Arşiv Sayfa 2 / Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Terminoloji : Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? - Sayfa 2 konusu 7957 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj Daniel75 tarafından gönderildi. Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? arkadaşlar "allah(c.c) "ile "yahve" arasındaki somut farklar nelerdir..?lütfen bunu birebirde sizlerden öğrenmek istiyorum..malumunuz konuya bilgi olsun diye söylüyorum..Allah(c.c) sıfatlarını ve 99 adını ve manalarını bildirmiş islamda..anlaşılmak ve anlamak için yahve"nin adları yada sıfatları var mıdır..?varsa bunlar nelerdir..yahve"yi bana anlatmak siteyeni uzun uzun dinlemek ama sadece dinlemek istiyorum..ve de hatta hiristiyan mezheplerinde ki yahve"nin tanım farkları var mıdır..?bunu da merak ediyorum..yahve neden allah(c.c)den farklıdır..üstünlüleri nelerdir mesela..bunları gayet mütevazice merak ediyorum..lütfen bana yardımcı olun bu konuda..saygı ve sevgiyle..şimdiden tşk.ederim.. SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Arkeolojik verilerle desteklendiği üzere allah yeri göğü yaratan,... Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusu 7957 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj Daniel75 tarafından gönderildi.

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 >

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-09-09, 22:18
Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir?
Theophilos

Allah Arapça bir kelimedir ve bu nedenle Arapça'yı ana dili olarak konuşan Hristiyanların bu sözcüğü kullanmaları doğaldır. Bazı Müslümanlar ise Allah sözcüğünü sadece İslam ile özdeşleştirme gayreti içindedirler. Bu tür kişilere göre Allah sözcüğü özel bir isim olup İslam'daki yaratıcıyı ifade etmeye yarar. Buna paralel olarak Kur'an'ın İngilizce çevirilerinin çoğunda Allah sözcüğü değiştirilmeden korunmaktadır. Bu ise büyük ihtimalle Yahudilikte Tanrı için özel ve ayrıştırıcı bir isim kullanıldığı gerçeğine duyulan bir özentinin sonucudur.

Allah sözcüğünün kökeni ile ilgili farklı görüşler mevcuttur. Bunlardan en yaygın olanına göre Allah sözcüğü el ve ilah kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. El, Arapça'da eril isimler için kullanılan bir tanıtıcıdır. İlah sözcüğü herhangi bir tanrıya işaret edebilirken, el ve ilah birleşiminden doğan Allah sözcüğü ise belirli bir Tanrı'ya işaret eder. Allah sözcüğü İslam öncesi dönemde Arabistan'da yaşayan Yahudi, Hristiyan ve hatta putperestler tarafından bile kullanılmıştır. Muhammed'in putperest babasının adının Abdullah olması bir tesadüf değildir. Arap mitolojisinde Allah da bir ilahtır; üstelik Allat (el-lat) adında bir eşi olduğuna inanılan bir ilahtır. Kur'an'daki pek çok ayete göre, putperest Mekkeliler Allah'ın tüm ilahların babası ve lideri olduğuna inanmışlardır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir?

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-12-09, 22:28
Creditum

Araplarda İslam öncesi putperestlik döneminde birden fazla Tanrılarının olduğu ve bu Tanrılardan en büyüğünün -eski yunan mitolojisinde Tanrıların Tanrısı Zeus gibi- adının kardeşlerimin de ifade ettikleri gibi "El-İlah" olduğu tarihi kaynaklarda yer almaktadır.

Bu kaynaklara kolayca net üzerinden ulaşılabilmektedir. El-İlah (Allah) Üç Kutsal Şahsiyet'e sahip tek Peder Tanrı'mız YHVH değildir. Bu konuda Metodist olmama rağmen Papa XVI. Benedictus'un "Müslümanların Tanrı'sı ile bizim Tanrı'mız aynı değildir" şeklindeki beyanına tereddütsüz katılmaktayım. Zira bu konu Ariusçuluk vb. mezhepler hariç tüm büyük Hristiyan mezheplerinde de aynı şekilde ele alınmakta ve inanılmaktadır.

Rab İsa Mesih'ten esenlikler dilerim

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir?

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-02-10, 21:13
amcax

söylediklerinizden pek bir şey anladığımı söylemem ****

Yönetim Notu: Forumla ilgili hiçbir şeyi anlamadığınız çok kolay anlaşılıyor. Kuralları okumamışsınız, profil bilgileriniz çelişki dolu, İncil'i okuduğunuzu söylüyorsunuz ama Hristiyan inançlarını yanlış biliyorsunuz. Burada İslam misyonerliği yapmanıza izin verilmeyeceğini anlayamamışsınız. İçimizde Kur'an'ı okuyup incelemiş ve İslam'dan Hristiyanlığa geçmiş üyeler var. Aşağıdaki linkten İslam hakkında ne bildiğimizi öğrenebilirsiniz:

http://www.hristiyanforum.com/forum/islamiyet-f176

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-02-10, 00:08
ozgur_beyin

birde buraya bakmanı öneririm

http://www.turkforum.net/showthread....734179&page=10

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-05-10, 22:22
barnabas085

ben yanlışmı anladım anladıysam beni uyarın lütfen yani müslümanlarla hristiyanların allahı aynı değilmi

Yönetim Notu: Evet doğru anladınız. Hatta "Allah" bize göre bir ilah ya da tanrı değildir. Sadece YHVH Tanrı'dır ve tektir.

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 >  

Allah (c.c.) ve YHVH arasındaki fark nedir? konusuna benzer konular;

YHVH mi Allah mı? Sezar'ın hakkı Sezar'a... İslam'ın "doğru" bir inanç sistemi olduğunu kimse iddia etmiyor (Hristiyanlar arasında kimse); fakat olayı getirip "Allah" sözcüğüne indirgemek, doğruları söylemeye çalışırken işleri içinden çıkılmaz hale getirmekten başka bir işe yaramaz... Arap Hristiyanların yanı sıra, Doğu Ortodoks kiliselerinde ve Arapça konuşan diğer Hristiyanlar arasında "Allah" kelimesi halen "Yaratıcı"yı ifade etmek için kullanılmaktadır. (Arapça Kutsal Kitap çevirilerinde "Allah" sözcüğü olduğunu bizzat biliyorum; biri bilgisayarımda yüklü.) Tarihleri boyunca Müslüman olmamış Gagavuz Türklerinin dilinde "Allah" ve "Saabi"(= Rab) dışında Yaratıcı'yı niteleyen bir sözcük (örneğin "Tanrı") bulunmamaktadır (eşim Gagavuz, kilisemde üyelerin yüzde doksanı Gagavuz, Gagavuzca'ya çevrilen ilk...

Lutheran teolojisi ve Katoliklik arasındaki fark ve benzerlikler Lutheran teolojisi ile Roma Katolik kilisesini birbirinden ayıran temel teolojik farklar nelerdir: 1)Kutsal kitabın yetkisi: http://absweb1.absites.com/brc/virtual_library/images/Luther1534tp_17_final.jpg Lutheran inancına göre ;doktrinsel konularda alınacak tek kaynak Kutsal Kitaptır,Roma Katolik kilisesi bu otoriteyi ayrıca Papa'ya ve kilise geleneklerine de verir. 2)Aklanma (Justification) Doktrini

İslam-müslümanlık-müslüman arası fark nedir Benim bilgime göre islam,müslümanlığın yobaz taraflarını yumuşatmak için alimlerince,dine anlayış-felsefe-sevgi katılmış hali. Müslümanlık;halk arasında yaşanan dindirki,rastgele-hurafelerle,dünyanın bazı bölgelerinde şiddet içeriğiyle yaşanmakta İslam felsefesi denen şeylede bu yumuşatılmaya çalışılıyor. Müslüman ise dinlerinin yasakları-emirleri-kendince yol göstermeleri ile arada şaşakalmış insan diyorumki sevmemiz gereken bu insandır İslam ile diyaloğa girilebilir ama müslümanlık kendi diyaloğunu kapatmış halidir. Şimdi "hayırınız hayır olsun" sözünde etkisi ile hepsine hayırmı demeliyim yoksa diyaloğ yolu bulduğum islamla;müslümanlığı,islama mı çekmeliyim.(Burada henüz seçilip gelemeyen müslümanları kastediyorum)

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? İsa'nın sesi,Tanrının sesiydi.Sözleri Tanrının sözleriydi.Hemde direk olarak tanrı konuştu. Kutsal ruhda esinlenme yoluyla tanrı sözünü bildirdi, Kutsal Ruh bildirirken arada ayna var.Ama İsa' direk tanrı sözü. O zaman Kutsal Kitapta tanrı sözünü dinleyin gibi bir söz geçtiğinde ben bunu İsa'nın sözünü dinleyin olarak algılıyorum.Tevrat,Zebur'da tanrıyı dinleyin...dediğinde ben İsa'yı dinleyin olarak algılıyorum Acaba bir yanlış algılama varmı ? Yönetim Notu: Kutsal Kitap'taki kavramlar İsa=Tanrı=TanrıSözü gibi basit matematiksel denklemlere kısmi olarak indirgenebilmektedir ancak tam olarak indirgenmez. Baba ile Oğul aynı özden ve aynı özdedir, Tanrı'dır. Ancak çarmıhta ölen Baba değildir. Benzer şekilde Pentekost'ta Oğul gelmemiştir Kutsal Ruh gelmiştir. Dolayısıyla bu...

Allah (c.c) ve Tanrı (YHVH) Sevgili din kardeşlerim,ve diğer dinlere mensup sayın arkadaşlarım...yaşımın ve çevremin,başka bir değişle hayatımın bu zamana kadarki dönemi dinden uzaktı fakat bende artık bilincine varıyorum bazı şeyler..forumu büyük bir dikkatle takip etmekteyim,ve birşey dikkatimi çekti,Müslümanlarda Allah (c.c),Hristiyanlarda ise Tanrı (YHVH)...iki dinde böyle geçmekte galiba,sormak istediğim şey aralarındaki fark nedir? Sevgiyle kalın arkadaşlar,yanlışım olmuşsa affedin...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih