Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? konusu 2001 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj lostlost tarafından gönderildi. Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz üzere bir süredir imanımı şekillendirmek için Rab İsa'nın ışığında ona giden yolda aydınlanmaya çalışıyorum. İçimde gitgide büyüyen bir sevgi var Rab'be. Tarif edemiyorum, şaşırıyorum ama yıllardır ilk kez huzur duyuyorum. D&R kitabevinden bir kutsal kitap satın aldım. Kitabı Mukaddes şirketinin 2011 basımı. Bu çevirinin güvenilir olduğunu zannediyorum. Forumdaki arkadaşlarımın tavsiyesine uyarak çok yavaş ve sindire sindire okuyorum. Okuduğum her kısmı anlamaya, anlamlandırmaya çalışıyorum. Henüz Tevrat'ı okuyorum. Sorum şu: Kutsal Metinleri okurken örtünmek, daha kapalı giyinmek, dik bir şekilde oturmak yada abdest almak gibi herhangi bir şekli şarta uymalı mıyım? Süreçten haberdar olan bir müslüman kitabı belimden yüksekte bir yerde tutmam gerektiğini... Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)



HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.


Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? konusu 2001 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj lostlost tarafından gönderildi.

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-08-11, 23:45
Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?
lostlost


Merhaba arkadaşlar.
Bildiğiniz üzere bir süredir imanımı şekillendirmek için Rab İsa'nın ışığında ona giden yolda aydınlanmaya çalışıyorum. İçimde gitgide büyüyen bir sevgi var Rab'be. Tarif edemiyorum, şaşırıyorum ama yıllardır ilk kez huzur duyuyorum.

D&R kitabevinden bir kutsal kitap satın aldım. Kitabı Mukaddes şirketinin 2011 basımı. Bu çevirinin güvenilir olduğunu zannediyorum.

Forumdaki arkadaşlarımın tavsiyesine uyarak çok yavaş ve sindire sindire okuyorum. Okuduğum her kısmı anlamaya, anlamlandırmaya çalışıyorum. Henüz Tevrat'ı okuyorum.

Sorum şu: Kutsal Metinleri okurken örtünmek, daha kapalı giyinmek, dik bir şekilde oturmak yada abdest almak gibi herhangi bir şekli şarta uymalı mıyım? Süreçten haberdar olan bir müslüman kitabı belimden yüksekte bir yerde tutmam gerektiğini söyledi mesela. Annem ise mevsim itibariyle kılığıma bakıp güldü ve bu kılıkla okuman doğru mu diye sordu.

Siz kardeşlerime sormam en doğrusu diye düşündüm.
Sevgiler.

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-09-11, 07:33
Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?
TK119


lostlost
Merhaba arkadaşlar.
Bildiğiniz üzere bir süredir imanımı şekillendirmek için Rab İsa'nın ışığında ona giden yolda aydınlanmaya çalışıyorum. İçimde gitgide büyüyen bir sevgi var Rab'be. Tarif edemiyorum, şaşırıyorum ama yıllardır ilk kez huzur duyuyorum.

D&R kitabevinden bir kutsal kitap satın aldım. Kitabı Mukaddes şirketinin 2011 basımı. Bu çevirinin güvenilir olduğunu zannediyorum.

Forumdaki arkadaşlarımın tavsiyesine uyarak çok yavaş ve sindire sindire okuyorum. Okuduğum her kısmı anlamaya, anlamlandırmaya çalışıyorum. Henüz Tevrat'ı okuyorum.

Sorum şu: Kutsal Metinleri okurken örtünmek, daha kapalı giyinmek, dik bir şekilde oturmak yada abdest almak gibi herhangi bir şekli şarta uymalı mıyım? Süreçten haberdar olan bir müslüman kitabı belimden yüksekte bir yerde tutmam gerektiğini söyledi mesela. Annem ise mevsim itibariyle kılığıma bakıp güldü ve bu kılıkla okuman doğru mu diye sordu.

Siz kardeşlerime sormam en doğrusu diye düşündüm.
Sevgiler.

Sevgili Lost,

Iman hayatinizda Rab sizi daha cok bereketlesin ve huzurunu sizden eksik etmesin! Kutsal Kitap'i bastan sona okuma karar ve arzunuzu da ayakta alkisliyorum! Benim kisisel inanc hayatimda Kutsal Kitap'i okumanin dinsel sekli semali olmasa da Rab'bin Sozu'nu ele aldiginizi dusunerek saygi babinda hareket etmelisiniz diye dusunuyorum. Yani belden asagimi yukari mi degil de en azindan tuvalette okumayiniz mesela (ornek). Kaldi ki isterseniz onu da yaparsiniz sizle Tanri arasinda bir konu.. "Henuz Tevrat'i" okudugunuzu soyluyorsunuz yukarida, haddim olmadan gecen yazismamizda soyledigim seyi tekrar etme geregi duyuyorum. Eger imanda yeniyseniz faydali olani Incil'de size onceden vermis oldugum sira ile - Yuhanna, Romalilar ve diger tum mektuplar - ile baslamanizdir (bu "faydali/dogru olan" dinsel anlamda veya ben soyledigim icin degil, sizin konuyu ve imanimizi kavrayarak yol alabilmeniz icindir)

Unutmayin ki Incil donemine kadar imanli olan herkes (Yahudiler) Eski Ahit'i okuyarak buyudu, yasadi ve oldu. Ama ne yaziktir ki ne Tanri'nin esas amacini ne de Rab'bin o Kutsal Yazilar'da neleri onceden planlayarak sembollerle konusarak emirler verdigini anladilar. Kutsal Ruh'un araciligi ile bunu en acik ve net sekilde anlamis ve anladigini tarif etmis olan Pavlus ve diger havarilerimizdir. Incil ise Rab'bin planinin, amacinin ve Eski Ahit'in acikliga kavusmasina yardimci olan essiz bir rehber gibidir ki verdigi gercek mujde itibariyle de degeri pahabicilemez.

Size kasttetigim sey icin en bariz 3 ornek vermek istiyorum:

1) (Yaratilis 22:1-19) Rab, Ibrahim'den kendi oglunu (Ishak'i) kurban etmesini istedi ve bundan son dakika vazgecti. Bunun sebebini kac milyon insan sorgulamis ve anlam verememistir kim bilir, taa ki Baba Tanri'nin kendi biricik Oglu'nu - yani Isa Mesih'i - insanlik adina kurban sunusu yapmasina kadar!

2) (Colde Sayim 21:6-8) Rab'be isyankar gunahlari sonucu colde yilanlar tarafindan sokulmus ve olumle yuzyuze olan insanlari (affederek/lutfederek) kurtarmak icin Rab, Musa'ya bronz bir yilan yapip asasinin uzerine asarak yilani kaldirmasini soyledi, her kim bu yilana bakarsa yasayacaktir dedi ve bakan yasadi, bakmayansa oldu.
Kim bilir kac kisi bunu da cozememistir... Rab Isa Mesih, insan (yilan) olmustur ve bizim yerimize carmiha asilmistir ve her kim O'na bakarsa yasayacak ve her kim O'na bu imanla bakmaz veya yuz cevirirse olecektir. (NOT: Burada yilanin cok derin sembolik ozellikleri var ki taa Eden bahcesine kadar uzar konu.. Ama ufak bir detayi kacirmayiniz ki burada asilan yilan aslinda her hangi bir yilan degil, aksine Rab'bin ongordugu ozel tasari bronz yilan, tipki Rab Isa'nin gunahsiz yani ozel olan, temiz ve Kutsal Tanri Sozu olan insan olmasiyla benzer paralellikte. Ayni zamanda Musa'nin asasina gelince - her ne kadar bununla ilgili teolojik ya da tarihsel kesin bilgim olmasa da - cogu Yahudi kokenli cizimlerde bu asanin tepesi arti isaretine benzer sekilde resmedilmistir yilanin asilabilmesi icin, ki gorsel olarak kismen haci andiriyor)

3) (Misirdan Cikis 25-30) Tum bu bolumlerde (25 ile 30. bolum dahil toplam 6 bolum) Musa'nin Tapinak'la ilgili aldigi emirler ve tapinaktaki her element basli basina sembolik sekilde Rab'bin tasarilarini, bizim yerimizi, durumumuzu (Tanri-Insan iliskisini; mesafeler, yaptirimlar, yasaklar) tarif etmektedir. Dusunun kurban kani dokerek gunahtan gecici olarak arinmak burada basliyor (Dikkat edin Passover vs.. hep birbiriyle iliskili derivitive sekilde gelisen konular) Mesih'le ilgili turlu baglantilar da mevcut ki Incil anlatimlarinda acikliga kavusuyor. Tapinak'in Hristiyan yorumuyla ilgili cok sayida yazili modern kitap bulabilirsiniz. Ancak, bu derinliklere Incil'i okumadan henuz girmeyiniz lutfen! Hele Tevrat'i okursaniz ilk etapta okudugunuzu zaten roman okur gibi okuyacak ve cogunlukla verilen mesajlari, sembolleri anlamayacaksiniz. (Ben anlamadiydim zamaninda samimi sekilde itiraf ediyorum. Hatta aklimi ve imanimi da karistirdigini soylemek zorundayim, cunku kilavuzsuz ve tecrubesiz sekilde kayikla tek basima okyanusa acilmistim resmen, simdi anliyorum..)

Biliyorum fazlasiyla uzattim ama Incil'in isigi ve rehberligi olmadan bu tur detaylari gormek veya anlam verebilmek oldukca guctur. Bunun gibi cok sayida Eski Ahit'te olan sembolik ve emirsel ornekler vardir ve bunlarin tamami Incil'de sanki Einstein hesabi acikliga kavusmus, kor gozler acilmistir. Yani Rab'bin bilgeligi Kutsal Ruh araciligiyla havarilere ve onlar araciligiyla da bizlere Incil'de aciklanmistir. Eger ki once Incil'i okuyup geriye dogru gitmeye baslarsaniz, Kutsal Kitap'tan alacaginiz haz ve anlayisiniz derinleserek artacak ve Rab'bin islerine hayran sekilde sabah aksam O'nu yucelteksiniz, bundan emin olun. Cok durust bir sey soylemek istiyorum size: Su aralar imanda oldukca zayif ve huzursuz bir donem geciriyorum ve inanin beni temelde ayaga kaldiran ve yola devam ettiren tek sey Kutsal Kitap'taki bu yukaridakilere benzer inanilmaz orneklerdir. Cunku bu tur bir anlayisin insandan gelemeyecegi, yuzlerce yil arayla bu tur sembolik peygamberliklerin asla insan kaleminden tasarlanamayacagi bir kesindir.

Saygilar & Esenlikler..

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-09-11, 11:35
Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?
LovePeace15


Ben cep telefonumdan bile okuyorum . Müslümanlar kitabı Kutsal diye baş köşeye asarlar ama açıp da içinde ne yazıyor diye okumazlar. Yine de forumdaki büyüklerimizin cevabını bekliyorum.

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-09-11, 20:32
Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?
tutkunum1905


LovePeace15
Ben cep telefonumdan bile okuyorum . Müslümanlar kitabı Kutsal diye baş köşeye asarlar ama açıp da içinde ne yazıyor diye okumazlar. Yine de forumdaki büyüklerimizin cevabını bekliyorum.

Her Müslüman'ın Kur'an-ı Kerim'i baş köşeye asıp da okumadığını nereden biliyorsunuz? Tek tek tespit ettiniz mi?...

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-09-11, 20:52
Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?
lostlost


TK119

......gecen yazismamizda soyledigim seyi tekrar etme geregi duyuyorum. Eger imanda yeniyseniz faydali olani Incil'de size onceden vermis oldugum sira ile - Yuhanna, Romalilar ve diger tum mektuplar - ile baslamanizdir (bu "faydali/dogru olan" dinsel anlamda veya ben soyledigim icin degil, sizin konuyu ve imanimizi kavrayarak yol alabilmeniz icindir)....
Sizin sözleriniz benim için mühim. Önerdiğiniz sıralamayla okudum, o zamanlar internet üzerinden okuyordum. Anladım ki kutsal kitabı tek bir sefer baştan sona da okusam da anlamak, anlamlandırmak için defalarca okumam gerek. Sizin de dediğiniz gibi eski antlaşmada, bilhassa yaratılış kısmında çok fazla kafa karıştıran nokta var. Bazı yerlerde sanki birden fazla tanrı varmış anlamına gelecek ifadeler var. Ama sizin de dediğiniz gibi yeni antlaşmayı esas kabul ederek ve kıyaslayarak okumaya devam ediyorum. Rabbin her sözünden haberdar olmak istiyorum. Gerisi aklım, kalbim ve rehberim olan İncil arasında şekillenecektir.

İlginize ve her aşamada yalnız bırakmayışınıza minnettarım.
Sevgiler, esenlikler.

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı?

Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  






Kutsal Kitabı okurken uyulması gereken şekli şartlar var mı? konusuna benzer konular;

Kutsal Kitabı Okurken - Aziz Augustinus'tan Söyle, ya Rab, dinliyorum. Sonsuz yaşamın sözleri sendedir. Rab, sözünü işitip de kabul etmememe, inanıp da korumamama, bilip de yerine getirmememe izin verme. Rab, senin sözünle yaşayayım ve yaşamımla seni yücelteyim. Rab, bana senin sözlerinle daima sevinç ve teselli ver. Sözlerini doğru anlamama yardım et, kendi düşünceme göre değil, sözlerinin gerçekliğine göre anlayayım. Benden istediğin gibi yaşamama yardım edecek sözü onlarda bulayım. Körlerin ışığı, zayıfların kuvveti olan Rab Tanrım, kapıyı çaldığımızda senin yasalarının gizemini bize kapatma. Gizemlerini bize açıkla.


Kutsal Ruh ve Söz (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 7) Bölüm VII KUTSAL RUH VE SÖZ Zamanımızda bu çok önemli bir konudur. Bu doğrultuda çalışmalarınıza devam etmenizi teşvik etmek istiyorum. A. Söz Kutsal Ruh İle Ortaya Çıkmıştır Tanrı Sözü’nün, Kutsal Yazıların ortaya çıkması Kutsal Ruh ile olmuştur. Kutsal Kitap’ın tamamlanmasından önceki dönemde sözlü bildiriler de Kutsal Ruh aracılığıyla yapılmıştır. Habercilerde olduğu gibi peygamberlerin de söyledikleri sözler Tanrı Sözü’ydü. Ama bunlar geride kaldı. Bugün biz yazılı olan Tanrı Sözü’yle ilgileniyoruz ve bilmeliyiz ki, bu Kutsal yazılar Kutsal Ruh aracılığıyla meydana gelmiştir.


Vaat Edilen Kutsal Ruh'un Gelişi (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 4) Bölüm IV VAAT EDİLEN KUTSAL RUH’UN GELİŞİ A. Vaat edilen Kutsal Ruh’un Gelişi Söz Konusudur Burada Eski Antlaşma’da Kutsal Ruh tekrar ve takrar insanlara geldi, Mesih’in üzerine ise özel bir şekilde geldi. Şimdi kendisinden söz edeceğimiz Kutsal Ruh’un gelişi üç kilit noktayla işaretlenmiştir. Habercilerin İşleri 1:4-5’de Vaad’den söz ediliyor: ”Kendileriyle bir aradayken onlara Yeruşalem’den ayrılmamalarını, Baba’nın vaadini beklemeleri için buyruk verdi: Siz bu vaadi benden duydunuz. Bildiğiniz gibi Yahya su ile vaftiz etti, ama bir kaç gün içinde siz Kutsal Ruh'la vaftiz edileceksiniz.”


Kutsal Ruh ve Mesih (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 3) Bölüm III KUTSAL RUH VE MESİH A. Kutsal Ruh Ve Mesih’in Dünyaya Gelişi Kutsal Ruh’un Mesih’in dünyaya gelişiyle bağlantısı nedir? 1. Kutsal Ruh peygamberler aracılığıyla gelişini


Yaratılıştan Mesih'e Kutsal Ruh (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 2) Bölüm II YARATILIŞTAN MESİH’E KADAR KUTSAL RUH A. Yaratılışta Kutsal Ruh Tekvin 1:2: ”Tanrı’nın Ruhu suların yüzü üzerinde hareket ediyordu.” Bu Kutsal Ruh’un yaratılışta katılımda bulunduğunun işaretidir. 26.ayette, ”Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım” cümlesinde büyük olasılıkla üçlü birlikten söz ediliyor. Eyup 33:4-6’da insanın yaratılışından söz ediliyor. Yeşaya 40:12-26’da Tanrı, peygamber aracılığıyla konuşuyor. Yaratıcı Tanrı, putlarla karşılaştırılıyor. Metnin tamamında Yaratıcı’yı göz önünde bulundururken 13. ayetten sonra bu metin Kutsal Ruh’a da değiniyor.








HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız





HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
K A P K A N