Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı?

Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı? konusu 1169 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Silas tarafından gönderildi. Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı? 1. Amacı Arayın- Tanrı’ nın Kurtuluş Planı..<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Kutsal Kitap, günahın kökenini ve bu lanetin bizi Tanrı’ dan nasıl ayırdığını anlatır. İhtiyacımız olan kurtuluşsa yasa yolu ile kavuşmamızın olanaksız olduğunu keşfederiz, yasanın gereklerine uyarak hiçbir beden aklanamaz, çünkü “ herkes günah işlemiştir” ( Romalılar 3:20-23 ). Daha sonra bir kurtarıcı sözü verildiğini görüyoruz, “ kaybolanı aramak ve kurtarmak” ve “kendi hayatını fidye olarak birçokları için vermek” için gelen Biri olduğunu öğreniyoruz ( Matta 20:28 ; Luka 19:10 ). Çağlar boyu açıkça görünen tek amacı görüyoruz: Dünyanın kurtarıcısının gelişi için yol açmak.<o:p></o:p> <o:p></o:p> 2. Kutsal Ruh’ tan size yol göstermesini... Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı? konusu 1169 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Silas tarafından gönderildi.

Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-08-06, 02:00
Silas

1. Amacı Arayın- Tanrı’ nın Kurtuluş Planı..
Kutsal Kitap, günahın kökenini ve bu lanetin bizi Tanrı’ dan nasıl ayırdığını anlatır. İhtiyacımız olan kurtuluşsa yasa yolu ile kavuşmamızın olanaksız olduğunu keşfederiz, yasanın gereklerine uyarak hiçbir beden aklanamaz, çünkü “ herkes günah işlemiştir” ( Romalılar 3:20-23 ). Daha sonra bir kurtarıcı sözü verildiğini görüyoruz, “ kaybolanı aramak ve kurtarmak” ve “kendi hayatını fidye olarak birçokları için vermek” için gelen Biri olduğunu öğreniyoruz ( Matta 20:28 ; Luka 19:10 ). Çağlar boyu açıkça görünen tek amacı görüyoruz: Dünyanın kurtarıcısının gelişi için yol açmak.

2. Kutsal Ruh’ tan size yol göstermesini isteyin…
Tanrı’ nın Ruhu’ nun hepimizi gerçeğe kavuşturacağından emin olabiliriz. Ama Tanrı’ nın buyruğu, alnı açık işçiler gibi onaylayabilmemiz için elimizden gelenin en iyisini yapmamızdır.
( 2. Timoteos 2:15 )

3. Dikkati olun…
Kutsal Kitap’ a dikkatinizi ve isteğinizi verin. İsteğiniz olunca dikkatinizi vermek zaten kaçınılmaz olacaktır.

4. Kutsal Kitap’ ın eşsizliğini takdir edin…
Tanrısal olmasına karşın insana aittir. Düşünce ve vahiy Tanrısal olmasına karşın iletişim insana aittir. “ Çünkü peygamberlik sözü insan isteğinden kaynaklanmadı” ( 2. Petrus 1:21 ).

Bu yüzden elimizdeki Kutsal Kitap benzersizdir. Kitap, kutsal bir vahiydir. Aşamalı biçimde esinlenmiştir. Tanrı’ nın insanlar aracılığıyla insanlığa esinidir ve başından görkemli souna doğru akıcı bir şekilde ilerler. Yaratılış’ ta başlangıçlar, Vahiy’ de son vardır; Mısır’ dan Çıkış’tan Yahuda’ ya kadar Tanrı’ nın amacına adım adım ilerlediğini görürüz. Hiçbir bölümünü atamayız.

Eski Ahit temel, Yeni Ahit ise üst yapıdır.Üzerine bina yapılmayacaksa temelin hiçbir anlamı yoktur. Eğer temel olmazsa da binanın ayakta durması olanaksızdır. Bu nedenle Eski Ahit ve Yeni Ahit birbirleri için gereklidirler.

Aziz Augistine,( M.S. 354-430, gelmiş geçmiş tüm Hristiyanlar’ ın en etkililerinden biri ) dediğine gibi:
“Yeni, Eski’ nin içinde saklıdır,
Eski, Yeni’ nin içinde açıklanır,
Yeni, Eski’ de gizlidir,
Eski, Yeni’ de bellidir,
Eski Ahit ve Yeni Ahit kutsal bir kitaplık, yüce bir bütünlük, oluşturur. Geçmişten kaynaklanıp geleceğe akar; arada gerçekleşenler ise öncesizliği ve sonsuzluğu birleştirir.”

Kutsal Kitap birçok kitabın birleşmesinden oluşmuş da olsa tek bir Kitap’ tır. Kutsal Kitap’ ın 1600 yıllık bir zaman zarfında yaklaşık 40 ayrı yazar tarafından yazıldığını hatırlayın. Bütün bunların hepsi birleştirilmiş ve “ Kitap “ denmiştir. Yaratılıştan başlayıp sonuna kadar okuruz. Uyumsuzluk, çelişki yoktur. Tek bir elden olmasa da tek bir Düşünce’nin ürünüdür. ( 2. Petrus 1:21 )

Kutsal Kitap tek bir Kitap’ tır. Bütünlüğünü görmeniz gerekir. Her Kitap’ ın bir mesajı vardır ve biz bu mesajı anlamak için çaba göstermeliyiz. Kitabın mesajını anlayana kadar okumalıyız.

Kutsal Kitap’ ı ısrarla okumalıyız. Bir bölüm okuyup ya da bir Kitap’ ı okuyup günlerce, haftalarca ara vermemeliyiz.

Kutsal Kitap’ a sağduyulu yaklaşmalıyız. Tanrı’ nın Sözü canlıdır ve her parçası bütünün mükemmelliği için gereklidir.

Kutsal Kitap bir bütündür ve kimse bunu değiştiremez.Kutsal Yazılar’ a ekleme ya da çıkarma yapılmaz. ( Vahiy 22:18-19 ) Diğer parçalar üzerine ışık tutar ama bu yalnız, eşsiz ve bütün olarak durur. Tüm parçalar bütünün mükemmelliği içinde yerini bulur.

KUTSAL KİTAP NE ANLATIYOR?
HENRIETTA C. MEARS ( kısaltılmıştır)

Tanrı bizleri korusun amin...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı?

Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı? konusuna benzer konular;

Tevrat ve Zebur'u kitap halinde nasıl bulabilirim? Kardeşlerim, ben yeni ahit olan incili **** adresinden elde ettim ve şu anda okumaktayım. ama sık sık eski ahit'te şöyle şöyle yazıyordu gibi şeyler görüyorum. bu yüzden tevrat ve zeburu da okumak istiyorum. fakat şu anda incil gibi dağıtımını yapan bir site bulamadım. tevrat ve zeburu nasıl elde edebilirim? Rab'bin esenliği üzerimize olsun. AMİN! Yönetim Notu: Ücretsiz olarak Tevrat-Zebur-İncil bir bütün olarak bulunmamaktadır.

Yalnızca Kutsal Kitap Öncelikle herkese selamlar... İzninizle ufak bir sorum olacaktı. Protestanlar referans olarak sadece İncil'i ölçüt olarak almaktalar... Peki bunu yaparken dayanakları nedir? Yalnızca Kutsal Kitap derken buna ''Kutsal Kitap'tan'' bir dayanak gösterebiliyorlarmı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller Kardeşler, Açıkcası başlığa ne yazmam gerektiğini düşündüm fakat tam bulamadım. Ülkemizde Mesih imanlısı insan sayısı fazla yok ok bunu kabul ediyorum ama imanlılar için de yeteri sayıda kaynağımız yok. Mesala Kutsal Kitap ların ciltleri çok kaliteli değil. Ayetleri çalıştığımızda altlarını çizdiğimizde notlar aldığımızda eğer ki cilt bozulursa ve kullanılamayacak hale gelirse her çizdiğimiz ayeti tekrar çizmek hiç kolay olmayacaktır :) Yurt dışında örneklerine bakıyorum ve çok kaliteli Kutsal Kitaplar görüyorum hatta bazı vaizlerin kitapları uzun senelerdir aynı ve neredeyse çok az yıpranmış. Bir de çalışma Kutsal Kitap eksikliği var. Biz de study bible istiyoruz. :) Çıkacağını duydum hatta bir kaç sayfasına da örnek olarak baktım ancak ne zaman çıkar bilmiyorum umarım daha uzun...

3. bölüm - Kutsal Kitap 3. KONU Kutsal Kitap I. Mesih - Kutsal Kitabın Biricik Sözü 101 Tanrı insanlara kendini açınlamak için, iyilik göstererek onların anlayacağı dilde konuştu: "Nitekim, insanların konuştuğu dillerde ifade edilen Tanrı’nın sözleri, insan dili görünümü aldığı gibi, ebedi Baba’nın Kelâm’ı, güçsüz bedenimize bürünerek, insanlara benzer oldu." (DV13) 102 Kutsal Kitabın bütün sözleri arasında, Tanrı bir tek Söz, kendini bütünüyle söylediği biricik Kelâm’ını söylüyor: (Bkz.İbr1,1-3)

Hayatım için Tanrı'nın iradesini nasıl öğrenebilirim? Kutsal Kitap Tanrı'nın iradesini tanımak hakkında neler öğretiyor? Belli bir durumda Tanrı'nın iradesini bilmek için iki ana şey vardır: (1) Dua ettiğin veya yapmaya planladığın işin Kutsal Kitab'ın yasak etmediği bir şey olduğundan emin olmak. (2) Dua ettiğin veya yapmak istediğin şey Tanrı'yı yücelteceğini ve senin manevi gelişmene yardım edeceğinden emin olmak. Bu iki husus yerinde ve Tanrı senin duana hala cevap vermediyse, bu Tanrı'nın iradesi olmadığı veya istediğin yerine gelmek için biraz daha bekmemenin gerektiğini anlamına gelmektedir. Tanrı ne onlara ne yapmaları, nerede işlemeleri, kiminle evlenmelerini açıklamasını v.s. insanların genel istemeleridir....

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih