Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Theophilos

İSİMLER ve ANLAMLARI

Etimolojiye dayalı bir site yardımıyla Kutsal Kitap'ta geçen önemli kişi ve yer isimlerinin anlamlarını yazıyorum:

YESUA: TANRI KURTARIR

MERYEM/MİRYAM: Acı, acılık denizi; sevilmiş, sevgi

ADEM: Topraktan alınmış

HAVVA Yaşam

HABİL Nefes

KAİN Edinilmiş

HANUK Adanmış

NUH Esenlik, dinginlik

İBRAHİM Ulusların Babası

LUT Gizlenmiş,saklı

İSHAK Gülmek, gülüş

İSMAİL Tanrı duyacak

SARAH Prenses; hanım

YAKUP Başkasının yerine geçen

YUSUF Bereketleyecek, arttıracak

İSRAİL Tanrı mücadele etti

MUSA Sudan çıkarılmış

HARUN Yüksek dağ; yüceltilmiş

BÜNYAMİN Sağ elimin oğlu

YAHUDA Övülmüş

YETRO Yeterince

SAMUEL Tanrı duydu

ELİZABET Tanrım yemindir; Tanrım yeter

DAVUT Sevgili, sevilmiş

SÜLEYMAN Huzurlu, barış dolu

DANYEL Tanrı yargıcımdır

NATANYEL Tanrı'nın armağanı

ANDREAS Erkeksi; erkeğe ait

SİMON Duydu

PETRUS Kaya

FİLİPUS Atlarla dost, atları seven

BARTOLOMEOS Tolmai oğlu

TOMAS İkiz, çift

MATTA Tanrı'nın armağanı

MARKOS Savaşçı

LUKA Işık, nur

YUHANNA Tanrı lütufkardır

PAVLUS Küçük, kısa; alçakgönüllü

SAUL İstenmiş, dilek tutma

TIMOTEUS Tanrı'yı onurlandıran

TITUS Dev, çok büyük

LEVI Birleştirilmiş, eklenmiş

BARNABAS Cesaret verenin oğlu

NİKODEMO Halkın zaferi

YOEL YYVH Tanrı'dır

AMOS Taşımak

YEREMYA Tanrı yüceltmiştir

RUT Arkadaş; dostluk

DEBORA Bal arısı

İSKENDER İnsanları koruyan

ANNA Kayra

YORGO Çiftçi, toprak adamı

STEFAN Taç

KONSTANTIN Sürekli, sabit

CEBRAİL Güçlü Tanrı adamı

YUNUS Güvercin

EYÜP Nefret edilen, eziyete uğramış

NAHUM Teselli eden

ZEKERİYA Tanrı hatırlar

HABAKKUK Kucaklamak

MALAKİ Habercim; meleğim

İLYAS Tanrım YHVH'dir.

YEŞAYA YHVH kurtuluştur

TSEFANYA Tanrı sakladı

HEZEKİYEL Tanrı güçlendirir

SAMSON (Muhtemelen) Güneş

EZRA Yardım

NEHEMYA YHVH'nin teselli ettiği

OBEDYA YHVH'nin kulu

BARUH Bereketlenmiş, kutsanmış

ESTER Yıldız

HAGAY Bayramsal, şenlik dolu

HOSEA Kurtuluş

MİKA/MİKAİL Kim Tanrı gibidir?

BATŞEBA Yeminin kızı

BEYTLEHEM Ekmek evi

YERUŞALİM Esenlik mirası; barış şehri

BEYTANYA İncir evi

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları konusuna benzer konular;

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar Merhaba Değerli Kardeşlerim. Sizlere aklıma takılan bölümleri/ayetleri sormak için bu konuyu açtım.Bu konuyu açmaktaki amacım kesinlikle ama kesinlikle Hristiyanlığı,Kutsal Kitabı ve Sizleri eleştirmek,haksız çıkarmaya çalışmak değildir.Bunu öncelikle vurgulama gereği duydum.Çünkü sitemizde art niyetli insanlar dolaşıyor.Art niyetli olmadığımı tekrar söylemek istiyorum.Hristiyanlığı araştırıyorum.Araştırdıkça aklıma bazı şeyler takılıyor.Bunları da Hristiyanlığı deyim yerindeyse yalayıp yutmuş kardeşlerden/abilerden/ablalardan öğrenmeye çalışıyorum. Bu çelişki diye düşündüğüm ayetleri ****** adlı sitedeki İNCİL'İN ELEŞTİRİSİ adlı bölümden derleyip sizlere aktardım.Şimdilik bir kısmını sizlere soruyorum.Sorularım cevaplandıka devamı da...

Kutsal Kitap'taki Kızıldeniz mucizesi bilimadamları tarafından doğrulanıyor http://www.hristiyangazete.com/2010/09/tevrattaki-kizildenizin-yarilmasi-mucizesi-bilimsel-olarak-dogrulaniyor/ Araştırmanın orjinal tam metni ektedir.

İncil'deki benzetmeler ve anlamları İncil'deki benzetmeler ve anlamları <table class="MsoNormalTable" style="border: medium none ; border-collapse: collapse;" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td style="border: 1pt solid windowtext; padding: 0cm 3.5pt; width: 4cm;" width="151"> Tema:<o:p></o:p> </td> <td style="border-style: solid solid solid none; border-color: windowtext windowtext windowtext -moz-use-text-color; border-width: 1pt 1pt 1pt medium; padding: 0cm 3.5pt; width: 99.25pt;" width="132"> Ayetler:<o:p></o:p> </td> <td style="border-style: solid solid solid none; border-color: windowtext windowtext windowtext -moz-use-text-color; border-width: 1pt 1pt 1pt medium; padding: 0cm 3.5pt; width: 264.65pt;" width="353"> ...

Protestanlıktaki Özel Günler ve Anlamları Nelerdir? Protestanlıktaki Özel Günler ve Anlamları Nelerdir? Bir araştırma konusu hazırlıyorum? Acaba protestanlıktaki özel günler nelerdir, niçin özeldirler ? Ne zamandır? Cvp larınız için şimdiden teşekkürler

Yaratılıştan Mesih'e Kutsal Ruh (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 2) Bölüm II YARATILIŞTAN MESİH’E KADAR KUTSAL RUH A. Yaratılışta Kutsal Ruh Tekvin 1:2: ”Tanrı’nın Ruhu suların yüzü üzerinde hareket ediyordu.” Bu Kutsal Ruh’un yaratılışta katılımda bulunduğunun işaretidir. 26.ayette, ”Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım” cümlesinde büyük olasılıkla üçlü birlikten söz ediliyor. Eyup 33:4-6’da insanın yaratılışından söz ediliyor. Yeşaya 40:12-26’da Tanrı, peygamber aracılığıyla konuşuyor. Yaratıcı Tanrı, putlarla karşılaştırılıyor. Metnin tamamında Yaratıcı’yı göz önünde bulundururken 13. ayetten sonra bu metin Kutsal Ruh’a da değiniyor.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler