Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller konusu 2357 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj deboraht tarafından gönderildi. Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller Kardeşler, Açıkcası başlığa ne yazmam gerektiğini düşündüm fakat tam bulamadım. Ülkemizde Mesih imanlısı insan sayısı fazla yok ok bunu kabul ediyorum ama imanlılar için de yeteri sayıda kaynağımız yok. Mesala Kutsal Kitap ların ciltleri çok kaliteli değil. Ayetleri çalıştığımızda altlarını çizdiğimizde notlar aldığımızda eğer ki cilt bozulursa ve kullanılamayacak hale gelirse her çizdiğimiz ayeti tekrar çizmek hiç kolay olmayacaktır :) Yurt dışında örneklerine bakıyorum ve çok kaliteli Kutsal Kitaplar görüyorum hatta bazı vaizlerin kitapları uzun senelerdir aynı ve neredeyse çok az yıpranmış. Bir de çalışma Kutsal Kitap eksikliği var. Biz de study bible istiyoruz. :) Çıkacağını duydum hatta bir kaç sayfasına da örnek olarak baktım ancak ne zaman çıkar bilmiyorum umarım daha uzun sürmez.... Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller konusu 2357 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj deboraht tarafından gönderildi.

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-11-08, 22:35
xenomur

Kardeşler,

Açıkcası başlığa ne yazmam gerektiğini düşündüm fakat tam bulamadım. Ülkemizde Mesih imanlısı insan sayısı fazla yok ok bunu kabul ediyorum ama imanlılar için de yeteri sayıda kaynağımız yok. Mesala Kutsal Kitap ların ciltleri çok kaliteli değil. Ayetleri çalıştığımızda altlarını çizdiğimizde notlar aldığımızda eğer ki cilt bozulursa ve kullanılamayacak hale gelirse her çizdiğimiz ayeti tekrar çizmek hiç kolay olmayacaktır :) Yurt dışında örneklerine bakıyorum ve çok kaliteli Kutsal Kitaplar görüyorum hatta bazı vaizlerin kitapları uzun senelerdir aynı ve neredeyse çok az yıpranmış. Bir de çalışma Kutsal Kitap eksikliği var. Biz de study bible istiyoruz. :) Çıkacağını duydum hatta bir kaç sayfasına da örnek olarak baktım ancak ne zaman çıkar bilmiyorum umarım daha uzun sürmez. Bununla birlikte eski ahitin mp3 versiyonunun olması da güzel olurdu. Yolda giderken Daniel dinlemeyi çok isterdim. The Word of Promise diye yeni ahitin dramatize NKJV baz alınarak sesli versiyonunu yapmışlar ve çok etkilendim gerçekten çok güzel olmuş. Hamdolsun gerçi bizim de böyle bir çalışmamız var. Fakat dahasının olması için dua edelim.

Esenlikler ...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[B][COLOR=red]Rom 3:24 İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla, Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar.[/COLOR][/B]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-03-09, 01:43
xenomur

Merhaba kardeşler,

Daha önce yazmıştım ama ikinci baskı oluyorsa kusura bakmayın. Benim şöyle bir sıkıntım var. Kutsal kitabım biraz yıprandı. Yakında kullanılamayacak hale gelebilecektir. Bu durum şu an için kaçınılmaz görünüyor :) Ayrıca kutsal kitabımın içinde bir çok çalışma notlarım var. Ayetlerimin altı çizili kimi yerlerde benim eklediğim referanslar var. Bunları yeni bir kutsal kitap alıp oraya geçirmem biraz zor gibi. Böyle bir durumda ne yapmamız gerekiyor ? Bu tarz bir durumu tecrübe edenler var mıdır ?

RAB sizinle olsun ...

Esenlikler

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[B][COLOR=red]Rom 3:24 İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla, Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar.[/COLOR][/B]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-03-09, 02:09
KaraYilan

xenomur
Merhaba kardeşler,

Daha önce yazmıştım ama ikinci baskı oluyorsa kusura bakmayın. Benim şöyle bir sıkıntım var. Kutsal kitabım biraz yıprandı. Yakında kullanılamayacak hale gelebilecektir. Bu durum şu an için kaçınılmaz görünüyor :) Ayrıca kutsal kitabımın içinde bir çok çalışma notlarım var. Ayetlerimin altı çizili kimi yerlerde benim eklediğim referanslar var. Bunları yeni bir kutsal kitap alıp oraya geçirmem biraz zor gibi. Böyle bir durumda ne yapmamız gerekiyor ? Bu tarz bir durumu tecrübe edenler var mıdır ?

RAB sizinle olsun ...

Esenlikler
Yapacağın tek şey var. Oradaki referansları yeni Kutsal Kitabı'na geçirmek.

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-03-09, 09:30
protestanmoderator3

Esenlikler,
Eğer Kutsal Kitap'ınızın sadece dış kapağı eskimişse cilt yapan yerlerde kapağına yeni cilt yaptırabilirsiniz.Ama sayfalarıyla birlikte yıpranmışsa yapacak bişey yok.Ben de aynı şeyi düşündüm bir süre önce benim de not aldığım bölümler var Kutsal Kitap'ım eskirse ne yapacağım diye.Umarım bir çare bulunur.Esenkalınız....

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-03-09, 12:03
moderator5

Yeni sıfır bir kitap alın, yeniden not almaya başlayın. Bu şekilde defalarca Kutsal Kitap eskitenler var. Her defasında aldığınız notlar gelişiyor, farklı farklı şeyler fark edebiliyorsunuz.

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller konusuna benzer konular;

Kutsal Kitap nedir? Soru: Kutsal Kitap nedir? Yanıt: “Kutsal Kitap” sözü, “kitap” anlamına gelen Latince ve Grekçe sözlerden gelir. Kutsal Kitap bütün zamanlarda yaşayan bütün insanlar için olan bir kitap olduğundan bu ona uygun bir isimdir. O hiçbir kitaba benzemez, kendi başına bir sınıftır. Kutsal Kitap altmış altı değişik kitaptan oluşur. Bunlara Levililer ve Yasa’nın Tekrarı gibi yasa kitapları; Ezra ve Elçilerin İşleri gibi tarihsel kitaplar; Mezmurlar ve Vaiz gibi şiir kitapları; Yeşaya ve Vahiy gibi peygamberlik kitapları; Matta ve Yuhanna gibi biyografiler ve Titus ve İbraniler gibi (resmî) mektuplar da dahildir. Yazarlar Kutsal Kitap’a yaklaşık 40 farklı insansal yazar katkıda bulunmuş ve Kutsal Kitap yaklaşık 1500 yıllık bir dönem içinde yazılmıştır. Kutsal Kitap’ın yazarları, krallar,...

Kutsal Kitap çalışmaları Tanrı Sözünü İkrar Etmek İkrar, imanın kendini ifade etmesidir; imanın ikrarı gerçeği yaratır. Bir kişinin inancını, söyledikleri aracılığıyla keşfetmek her zaman mümkündür. İsa'ya göre, " Ağız, yürekten taşanı söyler. " Bir insanın ikrarı yanlışsa; inancı yanlıştır. İnancı yanlışs; düşünceleri yanlıştır. Düşünceleri yanlışsa; onun aklı Tanrı'nın Sözü aracılığıyla yenilenmemiş demektir. Her üçü - inanç, düşünce ve açıklama - birbirine bağlıdır. Düşüncelerimiz düzelsin diye Tanrı, Sözü'nü vermiştir. İkrar, ozaman iman ettiğimiz bir şeyi açıklamaktır. İkrar, bildiğimiz bir şeye tanıklık etmektir. İkrar, kabul ettiğimiz bir gerçeği bildirmektir. İsa onlara şöyle buyurdu: " Dünyanın her yanına gidin, Müjde'yi bütün yaratılışa duyurun. " ( Mar. 16:15 ) Dünyanın müjdeyi duyması,...

Yalnızca Kutsal Kitap Öncelikle herkese selamlar... İzninizle ufak bir sorum olacaktı. Protestanlar referans olarak sadece İncil'i ölçüt olarak almaktalar... Peki bunu yaparken dayanakları nedir? Yalnızca Kutsal Kitap derken buna ''Kutsal Kitap'tan'' bir dayanak gösterebiliyorlarmı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Kutsanmış Yağ ve Kutsal Kitap KUTSANMIŞ YAĞ HAKKINDA KUTSAL KİTAP’A BAKMAK Giriş Tekvin 1:11 Tanrı, «Yeryüzü bitkiler, tohum veren otlar, türüne göre tohumu meyvesinde bulunan meyve ağaçları üretsin» diye buyurdu ve öyle oldu. 12 Yeryüzü bitkiler, türüne göre tohum veren otlar, tohumu meyvesinde bulunan meyve ağaçları yetiştirdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü.

Kutsal Kitap Sözlük KUTSAL KİTAP SÖZLÜĞÜ (Sadece Kutsal Kitapta kelime sonlarında (*) işaretli olan kelimeleri içerir). adak ekmekleri

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih