Kutsal Kitaplar Derken? konusu
2974 kez okundu,
19 kez cevaplandı. En son mesaj
_1985_ tarafından gönderildi.
Kutsal Kitaplar Derken? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>

24-12-08, 02:03
_1985_
Foruma kaydolurken,doldurmamız gereken alanlar bölümünde "Kutsal Kitapları okudunuz mu?" şeklinde bir soru yöneltiliyor..
Alternatifler sıralanınca Kutsal Kitaplar diye bahsedilen "Zebur,Tevrat,İncil" adlarının yanında neden Kur'an-ı Kerim geçmiyor hayret ettim.
Kur'an-ı Kerim'i kutsal bir kitap olarak görmüyor musunuz?Bu soruya cevap verilebileceğini sanmıyorum.Eğer görmyorsanız,müslümanları n çoğunlukta olduğu bir ülkede hele de müslümanlardan nasıl hoşgörü bekliyorsunuz anlamış değilim?
İslam'ın peygamberini kabul etmiyorsanız,kitabını da kabul etmiyorsanız,hoşgörüyü beklemek anlamsız...
Oysa islam Ehl-i Kitap der Hristiyan ve Musevilere(Yahudiler değil) ve iman olmanın şartı olarak da bu iki mübarek insanın elçilik yaptığı kitaplara da inanmayı şart koşar...
Şunu anlamak istiyorum..Gerçekten de çok merak ediyorum.Mesela,Museviler e olan bu kadar yakınlığınızı anlamış değilim.Çünkü,İslam inanışına göre,İsa peygamberi(pbuh) ispiyonlayan bir yahudidir.İsa peygambere hakaret eden bir müslüman gördünüz mü?..Eden olsa da o müslüman olamaz..
Hoşgörü asla tek taraflı değildir.Karşındakini kimliği ile kabul etmediğin sürece hoşgörünün sana ulaşmasını beklemek,Allahın dünyaya inmesini beklemek kadar saçma olur..
Bu arada mesajlarım yayınlanmıyor...Dikkat ederseniz hakaret yok,aşağılama asla yok,küfür asla asla olamaz...Neden peki mesajlarım yayınlanmıyor?
Kutsal Kitaplar Derken?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Kutsal Kitaplar Derken?

24-12-08, 04:07
vix
|
|
_1985_
|
Foruma kaydolurken,doldurmamız gereken alanlar bölümünde "Kutsal Kitapları okudunuz mu?" şeklinde bir soru yöneltiliyor..
Alternatifler sıralanınca Kutsal Kitaplar diye bahsedilen "Zebur,Tevrat,İncil" adlarının yanında neden Kur'an-ı Kerim geçmiyor hayret ettim.
Kur'an-ı Kerim'i kutsal bir kitap olarak görmüyor musunuz?Bu soruya cevap verilebileceğini sanmıyorum.Eğer görmyorsanız,müslümanları n çoğunlukta olduğu bir ülkede hele de müslümanlardan nasıl hoşgörü bekliyorsunuz anlamış değilim?
|
Müslümanlardan hoşgörü beklemiyoruz, "medeniyet" hoşgörüyü müslümanlardan bekliyor, biz değil. Medeni olmanın gereğidir hoşgörülü olmak ve olabilmek.
Kuran'ı hiç bir
hristiyan kutsal olarak görmez. Soruya cevap veriyoruz.
Müslümanlardan hoşgörü görebilmek için inancımızı satmayız, inancımızdan da taviz vermeyiz.
|
|
_1985_
|
|
İslam'ın peygamberini kabul etmiyorsanız,kitabını da kabul etmiyorsanız,hoşgörüyü beklemek anlamsız...
|
Yani demek istiyorsunuz ki "İslam'ı, peygamberini ve kitabını kabul etmiyorsanız hoşgörü beklemeyin" Tebrik ediyorum, tam da Kuran'ın emrettiği gibi bir cümle!
Tekrar yazalım;
Allah dahil, İslam, Kuran, Muhammed hiç birini kabul etmiyoruz.
Bu yüzden hoşgörü görmeyeceğimizi zaten biliyoruz. Zaten hiç hoşgörü görmedik bugüne dek!
Sizin cümlenize ve düşüncenize göre biz hoşgörü görebilmek için inancımızdan taviz vermeliyiz, İslam peygamberini ve kitabını kabul etmeliyiz. Bu ne kadar saçma bir sorudur? Böyle birşeyi yapsak zaten o anda müslüman olmuş oluruz,
hristiyanlıktan da çıkmış oluruz. Bu soruyu cidden düşünerek mi soruyorsunuz?
|
|
_1985_
|
|
Oysa islam Ehl-i Kitap der Hristiyan ve Musevilere(Yahudiler değil) ve iman olmanın şartı olarak da bu iki mübarek insanın elçilik yaptığı kitaplara da inanmayı şart koşar...
|
İslam'da inanılan o kitaplar ve elçiler gerçek kişilikler değildir, tarihte varolmamış kişiler ve kitaplardır. İslam "değiştirilmiş" kitaplardan bahseder, inandıkları onlardır, gerçek olanlar değil. Dolayısıyla bu cümlenizde bir kavram saptırması veyahutta sizin Yahudi-
Hristiyan inancına dair kandırılmış olmanızın sonucu yanlış bilgilendirme vardır.
|
|
_1985_
|
|
Şunu anlamak istiyorum..Gerçekten de çok merak ediyorum.Mesela,Museviler e olan bu kadar yakınlığınızı anlamış değilim.Çünkü,İslam inanışına göre,İsa peygamberi(pbuh) ispiyonlayan bir yahudidir.İsa peygambere hakaret eden bir müslüman gördünüz mü?..Eden olsa da o müslüman olamaz..
|
Evet, İsa'ya küfür eden müslüman gördük, forumda bu tür küfürler bazen yayınlanıyor. "Eden olsa da" demeniz çok garip, sanki cevabın evet olduğunu bilir gibi...
"Eden olsa da müslüman olamaz"... O zaman birçok müslümanmış gibi yapıp aslında müslüman olmayan kişi var. Tıpkı Sabetayistler gibi...
Musevilere veya her hangi bir milliyete yakınlığımız yok, (kişisel ve Kutsal Kitap'a göre konuşuyorum)
hristiyanların her hangi bir milliyete yakın olma zorunlulukları veya şartları da yoktur. Yakınlığı olanlar olabilir ancak bu "kayırma" anlamında değildir.
Ancak Museviler Yahşuah'ı öldürmüş olsalar da İncil'de birçok kez onlardan bahseder. İlk elçiler yahudidir, ilk
hristiyanlar yahudidir, bazı yahudiler için hala daha geçerli ayetler vardır. Onlarla aynı yaratıcı "YHVH"e inanmaktayız. Belki bu sebepler bazı
hristiyanları onlara yakın kılmış olabilir.
|
|
_1985_
|
|
Hoşgörü asla tek taraflı değildir.Karşındakini kimliği ile kabul etmediğin sürece hoşgörünün sana ulaşmasını beklemek,Allahın dünyaya inmesini beklemek kadar saçma olur..
|
O cümle öyle değil şu şekilde olmalı; "hoşgörü asla karşılık üzerine kurulu değildir". Hoşgörü bir medeniyet seviyesidir, gereğidir. Karşılıklılık ilkesi üzerine kurulu değildir, öyle bir hoşgörü gerçek bir hoşgörü değildir. Siz daha ne yazıkki gerçek hoşgörü nedir bilmiyorsunuz. İfade ettiğiniz ve inandığınız hoşgörü bir çeşit çıkar ilişkisidir.
Madem SİZ hoşgörülü olduğunuzu iddia ediyorsunuz öyleyse karşınızdakinin kimliğini kabul ediniz. Hadi YHVH'nin yaratıcı olduğunu, Mesih Yahşuah'ın O'nun Oğlu olduğunu kabul edin. Göreceğiniz gibi düşünce yapınızda hata bulunmaktadır. Hoşgörü anlayışınız doğru değildir ve mantıksızdır.
Ayrıca "Allahın dünyaya inmesini beklemek kadar saçma olur" demişsiniz, allahı bilemem ama YHVH dünyaya inmiştir, Yahşuah olarak bizlere görünmüştür, bu 2008 yıl önce olmuştur, şimdi ikinci gelişini beklemekteyiz. Yani biz zaten beklemekteyiz size saçma gelse de.
|
|
_1985_
|
|
Bu arada mesajlarım yayınlanmıyor...Dikkat ederseniz hakaret yok,aşağılama asla yok,küfür asla asla olamaz...Neden peki mesajlarım yayınlanmıyor?
|
Kuralları okumadığınız için bu soruyu soruyorsunuz, foruma üye olurken açıkça tüm mesajların moderasyondan geçeceği, hemen yayınlanmayacağı belirtiliyor. Niye müslümanlar bu siteye geldiklerinde sadece 1 paragraflık bir uyarı yazısını bile okumuyorlar? Biz nasıl bileceğiz sizin gerçekten dinlediğinizi? Yazılarımızı ciddi birşekilde okumadığınızı düşündürtüyor bu cümleniz.
Size saldırdığımı zannetmeyin, yazı sert gelmiş olabilir ama emin olun ki bu benim yüreğim ve size olan hissiyatım veya nefret değil gerçeklerdir ve gerçekler ne yazıkki acıdır çoğu zaman. Kurtulmanızı ve yazdıklarımızı okumanızı, bereket almanızı yürekten dilerim.
YHVH sizi bereketlesin
Kutsal Kitaplar Derken?

"Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var
Lakin;
Bir lafa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?"

FORUMA ÜYE OLUN! /
Kutsal Kitaplar Derken?

24-12-08, 04:17
GeSTaPo
teşekkürler arkadsım güzel bir acıklama müslüman bir gencim sizede diğer dinlere inanlarada sonsuz saygım var...
hristiyanlıgı merak ettiğim için bu foruma geldim
incili okudum kı tekrar okucam elime gecerse..
Tanriniz Yardımcısnız olsun hz.isa'nın isiği hep yanınızda olsun.
Kutsal Kitaplar Derken?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kutsal Kitaplar Derken?

24-12-08, 07:00
Yeni.bir.kullanıcı
Sevgili vix cevapalrınız için teşekkür ederim. Tamda istedigim gibi cevaplar olmuş.
|
|
_1985_
|
|
Eğer siz bunu söylüyorsanız zaten bir müslüman olamazsınızki..
15 "Sahte peygamberlerden sakının! Onlar size kuzu postuna bürünerek yaklaşırlar, ama özde yırtıcı kurtlardır.
16 Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Dikenli bitkilerden üzüm, devedikenlerinden incir toplanabilir mi?
matta:7-15,16
Muhammed bizim için sahte bir peygamberdir.
Haydi ozaman inanıyorsanız, inanmanız LAZIMsa bunları görmemezlikden gelin. ?
Kutsal Kitaplar Derken?

Gelin ışıklarını erkek kadın butun insanlara dağıtıyor..
Farkına varın sevgisinin..
Ve onunla ebedi bir mutluluk sarhoşluğu içinde sevişin..
Ve kendinizden geçin..
"O" içinizde !

FORUMA ÜYE OLUN! /
Kutsal Kitaplar Derken?

24-12-08, 10:07
yusuf -34
|
|
vix
|
|
|
_1985_
|
|
Müslümanlardan hoşgörü beklemiyoruz, "medeniyet" hoşgörüyü müslümanlardan bekliyor, biz değil. Medeni olmanın gereğidir hoşgörülü olmak ve olabilmek.
Kuran'ı hiç bir hristiyan kutsal olarak görmez. Soruya cevap veriyoruz.
Müslümanlardan hoşgörü görebilmek için inancımızı satmayız, inancımızdan da taviz vermeyiz.
|
|
_1985_
|
|
|
Yani demek istiyorsunuz ki "İslam'ı, peygamberini ve kitabını kabul etmiyorsanız hoşgörü beklemeyin" Tebrik ediyorum, tam da Kuran'ın emrettiği gibi bir cümle!
Tekrar yazalım;
Allah dahil, İslam, Kuran, Muhammed hiç birini kabul etmiyoruz.
Bu yüzden hoşgörü görmeyeceğimizi zaten biliyoruz. Zaten hiç hoşgörü görmedik bugüne dek!
Sizin cümlenize ve düşüncenize göre biz hoşgörü görebilmek için inancımızdan taviz vermeliyiz, İslam peygamberini ve kitabını kabul etmeliyiz. Bu ne kadar saçma bir sorudur? Böyle birşeyi yapsak zaten o anda müslüman olmuş oluruz, hristiyanlıktan da çıkmış oluruz. Bu soruyu cidden düşünerek mi soruyorsunuz?
|
|
_1985_
|
|
|
İslam'da inanılan o kitaplar ve elçiler gerçek kişilikler değildir, tarihte varolmamış kişiler ve kitaplardır. İslam "değiştirilmiş" kitaplardan bahseder, inandıkları onlardır, gerçek olanlar değil. Dolayısıyla bu cümlenizde bir kavram saptırması veyahutta sizin Yahudi-Hristiyan inancına dair kandırılmış olmanızın sonucu yanlış bilgilendirme vardır.
|
|
_1985_
|
|
|
Evet, İsa'ya küfür eden müslüman gördük, forumda bu tür küfürler bazen yayınlanıyor. "Eden olsa da" demeniz çok garip, sanki cevabın evet olduğunu bilir gibi...
"Eden olsa da müslüman olamaz"... O zaman birçok müslümanmış gibi yapıp aslında müslüman olmayan kişi var. Tıpkı Sabetayistler gibi...
Musevilere veya her hangi bir milliyete yakınlığımız yok, (kişisel ve Kutsal Kitap'a göre konuşuyorum) hristiyanların her hangi bir milliyete yakın olma zorunlulukları veya şartları da yoktur. Yakınlığı olanlar olabilir ancak bu "kayırma" anlamında değildir.
Ancak Museviler Yahşuah'ı öldürmüş olsalar da İncil'de birçok kez onlardan bahseder. İlk elçiler yahudidir, ilk hristiyanlar yahudidir, bazı yahudiler için hala daha geçerli ayetler vardır. Onlarla aynı yaratıcı "YHVH"e inanmaktayız. Belki bu sebepler bazı hristiyanları onlara yakın kılmış olabilir.
|
|
_1985_
|
|
|
O cümle öyle değil şu şekilde olmalı; "hoşgörü asla karşılık üzerine kurulu değildir". Hoşgörü bir medeniyet seviyesidir, gereğidir. Karşılıklılık ilkesi üzerine kurulu değildir, öyle bir hoşgörü gerçek bir hoşgörü değildir. Siz daha ne yazıkki gerçek hoşgörü nedir bilmiyorsunuz. İfade ettiğiniz ve inandığınız hoşgörü bir çeşit çıkar ilişkisidir.
Madem SİZ hoşgörülü olduğunuzu iddia ediyorsunuz öyleyse karşınızdakinin kimliğini kabul ediniz. Hadi YHVH'nin yaratıcı olduğunu, Mesih Yahşuah'ın O'nun Oğlu olduğunu kabul edin. Göreceğiniz gibi düşünce yapınızda hata bulunmaktadır. Hoşgörü anlayışınız doğru değildir ve mantıksızdır.
Ayrıca "Allahın dünyaya inmesini beklemek kadar saçma olur" demişsiniz, allahı bilemem ama YHVH dünyaya inmiştir, Yahşuah olarak bizlere görünmüştür, bu 2008 yıl önce olmuştur, şimdi ikinci gelişini beklemekteyiz. Yani biz zaten beklemekteyiz size saçma gelse de.
|
|
_1985_
|
|
|
Kuralları okumadığınız için bu soruyu soruyorsunuz, foruma üye olurken açıkça tüm mesajların moderasyondan geçeceği, hemen yayınlanmayacağı belirtiliyor. Niye müslümanlar bu siteye geldiklerinde sadece 1 paragraflık bir uyarı yazısını bile okumuyorlar? Biz nasıl bileceğiz sizin gerçekten dinlediğinizi? Yazılarımızı ciddi birşekilde okumadığınızı düşündürtüyor bu cümleniz.
Size saldırdığımı zannetmeyin, yazı sert gelmiş olabilir ama emin olun ki bu benim yüreğim ve size olan hissiyatım veya nefret değil gerçeklerdir ve gerçekler ne yazıkki acıdır çoğu zaman. Kurtulmanızı ve yazdıklarımızı okumanızı, bereket almanızı yürekten dilerim.
YHVH sizi bereketlesin
|
Tebrik ederi kardeşim verebilinecek en güzel cevabı vermişsiniz kalben teşekkür ederim RABBİMİZ sizi bereketlesin AMİN
SEVGİLERİMLE
Kutsal Kitaplar Derken?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kutsal Kitaplar Derken?
Kutsal Kitaplar Derken? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>