemin ederek Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanı olarak göreve başladı ama tartışma bitmedi. Okullarda haç gibi dini sembollere karşı çıktığını söyleyerek polemik yaratan Aygül Özkan’ın yerel parlamentodaki törende “Tanrı bana yardım ettiği sürece” diye yemin etmesi de tartışmaya neden oldu. Aygül Özkan, bir Müslüman olarak Hıristiyan, Müslüman ve Yahudilerin ‘tek ve bir saydığı Tanrı’ üzerine... Aynı Tanrı’ya ve Allah’a inanmıyoruz !
hristiyan

Allah kelimesinin kullanımı konusu 3.184 kez okundu, 49 kez cevaplandı. En son mesaj 22-04-10 / 02:31 tarihinde AbhorM tarafından gönderildi. Allah kelimesinin müslümanlara ait olduğunu söyleyen kardeşler var. Evet ben de aynı fikirdeyim. Bence Tanrı kavramı yeterlidir. Forumda özellikle ortodoks arkadaşlarım Allah kelimesine karşı çıkıyor. Benim merak ettiğimse Bunu söyleyen arkadaşlarımın ,bazı ortodoksların da allah terimini kullandıklarını bilmiyorlar mı ? Eskiler mesela. Terminoloji Allah kelimesinin müslümanlara ait olduğunu söyleyen kardeşler var. Evet ben de aynı fikirdeyim. Bence Tanrı kavramı yeterlidir. Forumda özellikle ortodoks arkadaşlarım Allah kelimesine karşı çıkıyor. Benim merak ettiğimse Bunu söyleyen arkadaşlarımın ,bazı ortodoksların da allah terimini kullandıklarını bilmiyorlar mı ? Eskiler mesela. Allah kelimesinin kullanımı
hristiyan

YEHOVA sözcüğü.. konusu 2.687 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj 04-04-10 / 03:59 tarihinde natan tarafından gönderildi. Kardeşler ben niçin bazı arkadaşların özellikle!!YEHOVA ve YASHUAH gibi kelimeleri tercih ettiğini anlayamıyorum Tanrı İsa Kutsal ruh gibi daha *Türkçe*kelimeleri kullansak Çünkü yeni Hıristiyan olan kardeşlerimizin Bu iki yabancı kelimeye alışması zor olabilir hatta yadırgayabilirler hayatları boyunca Allah kelimesi ile karşılaşmış insanlara Yehova de demek sanki Allahtan farklı birşeymiş gibi algılamalarına sebep olabilir hatta olur kanaatindeyim lütfen bu konuda bir açıklama yaparmısınız Normal türkçe kelimeleri tercih etmemiz sakıncalımı veya çokmu zor??? Terminoloji Kardeşler ben niçin bazı arkadaşların özellikle!!YEHOVA ve YASHUAH gibi kelimeleri tercih ettiğini anlayamıyorum Tanrı İsa Kutsal ruh gibi daha *Türkçe*kelimeleri kullansak Çünkü yeni Hıristiyan olan kardeşlerimizin Bu iki yabancı kelimeye alışması zor olabilir hatta yadırgayabilirler hayatları boyunca Allah kelimesi ile karşılaşmış insanlara Yehova de demek sanki Allahtan farklı birşeymiş gibi algılamalarına sebep olabilir hatta olur kanaatindeyim lütfen bu konuda bir açıklama yaparmısınız Normal türkçe kelimeleri tercih etmemiz sakıncalımı veya çokmu zor??? YEHOVA sözcüğü..
hristiyan

‘Bunlar benim halkım’ diyeceğim, Onlar da ‘Tanrımız YHVH'dir’ diyecekler konusu 964 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj 30-03-10 / 03:10 tarihinde K A P K A N tarafından gönderildi. Yukarıdaki pasajda alıntı yapılan eski antlaşma ayetlerinin devamı da ilk öğrencilerin ve ilk imanlıların başına gelecek olan şeyleri açıklamaktadır ve şu şekildedir; Terminoloji Yukarıdaki pasajda alıntı yapılan eski antlaşma ayetlerinin devamı da ilk öğrencilerin ve ilk imanlıların başına gelecek olan şeyleri açıklamaktadır ve şu şekildedir; ‘Bunlar benim halkım’ diyeceğim, Onlar da ‘Tanrımız YHVH'dir’ diyecekler
hristiyan

"Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir konusu 2.649 kez okundu, 20 kez cevaplandı. En son mesaj 14-02-10 / 23:22 tarihinde Aliriza tarafından gönderildi. http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2010/01/09/-allah-deme-teroru-480234.Jpeg Saldırı düzenlenen bir kilise bu hale geldi Malezya’da yüksek mahkemenin gayrimüslimlerin “Allah” kelimesini kullanmasına izin vermesiyle başlayan tartışma, şiddet olaylarına dönüştü Müslüman Malay halkı, Allah sözcüğünün yalnızca Müslümanlara ait olduğunu ileri sürerken, önceki gün başkent Kuala Lumpur’da 4 kiliseye molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Gece yarısından sonra düzenlenen saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken bir kilisede ağır, birinde de hafif hasar meydana geldi.Ülke çapındaki yaklaşık 10 camide cuma namazının ardından gösteriler düzenlendi. Gayrimüslimlerin “Allah” kelimesini kullanmasına karşı çıkan göstericiler, “Kiliselere Allah yazılmasına izin vermeyeceğiz”... Terminoloji http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2010/01/09/-allah-deme-teroru-480234.Jpeg Saldırı düzenlenen bir kilise bu hale geldi Malezya’da yüksek mahkemenin gayrimüslimlerin “Allah” kelimesini kullanmasına izin vermesiyle başlayan tartışma, şiddet olaylarına dönüştü Müslüman Malay halkı, Allah sözcüğünün yalnızca Müslümanlara ait olduğunu ileri sürerken, önceki gün başkent Kuala Lumpur’da 4 kiliseye molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Gece yarısından sonra düzenlenen saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken bir kilisede ağır, birinde de hafif hasar meydana geldi.Ülke çapındaki yaklaşık 10 camide cuma namazının ardından gösteriler düzenlendi. Gayrimüslimlerin “Allah” kelimesini kullanmasına karşı çıkan göstericiler, “Kiliselere Allah yazılmasına izin vermeyeceğiz”... "Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir
hristiyan

Neden YHVH ismine bu kadar ısrarlısınız? konusu 1.268 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj 10-01-10 / 17:59 tarihinde K A P K A N tarafından gönderildi. Hristiyanlık Elçilerin geleneği üzerine kuruldu. Elçilerin zamanından beri süregelen Hritiyan geleneği herkes kendi dilinde Tanrı'ya hitap etmektir. Tabi, bu demek değil ki Yahudilerin yaptığı gibi Tanrı'nın özel ismi olan YHVH yasaklandı. İstersek YHVH ismini kullanabiliriz, ancak bunun Hrisitiyan geleneği olmadığı farkında olup daha çok akademik yönünde kullanırsınız. Bu sitede bazı kişilerin sanki YHVH isminin Tanrımızı ifade etmenin tek yoluymuş gibi konuşmaktan şaşıyorum. İşte Hrisityan geleneğinde YHVH isminin nasıl kullanıldığına bakalım. 1. Yeni Antlaşma'da YHVH ismi hiç geçmiyor. Demek Elçiler bu ismi kullanmadı. 2. Erken çevirilerin hemen hemen hepsi Eski Antlaşma çevrisinde YHVH ismini kendi dilinde uygun kelimeyi kullanarak çevirdi. 3. Bu gelenek uyarınca çağdaş... Terminoloji Hristiyanlık Elçilerin geleneği üzerine kuruldu. Elçilerin zamanından beri süregelen Hritiyan geleneği herkes kendi dilinde Tanrı'ya hitap etmektir. Tabi, bu demek değil ki Yahudilerin yaptığı gibi Tanrı'nın özel ismi olan YHVH yasaklandı. İstersek YHVH ismini kullanabiliriz, ancak bunun Hrisitiyan geleneği olmadığı farkında olup daha çok akademik yönünde kullanırsınız. Bu sitede bazı kişilerin sanki YHVH isminin Tanrımızı ifade etmenin tek yoluymuş gibi konuşmaktan şaşıyorum. İşte Hrisityan geleneğinde YHVH isminin nasıl kullanıldığına bakalım. 1. Yeni Antlaşma'da YHVH ismi hiç geçmiyor. Demek Elçiler bu ismi kullanmadı. 2. Erken çevirilerin hemen hemen hepsi Eski Antlaşma çevrisinde YHVH ismini kendi dilinde uygun kelimeyi kullanarak çevirdi. 3. Bu gelenek uyarınca çağdaş... Neden YHVH ismine bu kadar ısrarlısınız?
hristiyan

Terminoloji isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: 1 2 >

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih