|
Alıntı:
|
|
İncilde bu açık şekilde fark edilebiliyor, fakat Eski Antlaşmadan örnek verir misiniz? |
|
Alıntı:
|
|
Yönetim Notu: Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Kutrsal Kitap bir ansiklopedi veya tanım kitabı değildir, kendi konusu vardır. Cebrail'in Kutsal Ruh ile aynı olduğunu iddia edenler ayet vermek zorundadır, olmayan bir şeyi ispat etmek için biz ayet vermek durumunda değiliz. |
|
Alıntı:
|
|
Theophilos; Ben de merak ettim doğrusu. Eski Antlaşma'da geçen Kutsal Ruh'un Cebrail olduğunu (veya herhangi bir "melek" olabileceğini) size kim söyledi? Yahudiler hiçbir zaman böyle bir iddiada bulunmamışlardır. |
|
Alıntı:
|
|
Theophilos;Dahası, Kutsal Ruh ile Cebrail'in İslam'a göre bile aynı kişi olduğunu sadece Kur'an ayetlerine bakarak söyleyemeyiz. Bu tür kesin bir tanımlama için Müslümanların Kur'an dışı yorumlarına ihtiyaç vardır. |
|
Alıntı:
|
|
ClaudeFrollo;İncil'in hangi kısmında bu açık şekilde fark ediliyor ? Bunu söylüyorsanız bari o kısımları da bize bildirin. |
|
Alıntı:
|
|
moderator5;Sevgili mür; bu cümlelerimi üstünüze almayınız, sizinle ilgili olarak söylemiyorum; Etrafta sürekli hristiyanlık hakkında konuşan insanlar var. Bilip bilmeden, çoğunlukla yanlış ve eksik şekilde hristiyan inancını anlatıyorlar. |
İsa şöyle yanıt verdi: "Bu sudan her içen yine susayacak. Oysa benim vereceğim sudan içen sonsuza dek susamaz. Benim vereceğim su, içende sonsuz yaşam için fışkıran bir pınar olacak." (4:13-14)Ayrıca Eski Antlaşma'da krallar, yağ ile meshedilerek görevlerine başlarlardı. Bu uygulamada "yağ" Tanrı'nın Ruhu'nu ve gücünü temsil ederdi. Aynı simge Kilise'nin güçlendirme gizemine ve hastaların yağlanması gizemine de geçmiştir.
Bayramın son ve en önemli günü İsa ayağa kalktı, yüksek sesle şöyle dedi: "Bir kimse susamışsa bana gelsin, içsin.Kutsal Yazı'da dendiği gibi, bana iman edenin 'içinden diri su ırmakları akacaktır.'" Bunu, kendisine iman edenlerin alacağı Ruh'la ilgili olarak söylüyordu. Ruh henüz verilmemişti. Çünkü İsa henüz yüceltilmemişti. (7:37-39)
| Theophilos |
|
Hristiyanlık tarihinde dördüncü yüzyıl ortalarında ortaya çıkan bir grup, Kutsal Ruh'un Tanrı olduğunu reddetmiştir. Bu kişilerin yanlış öğretisine göre, Kutsal Ruh, Tanrı'ya hizmet eden ruhlardan biridir; ancak meleklerden üstündür. Bu da sapkın toplulukların bile Kutsal Ruh ile Cebrail'i aynı kişi olarak algılamadıklarını göstermektedir. Luka İncili'nde Mesih'in Nasıra'da iken alıntı yaptığı peygamberlik sözleri (4:16-21) Kutsal Ruh ile ilgili olup Yeşaya peygamberin kitabında bulunur. Ayrıca Elçilerin İşleri kitabında Pentekost gününde Havari Petrus'un Kutsal Ruh'un gücüyle peygamberlikte bulunma kavramı üzerine yaptığı açıklamalar (2:14-21) Eski Antlaşma'dan (Yoel peygamberin kitabından) alıntılanmıştır. Yuhanna İncili'nde ise Mesih, Kutsal Ruh'u ebedi hayata akan bir pınara benzetmiştir: İsa şöyle yanıt verdi: "Bu sudan her içen yine susayacak. Oysa benim vereceğim sudan içen sonsuza dek susamaz. Benim vereceğim su, içende sonsuz yaşam için fışkıran bir pınar olacak." (4:13-14)Ayrıca Eski Antlaşma'da krallar, yağ ile meshedilerek görevlerine başlarlardı. Bu uygulamada "yağ" Tanrı'nın Ruhu'nu ve gücünü temsil ederdi. Aynı simge Kilise'nin güçlendirme gizemine ve hastaların yağlanması gizemine de geçmiştir. |
| ortodoksmoderator3 | ||||
Sevgiler |
||||
"Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, (καὶ) τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν πατρὶ καὶ υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν."Kaynak: Orthodox wiki http://orthodoxwiki.org/Macedonianism
"Ve peygamberler aracılığıyla konuşmuş olan, Baba'dan çıkıp Baba ve Oğul ile birlikte tapılan ve yüceltilen, hayatın kaynağı ve Rab olan Kutsal Ruh'a inanıyorum. "