KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ?

KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ? konusu 1373 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 777maranata tarafından gönderildi. KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ? OKUMA ILKESI 1: Kutsal Kitap'i dua edermiscesine okumaliyiz.Martin Luther bu konuda bilgece bir ögüt verir."Ellerinizi ayetlerin üzerinde gezdirmektense, onlarin ayak izlerini sevgiyle takip edin." Kutsal Kitap okumaya baslamadan önce yapmaniz gerekenler: a: Rab'den bize anlayis vermesini dilemek: "Gözlerimi ac,yasandaki harikalari göreyim" (Mezmur.119:18) b: Rab'be sükretmek ve O'nu övmek: Dudaklarimdan övgüler aksin,cünkü bana kurallarini ögretiyorsun"(Mezmur 119:171) c:Büyük bir armagan alan biri gibi: " Ganimet bulan biri gibi verdigin sözlerde sevinc bulurum" (Mezmur 119:162) OKUMA ILKESI 2: Kutsal Kitap'i beklentiyle okumaliyiz: "Agzim acik, soluk solugayim,cünkü buyruklarini özlüyorum." (Mezmur.119:131) OKUMA ILKESI 3: Kutsal Kitap'i ruhsallikla okumaliyiz: "...Öyle ki yazili... KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ? konusu 1373 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 777maranata tarafından gönderildi.

KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-06-07, 23:59
777maranata

OKUMA ILKESI 1: Kutsal Kitap'i dua edermiscesine okumaliyiz.Martin Luther bu konuda bilgece bir ögüt verir."Ellerinizi ayetlerin üzerinde gezdirmektense, onlarin ayak izlerini sevgiyle takip edin."
Kutsal Kitap okumaya baslamadan önce yapmaniz gerekenler:
a: Rab'den bize anlayis vermesini dilemek: "Gözlerimi ac,yasandaki harikalari göreyim" (Mezmur.119:18)
b: Rab'be sükretmek ve O'nu övmek: Dudaklarimdan övgüler aksin,cünkü bana kurallarini ögretiyorsun"(Mezmur 119:171)
c:Büyük bir armagan alan biri gibi: " Ganimet bulan biri gibi verdigin sözlerde sevinc bulurum" (Mezmur 119:162)
OKUMA ILKESI 2: Kutsal Kitap'i beklentiyle okumaliyiz:
"Agzim acik, soluk solugayim,cünkü buyruklarini özlüyorum." (Mezmur.119:131)
OKUMA ILKESI 3: Kutsal Kitap'i ruhsallikla okumaliyiz:
"...Öyle ki yazili yasanin eski yolunda degil, Ruh'un yeni yolunda kulluk edelim"(Rom.7:6).Kutsal Kitap'ta ayetler üzerinde calisirken kesin (yanlissiz) olmamiz gerektigi ögütlenmis olmasinin yani sira kati ve cansiz bir imanin kuralciligina karsi da uyarilarda bulunulur(Matta.23:23,33) Kutsal Kitap bizleri Kutsal Ruh'a yöneltir:" O bizi yazili yasaya degil,Ruh'a dayali yeni bir antlasmanin hizmetkarlari olmaya yeterli kildi.Yazili yasa öldürür,Ruh ise yasatir" (2 kor.3:6)
OKUMA ILKESI 4: Kutsal Kitap'i alcakgönüllülükle okumaliyiz:
Tanri'nin düsünceleri bizim zihnimizi ve düsüncelerimizi asar, bu nedenle anlamadigimiz konular olsa bile kuskuya kapilmamaliyiz.Bu,alcakgö nüllülük isteyen bir yaklasimdir: "Cünkü benim düsüncelerim sizin düsünceleriniz degil,sizin yollariniz benim yollarim degil diyor RAB" (Yesaya 55,8)
OKUMA ILKESI 5: Kutsal Kitap'i sevgiyle okumaliyiz:
" Nekadar severim yasani! Bütün gün düsünürüm onun üzerinde" (Mezmur 119,97)
OKUMA ILKESI 6:Kutsal Kitap'i imanla okumaliyiz:
"...Yine de senin sözün üzerine aglari salacagim" (Luka 5,5)
OKUMA ILKESI 7:Kutsal Kitap'i Tanri'dan gelen kisisel bir mektup gibi(bir sevgi mektubu gibi) okumaliyiz:
Bu konuda taninmis tanribilimci A.Bengel'den bir alintiya yer vermek istiyorum: " Kutsal Yazilar Tanri'nin bana gönderdigi bir mektuptur; öyle ki, ona göre yasamimi sürmem gerektigini ve ona göre Tanri tarafindan yargilanacagimi bilirim"
OKUMA ILKESI 8:Kutsal Kitap'i siklikla okumaliyiz:
" Mesih'in sözü tüm zenginligiyle icinizde yasasin.Tüm bilgelikle birbirinize ögretin,ögüt verin, mezmurlar,ilahiler ve ruhsal ezgiler söyleyerek yüreklerinizde sükranla Tanri'ya nagmeler yükseltin"(Kolos.3:16) (Prof.Werner Gitt'in Sorular adli kitabindan alinti)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ?

KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

KUTSAL KITAP'I NASIL OKUMALIYIZ? konusuna benzer konular;

Siz Noel'i nasil kutluyorsunuz? Sevgili Hristiyan karde$lerim, <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Formumuza dünyanin dört kö$esinden katilan arkada$larimiz var. Her ülke ve her mesep Noel’ i ba$ka bir $ekide kutlamaktadir. <o:p></o:p> Benim cok ilgilendiren siz $ahsiniz, Türkiyede ve yurtdi$inda Noel bayramini nasil ve nerede gecireceksiniz? <o:p></o:p> Ben $ahsim bu yil Noel’ i evde ve aileme gecirecem. Annem Türkiyeden o sirada Almanyaya ziyaretimize gelecektir. <o:p></o:p> Benim Almanyada oturdugum $ehirde ortodoks Kilise olmayi$indan bir Katolik veya Protestan Kilisesine gidecegim. <o:p></o:p>

DUA NASIL OLMALIDIR? Kutsal Kitap bizleri iman ile dua etmemiz konusunda tesvik etmektedir. Duayi yaratilistan Vahiy'e dek her tarafda gormek olasidir.Uygun olan dua Tanri'ya Isa Mesih ismi ile yaklasandir. Uygun olan duanin bicimi Kutsal Yazilarda acikca belirtilmistir. Isa, Goklerdeki Baba'ya dua etmemizi soylemistir.Matta 6: <sup id="x0o11" goog_docs_charindex="325">6</sup> Ama siz dua edeceğiniz zaman iç odanıza çekilip kapıyı örtün ve gizlide olan Babanız'a dua edin. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.<sup id="x0o14" goog_docs_charindex="492">7</sup> Dua ettiğinizde, putperestler gibi boş sözler tekrarlayıp durmayın. Onlar söz kalabalığıyla seslerini duyurabileceklerini sanırlar.<sup id="x0o17" goog_docs_charindex="633">8</sup> Siz onlara benzemeyin! Çünkü Babanız nelere...

Kutsal su nasil elde edilir? Merhaba arkadaslar. benim merak ettigim bir sey var. kutsal su nasil elde edilir. hangi dualar nasil yapilir yani bir kac sey duydum fakat bu bilgilerin yanlis olmasindan korkuyorum ve burda dogrusunu ogrenmek istiyorum.. tesekkurler..

KUTSAL DAĞDA (AĞİON OROS) HASTALIĞA VE ÖLÜME NASIL KARŞI DURUYORLAR Bir doktorun Kutsal Dağdan tecrübeleri... Rahipler hastalığı nasıl karşılıyorlar? Sabır ve tahammül ile. Rahipler, «Hastalık, Allahın ziyaretidir.» derler. Bir gün ihtiyar bir rahip bana şöyle dedi; “Tanrı bana hastalık gönderdiğinde, - demek beni hatırladı ve bana bir şey söylemek istiyor – diye düşünürüm. O bilir. O bana verdi ve istediği zaman benden alacaktır. Ne söyleyebilirsin?” İhtiyar rahip Evgenios diyor ki; “Tanrımız hastalığı 4 sebepten dolayı verir. Ebeveynlerimizin işlediği günahlar için, bizim işlediğimiz günahlar için, bizi sabra ve alçak gönüllülüğe alıştırmak için ve dördüncü sebebi yalnız O bilir.” Elbette zorluklarda vardır. Geçen yıl bir ilkbahar akşamı, sol avcunu yaralayan ihtiyar Rahip Nikodimos muayenehaneye geldi, yaraya bakmamızı ve temizlememizi kabul etti...

nasil rahibe olunur? selamlar, 1997 yılında İngiltere de okudugum yıllardan inancımı degistirdim.Su an kataligim ve bunun ile de ilgili cok huzurluyum.Bir turk katalik olarak , rahibe olabilir miyim?Bir misyoner olarak calısabilir miyim? Saygılarımla

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih