Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusu
7955 kez okundu,
19 kez cevaplandı. En son mesaj
Daniel75 tarafından gönderildi.
Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>

02-12-08, 13:17
skymoon
arkadaşlar "allah(c.c) "ile "yahve" arasındaki somut farklar nelerdir..?lütfen bunu birebirde sizlerden öğrenmek istiyorum..malumunuz konuya bilgi olsun diye söylüyorum..Allah(c.c) sıfatlarını ve 99 adını ve manalarını bildirmiş islamda..anlaşılmak ve anlamak için yahve"nin adları yada sıfatları var mıdır..?varsa bunlar nelerdir..yahve"yi bana anlatmak siteyeni uzun uzun dinlemek ama sadece dinlemek istiyorum..ve de hatta hiristiyan mezheplerinde ki yahve"nin tanım farkları var mıdır..?bunu da merak ediyorum..yahve neden allah(c.c)den farklıdır..üstünlüleri nelerdir mesela..bunları gayet mütevazice merak ediyorum..lütfen bana yardımcı olun bu konuda..saygı ve sevgiyle..şimdiden tşk.ederim..
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Arkeolojik verilerle desteklendiği üzere allah yeri göğü yaratan, bugüne dek peygamberlere esin veren, 10 emri gönderen, Mesih'i gönderen, fiziksel ve ruhsal İsrail'i oluşturan, onlara tanrılık yapan varlık DEĞİLDİR. Bunları yapan YHVH'dir. Yani bizim inancımıza göre YHVH herşeydir, allah hiç birşey değildir. Lütfen bunu siz de hakaret olarak almayınız, inancımız böyledir. Sıfatlar, isimler konusundaki çalışmaları forumdaki TEMEL KAVRAMLAR >> YHVH bölümünden bulabilirsiniz. Her
hristiyan mezhebi için aslında böyledir ama her
hristiyan veya her
hristiyan mezhebi veya her
hristiyan din adamı bunu çeşitli nedenlerden dolayı ifade edemez, etmez.
Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

02-12-08, 14:26
admin1 Ken Block
Ayrıca LÜTFEN soru sorarken SORU PANOSU'na sorunuzu gönderiniz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-12-08, 16:46
girljedi
Nasıl yani arkeoloji ile desteklenerek Allah ın, isayı,musayı...vs gönderen Tanrı olmadığı belirlenmiştir?Bu konuda cevap bekliyorum.Nedir bu arkeolojik veriler acaba?
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-12-08, 17:09
admin1 Ken Block
|
|
girljedi
|
|
Nasıl yani arkeoloji ile desteklenerek Allah ın, isayı,musayı...vs gönderen Tanrı olmadığı belirlenmiştir?Bu konuda cevap bekliyorum.Nedir bu arkeolojik veriler acaba?
|
Biz bunları yazdığımız zaman İslam'a saldırıyorlar, küfrediyorlar diyip siteye zarar vermeye çalışılıyor.
Eğer "gerçekten" merak ediyorsanız
http://www.google.com.tr/search?q=%C...ient=firefox-a adresinden çıkacak sonuçlara bakabilirsiniz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-09-09, 20:54
AKAY
Kökensizlikten bahsediyorum,yani Allahın kökeni yok,sadece Arap mitolojisinde geçiyor,Araplar islamdan önce putların efendisi olarak allaha inanıyordu.bu eski çağ arap şiirlerinde görülüyor.Yani İsrailin Tanrısı allah cc değildir,Musa'nın ve İbrahim'in tanrısı bugün bizim inandığımız yahve dir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil