| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Terminoloji
: Allah kelimesinin kullanımı konusu 3165 kez okundu, 49 kez cevaplandı. En son mesaj AbhorM tarafından gönderildi. Allah kelimesinin kullanımı Allah kelimesinin müslümanlara ait olduğunu söyleyen kardeşler var. Evet ben de aynı fikirdeyim. Bence Tanrı kavramı yeterlidir. Forumda özellikle ortodoks arkadaşlarım Allah kelimesine karşı çıkıyor. Benim merak ettiğimse Bunu söyleyen arkadaşlarımın ,bazı ortodoksların da allah terimini kullandıklarını bilmiyorlar mı ? Eskiler mesela. Allah kelimesinin kullanımı
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Allah kelimesinin kullanımı konusu 3165 kez okundu, 49 kez cevaplandı. En son mesaj AbhorM tarafından gönderildi.
Allah kelimesinin müslümanlara ait olduğunu söyleyen kardeşler var. Evet ben de aynı fikirdeyim. Bence Tanrı kavramı yeterlidir.
Forumda özellikle ortodoks arkadaşlarım Allah kelimesine karşı çıkıyor. Benim merak ettiğimse Bunu söyleyen arkadaşlarımın ,bazı ortodoksların da allah terimini kullandıklarını bilmiyorlar mı ? Eskiler mesela.
Allah kelimesinin müslümanlara ait olduğunu söyleyen kardeşler var. Evet ben de aynı fikirdeyim. Bence Tanrı kavramı yeterlidir.
Forumda özellikle ortodoks arkadaşlarım Allah kelimesine karşı çıkıyor. Benim merak ettiğimse Bunu söyleyen arkadaşlarımın ,bazı ortodoksların da allah terimini kullandıklarını bilmiyorlar mı ? Eskiler mesela.
Amacımız tüm hatalı kullanımları gidermek ve insanları bu sözcüğün yanlışlığı konusunda bilgilendirmektir.
Amacınızı anlıyorum. Bu terim hakkında gerçekten doğru bilgiler veriyorsunuz. Ancak bu terimi günümüzde kullanan Ruhaniler yok mu ?
Varsa bu konuda ortodoksların da birlik aynı fikri paylaşması gerekmez mi?
Amacınızı anlıyorum. Bu terim hakkında gerçekten doğru bilgiler veriyorsunuz. Ancak bu terimi günümüzde kullanan Ruhaniler yok mu ?
Varsa bu konuda ortodoksların da birlik aynı fikri paylaşması gerekmez mi?
Bunun için Konsül benzeri özel bir oturumun yapılacağını hiç sanmıyorum. Ortodoks Kilisesi'nin yapısı Roma Kilisesi'ninki gibi olmadığı için dogmatik ve bağlayıcı tanımlamalar yapmak mümkün değildir. Ayrıca ruhaniler içinde Allah sözcüğünü kullananlar mutlaka vardır; çünkü bu sözcük genelde toplumun etkisiyle bilinçsizce ve alışkanlık gereği kullanılmaktadır. Ancak asıl önemli olan, bu sözcüğün tapınmadaki kullanımına son vermektir. Bunun için de yapılan Türkçe çevirilerde Allah sözcüğünün kullanılmaması ve Tanrı sözcüğü ile değiştirilmesi şarttır.
Allah kelimesinin kullanımı konusuna benzer konular;
YHVH mi Allah mı? Sezar'ın hakkı Sezar'a... İslam'ın "doğru" bir inanç sistemi olduğunu kimse iddia etmiyor (Hristiyanlar arasında kimse); fakat olayı getirip "Allah" sözcüğüne indirgemek, doğruları söylemeye çalışırken işleri içinden çıkılmaz hale getirmekten başka bir işe yaramaz... Arap Hristiyanların yanı sıra, Doğu Ortodoks kiliselerinde ve Arapça konuşan diğer Hristiyanlar arasında "Allah" kelimesi halen "Yaratıcı"yı ifade etmek için kullanılmaktadır. (Arapça Kutsal Kitap çevirilerinde "Allah" sözcüğü olduğunu bizzat biliyorum; biri bilgisayarımda yüklü.) Tarihleri boyunca Müslüman olmamış Gagavuz Türklerinin dilinde "Allah" ve "Saabi"(= Rab) dışında Yaratıcı'yı niteleyen bir sözcük (örneğin "Tanrı") bulunmamaktadır (eşim Gagavuz, kilisemde üyelerin yüzde doksanı Gagavuz, Gagavuzca'ya çevrilen ilk...
Uzmanlardan Ailelere Internet Kullanımı Konusunda Uyarılar Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Ayşen Gürcan, bilgisayarın, çocukların odasından ziyade evin ortak kullanım alanında tutulmasını, girilen siteleri kontrol eden yazılımlardan yararlanılmasını, aile güvenlik filtre programlarının kullanılmasını önerdi.
Doç. Dr. Ayşen Gürcan, internetin, günlük hayatın vazgeçilmezlerinden biri olduğunu, gelecekte de bu durumun artarak devam edeceğini belirterek, internetle yaşamayı ve geleceğin büyükleri olacak çocuklara interneti doğru kullanmayı öğretmek gerektiğini söyledi.
İnternetten kaçmanın, bu teknolojiyi yaşamdan çıkarmanın ne doğru ne de mümkün olduğunu dile getiren Gürcan, gençleri teknoloji okuryazarı ve doğru seçimler yapabilecek bireyler olarak yetiştirmenin önemini vurguladı. Bu kapsamda internette...
Türkiye'de İnternet Kullanımı ve Zararları Artık bir internet nesli yetişti ve MSN kullanımında dünya 2.siyiz. MSN açık değilse çocuklar huzursuz oluyor..
Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nün (SAGEM) yaptığı araştırmalar, internetin eğer dikkatli olunmazsa başta çocuklar olmak üzere tüm aileye zarar verdiğini ortaya koydu.
SAGEM tarafından yapılan "İnternet Kullanımı ve Aile Araştırması"nı Yardımcı Doç. Dr. Abdullah Kuzu başkanlığındaki bilim adamları hazırladı. Araştırma 18 yaş altı çocuklar merkezli olarak yapıldı. 26 ilde ve toplam 2 bin hanede yapılan araştırmada anket yöntemi kullanıldı. Raporlaştırılan araştırmaya göre Türkiye'de artık bir "internet nesli" var. İnternet ise adeta çekirdek ailenin bir üyesi haline geldi.
İnternetin zengin kaynaklar sağladığı ve bilgi paylaşımı,...
Kur’ân’a Göre Allah’ın Kelâmı Bizzat Allah Tarafından Korunmaktadır Kur’ân’a Göre Allah’ın Kelâmı Bizzat
Allah Tarafından Korunmaktadır
“Senden önce hiçbir resûl ve nebi göndermemiştik ki o,
(bir şey) arzû ettiği zaman, şeytan onun arzûsu içerisine
mutlaka (onun dünyâ ile meşgül edecek bir düşünce) atmış
olmasın. Fakat Allâh, şeytanın attığını derhal iptal eder,
sonra kendi âyetlerini sağlamlaştırır. Allah bilendir,
hikmet sâhibidir.” (Hac 22:52)
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil