Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar

Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Terminoloji : Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar konusu 2497 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi. Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar Ben bir sitede İsa YHVH'nin oğlu yerine yada peder'in oğlu yerine;İsa Allah'ın oğlu yazmışlar.Ve dinlediğim bir ilahide de Allah'ın oğlu diye geçiyordu... Bildiğim üzere Tevrat'a YHVH'nin isminin değişmeyeceği yazılı(yanlışsam düzeltin lütfen).Ve bu forumda defalarca Allah'ın bir anlam ifade etmediğini söylediniz. Bende biliyorum ki doğrusu YHVH'dir.Sizde sormak istedim,Sitelerde ve İlahilerde hata mı yapmış olabilirler?ben buna pek ihtimal vermiyorum ama.Neden YHVH yerine Allah'ı kullanıyorlar.Müslümanların daha iyi anlaması için mi?Neden olabilir açıklık getirirseniz sevinirim Esen Kalın Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar konusu 2497 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi.

Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-02-09, 13:43
Galadriel

Ben bir sitede İsa YHVH'nin oğlu yerine yada peder'in oğlu yerine;İsa Allah'ın oğlu yazmışlar.Ve dinlediğim bir ilahide de Allah'ın oğlu diye geçiyordu...
Bildiğim üzere Tevrat'a YHVH'nin isminin değişmeyeceği yazılı(yanlışsam düzeltin lütfen).Ve bu forumda defalarca Allah'ın bir anlam ifade etmediğini söylediniz.

Bende biliyorum ki doğrusu YHVH'dir.Sizde sormak istedim,Sitelerde ve İlahilerde hata mı yapmış olabilirler?ben buna pek ihtimal vermiyorum ama.Neden YHVH yerine Allah'ı kullanıyorlar.Müslümanlar ın daha iyi anlaması için mi?Neden olabilir açıklık getirirseniz sevinirim
Esen Kalın

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar

Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-02-09, 14:45
ortodoksmoderator3

Malesef islam ülkelerinde yasiyan (bilhasa arap cografyasinda) bazi Hristiyan karde$lerimiz Tanrinin YHVH ismini kulanacaklarina Tanriya Allah demektedirler.

Buna araplasmis Hristiyanlik denilir.

Dünyanin bircok yerlerine gitmisligim olmustur. Daha yukardeki bahs ettigim ülkelerden haric, hic bir ülkede Hristiyanlarin Tanriya Allah demelerini duymuslugum olmamistir.

Arap ve Türk cografyasinda yasiyan bazi Hristiyan kardeslerimizin allah kelimesini kulanmalari, bu, bilmemezlikten gelmektedir ve bu konuda bir cok pederlerimizin kendi cemiaatlarini yeterince bu konu hakkinda yeterli bilgi vermedeklerine inaniyorum! Malesef..

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar

Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-02-09, 15:51
spranos

ortodoksmoderator3
Malesef islam ülkelerinde yasiyan (bilhasa arap cografyasinda) bazi Hristiyan karde$lerimiz Tanrinin YHVH ismini kulanacaklarina Tanriya Allah demektedirler.

Dünyanin bircok yerlerine gitmisligim olmustur. Daha yukardeki bahs ettigim ülkelerden haric, hic bir ülkede Hristiyanlarin Tanriya Allah demelerini duymuslugum olmamistir.

Arap ve Türk cografyasinda yasiyan bazi Hristiyan kardeslerimizin allah kelimesini kulanmalari, bu, bilmemezlikten gelmektedir ve bu konuda bir cok pederlerimizin kendi cemiaatlarini yeterince bu konu hakkinda yeterli bilgi vermedeklerine inaniyorum! Malesef..
allahitanimak diye bir site var mesela,Sanirim Protestan.Video'larida var hatta.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-02-09, 20:35
Hardal

ortodoksmoderator3

Anladığım, herkes kendi dilinde ve özellikle çocukluğunda öğrendiği kelimeyi kullanıyor.

Başka coğrafyalarda da Dieu, God, Gott… var, ülkenin diline göre…
Ben yaşlıyım ; kendi kendime dua ederken ben de Allah, Babamız ve Rab diyorum.
Fransızca bir duaya iştirak ediyorsam Dieu, Père, Seigneur diyorum.
Öyle öğrendim, yüreğim öyle söylüyor.

Altı ay sonra (ömrüm varsa) yaşadığım ülkede otuz yılımı doldurmuş olacağım. Kiliseye düzenli olarak gidemiyorum ama hiçbir âyinde, vaazda bu üç kelimeden başkasını duymadım.

Dolayısiyle, Allah kelimesi benim için İslâm’ın Tanrısı anlamına gelmiyor. Sadece İslâm, Tanrı’yı benim tanımladığımdan başka türlü tanımlamıştır diye düşünüyorum.
Yehova şahitleri de YHVH’ye çok yakın bir kelime kullanıyorlar ama bu, onların Jéhovah’sını benim Tanrım yapmıyor.

Bu çok zor, çok kişisel, kültürel, duygu yüklü bir konu. İnancımızın gönlümüze, yüreğimize yüklü olması, oradan yansıması, ışıması… gibi.
Emir-komuta zinciri içinde, yasaklamalarla… olmaz.

Belki bir süre sonra, forumda okuya okuya ikna olacağım, YHVH diyeceğim ama… bilemem. Diyebilmek için tamamen benimsemek, içselleştirmek gerek.

Örneğin, Grek coğrafyasında kullanılan kelime nedir ?

Kusur ettimse affediniz. Ne var ki bu irdelemelerden kendimi ne kadar uzak tutmaya çalışsam, mütemadiyen açılıyor aynı konu.

Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-02-09, 20:45
vix

Öncelikle;
Kutsal Kitap'taki ayetlere baktığımızda üçlü birlik gibi temel bir öğreti bile açıkça ifade edilmeyip, birden çok bölümden ve bir bütün olarak incelendiğinde ortaya çıkar. Bu kadar önemli bir konu bile böyle ifade edilirken, YHVH'nin kendi ismini defalarca vurgulayarak insanları uyarması konunun ne kadar önemli olduğunu gösterir. Belki bazı hristiyanlar için önemli değildir, belki bazı hristiyanlar ayetlere karşı kendi mantıksal yorumları ile hareket etmeyi tercih edebilirler, "önemli olan benim yüreğim, kelimelerin önemi yok" diyebilirler. Bu onların http://www.hristiyanforum.com/forum/...-yhvhdir-t4556 adresindeki ayetleri görmezden gelmeleridir. Eğer biz YHVH'nin hassasiyet gösterdiği şeylere hassasiyet göstermeyeceksek niye iman ediyoruz? Daha ismini bile doğru söylemeye üşeniyorsak, kendi akıl ve kendi alışkanlıklarımıza göre bu kadar açık ayetleri bile yorumluyorsak vay halimize! Diğer taraftan YHVH kullanmayı tavsiye edenler "önemli olan benim yüreğim, kelimelerin önemi yok" diye kendi fikirlerini sunanlara şunu söylerler; YHVH kelimesine önem vermek yüreğinizdeki önemli değildir demek DEĞİLDİR. Yürektekine önem vermek elbetteki önemli, aynı şekilde bu isim de önemlidir, YHVH tarafından önemli kılınmıştır. Lütfen şu ayetleri okuyunuz: http://www.hristiyanforum.com/forum/kutsal-kitap-terminolojisi-f188/tanrinin-gercek-ismi-yhvhdir-t4556 Tüm İsrail tarihinde bu isimle ilgili birçok şey görebileceksiniz.

Hamdolsun ki Pentekostal / Karizmatik bazı kiliseler bu isme sahip çıkmaya başlamışlardır

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var
Lakin;
Bir lafa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?"mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar konusuna benzer konular;

Kızılderililer, YHVH ismini biliyor muydu? Başlığı görünce hemen Mormon propagandası sanmayınız, ben de başta öyle düşünmüştüm zira. İddialara göre, Kızılderililer biliyordu Tanrı'mızın özel ismini. Bunun üzerine internette küçük bir araştırma yaptım. Kızılderili inançlarını animist olarak biliyordum fakat düşündüğüm gibi değilmiş. Örneğin bazı kabilelerde Yowah adlı bir tanrıya inanılıyordu. Başka bir site de Amerika'da bazı yazıtların bulunduğunu ve üzerlerinde YHVH isminin geçtiğini söylüyor. (Hayır sitenin sahibi Mormon değil) Yazıtlardan örnekler veriyor.

Ortadoğu'daki ayaklanmalarda hristiyanlar ve Türkiyeli Hristiyanlar Biliyorsunuz ki Ortadoğu'da bu yıl bir çok isyan yaşandı, isyanlardan önce ilgili ülkelerde öncelikle hristiyan azınlıklara saldırılar da yapıldı. İsyanlar süresinde ve sonrasında ise hristiyanlar bir çok problem yaşadı, yaşıyor. Belki ileride Türkiye de Ortadoğu'daki gibi hareketlilikler yaşayabilir. Tüm bunların ışığında, acaba Türkiyeli Hristiyanlar nasıl düşünmeliler, nasıl hareket etmeliler, neleri yapmalılar, nelere dikkat etmeliler?

Bazı Müslümanlar yönetemediklerinde niye Yahudileri... kullanıyorlar Bir-kaç yakın müslüman çevremden şu sözü duyardım. "İnsanların içindeki düşmanlığı,Yahudilere çevirebilelimki,onları yönetebilelim,yoksa yönetilemiyorlar" derdi. Ben içimizde düşmanlıkmı var diye yıllarca düşünmekle meşgul oldum. Sonunda cennete göre yaratıldığımızı özümüzün iyi olduğuna tekrar vardım. Düşmanlık değil sevgisizlik-eğitimsizlik-zor yaşam koşullarında günahına,kusuruna sahip çıkmamak ve şuna-buna projekte etmek var.

Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? Ben Allah kelimesini kullanmamaya dikkat ediyorum fakat türkiyede yaşadığım dönemlerde ister istemez dilimize takılı kaldı, ve bir konu anlatırken mesela herkesin ortak kullandığı sözleri, Allah kelimesiyle uyarlandığı için telafuz ediyoruz. Ayrıca forumda dikkatimi çeken asıl konu hristiyan olan üyeler de Allah kelimesini çok kullanmışlardır. Ve yönetim üyelerin bazılarını uyarmıştır. Doğrusu aklım karıştı. Öyle ki Allah kelimesini kabul etmiyoruz fakat çoğu Türkiyeli hristiyanlar bu kelimeyi telafuz ediyorlar. Telafuz edersek ne olur, yanlış mı yapmış oluyoruz.??? Esenlikle. Yönetim Notu: Eski yaşlı imanlılar çoğunlukla bu kelimeye alışmışlardır. Çünkü Kutsal Kitap'ın ilk Türkçe çevirisi eski türkçedir ve allah kelimesi sıklıkla kullanılmıştır. Lakin bu ilk çeviriyi...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih