Arşiv Sayfa 3 / Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? - Sayfa 3

Arşiv Sayfa 3 Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? - Sayfa 3 konusu 5776 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj Anastasia tarafından gönderildi. Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? :confused: Kutsal Kitap olarak sadece İncil'i değil, tüm eski ve yeni antlaşmayı kast ediyorum. Kutsal Kitap'ı okudunuz mu?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Anketimiz: Kutsal Kitap'ı tamamen (Tevrat, Zebur, İncil) okudunuz mu?
Evet 121 59,61%
Hayır 82 40,39%
Katılımcı sayısı: 203. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? konusu 5776 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj Anastasia tarafından gönderildi.

Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3

Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-07-07, 12:02
Kutsal Kitap'ı okudunuz mu?
dünyaca

tek kelimeyle harika. dünyadaki bütün bilgileri içinde barındırıyo ve yürüdüğümüz yolu aydınlatıyor. kanıtlanabilir mükemmel bilgiler içeriyor. bu da mesihin kusursuzluğunun ve çelişmezliğinin bir göstergesi.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitap'ı okudunuz mu?

Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-05-08, 18:08
Emre-istanbul

777maranata
Merhaba!
Kutsal Kitab'i okumadigim gün yok.Bir insan 100 kere de okumus olsa 101.kere gene okumasi gerekiyor cünkü 101.keresinde bile yeni birsey kesfedecektir.Kutsal Kitab'i bir hazine sandigina benzetebiliriz.Ne kadar icinden degerli seyler cikarirsak yine de cikmaya devam eder hic tükenmez.Bu da Tanri'nin bize sundugu harika bir armagandir.
Kutsal Kitab'i dünyanin diger kitaplarindan ayiran özelligi sonsuzlugu ve tatli bir bagimlilik yapmasidir.Herkese tavsiye ederim.Rab sizleri bereketlesin.
Bu sözlerin altına aynen imzamı atmak istediğimi bilmenizi isterim.Özellikle de"Kutsal Kitab'i dünyanin diger kitaplarindan ayiran özelligi sonsuzlugu ve tatli bir bagimlilik yapmasidir."kısmına kesinlikle katılıyorum.
Ankete gelince evet kutsal kitabı her akşam işten dönünce fırsatım oldukça belli ölçüde okumaya çalışıyorum.Tamamını ne yazık ki okuyamadım ama İncilin epey büyük bir kısmını,Eski Antlaşmanında bir kısmını okudum ve okumaya da devam ediyorum büyük bir zevkle.Akşam saat 8:30 9 olduğu zaman yorgun argın eve adımımı attığım gibi adeta beni yönlendiren Kutsal Ru'u hissedebiliyorum "Aç eline Kutsal Kitabı oku.Rabbin Yahve'yi an." diyor sanki bana.

Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-05-08, 19:46
Anastasia

Evet Kutsal Kitapι okudum ve hala okuyorum.
Kendi kendime, ailemle birlikte, ayinlerde, kilisemde, kardeslerimle birlikte K.K'ι inceliyorum ve calιsmalar yapιyorum. (Simdi de turkcesini okuyorum).
Bence K.Kitap ozelikle kilisenin icinde, yani baska imanlιlarla birlikte okunan ve yasanan harika bir kitaptιr. Tek bir kelimesinin, bir virgulunun, bir noktasιnιn bile bir anlamι vardιr. Onemli olan Kiliseye baglι olarak Kutsal Kitap'ι okumak, incelemek ve aynι zamanda dua etmek ve Tanrι ile iliski kurmaktιr.

Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3  

Kutsal Kitap'ı okudunuz mu? konusuna benzer konular;

Tanrı'nın Kutsal Ruh'u ve İşi - (Kutsal Ruh - Rev. Robert Lynn - Bölüm 3) TANRI'NIN KUTSAL RUH'U VE İŞİ <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Öncelikle Kutsal Ruh kimdir sorusunu cevaplayarak başlayalım:<o:p></o:p> Bu ismindeki ilk söz ‘Kutsal’dır. Kutsal Yazılar bu kelimeye ‘ayrılmış’ anlamını yüklemektedir. <o:p></o:p> <o:p></o:p> I.Petrus 1:15-16: Sizi çağıran Tanrı Kutsal olduğuna göre, siz de herdavranışınızda kutsal olun. Nitekim şöyle yazılmıştır: “Kutsal olun, çünkü ben kutsalım. <o:p></o:p> Dikkat edin! Petrus burada Tanrı hakkında bir gerçeği açıklarken Levililer kitabından alıntı yapıyor ve bizlere Tanrı’nın ne kadar kutsal olduğunu hatırlatıyor. Tanrı ayrıdır. Ama neden Tanrı’nın ayrı oluşuna dikkat edin! <o:p></o:p>

Kutsal Ruh hakkında - (Kutsal Ruh - Rev. Robert Lynn - Bölüm 2) KUTSAL RUH HAKKINDA Bu bölümde önce Kutsal Ruh hakkındaki bilgilerimizi kısa kısa gözden geçirelim. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> Heidelberg İlmihali 53. Kutsal Ruh’la ilgili olarak neye inanıyorsunuz?<o:p></o:p> İlk olarak O, Baba ve Oğul gibi sonsuz Tanrı’dır.<SUP>1</SUP> <o:p></o:p> <o:p></o:p> İkinci olarak O bana, gerçek iman aracılığı ile beni Mesih’e ve O’nun bütün bereketlerine paydaş kılsın,<SUP>3</SUP> beni teselli etsin<SUP>4</SUP> ve sonsuza dek benimle kalsın diye<SUP>5</SUP> kişisel olarak verilmiştir.<SUP>2</SUP> <o:p></o:p>

Kutsal Ruh ve Söz (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 7) Bölüm VII KUTSAL RUH VE SÖZ Zamanımızda bu çok önemli bir konudur. Bu doğrultuda çalışmalarınıza devam etmenizi teşvik etmek istiyorum. A. Söz Kutsal Ruh İle Ortaya Çıkmıştır Tanrı Sözü’nün, Kutsal Yazıların ortaya çıkması Kutsal Ruh ile olmuştur. Kutsal Kitap’ın tamamlanmasından önceki dönemde sözlü bildiriler de Kutsal Ruh aracılığıyla yapılmıştır. Habercilerde olduğu gibi peygamberlerin de söyledikleri sözler Tanrı Sözü’ydü. Ama bunlar geride kaldı. Bugün biz yazılı olan Tanrı Sözü’yle ilgileniyoruz ve bilmeliyiz ki, bu Kutsal yazılar Kutsal Ruh aracılığıyla meydana gelmiştir.

Kutsal Ruh ve Mesih (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 3) Bölüm III KUTSAL RUH VE MESİH A. Kutsal Ruh Ve Mesih’in Dünyaya Gelişi Kutsal Ruh’un Mesih’in dünyaya gelişiyle bağlantısı nedir? 1. Kutsal Ruh peygamberler aracılığıyla gelişini

Yaratılıştan Mesih'e Kutsal Ruh (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 2) Bölüm II YARATILIŞTAN MESİH’E KADAR KUTSAL RUH A. Yaratılışta Kutsal Ruh Tekvin 1:2: ”Tanrı’nın Ruhu suların yüzü üzerinde hareket ediyordu.” Bu Kutsal Ruh’un yaratılışta katılımda bulunduğunun işaretidir. 26.ayette, ”Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım” cümlesinde büyük olasılıkla üçlü birlikten söz ediliyor. Eyup 33:4-6’da insanın yaratılışından söz ediliyor. Yeşaya 40:12-26’da Tanrı, peygamber aracılığıyla konuşuyor. Yaratıcı Tanrı, putlarla karşılaştırılıyor. Metnin tamamında Yaratıcı’yı göz önünde bulundururken 13. ayetten sonra bu metin Kutsal Ruh’a da değiniyor.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih