BEBEK OLUP SÜT İÇİN

BEBEK OLUP SÜT İÇİN hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : BEBEK OLUP SÜT İÇİN konusu 886 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Khalkedonian tarafından gönderildi. BEBEK OLUP SÜT İÇİN BEBEK OLUP SÜT İÇİN<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> (1.Petrus 2:2) Yeni doğmuş bebekler gibi, hilesiz sütü andıran Tanrı sözünü özleyin ki, bununla beslenip büyüyerek kurtuluşa erişesiniz. Kimse bebek gibi görülmek istemez. Hatta küçük çocuklar bile olduklarından daha büyük olduklarında ısrar ederler. Bununla birlikte Tanrı'nın yanındaki yerimizi gerçekten anlarsak Petrus'un bize bebek gibi olmayı neden tavsiye ettiğini kolayca görebiliriz.<o:p></o:p> Bu karşılaştırmadaki önemli nokta bebeklerin ihtiyaç duydukları süte olan kuvvetli arzularıdır.<o:p></o:p> Süt bebeklere güven ve huzur vermektedir. Onu çok istemektedirler. Anne ve babaların bebeğin ihtiyaçlarını mümkün olduğu kadar çabuk karşılama istekleri bu yüzdendir.... BEBEK OLUP SÜT İÇİN

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

BEBEK OLUP SÜT İÇİN konusu 886 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Khalkedonian tarafından gönderildi.

BEBEK OLUP SÜT İÇİN konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

BEBEK OLUP SÜT İÇİN hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-07-08, 11:12
BEBEK OLUP SÜT İÇİN
halleluya

BEBEK OLUP SÜT İÇİN

(1.Petrus 2:2) Yeni doğmuş bebekler gibi, hilesiz sütü andıran Tanrı sözünü özleyin ki, bununla beslenip büyüyerek kurtuluşa erişesiniz.

Kimse bebek gibi görülmek istemez.
Hatta küçük çocuklar bile olduklarından daha büyük olduklarında ısrar ederler.
Bununla birlikte Tanrı'nın yanındaki yerimizi gerçekten anlarsak Petrus'un bize bebek gibi olmayı neden tavsiye ettiğini kolayca görebiliriz.

Bu karşılaştırmadaki önemli nokta bebeklerin ihtiyaç duydukları süte olan kuvvetli arzularıdır.

Süt bebeklere güven ve huzur vermektedir. Onu çok istemektedirler.
Anne ve babaların bebeğin ihtiyaçlarını mümkün olduğu kadar çabuk karşılama istekleri bu yüzdendir.
Çünkü biliyorlar ki, aç bir bebek sütünü alana kadar ağlamayı bırakmayacaktır.

Sütümüzü içtikçe büyüyecek, artık sıvı gıda yerine katı gıdalara erişebilecegizdir.

Petrus, Tanrı Sözü'ne olan arzumuzun, bebeğin süte karşı olan doymak bilmez arzusu gibi olması gerektiğini anlatıyor.
Tanrı Sözü'nde iyice doyana kadar tadmalıyız.
Arzu edeceğimiz söz katıksızdır, saftır.
Eğer Tanrı'nın katıksız Sözü'nün zevkini tadarsak daha fazlasını isteyeceğiz
Buradaki "katıksız" kelimesi Tanrı Sözü'nün sulandırılmamış, başka bir şeyle karıştırılmamış olduğunu anlatmaktadır.

Şöyle düşünelim eğer bir bebeğin sütüne acı ya da biberli bir yiyecek katarsan, büyük ihtimalle onu sevmeyecektir.
Aynı şekilde Tanrı Sözü insanın fikirleriyle ya da felsefesiyle karıştırılmamıştır.
İnsanların dünya hakkındaki düşündükleri ya da nasıl işlemesi gerektiği hakkında bize bahseden bir kitap değildir.
Tanrı Sözü bize Tanrı'nın Kral olduğunu ve Krallığının ruhsal olduğunu anlatmaktadır.
"beden" ile karışmamıştır. (Yuhanna 3:6)

Bu süte olan arzumuzun amacı;
Onu içmemiz ve böylece kurtuluş yönünde büyümemiz içindir.
Mesih'e ilk inandığımızda başladığımız yaşamda

Her anımızda günahtan uzaklaşarak günahı öldürüyor
Dogrulukta ise gittikçe büyüyoruz.
İman yaşamımız birden bire degişmemektedir.
Aksine zamana ve sürece ihtiyaç vardır, bu degişim için.
Büyümek yemekle saglanır, beslenebilmemiz gerekmektedir.
Yiyeceğimiz Tanrı Sözü'ndedir. Sözü anlayarak büyürüz.

Büyüdükçe Rab’bin egemenligini arzularız.
Onun boyundurugunu taşırız.
Katı ve sert gıdalar almaya başlarız.
Söz'ü anlamakta büyümezsek iman ve itaatte de büyüyemiyeceğiz
Tanrı'nın amacı bizi gittikçe Oğlu'na benzetmektir.

O’nın kutsallıgına erişebilmemiz içindir.
Bu yüzden Tanrı'nın isteği bu katıksız sütten hergün ve düzenli olarak içmemizdir.
Petrus'a göre gerçekten "Rabbin şevkatini tatmamız", Tanrı Sözü'ne olan kuvvetli arzumuzu yarattı.
Aç bir insan yemeğin tadına baktığı zaman daha çok yemek yemeyi isteyecektir.
Tanrı Sözü'ne olan arzumuz kuvvetli olduğu zaman bizi düzenli bir şekilde Sözü'nden "içmeye" ve "yemeye" götürecektir.
Tadına baktığımız bu Söz Rabb'in şevkatiyle tatlandırılmıştır.
Rab’bin Sözü'nden beslendiğimiz sürece O’nun şefkatinden ve lütfundan daha fazla nasipleniriz.
Büyümek için ihtiyacımız olan şey kesinlikle budur
O'nun Oğlu gibi düşünüp hareket edebilmemiz için her adımda Tanrı'nın lütfuna ihtiyacımız vardır.
Bu lütuf Tanrı Sözü aracılığıyla verilir
Bakın burada tam bir daire çizdik
Eğer Tanrı'nın şevkatinden tattıysak daha fazlasını arzularız.
O'nun katıksız sütünü daha fazla arzularsak ondan daha derinden içeriz.
O'ndan içtikçe Oğlu'nun görünümüne daha fazla dönüştürüleceğiz ve O'nun şefkatine daha fazla susayacağız.
Tanrı'nın çocuğu bebeğin sütünü arzuladığı gibi Tanrı Söz'ünü arzulayacaktır.

Susuzluğunuzu kaybettiğinizde mutlaka ama mutlaka Tanrı'ya bu arzuyu size geri vermesi için dua edin.

Çünkü O'nun isteği budur.

BEBEK OLUP SÜT İÇİN

BEBEK OLUP SÜT İÇİN

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / BEBEK OLUP SÜT İÇİN

BEBEK OLUP SÜT İÇİN hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-07-08, 22:42
BEBEK OLUP SÜT İÇİN
Khalkedonian

Rab sizi bereketlendirsin. Özenle seçilmiş cümlelerle yazılmış uyarıcı bi yazı. Esen kalın.

BEBEK OLUP SÜT İÇİN

BEBEK OLUP SÜT İÇİN

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / BEBEK OLUP SÜT İÇİN

BEBEK OLUP SÜT İÇİN konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

BEBEK OLUP SÜT İÇİN konusuna benzer konular;

DÜNYA BİZİM İÇİN ÖLÜDÜR, BİZDE DÜNYA İÇİN ÖLÜYÜZ DÜNYA BİZİM İÇİN ÖLÜDÜR, BİZDE DÜNYA İÇİN ÖLÜYÜZ Bana gelince, Rabbimiz İsa Mesih'in çarmıhından başka bir şeyle asla övünmem. O'nun çarmıhı aracılığıyla dünya benim için ölüdür, ben de dünya için. Sünnetli olup olmamanın önemi yoktur, önemli olan yeni yaratılıştır. Bu kurala uyan herkese ve Tanrı'nın İsraili'ne esenlik ve merhamet olsun. Bundan böyle kimse bana sorun çıkarmasın. Çünkü ben İsa'nın yara izlerini bedenimde taşıyorum. Kardeşler, Rabbimiz İsa Mesih'in lütfu ruhunuzla birlikte olsun! Amin. Gal.6: 14-18

Eskiden dindar Müslüman olup Hristiyanlığa geçmiş insanlar var mı? Kıymetli Arkadaşlar, Geçmişte kültür Müslümanı değil dindar bir Müslüman olarak yaşamış biri olarak itiraf etmeliyim, artık bu dine inanmıyorum. Bilhassa son 3 yıldır geçmişte de bir türlü açıklanamayan İslam'daki çelişkiler beni bu dinden git gide soğuttu ve son bir senedir artık İslam'ı açıkça reddediyorum. Fakat Tanrı'nın varlığına da inancım sürüyor. Sizin anlayacağınız bir deist olarak yaşıyorum ancak bu bana huzur da vermiyor. Son bir senedir değişik inanç biçimlerini ve dinleri inceledim. En makulü ve akla yatanı Hristiyanlık olarak görüyorum. Yurtdışına çıktığım zamanlarda gezi amaçlı gittiğim kilise ve ya katedrallerdeki huzur verici atmosferi de yaşadım. Fakat o dönemde Müslüman olduğum için bunun şeytandan gelen bir duygu olduğuna inandırmaya çalıştım kendimi. Dün akşam...

minik bebek nehir icin dua. adi nehirdi .minicikti,annesinin minik bebegiydi,henuz 3 yasindaydi .ama turkiyede cok az bilinen bir tur cocuk kanserine yakalandi.kendisi ninicikti ama cesareti cok buyuktu,cok cabaladi ,cesaretle ,kendinden beklenmiyen bir gucle,parklarda kosup oynayacagi bir donemi hastanelerde kemoterapide ,tedavi altinda gecirdi.ilik nakli yapildi.ama olmadi.minik bedeni cok yoruldu nehirin.parklarda kosup ozgurce oynamayi istedi.ve o kucuk bebek 4 eylul gunu tedavi gordugu amerikadaki hastane odasinda,annesinin mis gibi koynunda akti gitti bu hayattan.artik acilari kalmadi,istedigi gibi kosup oynayacak gitti o yerde.kendisi gibi erkenden giden minik bebeklerle.cenaze toreni bugundu. o cok sevdigi oyun parkindan son kez gecti minik nehir,pespembe balonlarla. artik pespembe bulutlaradan bakiyor...

Cehennemin olup olmadığına dair Danimarkalı rahipler, cehennemin olup olmadığını tartışıyor... http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=msnSonDakika&Kategori=yasam&ArticleID=508907&Date=24.03.2008&ver=33 peki bu görüşe göre Gross Führer Adolf HİTLER tanrının krallığında yerini almıştır!!!

Bir seyin gunah olup olmadigini nasil bilebilirim? Bu soru ile ilgili iki bolum bulunmaktadir; (1) Kutsal Kitap'in bahsettigi ve kesinlikle gunah oldugunu yazdigi seyler bulunmaktadir. BUna ornek olarak suleymanin Ozdeyisleri 6:16-19, 1 Korintler 6:9-10 , Galatyalilar 5:19-21 verebiliriz. Kelam Tanri'nin asla onaylamadigi ve gunah olarak nitelendirdigi eylemleri dile getirmistir. Cinayet islemk, zina, yalan soylemek, calmak vs. Kelamin bahsettigi gunahlardandir. (2) Gunah olup olmadigini belirlemekte zorluk cekilen seyler ise Kelam'in dogrudan bahsetmedigi konularda yer almaktadir. Kutsal Kitap belli bir konuyu acikca belirtmediginde bizi yonlendirmesi icin yapacagimiz sey Kelam'in genel prensiplerine bas vurmak gerekmektedir. a) Kelamda konu hakkinda ozellikle ayrilmis bir bolum yoksa o zaman yapilacak sey kendimize bu seyin...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih