Kutsal Ruh kendisini ve imanımızı reddettiğimizde üzerimizden gider mi?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Ruh : Kutsal Ruh kendisini ve imanımızı reddettiğimizde üzerimizden gider mi?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
protestanmoderator3

esenlikler,
Kutsal ruhu ve imanımızı reddettiğimizde kutsal ruh üzerimizden gider mi ?

Bu sorunun cevabını merak ediyorum.Bilgisi olan kardeşler referans ayetlerle birlikte açıklarlarsa sevinirim...

hristiyanlık
moderator6

protestanmoderator3
esenlikler,

Bu sorunun cevabını merak ediyorum.Bilgisi olan kardeşler referans ayetlerle birlikte açıklarlarsa sevinirim...
Öncelikle şu ayetler üzerinde düşünmenizi öneriyorum.

Alıntı:
Doğal kişi, Tanrı`nın Ruhu`yla ilgili gerçekleri kabul etmez. Çünkü bunlar ona saçma gelir, ruhça değerlendirildikleri için bunları anlayamaz.
1. Korintliler 2:14
Alıntı:
Bunun için bilmenizi isterim ki: Tanrı`nın Ruhu aracılığıyla konuşan hiç kimse, “İsa`ya lanet olsun!” demez. Kutsal Ruh`un aracılığı olmaksızın da kimse, “İsa Rab`dir” diyemez.
1. Korintliler 12:3
Alıntı:
Bir kez aydınlatılmış, göksel armağanı tatmış ve Kutsal Ruh`a ortak edilmiş, Tanrı sözünün iyiliğini ve gelecek çağın güçlerini tatmış oldukları halde yoldan sapanları yeniden tövbe edecek duruma getirmeye olanak yoktur. Çünkü onlar Tanrı`nın Oğlu`nu adeta yeniden çarmıha geriyor, herkesin önünde aşağılıyorlar.
İbraniler 6:4-6

hristiyanlık
Theophilos

Kutsal Kitap'ta (özellikle Yeni Antlaşma'da) imansızlık ve inkar durumunda Kutsal Ruh'un geri alınacağını veya insanlardan gideceğini açıkça belirten bir ayet yok. Sorunuzla ilgili olarak sunulabilecek ayet:
Her durumda şükredin. Çünkü Tanrı'nın Mesih İsa'da sizin için istediği budur. Ruh'u söndürmeyin. Peygamberlik sözlerini küçümsemeyin. (1. Selanikliler 5:18-20)
Pavlus bu ayette Kutsal Ruh'un (ateşinin) insanlar tarafından söndürülebileceğini ima ediyor. Kısacası, kişilerin inanç ve eylemleri, Rabbin Ruhu ile olan yaşantımızı ve ilişkimizi elbette etkiler.

hristiyanlık
ortodoksmoderator

Alıntı:

Sevgili protestanmoderator3 bu sorunun cevabι kişiden kişiye değιşir. Vaftizli bir kişiden bahsediyorsak ve bu kişi Kutsal Ruh'u ve imanιnι inkar etmişse, hatta eterodoks veya heretik bir grubun ϋyesi olmuşsa (mesela yahova şahidi) ortodoks Kilise'sinin öğretilerine göre, bu kişi eskiden ortodoks vaftizini almιş olsa bile, krizmasyon yağι ile yeniden kutsanιr ve Kilise'ye yeni bir giriş yapar.

Eğer inkar etmiş kişi ortodoks vaftizini henϋz almamιşsa, inkar, vaftiz önceki hazιrlanma procedϋrϋn bir parçasι sayιlιr ve vaftizden az önce uygulanan tövbe-gϋnah çιkarma sιrrι sιrasιnda itiraf edilir ve Tanrι'dan af dilenir. Sonra imanlι vaftiz sιrasιnda Kutsal Ruh'la dolar.

Kutsal Ruh'u vaftizli bir kisi reddetmişse bϋyϋk bir gϋnah sayιlιr ve gϋnah çιkarma sιrrιna sιğιnιlιr. Ancak merhametini insanlardan hiçbirzaman esirgemeğen sevgi Tanrι'sι topraktan yapιlmιş insanιn gerçek tövbesini reddetmez.

hristiyanlık
protestanmoderator3

Cevap yazan bütün kardeşlerime teşekkür ederim.Rab hepinizi bereketlesin ve kutsasın.Esenkalınız...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kutsal Ruh kendisini ve imanımızı reddettiğimizde üzerimizden gider mi? konusuna benzer konular;

Devletin geleneksel İslam'ı benimsemesi, kendisini de geleneksel İslam'ı da tehlikeye atar Devletin geleneksel İslam’ı benimsemesi, kendisini de geleneksel İslam’ı da tehlikeye atar http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/06/3f35b902637dedfcc12190f176a2a7ef-300x169.jpg Devletin geleneksel İslam’ı benimsemesi, kendisini de geleneksel İslam’ı da tehlikeye atar İlahiyat ve İçişleri Enstitüsü başkanı Maksud Sadikov’un 7 Haziran’da Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’de öldürülmesi ‘geleneksel İslam’ın radikal İslama karşı resmi olarak desteklenmesi meselesini yeniden acil bir konu olarak gündeme taşıdı. Ancak doğası gereği İslam radikal, geleneksel ya da farklı bir şekilde olamaz. Radikalizm kişilere atfedilebilir, dünyada en fazla inanan kişiye sahip olan dinlerden biri olan İslam’a değil....

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? Siteyi gezerken,okuduğum bu düşünce beni ürküttü. Neden ki ? Yönetim Notu: Hikmetsiz demokrasi kendini yok edebilecek unsurlara da "özgürlük" vereceğinden, demokrasi karşıtı düşünceleri bile "demokrat hak" olarak göreceğinden, korumasız demokrasi de bu karşıt düşünceler "güç" elde ettiklerinde korunmasız kalacaklarından demokrasi yok olacaktır.

kimler cumartesi günü kiliseye gider? sevgili kardeşlerim hepinize rabbın ışığıyla olmanızı dilerim.pek yazmıyorum ama sizleri okumaktan bir zevk ve sıcaklık alıyorum.kardeşlerim geçenlerde bir moldovya lı kardeşimizle tanıştım oda bana cumartesi günleri kiliseye gittiğini söyledi.bana bunu biraz açıklarsanız sevinirim!sept günü şabat onları biliyorum ama hangi kardeşlerimiz cumartesi kiliseye gider ve neden biraz daha bilgi lütfen. hepinize esenlikler dilerim.

Kutsal Ruh ve Mesih (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 3) Bölüm III KUTSAL RUH VE MESİH A. Kutsal Ruh Ve Mesih’in Dünyaya Gelişi Kutsal Ruh’un Mesih’in dünyaya gelişiyle bağlantısı nedir? 1. Kutsal Ruh peygamberler aracılığıyla gelişini

Yaratılıştan Mesih'e Kutsal Ruh (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 2) Bölüm II YARATILIŞTAN MESİH’E KADAR KUTSAL RUH A. Yaratılışta Kutsal Ruh Tekvin 1:2: ”Tanrı’nın Ruhu suların yüzü üzerinde hareket ediyordu.” Bu Kutsal Ruh’un yaratılışta katılımda bulunduğunun işaretidir. 26.ayette, ”Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım” cümlesinde büyük olasılıkla üçlü birlikten söz ediliyor. Eyup 33:4-6’da insanın yaratılışından söz ediliyor. Yeşaya 40:12-26’da Tanrı, peygamber aracılığıyla konuşuyor. Yaratıcı Tanrı, putlarla karşılaştırılıyor. Metnin tamamında Yaratıcı’yı göz önünde bulundururken 13. ayetten sonra bu metin Kutsal Ruh’a da değiniyor.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Ruh : Kutsal Ruh kendisini ve imanımızı reddettiğimizde üzerimizden gider mi?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler