Cebrail ve Kutsal Ruh ayrı varlıklar mıdır?

Cebrail ve Kutsal Ruh ayrı varlıklar mıdır? :  Cebrail ve Kutsal Ruh ayrı varlıklar mıdır? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Ruh

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Cebrail ve Kutsal Ruh ayrı varlıklar mıdır? sayfasını paylaşmak için adres:

mür

Merhaba
Kutsal kitapta ki Melek Cebrail ile Kutsal Ruhun ayrı varlıklar olduğuna dair ayet verir misiniz?

İncilde bu açık şekilde fark edilebiliyor, fakat Eski Antlaşmadan örnek verir misiniz?

Yönetim Notu: Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Kutrsal Kitap bir ansiklopedi veya tanım kitabı değildir, kendi konusu vardır. Cebrail'in Kutsal Ruh ile aynı olduğunu iddia edenler ayet vermek zorundadır, olmayan bir şeyi ispat etmek için biz ayet vermek durumunda değiliz.

Theophilos

Ben de merak ettim doğrusu. Eski Antlaşma'da geçen Kutsal Ruh'un Cebrail olduğunu (veya herhangi bir "melek" olabileceğini) size kim söyledi? Yahudiler hiçbir zaman böyle bir iddiada bulunmamışlardır.

Dahası, Kutsal Ruh ile Cebrail'in İslam'a göre bile aynı kişi olduğunu sadece Kur'an ayetlerine bakarak söyleyemeyiz. Bu tür kesin bir tanımlama için Müslümanların Kur'an dışı yorumlarına ihtiyaç vardır.

Frollo

Alıntı:
İncilde bu açık şekilde fark edilebiliyor, fakat Eski Antlaşmadan örnek verir misiniz?
İncil'in hangi kısmında bu açık şekilde fark ediliyor ? Bunu söylüyorsanız bari o kısımları da bize bildirin.

moderator5

Sevgili mür; bu cümlelerimi üstünüze almayınız, sizinle ilgili olarak söylemiyorum; Etrafta sürekli hristiyanlık hakkında konuşan insanlar var. Bilip bilmeden, çoğunlukla yanlış ve eksik şekilde hristiyan inancını anlatıyorlar.

mür

Merhaba
Alıntı:
Yönetim Notu: Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Kutrsal Kitap bir ansiklopedi veya tanım kitabı değildir, kendi konusu vardır. Cebrail'in Kutsal Ruh ile aynı olduğunu iddia edenler ayet vermek zorundadır, olmayan bir şeyi ispat etmek için biz ayet vermek durumunda değiliz.
Cebrail ile Kutsal Ruh aynı varlıktır diyenler bunu ispat edemiyorlar zaten.
Bense böyle bir iddia da değilim,fakat Kutsal Kitabı okumama rağmen tamamına hakim olmadığım için bu konuda sizden ayetlerle desteklemenizi istemiştim.

Alıntı:
Theophilos; Ben de merak ettim doğrusu. Eski Antlaşma'da geçen Kutsal Ruh'un Cebrail olduğunu (veya herhangi bir "melek" olabileceğini) size kim söyledi? Yahudiler hiçbir zaman böyle bir iddiada bulunmamışlardır.

Beni yanlış anladınız galiba.
Ben Kutsal Ruhun Cebrail olmadığını biliyorum,Kutsal Ruh Cebrail olabilir mi olmayabilir mi değildi benim sorum.
Alıntı:
Theophilos;Dahası, Kutsal Ruh ile Cebrail'in İslam'a göre bile aynı kişi olduğunu sadece Kur'an ayetlerine bakarak söyleyemeyiz. Bu tür kesin bir tanımlama için Müslümanların Kur'an dışı yorumlarına ihtiyaç vardır.

Size katılıyorum,ap-açık olduğu söylenen Kur’an da, bu konu da ne yazık ki Kur’an dışı yorumlara ihtiyaç duymakta.

Alıntı:
ClaudeFrollo;İncil'in hangi kısmında bu açık şekilde fark ediliyor ? Bunu söylüyorsanız bari o kısımları da bize bildirin.
Örneğin; Yu.20:22 Bunu söyledikten sonra onların üzerine üfleyerek, "Kutsal Ruh 'u alın!" dedi.
Bu ayetten anlayabiliyorum,zira Cebrail üflenerek vs insanlara verilmez diye düşünüyorum.
Bunun gibi daha bir çok ayet var İncilde.

Alıntı:
moderator5;Sevgili mür; bu cümlelerimi üstünüze almayınız, sizinle ilgili olarak söylemiyorum; Etrafta sürekli hristiyanlık hakkında konuşan insanlar var. Bilip bilmeden, çoğunlukla yanlış ve eksik şekilde hristiyan inancını anlatıyorlar.
Haklısınız.Bu tür insanların ben de farkındayım.
Takiye yapmanın bir mahsuru olmadığı bir inançta çeşitli kişileri Müslüman oldular diye göstermeye çalışan insanlar,elbette mesnetsiz iddialarda da bulunabiliyorlar.

Sorumun amacı şuydu esasında;Mesih ile ilgili Eski Anlaşmada bir çok ön bildiri var.Peygamberliklerin dışında bir de Mesih’in gölgesi dediğimiz olaylar var örneğin;Musa’nın çölde yılanı kaldırması,İbrahim’in oğlunu kurban etmeye kalkması gibi.Ben Kutsal Ruh konusunda da Eski Anlaşmada bir iz aramıştım.

moderator5

http://www.hristiyanforum.com/forum/...r-uclu-t318076

Evanjelique

Bir de Kuran'da İsa'nın dünyaya gelmesi ile ilgili olarak ''Ruh-ül Kudüs'' ifadesi kullanılmaktadır ki;dolayısıyla Kuran'ın Cebrail'le Kutsal Ruh'un ayrı kişilikler olduğunun ayrımını yapabildiğini görüyoruz.Eğer aksi olsa idi,sadece 'Cebrail' sıfatını kullanırdı..

Bir de Teslis inancını 'Şirk' diyerek lanetleyen Kuran,neden Kutsal Ruh'tan bahsediyor? Bu da kendi içerisinde bir çelişki ve muamma..

Theophilos

Hristiyanlık tarihinde dördüncü yüzyıl ortalarında ortaya çıkan bir grup, Kutsal Ruh'un Tanrı olduğunu reddetmiştir. Bu kişilerin yanlış öğretisine göre, Kutsal Ruh, Tanrı'ya hizmet eden ruhlardan biridir; ancak meleklerden üstündür. Bu da sapkın toplulukların bile Kutsal Ruh ile Cebrail'i aynı kişi olarak algılamadıklarını göstermektedir.

Luka İncili'nde Mesih'in Nasıra'da iken alıntı yaptığı peygamberlik sözleri (4:16-21) Kutsal Ruh ile ilgili olup Yeşaya peygamberin kitabında bulunur. Ayrıca Elçilerin İşleri kitabında Pentekost gününde Havari Petrus'un Kutsal Ruh'un gücüyle peygamberlikte bulunma kavramı üzerine yaptığı açıklamalar (2:14-21) Eski Antlaşma'dan (Yoel peygamberin kitabından) alıntılanmıştır.

Yuhanna İncili'nde ise Mesih, Kutsal Ruh'u ebedi hayata akan bir pınara benzetmiştir:
İsa şöyle yanıt verdi: "Bu sudan her içen yine susayacak. Oysa benim vereceğim sudan içen sonsuza dek susamaz. Benim vereceğim su, içende sonsuz yaşam için fışkıran bir pınar olacak." (4:13-14)

Bayramın son ve en önemli günü İsa ayağa kalktı, yüksek sesle şöyle dedi: "Bir kimse susamışsa bana gelsin, içsin.Kutsal Yazı'da dendiği gibi, bana iman edenin 'içinden diri su ırmakları akacaktır.'" Bunu, kendisine iman edenlerin alacağı Ruh'la ilgili olarak söylüyordu. Ruh henüz verilmemişti. Çünkü İsa henüz yüceltilmemişti. (7:37-39)
Ayrıca Eski Antlaşma'da krallar, yağ ile meshedilerek görevlerine başlarlardı. Bu uygulamada "yağ" Tanrı'nın Ruhu'nu ve gücünü temsil ederdi. Aynı simge Kilise'nin güçlendirme gizemine ve hastaların yağlanması gizemine de geçmiştir.

ortodoksmoderator3

Theophilos
Hristiyanlık tarihinde dördüncü yüzyıl ortalarında ortaya çıkan bir grup, Kutsal Ruh'un Tanrı olduğunu reddetmiştir. Bu kişilerin yanlış öğretisine göre, Kutsal Ruh, Tanrı'ya hizmet eden ruhlardan biridir; ancak meleklerden üstündür. Bu da sapkın toplulukların bile Kutsal Ruh ile Cebrail'i aynı kişi olarak algılamadıklarını göstermektedir.

Luka İncili'nde Mesih'in Nasıra'da iken alıntı yaptığı peygamberlik sözleri (4:16-21) Kutsal Ruh ile ilgili olup Yeşaya peygamberin kitabında bulunur. Ayrıca Elçilerin İşleri kitabında Pentekost gününde Havari Petrus'un Kutsal Ruh'un gücüyle peygamberlikte bulunma kavramı üzerine yaptığı açıklamalar (2:14-21) Eski Antlaşma'dan (Yoel peygamberin kitabından) alıntılanmıştır.

Yuhanna İncili'nde ise Mesih, Kutsal Ruh'u ebedi hayata akan bir pınara benzetmiştir:
İsa şöyle yanıt verdi: "Bu sudan her içen yine susayacak. Oysa benim vereceğim sudan içen sonsuza dek susamaz. Benim vereceğim su, içende sonsuz yaşam için fışkıran bir pınar olacak." (4:13-14)

Bayramın son ve en önemli günü İsa ayağa kalktı, yüksek sesle şöyle dedi: "Bir kimse susamışsa bana gelsin, içsin.Kutsal Yazı'da dendiği gibi, bana iman edenin 'içinden diri su ırmakları akacaktır.'" Bunu, kendisine iman edenlerin alacağı Ruh'la ilgili olarak söylüyordu. Ruh henüz verilmemişti. Çünkü İsa henüz yüceltilmemişti. (7:37-39)
Ayrıca Eski Antlaşma'da krallar, yağ ile meshedilerek görevlerine başlarlardı. Bu uygulamada "yağ" Tanrı'nın Ruhu'nu ve gücünü temsil ederdi. Aynı simge Kilise'nin güçlendirme gizemine ve hastaların yağlanması gizemine de geçmiştir.
Dördüncü yüzyilarda cikan ve Kutsal Ruh'un Tanri oldugunu rededen bu gurubun adini hatirliyormussunuz? Hatirliyorsaniz ismini verirseniz memnun olurum.

Sevgiler

Rabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9

Theophilos

ortodoksmoderator3
Theophilos
Dördüncü yüzyilarda cikan ve Kutsal Ruh'un Tanri oldugunu rededen bu gurubun adini hatirliyormussunuz? Hatirliyorsaniz ismini verirseniz memnun olurum.

Sevgiler
Bu sapkın grup "Kutsal Ruh'a karşı mücadele edenler" anlamında "Pneumatomachi" olarak isimlendirilmiştir; ancak bu sapkın öğreti özellikle o zamanların Konstantinopolis patriği olan Macedonius tarafından da desteklendiği için bu görüşü savunanlara "Macedonius'un takipçileri" anlamında "Macedonians" da denmiştir.

Macedonius ve yandaşları, yarı Ariusçu kişiler olup Oğul'un ebedi olduğunu, ancak Baba ile aynı özde olmayıp sadece benzer özde olduğunu öğretirlerdi. Aynı sapkınlar, Kutsal Ruh'un ebedi omadığını, Baba ve Oğul ile aynı özde bulunmadığını söyleyip Kutsal Ruh'un Baba tarafından yaratıldığını iddia ederlerdi. Bu şekilde Macedonians denen grup, Kutsal Ruh'un Tanrısal doğasını ve Kutsal Üçlü'nün üçüncü kişisi olduğunu reddettiler.

Pek çok Kilise babası, Macedonians denen sapkın grubun öğretilerini hedef alan yazılar yazmıştır. Kutsal Ruh karşıtı bu yanlış öğreti İkinci Evrensel Konsil'de mahkum edilmiştir ve aşağıdaki cümleler İman Açıklamasına eklenmiştir:
"Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, (καὶ) τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν πατρὶ καὶ υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν."

"Ve peygamberler aracılığıyla konuşmuş olan, Baba'dan çıkıp Baba ve Oğul ile birlikte tapılan ve yüceltilen, hayatın kaynağı ve Rab olan Kutsal Ruh'a inanıyorum. "
Kaynak: Orthodox wiki http://orthodoxwiki.org/Macedonianism

New Advent Encyclopedia: http://www.newadvent.org/cathen/12174a.htm

Sevgiler

ortodoksmoderator3

Bu güzel ayrintili bilgi icin tesekkür ederim.

Rab sizi bereketlesin..

Rabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9

Theophilos

Teşekkürler.

Rab Yeshua'nın sevgi ve merhameti sizinle olsun.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Cebrail ve Kutsal Ruh ayrı varlıklar mıdır? sayfasını paylaşmak için adres:

Cebrail ve Kutsal Ruh ayrı varlıklar mıdır? konusuna benzer konular;

Ruh var mıdır? Arkadaşlar ben psikiyatriste gittiğim zaman bu konu açılmıştı ve doktorum ruh diye birşeyin olmadığını tıbbın bunu kabul etmediğini söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ruhun varlığının ispatı nedir? Yönetim Notu: Ateist bir psikiyatriste...

Sizce Türkiye'de idam cezası olmalı mıdır, olmamalı mıdır? Sizce Türkiye'de idam cezası olmalı mıdır, olmamalı mıdır? NOT: Bu konunun altına lütfen mesaj yazmayınız, yazılan mesajlar silinecektir, ilgili tartışmalar http://www.hristiyanforum.com/forum/serbest-f243/idami-biz-de-t327367.html adresinden...

Mastürbasyon, Kutsal Kitap�a göre bir günah mıdır? Kutsal Kitap hiçbir zaman kesin bir şekilde mastürbasyondan söz etmez ya da mastürbasyonun bir günah olup olmadığını söylemez. Mastürbasyon konusunda en sık işaret edilen ayet Yaratılış 38:9-10�da yer alan Onan�ın öyküsüdür. Bazıları bu ayetin,...

Hezekiel Bölüm 1 ve Dünya dışı varlıklar Bu aşağıda yazdığım bölüm için bazı kişiler dünya dışı varlıklar, uzaylılarından bahsediyor diye iddia ediyor hatta bu kısmı göstererek bunu kanıtladıklarını iddia ediyor. Sizlerin bu konuda ki görüşü nedir? Hezekiel (Ezekiel) Bölüm 1 RAB'bin...

Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? Reenkarnasyon, Kutsal Kitap ile Tutarlı mıdır? Dr. Mark HITCHCOCK <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Kitabı Mukaddes, ölüm sonrası hayat hakkında açık bir şekilde bilgi verir. Fakat...

Cebrail ve Kutsal Ruh ayrı varlıklar mıdır? :  Cebrail ve Kutsal Ruh ayrı varlıklar mıdır? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Ruh

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler