Arşiv Sayfa 5 / "Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir - Sayfa 5

Arşiv Sayfa 5 "Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Terminoloji : "Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir - Sayfa 5 konusu 2639 kez okundu, 20 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi. "Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2010/01/09/-allah-deme-teroru-480234.Jpeg Saldırı düzenlenen bir kilise bu hale geldi Malezya’da yüksek mahkemenin gayrimüslimlerin “Allah” kelimesini kullanmasına izin vermesiyle başlayan tartışma, şiddet olaylarına dönüştü Müslüman Malay halkı, Allah sözcüğünün yalnızca Müslümanlara ait olduğunu ileri sürerken, önceki gün başkent Kuala Lumpur’da 4 kiliseye molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Gece yarısından sonra düzenlenen saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken bir kilisede ağır, birinde de hafif hasar meydana geldi.Ülke çapındaki yaklaşık 10 camide cuma namazının ardından gösteriler düzenlendi. Gayrimüslimlerin “Allah” kelimesini kullanmasına karşı çıkan göstericiler, “Kiliselere Allah yazılmasına izin vermeyeceğiz” sloganları attı.... "Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

"Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir konusu 2639 kez okundu, 20 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi.

"Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5

"Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-02-10, 23:22
"Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir
Aliriza

Sn. Theophilos'un yazdıklarına olduğu gibi katılıyorum. Yazısının sonunda sorduğu sorunun yanıtını son yıllarda gelişen politikalara bakarak bulabiliriz. Dinler arası diyalog ve yakınlaşması projesi aslında bildiğimiz gibi, arapların-ki bunlar islam dinini kabul etmiş rejimlerdir- üzerine oturduğu coğrafyayı savaşmadan veya çok az savaşla ele geçirme,dolayısıylada enerji kaynaklarına sahip olma düşüncelerine hizmet etmektedir. İslam dinini ılımlılaştırarak,diğer yandan bu topraklar üzerindeki enerji kaynaklarına sahip olmak isteyen ülkelerin benimsediği katolik mezhebini, müslümanlara hoş göstererek-bir adım müslüman dini,bir adım katolikler yaklaşarak, sözde dinler arası diyalogu başlatıyorlar. Katoliklerin, yakında islam dinine ait başka sözcükleride kullanacağını, aynı şekilde ılımlı islamcılarında katoliklere ve yahudilere daha fazla yaklaşacaklarını düşünüyorum.
Dolayısıyla nedeni tamamen politik olan bir konuyu tekrar tekrar ısıtarak burada tartışmanın fazla yarar getireceğini düşünmüyorum. Bence Papa'nin neden camiyi ziyaret ettiğini, neden f.Gülen'i Vatikan'da kabul ettiğni ve ne görüştüğünü, çeşitli islam ülkelerdeki faaliyetlerinden elde ettiği,yanlış hatırlamıyorsam-5 milyon dolar- bir parayı fatih üniversitesi rektörü, Abd'deki katolik katedraline "islam dininin gelişmesine yapacağı katkılardan dolayı" bağışlamasını açıkça ben anlamadım ve yorumlayamadım. Olsa olsa konu politik bir konudur diye düşünmüştüm ve kapatmıştım.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / "Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir

"Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5  

"Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir konusuna benzer konular;

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam olarak burada başlıyor! Vay "itici güç" dedi, vay...

Passion filminde İsa "Allah" mı dedi acaba? Bazı müslümanlar kendi "allah"larına ilahilik kazandırma paniği ile "Allah"ın Yahşuah'ın çarmıhta söylediği "eli" olduğunu iddia ederler. Oysaki Mesih'in çarmıha gerilişi sırasında ve Muhammed'e kadar Allah bir putun ismidir, bir putun ismiydi. Muhammed'den sonra "tek ilah" olarak bilinmeye başlandı. Bunu Muhammed'in babası Abdullah isminden de bilebilmekteyiz. Aynı şeyi söyleyen müslüman ilahiyatçılar da vardır. Dolayısıyla Mesih çarmıhta iken bir puta seslenmiş olması imkansızdır. İddia sahipleri öncelikle kendi iddialarındaki iç çelişki (ya da saçmalık) konusunda bir şeyler yapmalıdırlar.

Tevrat'taki Allah kelimesi ... Ayağa kalkıp yüksek sesle Allah'ları Rab'be yakardılar... "Ayağa kalkın!" dediler, "Başlangıçtan sonsuza kadar var olan Allah'ınız Rab'be övgüler olsun..." (Nehemya, 9:4-5) Arkadaşlar bi sitede geziniyodum ve yukarıdaki ayete rastladım.Yukarıdaki ayette Allah kelimesidir sorucağım.Tanrı anlamında mı kullanılmıştır Türkçe'ye çevrilirken.Yoksa Tevrat'ta böyle bir hitap yer alır mı? Şimdiden Teşekkürler...Esenlikler... Yonetim Notu: Ne hristiyan ne yahudi kaynaklarinda allah diye bir kelime yoktur, kullanilmaz. Elinizdeki kitap bir "ceviridir". Osmanli doneminde padisahin musluman cevirmeni tarafindan yapilan bir ceviridir.

Müslümanlara göre "ALLAH" ne demektir? Bizim eski atalarımız müslüman olmadan önce yaratıcı bir zata inanıyorlardı. Belki kendilerine göre değişik tanrılarıda vardı. Ama onlar daha çok kendi lehçeleri ile ''tengri'' dedikleri zaman zat-ı uluhiyeti kasdediyorlardı. Bu kelime sonra biraz daha incelik kazandı tanrı şeklini aldıki aslında mabud demektir ve arapcadaki 'ilah'ın fransızcadaki 'diyo'nun farscadaki 'huda'nın karşılığı olan bir kelimedir. Ama hiç bir zaman Cenab-ı Hakkın bütün Esma-i Hüsnasını cami,ism-i zat olan ALLAH kelimesinin karşılığı değildir. ALLAH dendiği an,bütün kainatta tecelli eden isimleriylebir zat-ı ecell-i A-la akla gelir ALLAH kelimesiyle anlaşılan budur.yani o Mabudu mutlak,Halıkı mutlak,Maksud-u mutlak,Rezzak-ı mutlak,Bari-i mutlak,Cemil-i mutlak'tır. İlhesma-i Hüsnayı cami ALLAH...

"İnsanlar arasında Allah’ın varlığının 'işareti' olmak" üzerine bir yazı.. 2009 yılının son ayına ait 'Hayat Sözü'nü Fokolare'den paylaşmak istiyorum sizlerle.. “Sizin ışığınız insanların önünde öyle parlasın ki, iyi işlerinizi görerek göklerdeki Babanız'ı yüceltsinler!" (Matta 5, 16). Işık “İyi işlerle” ortaya çıkar. Hıristiyanların yaptığı iyi işler aracılığıyla parlar. İyi işler yapanlar sadece Hıristiyanlar değil diyebilirsin. Başkaları da evler inşa ederek, adalet için çalışarak toplumun gelişmesine katkıda bulunuyor.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih