Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi?

Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Terminoloji : Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? konusu 1949 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator tarafından gönderildi. Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? Ben Allah kelimesini kullanmamaya dikkat ediyorum fakat türkiyede yaşadığım dönemlerde ister istemez dilimize takılı kaldı, ve bir konu anlatırken mesela herkesin ortak kullandığı sözleri, Allah kelimesiyle uyarlandığı için telafuz ediyoruz. Ayrıca forumda dikkatimi çeken asıl konu hristiyan olan üyeler de Allah kelimesini çok kullanmışlardır. Ve yönetim üyelerin bazılarını uyarmıştır. Doğrusu aklım karıştı. Öyle ki Allah kelimesini kabul etmiyoruz fakat çoğu Türkiyeli hristiyanlar bu kelimeyi telafuz ediyorlar. Telafuz edersek ne olur, yanlış mı yapmış oluyoruz.??? Esenlikle. Yönetim Notu: Eski yaşlı imanlılar çoğunlukla bu kelimeye alışmışlardır. Çünkü Kutsal Kitap'ın ilk Türkçe çevirisi eski türkçedir ve allah kelimesi sıklıkla kullanılmıştır. Lakin bu ilk çeviriyi yapan kişi bir... Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? konusu 1949 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator tarafından gönderildi.

Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-09-09, 13:55
Stella_mc

Ben Allah kelimesini kullanmamaya dikkat ediyorum fakat türkiyede yaşadığım dönemlerde ister istemez dilimize takılı kaldı, ve bir konu anlatırken mesela herkesin ortak kullandığı sözleri, Allah kelimesiyle uyarlandığı için telafuz ediyoruz.

Ayrıca forumda dikkatimi çeken asıl konu hristiyan olan üyeler de Allah kelimesini çok kullanmışlardır. Ve yönetim üyelerin bazılarını uyarmıştır.
Doğrusu aklım karıştı. Öyle ki Allah kelimesini kabul etmiyoruz fakat çoğu Türkiyeli hristiyanlar bu kelimeyi telafuz ediyorlar.

Telafuz edersek ne olur, yanlış mı yapmış oluyoruz.???

Esenlikle.

Yönetim Notu: Eski yaşlı imanlılar çoğunlukla bu kelimeye alışmışlardır. Çünkü Kutsal Kitap'ın ilk Türkçe çevirisi eski türkçedir ve allah kelimesi sıklıkla kullanılmıştır. Lakin bu ilk çeviriyi yapan kişi bir müslümandır, padişahın çevirmenidir.

Elbetteki bu kişiler Kutsal Üçlü Birlik'i kast ederek böyle söylerler, İslamiyet'teki Allah (c.c.)'yi değil.

Doğru veya yanlış demekten ziyade, YHVH isminin kullanılmasının daha doğru olacağını ifade etmek isteriz. Sonuç olarak herkes istediği şeye inanmakta ve yapmakta özgürdür ancak herşey doğru veya yararlı değildir.

Ayrıca sitemizdeki TEMEL KAVRAMLAR >> YHVH bölümünü incelerseniz bu konuda neden YHVH kullanmayı tavsiye ettiğimizi anlayabilirsiniz.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi?

Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-09-09, 14:34
moderator5

Eski hristiyanların bu kelimeyi kullanmaya alışmış olmalarının sebebi; eskiden arapçada "allah" kelimesi ile genel anlamda yaratıcı, ilah, tanrı kast edilirdi. Yani başka bir dildeki ilah, tanrı, yaratıcı, egemen varlığın karşılığı idi ancak daha sonra allah kelimesi sadece, spesifik olarak Kuran'da var olduğu iddia edilen, anlatılan, İslamiyet'teki ilah halini aldı ve allah >> Allah (c.c.) haline dönüştü. Yani allah kelimesi anlamsal olarak daralarak sadece belli bir inançta anlatılan bir yaratıcının özel ismi haline geldi: http://www.hristiyanforum.com/forum/...ektiri-t193886

Ancak eski alışkanlıkların hemen değişmesi mümkün değildir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi?

Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-09-09, 15:33
Stella_mc

Stella_mc
Ben Allah kelimesini kullanmamaya dikkat ediyorum fakat türkiyede yaşadığım dönemlerde ister istemez dilimize takılı kaldı, ve bir konu anlatırken mesela herkesin ortak kullandığı sözleri, Allah kelimesiyle uyarlandığı için telafuz ediyoruz.

Ayrıca forumda dikkatimi çeken asıl konu hristiyan olan üyeler de Allah kelimesini çok kullanmışlardır. Ve yönetim üyelerin bazılarını uyarmıştır.
Doğrusu aklım karıştı. Öyle ki Allah kelimesini kabul etmiyoruz fakat çoğu Türkiyeli hristiyanlar bu kelimeyi telafuz ediyorlar.

Esenlikle.

Yönetim Notu: Eski yaşlı imanlılar çoğunlukla bu kelimeye alışmışlardır. Çünkü Kutsal Kitap'ın ilk Türkçe çevirisi eski türkçedir ve allah kelimesi sıklıkla kullanılmıştır. Lakin bu ilk çeviriyi yapan kişi bir müslümandır, padişahın çevirmenidir.

Elbetteki bu kişiler Kutsal Üçlü Birlik'i kast ederek böyle söylerler, İslamiyet'teki Allah (c.c.)'yi değil.

Doğru veya yanlış demekten ziyade, YHVH isminin kullanılmasının daha doğru olacağını ifade etmek isteriz. Sonuç olarak herkes istediği şeye inanmakta ve yapmakta özgürdür ancak herşey doğru veya yararlı değildir.

Ayrıca sitemizdeki TEMEL KAVRAMLAR >> YHVH bölümünü incelerseniz bu konuda neden YHVH kullanmayı tavsiye ettiğimizi anlayabilirsiniz.
Kalbimin diliyle elbette YHVH olarak anıyorum Rab'bimi,dua ediyorum. fakat belirttiğim gibi alışılmış bir söz Allah, çünkü yaşadığımız ortamda sadece hristiyanlar yok. Üniversitede dahi hepsi müslüman sayılır. herkes Allah diye konuşuyor. Yalnız onlardan bir fark var onlar Allah cc. olarak anıyor, bazı hristiyanlar ise sadece Allah diyor.

Sormak istediğim Allah derken YHVH'ye karşı bi suç mu işliyoruz. ?

Ben konuda çok dikkat ediyorum, çok sıkıyorum kendimi. Sanırım Avrupa'ya dönmem gerekecek. çünkü ne Türkiyede nede burada rahat olamayacağım.

Esenlikle...

Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-09-09, 15:47
moderator5

Stella_mc
Stella_mc

Esenlikle.

Kalbimin diliyle elbette YHVH olarak anıyorum Rab'bimi,dua ediyorum. fakat belirttiğim gibi alışılmış bir söz Allah, çünkü yaşadığımız ortamda sadece hristiyanlar yok. Üniversitede dahi hepsi müslüman sayılır. herkes Allah diye konuşuyor. Yalnız onlardan bir fark var onlar Allah cc. olarak anıyor, bazı hristiyanlar ise sadece Allah diyor.

Sormak istediğim Allah derken YHVH'ye karşı bi suç mu işliyoruz. ?

Ben konuda çok dikkat ediyorum, çok sıkıyorum kendimi. Sanırım Avrupa'ya dönmem gerekecek. çünkü ne Türkiyede nede burada rahat olamayacağım.

Esenlikle...

Öyleyse şu adresteki ayetlere bakıp kendi kendinize karar verin: http://www.hristiyanforum.com/forum/...-yhvhdir-t4556

Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-09-09, 16:21
Stella_mc

Peki başka dillerde YHVH olarak konuşmalıyız. mesela God yanlış bir kelime mi, Allah gibi?

Çok soru sordum sanırım, üzgünüm.

Teşekkür ederim, cevaplarınız için.

Yönetim Notu: God veya Tanrı kelimeleri spesifik olarak bir inanca ait değildir, genel anlamda olarak, ingilizce ve türkçe olarak "yaratıcı, egemen güç, ilah, tanrı" anlamındadırlar. Bundan dolayı bunları kullanmakta bir sakınca yoktur.

Bir hristiyan ile konuşurken de allah demenin bir sakıncası yoktur, çünkü iki taraf da gerçek anlamda ne dediğini bilir, İslamiyet'teki allah (c.c.)'yi kast etmediğini bilir.

Ancak bir müslümanla konuşurken allah kelimesini kullanırsak, o kişi bizim hristiyan olduğumuzu da bilmiyorsa ya da açıkça İslamiyet'teki allah (c.c.)'yi kast etmediğimizi bilmiyorsa, bu durumda çok sıkça karşılaştığımız "Hepimiz aynı Tanrı'ya, aynı Allah'a inanıyoruz" sözü gerçekleşmiş olur. Çünkü yukarıda verilen linklerden http://www.hristiyanforum.com/forum/...ektiri-t193886 okunabileceği üzere müslümanların bu kelimeden ne anladıkları açıktır.

Hem ruhumuzda, hem aklımızda neyi kast ettiğimiz de çok önemlidir, bunun yanında http://www.hristiyanforum.com/forum/...-yhvhdir-t4556 adresindeki ayetlerden de görüleceği üzere Tanrımız YHVH'nin bizzat kendisinin vurguladığı gibi, YHVH ismi de önemlidir.

Ama sonuç olarak bu forum sadece bir bilgi paylaşım ortamıdır, öğreti otoritesi veya uzmanı değildir. Bir dini ferman izni vermesi mümkün değildir. Elimizden geldiğince, bildiğimiz gerçekleri paylaşıyoruz ancak bunu uygulayıp uygulamamak kişiye kalmıştır. Kişiler T.C. kanunlarına göre istedikleri şeye inanmakta özgürdürler. Ancak İncil'de de belirtildiği üzere;

"Her şey serbest diyorsunuz, ama her şey yararlı değildir. “Her şey serbest” diyorsunuz, ama her şey yapıcı değildir.
1. Korintliler 10:23"

Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Hristiyanlar Allah kelimesini kullanabilir mi? konusuna benzer konular;

Ortadoğu'daki ayaklanmalarda hristiyanlar ve Türkiyeli Hristiyanlar Biliyorsunuz ki Ortadoğu'da bu yıl bir çok isyan yaşandı, isyanlardan önce ilgili ülkelerde öncelikle hristiyan azınlıklara saldırılar da yapıldı. İsyanlar süresinde ve sonrasında ise hristiyanlar bir çok problem yaşadı, yaşıyor. Belki ileride Türkiye de Ortadoğu'daki gibi hareketlilikler yaşayabilir. Tüm bunların ışığında, acaba Türkiyeli Hristiyanlar nasıl düşünmeliler, nasıl hareket etmeliler, neleri yapmalılar, nelere dikkat etmeliler?

Patrikhane Ekümenik sıfatını kullanabilir (mi?) Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Denetim Komisyonu tarafından, 2009 yılının Nisan ayında, Venedik Komisyonu'ndan, Türkiye'deki dini topluluklara tüzel kişilik tanınmamasının Avrupa standartlarıyla uyumlu olup olmadığının değerlendirilmesi ve bu çerçevede Fener Rum Patrikhanesi'nin ''ekümenik'' sıfatını kullanma hakkı konusunun incelenmesinin talep edildiği hatırlatıldı. Venedik Komisyonu raportörleri Avusturyalı Christoph Grabenwater, Hollandalı Pieter van Dijk ve Norveçli Fredrik Sejersted'in 8-11 Kasım 2009 tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret ederek, ilgili bakanlıklardan yetkililer, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve AKPM Türk heyetinin yanı sıra gayrimüslim dini cemaat temsilcileriyle temaslarda bulundukları belirtilen...

Bazı Hristiyanlar Allah ismini kullanıyorlar Ben bir sitede İsa YHVH'nin oğlu yerine yada peder'in oğlu yerine;İsa Allah'ın oğlu yazmışlar.Ve dinlediğim bir ilahide de Allah'ın oğlu diye geçiyordu... Bildiğim üzere Tevrat'a YHVH'nin isminin değişmeyeceği yazılı(yanlışsam düzeltin lütfen).Ve bu forumda defalarca Allah'ın bir anlam ifade etmediğini söylediniz. Bende biliyorum ki doğrusu YHVH'dir.Sizde sormak istedim,Sitelerde ve İlahilerde hata mı yapmış olabilirler?ben buna pek ihtimal vermiyorum ama.Neden YHVH yerine Allah'ı kullanıyorlar.Müslümanların daha iyi anlaması için mi?Neden olabilir açıklık getirirseniz sevinirim Esen Kalın

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih