‘Bunlar benim halkım’ diyeceğim, Onlar da ‘Tanrımız YHVH'dir’ diyecekler
| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Terminoloji
: ‘Bunlar benim halkım’ diyeceğim, Onlar da ‘Tanrımız YHVH'dir’ diyecekler konusu 958 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi. ‘Bunlar benim halkım’ diyeceğim, Onlar da ‘Tanrımız YHVH'dir’ diyecekler Yukarıdaki pasajda alıntı yapılan eski antlaşma ayetlerinin devamı da ilk öğrencilerin ve ilk imanlıların başına gelecek olan şeyleri açıklamaktadır ve şu şekildedir; ‘Bunlar benim halkım’ diyeceğim, Onlar da ‘Tanrımız YHVH'dir’ diyecekler
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
‘Bunlar benim halkım’ diyeceğim, Onlar da ‘Tanrımız YHVH'dir’ diyecekler konusu 958 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi.
31 Bu arada İsa öğrencilerine, «Bu gece hepiniz benden ötürü sendeleyip düşeceksiniz» dedi. «Çünkü şöyle yazılmıştır:
`Çobanı vuracağım,
sürüdeki koyunlar da darmadağın olacak.'
32 Ama ben dirildikten sonra sizden önce Celile'ye gideceğim.»
33 Petrus O'na, «Herkes senden ötürü sendeleyip düşse de, ben asla düşmem» dedi.
34 «Sana doğrusunu söyleyeyim» dedi İsa, «bu gece horoz ötmeden sen beni üç kez inkâr edeceksin.»
35 Petrus, «Seninle birlikte ölmem bile gerekse, seni asla inkâr etmem» dedi. Öğrencilerin hepsi de aynı şeyi söyledi.
İncil, Matta 26
Yukarıdaki pasajda alıntı yapılan eski antlaşma ayetlerinin devamı da ilk öğrencilerin ve ilk imanlıların başına gelecek olan şeyleri açıklamaktadır ve şu şekildedir;
Alıntı:
Çoban Vuruluyor
7 “Uyan, ey kılıç! Çobanıma, yakınıma karşı harekete geç”
Diyor Her Şeye Egemen YHVH.
“Çobanı vur da Koyunlar darmadağın olsun.
Ben de elimi küçüklere karşı kaldıracağım. 8 "Bütün ülkede" diyor YHVH, “Halkın üçte ikisi vurulup ölecek,
Üçte biri sağ kalacak. 9 Kalan üçte birini ateşten geçireceğim, Onları gümüş gibi arıtacağım,
Altın gibi sınayacağım.
Bana yakaracaklar,
Ben de onlara karşılık vereceğim, ‘Bunlar benim halkım’ diyeceğim. Onlar da, ‘Tanrımız YHVH'dir’ diyecekler.”
‘Bunlar benim halkım’ diyeceğim, Onlar da ‘Tanrımız YHVH'dir’ diyecekler konusuna benzer konular;
Tanrı'nın gerçek ismi YHVH'dir Mısır'dan Çıkış 3
15 "İsrailliler'e de ki, 'Beni size atalarınızın Tanrısı, İbrahim'in Tanrısı, İshak'ın Tanrısı ve Yakup'un Tanrısı YHVH gönderdi.' Sonsuza dek adım bu olacak. Kuşaklar boyunca böyle anılacağım.
Mısır'dan Çıkış 6
3 "İbrahim'e, İshak'a ve Yakup'a Her Şeye Gücü Yeten Tanrı olarak göründüm, ama onlara kendimi YHVH adıyla tanıtmadım.
Tanrımız kıskanç bir tanrımıdır, yeni ahitle esenlik tanrısımıdır, ikisi bir arada mıdır ? Esenlikler olsun
Arkadaşım "tanrı değişmez" diyor
Ben ise:
"baktı insanoğlu kusurlu yaratılmış ve ilahi kurtuluş planını devreye soktu.Bu plan insan yaratılmadan önce vardı ve tanrı eski ahitte kıskançdı ancak İsa ile birlikte esenlik tanrısı,sevgi oldu." diyorum
Herkesi sevmemizi istiyen,herkesi seven,kimsenin mahvolmasını istemeyen,her halikarda bize el uzatan,çözümler sunan el onun elidir; tanrımızda kıskançlık bulunmaz diyorum.
Yoksa tanrının kıskançlığı da bir sevgi göstergesimi ?
Kıskançsa,neye karşı kıskanır,neye dikkat etmemiz gerekir ?
Seraflar kimdir/nedir? Onlar melek midir? Melek bilimine devam Seraflar "yananlar" Isaya'nin tapinakta Tanri tarafindan peygamberlik gorevine cagrildiginda ortaya cikan meleklerdir (Isaya 6:1-7) " Kral Uzziya'nın öldüğü yıl yüce ve görkemli Rab'bi gördüm; tahtta oturuyordu, giysisinin etekleri tapınağı dolduruyordu.Üzerinde Seraflar duruyordu; her birinin altı kanadı vardı; ikisiyle yüzlerini, ikisiyle ayaklarını örtüyor, öbür ikisiyle de uçuyorlardı. Birbirlerine şöyle sesleniyorlardı: "Her Şeye Egemen RAB Kutsal, kutsal, kutsaldır. Yüceliği bütün dünyayı dolduruyor." Seraflar'ın sesinden kapı söveleriyle eşikler sarsıldı, tapınak dumanla doldu. "Vay başıma! Mahvoldum" dedim, "Çünkü dudakları kirli bir adamım, dudakları kirli bir halkın arasında yaşıyorum. Buna karşın Kral'ı, Her Şeye Egemen RAB'bi gözlerimle gördüm." Seraflar'dan biri bana doğru...
Isa Mesih "bütün bunlar olmadan bu kuşak ortadan kalkmayacak. " demekle neyi kast etti? Bu sozler Isa Mesih'in dunyanin sonu hakkindaki sozlerinden alinmadir (Matta 24:34 Markos 13:30, Luka 21:32 ) Isa Mesih " Size doğrusunu söyleyeyim,bütün bunlar olmadan bu kuşak ortadan kalkmayacak . " demistir. Bu sozleri anlayabilmek icin oncelikle konuya bakmamiz gerekir. Eger Matta 24:4-31 i okuyacak olursaniz Isa burda henuz olmamis olaylardan bahsetmektedir. O olaylar yasanirken hayatta olan kusaklarin kendisinin ikinci gelisinden once ortadan kalkmayacagini soylemektedir. Yasadigi zamanlarda birlikte oldugu kisilere zaten "Tanrı'nın Egemenliği sizden alınacak " demisti (Matta 21:43) Oyleyse Matta 24-25 de bahsettiklerinin ileriki zamanlara ve o zamanlarda yasayan ileriki kusaklara ait oldugunu anlamamiz gerekmektedir.
Bir baska olasilik ise Isa Mesih'in "iki yonlu"...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil