| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Kutsal Kitaplar
: kutsal kitabımızdaki 3 sayısı konusu 622 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj kbugra tarafından gönderildi. kutsal kitabımızdaki 3 sayısı kutsal kitabımızın bir çok bölümünde 3 sayısı gerek çıkış kitabında 3 gün karanlık; gerek yeni anlaşmada 3 bin olarak karşımıza çıkmaktadır. benim imanlı kardeşlere şöyle bir sorum olacaktır. isa mesihimizden önce tanrımız YHWH bu 3 rakamını kullanarak 3lü birliğin (baba oğul kutsal ruh) bulunduğuna dikat mi çekmektedir? yani eski anlaşmada yeni anlaşmadan kapalı olarak bahsediliyor denilebilir mi? diğer bir bakışla isa mesihin geleceğini bildiren eski ahid bu rakamlarla tanıklığını ve sahte peygamberleri deşifre etmek için kullanmış ve anlaşılmasını istemiş olabilir mi? cevaplarınızı ve görüşlerinizi tüm forumdan ve forum yöneticilerinden beklemekteyim. saygılarımla sevgilerimle kbugra Yönetim Notu: Türkçe'de W harfi yoktur, Tanrımızın ismi YHVH olarak geçmektedir bu yüzden. kutsal kitabımızdaki 3 sayısı
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
kutsal kitabımızdaki 3 sayısı konusu 622 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj kbugra tarafından gönderildi.
kutsal kitabımızın bir çok bölümünde 3 sayısı gerek çıkış kitabında 3 gün karanlık; gerek yeni anlaşmada 3 bin olarak karşımıza çıkmaktadır. benim imanlı kardeşlere şöyle bir sorum olacaktır. isa mesihimizden önce tanrımız YHWH bu 3 rakamını kullanarak 3lü birliğin (baba oğul kutsal ruh) bulunduğuna dikat mi çekmektedir? yani eski anlaşmada yeni anlaşmadan kapalı olarak bahsediliyor denilebilir mi? diğer bir bakışla isa mesihin geleceğini bildiren eski ahid bu rakamlarla tanıklığını ve sahte peygamberleri deşifre etmek için kullanmış ve anlaşılmasını istemiş olabilir mi?
cevaplarınızı ve görüşlerinizi tüm forumdan ve forum yöneticilerinden beklemekteyim.
saygılarımla sevgilerimle
kbugra
Yönetim Notu: Türkçe'de W harfi yoktur, Tanrımızın ismi YHVH olarak geçmektedir bu yüzden.
kutsal kitabımızdaki 3 sayısı konusuna benzer konular;
Hollanda Protestan Kilisesi'nin üye sayısı düştü Hollanda Protestan Kilisesi’nin üye sayısı düştü
Hollanda’daki Protestan kiliselerinin toplam 1,9 milyon üyesi olduğu belirlendi. Yeni bir üye kayıt sistemine geçen Protestan kiliselerinde bazı kişilerin üyelikten ayrıldıkları halde listede yer aldıkları, bazılarının adına da iki kez rastlandığı belirlendi. Protestan kiliseleri üye sayısını daha önce 2,1 milyon olarak bildirmişlerdi.
INTER AJANS .NL
http://www.hristiyangazete.com/2011/11/holland-protestan-kilisesinin-uye-sayisi-dustu/
Danimarka'daki müslümanlardan hristiyan olanların sayısı artıyor http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/02/denmark-flag-300x246.jpg
Danimarka'da hristiyanlığa geçen müslümanlar artıyor
Değişik Kültürler uzmanı Mogens Mogensen, Müslümanlık dinini terk ederek, Hristiyanlık dinine geçen Müslümanlar hakkında araştırma yaptığını belirterek ”Hristiyanlık dinine geçen Müslümanların sayılarında artış olduğu bir gerçek. Yaptığım araştırmalara göre yılda 100 ile 150 Müslüman Hristiyanlık dinini tercih ediyor.
1980-2007 yılları arasında yaklaşık 1000 Müslüman Hristiyanlık dinine geçti. Artış son yıllarda daha çok oldu. Bunun en büyük nedenleri de iş ve eğitimleri nedeniyle Müslümanların Danimarkalılarla ve onların dini ve kültürel değerleriyle daha yakın ilişki içinde olmaları. Din değiştiren Müslümanların...
Kimliklerini değiştirenlerin sayısı artıyor Ermeni kökenini öğrenip kimliğini değiştirenlerde son yıllarda ciddi bir artış var. Ağabaloğlu: Anadolu’da yaşayanlar için süreç daha zor.
MİNE TUDUK / TARIK IŞIK
“Herkes bizi Kürt müslüman olarak bilirdi. Babam annem dindardı. 12 yaşıma geldiğimde mahalledeki çocuklar bana ‘gavur’ demeye başladı. Anneme sordum ve Ermeni olduğumu öğrendim. Bize okulda ‘Ermeniler insanları kesti’ demişlerdi. Ermeni olduğum için ağladım. Yıllarca arada kaldım. Ve sonra asıl dinime dönmeye karar verdim. Müslümanlıkta bir laf vardır ‘Aslını inkar eden haramzadedir…’
Yusuf Yılmaz böyle anlatıyor ‘araf’ta kalmayı ve özüne dönmeyi. Yılmaz tek örnek değil.
Radikal’e bilgi veren üst düzey bir kaynak, son üç dört yıl içinde özellikle İstanbul’da patrikhane ve kiliselere başvurarak, kendi dinine ve...
Bir inanca inananların sayısı, o inancın doğruluğunun ispatı mıdır? Bir inanca inananların sayısı, o inancın doğruluğunun ispatı mıdır?
Sizce İsa'nın istediği doğruluğun, verdiği onayın ispatı bir inanca inananların sayısı mıdır, yoksa o inancın İsa'nın isteklerinin belirtildiği, sözlerinin anlatıldığı Kutsal Kitap'a olan yakınlığı mıdır?
Acaba bu konu için aşağıdaki ayetler yorumlanabilir mi?
İNCİL - MATTA KİTABI - 7. BÖLÜM - 13. VE 14. AYETLER
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil