Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusu
7957 kez okundu,
19 kez cevaplandı. En son mesaj
Daniel75 tarafından gönderildi.
Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
3 4
>

09-09-09, 22:18
Theophilos
Allah Arapça bir kelimedir ve bu nedenle Arapça'yı ana dili olarak konuşan
Hristiyanların bu sözcüğü kullanmaları doğaldır. Bazı Müslümanlar ise Allah sözcüğünü sadece İslam ile özdeşleştirme gayreti içindedirler. Bu tür kişilere göre Allah sözcüğü özel bir isim olup İslam'daki yaratıcıyı ifade etmeye yarar. Buna paralel olarak Kur'an'ın İngilizce çevirilerinin çoğunda Allah sözcüğü değiştirilmeden korunmaktadır. Bu ise büyük ihtimalle Yahudilikte Tanrı için özel ve ayrıştırıcı bir isim kullanıldığı gerçeğine duyulan bir özentinin sonucudur.
Allah sözcüğünün kökeni ile ilgili farklı görüşler mevcuttur. Bunlardan en yaygın olanına göre Allah sözcüğü el ve ilah kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. El, Arapça'da eril isimler için kullanılan bir tanıtıcıdır. İlah sözcüğü herhangi bir tanrıya işaret edebilirken, el ve ilah birleşiminden doğan Allah sözcüğü ise belirli bir Tanrı'ya işaret eder. Allah sözcüğü İslam öncesi dönemde Arabistan'da yaşayan Yahudi,
Hristiyan ve hatta putperestler tarafından bile kullanılmıştır. Muhammed'in putperest babasının adının Abdullah olması bir tesadüf değildir. Arap mitolojisinde Allah da bir ilahtır; üstelik Allat (el-lat) adında bir eşi olduğuna inanılan bir ilahtır. Kur'an'daki pek çok ayete göre, putperest Mekkeliler Allah'ın tüm ilahların babası ve lideri olduğuna inanmışlardır.
Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

19-12-09, 22:28
Creditum
Araplarda İslam öncesi putperestlik döneminde birden fazla Tanrılarının olduğu ve bu Tanrılardan en büyüğünün -eski yunan mitolojisinde Tanrıların Tanrısı Zeus gibi- adının kardeşlerimin de ifade ettikleri gibi "El-İlah" olduğu tarihi kaynaklarda yer almaktadır.
Bu kaynaklara kolayca net üzerinden ulaşılabilmektedir. El-İlah (Allah) Üç Kutsal Şahsiyet'e sahip tek Peder Tanrı'mız YHVH değildir. Bu konuda Metodist olmama rağmen Papa XVI. Benedictus'un "Müslümanların Tanrı'sı ile bizim Tanrı'mız aynı değildir" şeklindeki beyanına tereddütsüz katılmaktayım. Zira bu konu Ariusçuluk vb. mezhepler hariç tüm büyük
Hristiyan mezheplerinde de aynı şekilde ele alınmakta ve inanılmaktadır.
Rab İsa Mesih'ten esenlikler dilerim
FORUMA ÜYE OLUN! /

10-02-10, 21:13
amcax
söylediklerinizden pek bir şey anladığımı söylemem ****
Yönetim Notu: Forumla ilgili hiçbir şeyi anlamadığınız çok kolay anlaşılıyor. Kuralları okumamışsınız, profil bilgileriniz çelişki dolu, İncil'i okuduğunuzu söylüyorsunuz ama
Hristiyan inançlarını yanlış biliyorsunuz. Burada İslam misyonerliği yapmanıza izin verilmeyeceğini anlayamamışsınız. İçimizde Kur'an'ı okuyup incelemiş ve İslam'dan
Hristiyanlığa geçmiş üyeler var. Aşağıdaki linkten İslam hakkında ne bildiğimizi öğrenebilirsiniz:
http://www.
hristiyanforum.com/forum/islamiyet-f176
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-02-10, 00:08
ozgur_beyin
birde buraya bakmanı öneririm
http://www.turkforum.net/showthread....734179&page=10
FORUMA ÜYE OLUN! /

23-05-10, 22:22
barnabas085
ben yanlışmı anladım anladıysam beni uyarın lütfen yani müslümanlarla
hristiyanların allahı aynı değilmi
Yönetim Notu: Evet doğru anladınız. Hatta "Allah" bize göre bir ilah ya da tanrı değildir. Sadece YHVH Tanrı'dır ve tektir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
3 4
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil