Aynı Tanrıya mı inanıyoruz? İslam'ın Allah'ı, Hristiyanlığın YHVH'si konusu
6353 kez okundu,
26 kez cevaplandı. En son mesaj
moderator5 tarafından gönderildi.
Aynı Tanrıya mı inanıyoruz? İslam'ın Allah'ı, Hristiyanlığın YHVH'si konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

25-10-06, 14:11
Titus
İslamın Allahı (cc) ile
Hristiyanların tanrısı (YHWH)'nin aynı olduğunu söylemek ve hepimizin aynı tanrıya inandığımızı söylemek pek doğru olmaz. İslamın allahı ile bizim tanrımız arasında pek çok şekilde farklılıklar var.Örneğin bizim tanrımızı oluşturan baba,oğul ve kutsal ruha müslümanların inanıp inanmadığına bakarak bu karşılaştırmayı yapabiliriz.
BABA:Hristiyan görüşü:Tanrının görünmeyen özüdür,Oğul ve kutsal ruhla birlikte tek tanrıdır.
İslamiyet görüşü: İslamın Allahına baba demek küfürdür.Allah ile baba-oğul şeklinde yakınlık kurulamaz.
OĞUL:Hristiyan görüşü:Başlangıçta vardır,tanrının biricik sözüdür.İnsanların günahı için beden alıp dünyaya gelmiş,çarmıhta ölmüş ve üçüncü gün dirilmiştir.Babanın sağında oturmaktadır.
İslamiyet görüşü:Tanrının oğlu olamaz,İsa başlangıçtan bu yana yoktur,bir peygamberdir,çarmıha gerilmemiş,insanların günahı için ölmemiştir.
KUTSAL RUH:Hristiyan görüşü:Kutsal ruh tanrının ruhudur.Baba ve oğulla birlikte tek Tanrıdır.İSA göğe yükseldikten sonra bizlere gönderilmiştir.
İslami görüş:İslamda kutsal ruh İSA'yı destekleyen ruh-ul kudüs diye bilinir.Bazı islam yorumcuları onun cebrail olduğu görüşünü savunurlar.İslama göre kutsal ruh tanrının bir özelliği değildir.
Değerlendirme:İslamın Allahı (cc) Kutsal kitabın herhangi biryerinde geçmez.Zaten Kutsal kitaptaki Tanrının kendini gösteriş şekillerinin hiçbirisini islamın kitabı Kur'an kabul etmez.İslamın inandığı İsa(as) ile bizim inandığımız Oğul ve RAB olan İsa arasında da ciddi şekilde farklılıklar vardır.Kur'anın Allahı tevrat,zebur ve incilin değiştiğini söyleyerek varlıklarını yalanlarlar.Daha doğrusu bu kitaplara inanmazlar.Tek doğru ve değişmez olan islamın allahına göre Kur'andır.Kutsal kitap açısından baktığımızda isa Tanrının sözü kesinlikle değiştirilemez,üzerinde değişiklikler yapılamaz çünkü Tanrı buna izin vermez.İslami kesim ne kadar aynı Tanrıya inandıklarını söylerlerse söylesinle bu mümkün değil.Çünkü Kutsal kitaptaki neredeyse herşeyi Kur'an yalanlamaktadır.Kur'an İSA'yı kabul ettiğini söyler ama İSA'yı kendi sözleriyle yalancı çıkartmaktan çekinmez hatta daha ileri giderek İSA bu sözleri ben söylemedim der.Özetlemek gerekirse Tanrımız YHWH ve İslamın tanrısı olan Allah (cc) birbirinden bağımsızdır.İnandığımız RAB İSA ile islamın inandığı İsa(as) arasında ciddi farklılıklar vardır.
Aynı Tanrıya mı inanıyoruz? İslam'ın Allah'ı, Hristiyanlığın YHVH'si
İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8
Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

17-06-09, 10:46
χριστιανικός
Güzel karşılaştırma olmuş :)
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-06-09, 14:16
Y U H A N N A
paylaşımlarınız için teşekkürler
esen kalın
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-06-09, 19:25
Hay-Dgha
Bir hafta İstanbul uzaklarında bir Katolik Kilisesine gittim. Ayin sonrasında, dua kağıtlarında Tanrı yerine Allah yazıyordu. Buna kesinlikle bozulmuştum. Ama acaba haksız mıydım bozulmakla ? Derhal Allah ve YHWH arasındaki farkları araştırmaya başladım. Sevgili Titrus'un saydığı insanlar arası farktan ziyade başka sonuçlar da elde ettim.
Öncelikle Allah Arapça bir kelimeydi fakat direk karşılığı Tanrı demek değildi. O zaman bu isim nereden geliyordu? İlk önce Arap Mitolojisini araştırmaya başladım. Uzun araştırmalar sonucu İslam'ın kesinlikle bu Mitolojinin devamı olduğuydu. El-İlah adında bir kadın Ay Tanrıçası ve bunların çocukları vardı. Bunlar da puttu, İslam bu çocukları yok sayarak en büyük olarak El-İlah yani Allahı görüyordu. Allah Ay Tanrıçasının ta kendisiydi. Bir Yunan için Zeusizm, Hadesizm, Aresizm, Athenaizm, Poseidonizm ne ise bir Arap için fr İslam o idi. Diğer İslamsal şeyleri araştırdım. Kıble neydi? Kıble aslında Kabe isminden gelmektedir ve Mezopotamyalıların Ay Tanrıçası idi. Arap Mitolojisi de bundan etkilendiğini öğrendim ve herşeyin ayla bağlantılı olduğunu anladım. Mesela İslam işareti aydır. Camilerin tepesinde ay var. Takvim ay takvimi. Bunların hepsi Allah'tan kaynaklanıyordu ve o kesinlikle yerleri ve gökleri suları ve ateşi ve tüm evreni yaratan YHWH ile alakası olmayan biriydi. Bu yüzden Yüce RAB YHWH ye Allah demek kesinlikle bir hakarettir. Fakat çoğu sonradan
Hristiyan olan kişi bunun farkında olmasına rağmen günlük alışkanlıklardan dolayı hatta bir
Hristiyan doğmuş olan ben bile "Allah korusun","Allah büyüktür buluruz bir çaresini" şeklinde cümleler kurduğumuzu farkettim ve derhal tövbe ettim. Aynı şeyleri size de öneririm. Umarım Tek Tanrımız olan YHWH bu tarz kalıplar karşısındaa bizi sapkın kişiler olarak görmüyordur. Zira YHWH ve Allah aynı kişiler kesinlikle değildirler.
Yonetim Notu: Foruma gonderdiginiz ilk mesajlarinizdan birinde kendinizi de tanitmanizi istemistik, bu konu icinde kendinizi tanitmissiniz, ancak bunu sildik, kisisel tanitimlar, tanisma panosundan yapilmaktadir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

17-06-09, 21:30
NCyril
YHVH ismini kullanmamızın ben de çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Pek çok "tek yaratıcı" kavramı var ancak bizimki özgün ve kusursuz. Tanrı diyince insanların aklında kendilerine göre her şey canlanabiliyor.
YHVH diyelim bence. YHVH'ye allah diye hitab etmeye devam etmeyi düşünüyorsanız bence şunu yapıp tekrar düşünün: Allah'ın sıfatlarını (esma-ül hüsna) okuyun bir de bizim kutsal kitabımızdaki Tanrı'mızla karşılaştırın. YHVH, adaletli, güçlü, her şeyi yaratan ve her şeyin egemeni, övgüye değer, iyi, kutsal, ama en önemlisi en büyük sevginin, sonsuz sevginin kaynağı, ebedi göksel babamız!!!!!!!!!!!
FORUMA ÜYE OLUN! /
Aynı Tanrıya mı inanıyoruz? İslam'ın Allah'ı, Hristiyanlığın YHVH'si konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil