Kutsal Kitap'ı okudunuz mu?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : Kutsal Kitap'ı okudunuz mu?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Anketimiz: Kutsal Kitap'ı tamamen (Tevrat, Zebur, İncil) okudunuz mu?
Evet 121 59,61%
Hayır 82 40,39%
Katılımcı sayısı: 203. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
evangelion

Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? :confused:

Kutsal Kitap olarak sadece İncil'i değil, tüm eski ve yeni antlaşmayı kast ediyorum.

hristiyanlık
kar

evet dünyadaki en harika kitap herkes okumalı

hristiyanlık
Deniz

Teoloji olarak eski ve yeniyi okudum, ayrica yeninin tamamini ve eskinin yaklasik yarisini tamamen okudum ama halen okumaktayim.

hristiyanlık
rutiba

Kitabı Mukaddes'i okudum. Edebiyat, sosyoloji, hukuk, etik, ekonomi, felsefe ve diğerleri. Hepsi orada anlatılmıştır. Ve yeryüzünde söylenen her söz, yaşanan her durum, olay orada yer almaktadır. Yeterki bakmayı ve yorumlamayı bilelim.

not: hiç bir zaman, kutsal kitap'ta anlatılanlara bir mitos gözüyle bakmadım; ama hepsi başlı başına bir şaheser; şiirsellik, retorik, sinemasal göstergeler. yani o incelik ve kusursuzluk. bence 'kutsal kitap' hayatın, (bilimin ve sanatın) alt metnini oluşturuyor.
rutiba.

(BU MESAJA SITE YONETIMININ EKLEMESI: Kutsal Kitap'ta her soz her durum veya olay yer almamaktadir.)

hristiyanlık
-nero-

Elbette. Hepsini okudum. Okunmalı. Hıristiyanım diyen herkes okumuş olmalı zaten, aksini düşünemiyorum bile...:studying:

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? konusuna benzer konular;

İsa Mesih ve Kutsal Ruh - (Kutsal Ruh - Rev. Robert Lynn - Bölüm 5) İSA MESİH VE KUTSAL RUH<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> İsa Mesih’le Kutsal Ruh arasındaki ilişkiyi anlayabilmek çok büyük önem taşır. İncil’in hangi bölümüne bakarsak bakalım; İsa Mesih’in yaşamında ve hizmetinde Kutsal Ruh’un gücünü ve hizmetini görmemek imkansızdır. Aslında aralarındaki bu ilişkiyi İsa Mesih henüz doğmadan önce bile kavramak mümkündür. <o:p></o:p> Luka 1:35 Melek ona şöyle cevap verdi: ‘Kutsal Ruh senin üzerine gelecek, en yüce Olan’ın gücü senin üstüne gölge salacak. Bunun için doğacak olana kutsal, Tanrı Oğlu denecek. <o:p></o:p> Meryem’e ne söylendiğini anlamak çok önemlidir. İsa Mesih henüz Meryem’in rahminde iken Kutsal Ruh’un gücünü görebiliyor...

Tanrı'nın Kutsal Ruh'u ve İşi - (Kutsal Ruh - Rev. Robert Lynn - Bölüm 3) TANRI'NIN KUTSAL RUH'U VE İŞİ <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Öncelikle Kutsal Ruh kimdir sorusunu cevaplayarak başlayalım:<o:p></o:p> Bu ismindeki ilk söz ‘Kutsal’dır. Kutsal Yazılar bu kelimeye ‘ayrılmış’ anlamını yüklemektedir. <o:p></o:p> <o:p></o:p> I.Petrus 1:15-16: Sizi çağıran Tanrı Kutsal olduğuna göre, siz de herdavranışınızda kutsal olun. Nitekim şöyle yazılmıştır: “Kutsal olun, çünkü ben kutsalım. <o:p></o:p> Dikkat edin! Petrus burada Tanrı hakkında bir gerçeği açıklarken Levililer kitabından alıntı yapıyor ve bizlere Tanrı’nın ne kadar kutsal olduğunu hatırlatıyor. Tanrı ayrıdır. Ama neden Tanrı’nın ayrı oluşuna dikkat edin! <o:p></o:p>

Kutsal Ruh ve Söz (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 7) Bölüm VII KUTSAL RUH VE SÖZ Zamanımızda bu çok önemli bir konudur. Bu doğrultuda çalışmalarınıza devam etmenizi teşvik etmek istiyorum. A. Söz Kutsal Ruh İle Ortaya Çıkmıştır Tanrı Sözü’nün, Kutsal Yazıların ortaya çıkması Kutsal Ruh ile olmuştur. Kutsal Kitap’ın tamamlanmasından önceki dönemde sözlü bildiriler de Kutsal Ruh aracılığıyla yapılmıştır. Habercilerde olduğu gibi peygamberlerin de söyledikleri sözler Tanrı Sözü’ydü. Ama bunlar geride kaldı. Bugün biz yazılı olan Tanrı Sözü’yle ilgileniyoruz ve bilmeliyiz ki, bu Kutsal yazılar Kutsal Ruh aracılığıyla meydana gelmiştir.

Kutsal Ruh ve Mesih (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 3) Bölüm III KUTSAL RUH VE MESİH A. Kutsal Ruh Ve Mesih’in Dünyaya Gelişi Kutsal Ruh’un Mesih’in dünyaya gelişiyle bağlantısı nedir? 1. Kutsal Ruh peygamberler aracılığıyla gelişini

Yaratılıştan Mesih'e Kutsal Ruh (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 2) Bölüm II YARATILIŞTAN MESİH’E KADAR KUTSAL RUH A. Yaratılışta Kutsal Ruh Tekvin 1:2: ”Tanrı’nın Ruhu suların yüzü üzerinde hareket ediyordu.” Bu Kutsal Ruh’un yaratılışta katılımda bulunduğunun işaretidir. 26.ayette, ”Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım” cümlesinde büyük olasılıkla üçlü birlikten söz ediliyor. Eyup 33:4-6’da insanın yaratılışından söz ediliyor. Yeşaya 40:12-26’da Tanrı, peygamber aracılığıyla konuşuyor. Yaratıcı Tanrı, putlarla karşılaştırılıyor. Metnin tamamında Yaratıcı’yı göz önünde bulundururken 13. ayetten sonra bu metin Kutsal Ruh’a da değiniyor.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : Kutsal Kitap'ı okudunuz mu?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler