Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir)

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Terminoloji : Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) konusu 4685 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj atilladam tarafından gönderildi. Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) Aşağıdaki yazı bir müslüman sitesinden alınmıştır; Umarız ki tüm hristiyanlar ve müslümanlar "aynı allaha inanmadığımız" konusunda hem fikir olurlar... http://www.kutluyol.org/SecilmisYazilar.php?id=670 Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! Kanal 7 de Mustafa Karataş Hoca, bir vatandaşın kendisine, Hocam, Müslümanlıktan Hıristiyanlığa geçersem günaha girmiş olur muyum? diye soran bir elektronik posta gönderdiğini söylüyor. Ve bizim yüreğimiz cız! ediyor. Adam dinden çıkıyor, cennetten cehenneme geçiyor, Günaha girmiş olur muyum? diye soruyor. Peki, niye? Niye olacak, Türkiye bir misyonerler cenneti oldu da onun için. Niye olacak, misyonerler tarafından, Hepimiz aynı Allah a inanıyoruz! yalanı söyleniyor ve bazı Müslümanlar tarafından bu misyoner yalanı tasdik görüyor da ondan. Niye... Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) konusu 4685 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj atilladam tarafından gönderildi.

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-10-09, 23:55
moderator6

Aşağıdaki yazı bir müslüman sitesinden alınmıştır;

Umarız ki tüm hristiyanlar ve müslümanlar "aynı allaha inanmadığımız" konusunda hem fikir olurlar...

http://www.kutluyol.org/SecilmisYazilar.php?id=670

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz!
Kanal 7 de Mustafa Karataş Hoca, bir vatandaşın kendisine, Hocam, Müslümanlıktan Hıristiyanlığa geçersem günaha girmiş olur muyum? diye soran bir elektronik posta gönderdiğini söylüyor.
Ve bizim yüreğimiz cız! ediyor.
Adam dinden çıkıyor, cennetten cehenneme geçiyor, Günaha girmiş olur muyum? diye soruyor.
Peki, niye?
Niye olacak, Türkiye bir misyonerler cenneti oldu da onun için. Niye olacak, misyonerler tarafından, Hepimiz aynı Allah a inanıyoruz! yalanı söyleniyor ve bazı Müslümanlar tarafından bu misyoner yalanı tasdik görüyor da ondan. Niye olacak, toplum nazarında itibarı yüksek kimi isim ve kalemler tarafından, Hıristiyanlar da cennete girecektir deniyor da ondan. Niye olacak, Hıristiyanlarla amentüde ittifakımız var görüşü Müslüman Türk milletine benimsetilmeye başlandı da ondan. Niye olacak, İbrahimi dinler kavramı ile Hıristiyanlık Müslümanlıkla aynı kefeye kondu, sanki, yok birbirlerinden farkı, zannı Anadolu nun en ücra köşelerine kadar yayılmaya başladı da ondan.
Dostlar, üniversite camiasında, kimi evlerde, kimi toplantılarda bu konuda ne kadar tehlikeli sularda geziniliyor bir bilseniz!
Başa dönecek olursak..
Şunu bilelim ki, biz Müslümanlar Hıristiyanlarla asla aynı Allah a inanmıyoruz. Zâten bizim inandığımız Allah a da onlar inanmıyor. Bu konuda ister Müslüman ister bir Hıristiyan, Biz aynı Allah a inanıyoruz dediğinde doğru söylemiyor. Çünkü Hıristiyan, Hz. İsa yı tanrı kabul ediyor. Tanrı annesi olarak kabullendikleri için Hıristiyanlar, Hz. Meryem i de tanrı kabul etmektedirler. Şimdi biri çıkıp hayır böyle bir şey yok derse, o kişi Kur anı inkâr etmiş demektir. Çünkü, Maide suresinde (5/116) Cenab-ı Allah, İsa aleyhisselam a şöyle sesleniyor:
- Ey Meryem oğlu İsa! İnsanlara: Beni ve anamı, Allah tan başka ilah bilin diye sen mi dedin?
Demek ki neymiş?
Demek ki Hıristiyanlar Hz. İsâ ve Hz. Meryem i Allah tan başka Allah kabul ediyorlarmış. Bunu ben söylemiyorum. Bunu bir şeyh, bir profesör değil, bunu Allah söylüyor. Şimdi biri çıkıp, Hıristiyanların öyle bir iddiası yok demek, Allah yalan söylüyor! demektir.
Rabbinin bu sorusuna İsa(a) şu cevabı veriyor:
- Hâşâ!; hakkım olmayan şeyi söylemek bana yakışmaz. Hem ben söyleseydim, Sen onu şüphesiz bilirdin. Sen benim içimdekini bilirsin, halbuki ben senin zatında olanı bilmem. Gizlilikleri eksiksiz bilen yalnızca Sensin!
Peki İsâ(a), Beni ve anamı Allah tan başka Allah bilin değil dememişti de ne demişti? Bunu da Maide suresinin 117 inci ayetinde Allah(c.c.) bizlere doğru şekliyle bakınız nasıl öğretiyor:
İsa aleyhisselam:
- Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim. Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz Allah a kulluk edin dedim.
Evet, İsâ doğruyu söyledi amma sonrakiler ve özellikle Pavlus İsâ nın Allah tan aldığı ve aldığı gibi naklettiğini bozdu, bugünkü hale getirdi.
Bir Müslüman için gerçek sadece budur.
Buna rağmen bir Hıristiyan çıkıp, Biz, siz Müslümanlarla aynı Allah a inanıyoruz derse, biliniz ki bir misyonerdir ve yalan söylüyordur . Ona bu yalanı söylemesini, Hz. İsa yani Allah ın dinini üç tanrılı dine çeviren Pavlus şu sözleri ile telkin etmiştir:
- Ben özgürüm, kimsenin kölesi değilim. Ama daha çok kişi kazanayım diye herkesin kölesi oldum. Yahudileri kazanmak için Yahudilere Yahudi gibi davrandım. (..) Güçsüzleri kazanmak için güçsüzlerle güçsüz oldum. Ne yapıp ne edip bazılarını kurtarmak için herkesle her şey oldum.
İşin aslı budur.
Bir Hıristiyan bir Müslüman a Seninle aynı Allah a inanıyoruz ve Hz. Muhammed de peygamberdir dediğinde Pavlus un yap dediğini yapıyor, tuzağa düşürmek için sana yalan söylüyordur. Çünkü Hz. Muhammed i Peygamber olarak kabul ettiği an, Hak geldi, batıl zail oldu (İsrâ/81) hükmünce üç Allahlı inancını terk edip, Allah ın dini İslâm a girmesi bir mecburiyet olur.
Sizinle aynı İsa'ya da inanmıyoruz!
İsa denildiğinde bir Müslüman bir Hıristiyan a içten ve samimiyetle, O bizim de peygamberimiz! der.
Çünkü Müslümanlar İsa Aleyhisselam dahil bütün peygamberlere imân ederler. Bu inanç onun amentü esaslarındandır.
Musa aleyhisselamdan Şit, İbrahim Aleyhisselâmdan Şuayip Aleyhisselama kadar ismi Kur anda geçen geçmeyen bütün peygamberlere inanmayan, tasdik etmeyen bir kişi Müslüman olmuş sayılmaz. Bir Müslüman bir Hıristiyan a, İsa aleyhisselam bizim de Peygamberimiz dediğinde onunla ortak bir yönü olduğunu vurgulamak ister, lakin Hıristiyan açısından durum Müslüman ın zannettiği gibi değil, bilâkis tam tersidir .
Çünkü bir Hıristiyan için İsa demek peygamber demek değil, Rab demek, Allah demektir. Sen, İsa bizim de peygamberimiz derken onu sevindirmek istediğini zannediyorsun amma aslında onu kızdırıyorsun, çünkü sen onun Allah dediğine kul, sen onun Rab dediğini Peygamber seviyesine indiriyorsun. Senin için bir kul, bir peygamberin Allah olduğunu kabullenmen nasıl akıl dışı bir şey ise bir Hıristiyan için de İsa yı Rab ve Allah olmaktan kulluk derecesine indirmek işte öyle imkânsız, işte öyle tahammül edilmez bir şeydir.
Şimdi cevap ver bakalım:
- Senin inandığın İsa ile bir Hıristiyan ın inandığı İsa aynı İsa mıdır?
Hıristiyanlar da cennete gidecek diyen kimi Müslümanlar, İsa eşittir Allah diyen Hıristiyanlar için Allah ın şu ayetini bilmiyor olabilirler mi:
- Muhakkak ki, Allah, ancak Meryem oğlu İsa Mesih tir diyenler, kâfir olmuşlardır.
Ve Allah (c.c.) ayetin devamında İsa Allah tır diyenlere o gün Hz. Muhammed in, bugün de bizlerin şu soruyu sormasını emrediyor:
- Onlara de ki : Allah, Meryem oğlu İsa Mesih i, anası ve bütün yeryüzündekileri helâk etmek isterse, O na kim engel olabilir? Göklerin ve yerin ve her ikisi arasındakilerin mülkiyeti sadece Allah a aittir. O, dilediğini yaratır. O nun her şeye gücü yeter. (Mâide, 17)
Yani Allah (c.c.) sizin Rab, sizin Allah dediğiniz İsa yı ve onun annesi Meryem i istediğim an helâk edebilirim, buna İsa ve annesi dahil, kim engel olabilir. Onlar ölümlüdür, ölümlü olan biri hiç Rab olabilir mi demektedir.
Hıristiyanların inandığı İsa çarmıha gerilmiş bir İsa, Müslümanların inandığı İsa ise Allah ın çarmıha gerdirmediği, göklere yükselttiği bir İsa dır. Hıristiyanların İsa sı ölmüş, gömülmüş, cehennemlere inmiş, üç gün sonra canlanmış, göklere çıkmış hâşâ, Baba Tanrı nın sağına oturmuş bir İsa dır. Müslüman ın İsa sı ölmemiş, gömülmemiştir. Müslüman ın İsa sının üç günlüğüne de olsa Cehennem de ne işi vardır! Müslüman ın İsa sı Allah ına sağ ve sol gibi cenah izafe etmez. Hıristiyanların İsa sı bir yandan Allah İsa dır diğer yandan insanların günahlarına kefaret olmak için çarmıha gerilmekten cehenneme girmeye kadar bir sürü işkenceyi kendine reva görülen bir İsa dır.
İsa gerçekten Rab İsa, İsa gerçekten Hıristiyan ın İsa sı Allah İsa olsa kendine cehennemi layık görür mü ve yarattıklarını affetmesi için böylesine dolambaçlı yollara ihtiyaç duyar mı?
Affettim der olur, biter.
Şimdi, Hıristiyanlarla aynı İsa ya inandığını zanneden Müslüman a soruyoruz:
- Gerçekten senin İsa n ile Hıristiyan ın İsa sı aynı İsa mı?
Değil..
Zaten bunun böyle olmadığını Hıristiyan misyoner biliyor, biliyor amma, Pavlus un Korintoslulara yazdığı mektupta söylediği gibi, Özgürüm, kimsenin kölesi değilim. Ama daha çok kişi kazanayım diye herkesin kölesi oldum. Güçsüzleri kazanmak için güçsüzlerle güçsüz oldum. Ne yapıp edip bazılarını kurtarmak için herkesle her şey oldum öğretisi gereği, susuyor, içinden geçenleri sana söylemiyor.
Özetle..
Hıristiyan kendi inancının, Müslüman kendi inancının insanı cennete götürdüğüne inanır..
Bu normaldir ve Herkesin dini, kendine dir.
Amma Müslüman ın İslâm ın ve Hıristiyan a bakışını ve bir Hıristiyan bir misyonerin de bir Müslüman a bakışını doğru bilmesi gerekir.
Hasan DEMİR

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir)

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-09, 13:42
Theophilos

Bu görüşleri bildiren kişi, İslam inancındaki belirsizlikleri ve Kur'an ayetlerinin çelişkili ifadelerini göz ardı etmiş. Bazı Müslüman ilahiyatçıların ve Kur'an yorumcularının, Hristiyan ve Yahudilerin de cennete gideceğini öğretmelerinin sebebi, Kur'an'daki bazı ayetlerin Yahudi ve Hristiyanların da cennete gideceğini iddia etmesidir (Sure 2:62). Ayrıca Kur'an, Yeshua'ya inananların kıyamete kadar Yahudilerden üstün tutulacağını öğretmektedir (Sure 3:55). Kısacası, Ehl-i Kitap olarak bilinen inanç topluluklarının kurtuluşu hakkında Kur'an'daki ayetler uyum içinde değildir.

Söz konusu açıklamayı yapan kişi, Müslümanların Hristiyanlar ile aynı Allah'a inanmadığını iddia etmektedir; oysa Kur'an'da böyle bir ayrım yoktur. Kur'an'daki pek çok ayet Allah kelimesi ile Yahudi ve Hristiyanların inancındaki TANRI kavramının ifade edildiğini ima eder. Örneğin, Kur'an'a göre, Hristiyanlar, Meryem Oğlu'na "Allah'ın" Oğlu demişlerdir. Demek ki, İslam'daki Allah kavramı ile Hristiyanlık öğretisindeki Tanrı kavramının bir ve aynı olduğu iddia edilmektedir ve üstelik bu idddianın kaynağı ne Hristiyanlar ne de Kutsal Kitap olup, sadece Kur'an'dır!

Müslümanların kafasını karıştırmaya çalışan bu yorumcu kişi, tezlerini desteklemek için Kur'an ayetlerini alıntılarken nedense(!) Pavlus ile ilgili iddiasını desteklemek için Kur'an'dan ayet alıntılayamamıştır. Bunun iki sebebi olabilir: Ya Kur'an, Pavlus'un İncil'i çarpıttığı savını desteklememektedir ya da böyle bir olayın yaşanmış olduğundan habersizdir. Umarım Müslümanlar bu iki seçenekten uygun olanını seçerler.

Bu hoca denen kişi, Hristiyanlık doktrinlerinde Meryem'in de ilah sayıldığını öne sürmekte ve bunun mutlaka doğru olması gerektiğini söylemektedir. Ona göre, Kur'an ayetleri suyun ıslak olmadığını söylese, iki kere ikinin 6 ettiğini öğretse, her türlü tarihsel ve bilimsel gerçekle çatışsa da, mutlaka doğrudur. İslam'daki kör inancın, bireyleri ne hale getirdiği açıktır: yalanların ve iftiraların bile gerçek olduğunu savunan kişiler yetişmektedir. İslam ülkelerindeki yargısız infazların kaynağı anlaşılmıştır.

Herkesin kurtuluşa ermesi için Pavlus'un yaptığı müjdeleme faaliyetlerine ve fedakarlıklara değinen ve bu eylemleri eleştiren söz konusu şahıs, İslam'daki takiyye kavramından habersiz görünmektedir. Dahası, Müslümanlar ile aynı Allah'a inandıklarını söyleyen Hristiyanların var olduğunu iddia edip bu kişileri "misyonerlik" yapmakla suçlayan hoca, "Biz sizin peygamberinize ve kitabınız İncil'e iman ediyoruz; ancak siz bizim peygamberimize ve Kur'an'a inanmıyorsunuz" nutukları çekerek Hristiyan forumlara ve hatta cemaatlere sızıp İslam propagandası ve takiyye yapan sayısız Müslümandan habersiz görünmektedir.

Son olarak, Hristiyan inancına göre Yeshua'nın cehenneme gittiğini iddia eden ve bu sayede Hristiyan öğretileri konusunda bilgisiz olduğunu kanıtlayan bu hoca, kurtuluş için Mesih'in acı çekmesine gerek olmadığını söylemekte ve insanları kurtarmak için uğraş vermesinin Mesih'in Tanrılığını yalanladığını savunmaktadır. Bu çarpık ve çürük mantığı, bu hocanın inancına uyarlarsak, İslam'ın Allahının da gerçek bir Tanrı olmadığını görürüz; çünkü insanları doğru yola ulaştırmak için peygamberler göndererek ve dinini yeryüzünde yaymaya çalışarak büyük çaba sarf etmiştir. Oysa istediği kişileri affettiğini bildirseydi, her şey kolay bir biçimde çözümlenecek ve bu kadar büyük çatışmalar yaşanmayacaktı.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir)

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-09, 14:08
V E R A

Haklı olduğu bir tek konu var . Onların inandığı Allah ile bizim inandığımız Rab kesinlikle aynı değil. :))) Ve biz bunu hiç bir zaman gizlemedik ki .

Bu cehalete üzülmemek elde değil . Şeytan kimsenin gözünü körleştirmesin . Körleştiğinde düşülen durum ortada. Rab'bim ebedler ebedince var olan merhamet eylesin hem onlara hem bizlere

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-09, 16:29
KaraYilan

Belkide Kuran'daki en bariz çelişki bu ayet. Hristiyan toplumlumu, cemmatiyle, ruhbanıyla, hangi mezhepte olursa olsun hiç bir zaman böyle bir iddada bulunmamıştır. Böyle bir durum olmadığı halde, böyle bir durum varmış gibi göstermek sizin dediğiniz günahtan daha büyük bri günahtır.

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-10-09, 09:12
nedirrrr

Yönetim Notu: Sevgili forum kurallarını dahi okumayan müslüman üyemiz, lütfen dini olmayan ama bir ortama girerken uyulması gereken kurallar gibi kurallar olan forum kurallarımıza uyunuz, üstelik bunlar çok basit. Lütfen soruları soru panosuna sorunuz, lütfen karalama iftira yapmayınız, lütfen islami misyonerlik yapmayınız, lütfen bir şey iddia etmeden veya sormadan önce, o konu hakkında hristiyanların cevabı var mı diye, ilgili bölümlere gidip birazcık "oku"yunuz.

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Hayır, sizinle aynı Allah'a inanmıyoruz! (Hasan Demir) konusuna benzer konular;

Aynı Tanrı’ya ve Allah’a inanmıyoruz ! Hristiyan Tanrı tartışması Almanya’nın ilk Türk kökenli eyalet bakanı olarak göreve başlayan Aygül Özkan’ın törende bir Müslüman olarak Tanrı üzerine yemin etmesi tartışma yarattı. Bazı kiliseler, “Müslüman ve Hıristiyanlığın Tanrıları aynı değil” diye tepki gösterdi. Sonra bu açıklamalar yumuşadı. AYGÜL Özkan (37), önceki gün yemin ederek Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanı olarak göreve başladı ama tartışma bitmedi. Okullarda haç gibi dini sembollere karşı çıktığını söyleyerek polemik yaratan Aygül Özkan’ın yerel parlamentodaki törende “Tanrı bana yardım ettiği sürece” diye yemin etmesi de tartışmaya neden oldu. Aygül Özkan, bir Müslüman olarak Hıristiyan, Müslüman ve Yahudilerin ‘tek ve bir saydığı Tanrı’ üzerine...

Dualarımız Hasan Bakır'la... Sevgili kardeşlerim,ablalarım,abilerim önemli bir konu için sizleri rahtsız etmekteyim.Abimiz Hasan Bakır'ın beyninde 3 adet tümör bulunmakta ve kendisi tedavisine devam etmekte ayrıca alternatif yöntemler denemekte.Şu ana kadar maddi anlamda çok büyük harcamalar yapmış durumda yaklaşık iki daire parasını bu tedavi için harcamış durumda ve devam etmesi gereken ilaç tedavisi nedeniyle halen alması gereken ilaçları var ve kendisi kirada oturuyor,çalışamıyor doğal olarak,hepsi üstüste toplanınca ne kadar zor bir durum olduğunu anlayabilirsiniz.Maddi ve manevi çok zor durumda.Kendisinin sağlığına yeniden kavuşması için dua etmeliyiz diye düşünüyorum,dua dışında maddi destek olursanız da çok minnettar kalırız 1 lira bile çok önemli nolur yardımlarınızı esirgemeyin, az bile olsa gönülden...

Demir, Ebced Hesabı, Atom Numarası ve Kuran DEMİR, EBCED HESABI, ATOM NUMARASI ve KUR'AN Ahmet Başaran isimli yazar tarafından gündeme getirilen sözde Kur'an mucizelerinden birinde yine numerolojiden yararlanılmakta ve Kur'an'ın "demir" isimli 57. Suresi'nin 25. ayetinde gizli bir matematiksel şifre olduğu iddia edilmektedir. İşte Başaran'ın "demirin gökten indirilmesi" ile ilgili sözde Kur'an mucizesine yanıt olarak yazılan makaleden bir bölüm: Ahmet Başaran’ın demir ile ilgili açıklamaları “enzelna” fiilinin anlamı üzerinde oynanan oyunlarla sınırlı değildir ve Başaran, numerolojinin mükemmel yardımıyla, Kur’an’da demir ile ilgili bu ayette saklı olan başka bir ilahi şifreyi çözme başarısını da gösterir. (Bu tür şifre çözümlerinde Ömer Çelakıl isimli Kur’an şifresinin bir numaralı çözümleyicisinden yardım alıp almadığı...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih