Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları

Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları konusu 1382 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi. Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları İSİMLER ve ANLAMLARI Etimolojiye dayalı bir site yardımıyla Kutsal Kitap'ta geçen önemli kişi ve yer isimlerinin anlamlarını yazıyorum: <o></o> YESUA: TANRI KURTARIR<o></o> MERYEM/MİRYAM: Acı, acılık denizi; sevilmiş, sevgi ADEM: Topraktan alınmış<o> </o> HAVVA Yaşam <o></o> HABİL Nefes KAİN Edinilmiş <o></o> HANUK Adanmış<o></o> NUH Esenlik, dinginlik<o></o> İBRAHİM Ulusların Babası<o></o> LUT Gizlenmiş,saklı İSHAK Gülmek, gülüş<o></o> İSMAİL Tanrı duyacak<o></o> SARAH Prenses; hanım <o></o>... Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları konusu 1382 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi.

Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-10-09, 14:57
Theophilos

İSİMLER ve ANLAMLARI

Etimolojiye dayalı bir site yardımıyla Kutsal Kitap'ta geçen önemli kişi ve yer isimlerinin anlamlarını yazıyorum:

YESUA: TANRI KURTARIR

MERYEM/MİRYAM: Acı, acılık denizi; sevilmiş, sevgi

ADEM: Topraktan alınmış

HAVVA Yaşam

HABİL Nefes

KAİN Edinilmiş

HANUK Adanmış

NUH Esenlik, dinginlik

İBRAHİM Ulusların Babası

LUT Gizlenmiş,saklı

İSHAK Gülmek, gülüş

İSMAİL Tanrı duyacak

SARAH Prenses; hanım

YAKUP Başkasının yerine geçen

YUSUF Bereketleyecek, arttıracak

İSRAİL Tanrı mücadele etti

MUSA Sudan çıkarılmış

HARUN Yüksek dağ; yüceltilmiş

BÜNYAMİN Sağ elimin oğlu

YAHUDA Övülmüş

YETRO Yeterince

SAMUEL Tanrı duydu

ELİZABET Tanrım yemindir; Tanrım yeter

DAVUT Sevgili, sevilmiş

SÜLEYMAN Huzurlu, barış dolu

DANYEL Tanrı yargıcımdır

NATANYEL Tanrı'nın armağanı

ANDREAS Erkeksi; erkeğe ait

SİMON Duydu

PETRUS Kaya

FİLİPUS Atlarla dost, atları seven

BARTOLOMEOS Tolmai oğlu

TOMAS İkiz, çift

MATTA Tanrı'nın armağanı

MARKOS Savaşçı

LUKA Işık, nur

YUHANNA Tanrı lütufkardır

PAVLUS Küçük, kısa; alçakgönüllü

SAUL İstenmiş, dilek tutma

TIMOTEUS Tanrı'yı onurlandıran

TITUS Dev, çok büyük

LEVI Birleştirilmiş, eklenmiş

BARNABAS Cesaret verenin oğlu

NİKODEMO Halkın zaferi

YOEL YYVH Tanrı'dır

AMOS Taşımak

YEREMYA Tanrı yüceltmiştir

RUT Arkadaş; dostluk

DEBORA Bal arısı

İSKENDER İnsanları koruyan

ANNA Kayra

YORGO Çiftçi, toprak adamı

STEFAN Taç

KONSTANTIN Sürekli, sabit

CEBRAİL Güçlü Tanrı adamı

YUNUS Güvercin

EYÜP Nefret edilen, eziyete uğramış

NAHUM Teselli eden

ZEKERİYA Tanrı hatırlar

HABAKKUK Kucaklamak

MALAKİ Habercim; meleğim

İLYAS Tanrım YHVH'dir.

YEŞAYA YHVH kurtuluştur

TSEFANYA Tanrı sakladı

HEZEKİYEL Tanrı güçlendirir

SAMSON (Muhtemelen) Güneş

EZRA Yardım

NEHEMYA YHVH'nin teselli ettiği

OBEDYA YHVH'nin kulu

BARUH Bereketlenmiş, kutsanmış

ESTER Yıldız

HAGAY Bayramsal, şenlik dolu

HOSEA Kurtuluş

MİKA/MİKAİL Kim Tanrı gibidir?

BATŞEBA Yeminin kızı

BEYTLEHEM Ekmek evi

YERUŞALİM Esenlik mirası; barış şehri

BEYTANYA İncir evi

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları

Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları konusuna benzer konular;

Prof.Dr. Klaus Schmidt: ''Kutsal Kitap'taki Cennet Bahçesi'ni bulduğumuz bilgisi doğru değil'' Şanlıurfa Göbeklitepe kazılarında bulunduktan sonra çalınan 11 bin 600 yıllık heykel için Kültür ve Turizm Bakanlığı kazı başkanı Alman arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt’e 150 bin TL ceza kesti. Prof. Dr. Schmdit cezayı ödedi ama arkeologlar, “Arkeolojik bir esere fiyat biçerek ceza vermek yerine başka bir yaptırım yapılmalı. Çünkü bu tip durumlarda birileri bilinçli olarak bulunanları kaybedebilir” diyor. Şanlıurfa’da dünyanın ilk yerleşim yerinin bulunduğu Göbeklitepe kazılarında 26 Eylül 2010′da kaybolan 11 bin 600 yıllık heykele 150 bin lira ceza kesildiği öğrenildi. Eylül 2010′da Şanlurfa ’ya 20 kilometre uzaklıkta Örencik köyü yakınında Göbeklitepe’de Alman arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt’in başkanlığını yaptığı kazı ekibi 40-50 cm. yüksekliğinde Cilalı Taş Devrine ait, bir insan...

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar Merhaba Değerli Kardeşlerim. Sizlere aklıma takılan bölümleri/ayetleri sormak için bu konuyu açtım.Bu konuyu açmaktaki amacım kesinlikle ama kesinlikle Hristiyanlığı,Kutsal Kitabı ve Sizleri eleştirmek,haksız çıkarmaya çalışmak değildir.Bunu öncelikle vurgulama gereği duydum.Çünkü sitemizde art niyetli insanlar dolaşıyor.Art niyetli olmadığımı tekrar söylemek istiyorum.Hristiyanlığı araştırıyorum.Araştırdıkça aklıma bazı şeyler takılıyor.Bunları da Hristiyanlığı deyim yerindeyse yalayıp yutmuş kardeşlerden/abilerden/ablalardan öğrenmeye çalışıyorum. Bu çelişki diye düşündüğüm ayetleri ****** adlı sitedeki İNCİL'İN ELEŞTİRİSİ adlı bölümden derleyip sizlere aktardım.Şimdilik bir kısmını sizlere soruyorum.Sorularım cevaplandıka devamı da gelecek.Lütfen bu konuda bilgili kardeşlerim cevap...

Kutsal Kitap'taki Kızıldeniz mucizesi bilimadamları tarafından doğrulanıyor Tevrat’taki Kızıldeniz’in yarılması mucizesi bilimsel olarak doğrulanıyor Submitted by admin on 22/09/2010 – 16:52No Comment http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2010/09/moses-red-sea-300x300.jpg Tevrat’taki Kızıldeniz’in yarılması mucizesi bilimsel olarak doğrulanıyor ABD Ulusal Atmosferik Araştırma Merkezi (NCAR) ve Colorado Üniversitesi araştırmacıları, hazırladıkları simülasyonlarla Kızıldeniz’in ikiye ayrılmasının mümkün olduğunu savundu. Bilim insanları, Tevrat’ta anlatılan mucizenin yaşandığı bölgenin haritaları, arkeolojik kayıtları ve bölgenin uydudan çekilen fotoğraflarını inceleyerek mucizenin yaşanmasına olanak verecek topografik özellikler aradı. Araştırmacılar, elde ettikleri bilgilerin ...

İncil'deki benzetmeler ve anlamları İncil'deki benzetmeler ve anlamları <table class="MsoNormalTable" style="border: medium none ; border-collapse: collapse;" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr> <td style="border: 1pt solid windowtext; padding: 0cm 3.5pt; width: 4cm;" width="151"> Tema:<o:p></o:p> </td> <td style="border-style: solid solid solid none; border-color: windowtext windowtext windowtext -moz-use-text-color; border-width: 1pt 1pt 1pt medium; padding: 0cm 3.5pt; width: 99.25pt;" width="132"> Ayetler:<o:p></o:p> </td> <td style="border-style: solid solid solid none; border-color: windowtext windowtext windowtext -moz-use-text-color; border-width: 1pt 1pt 1pt medium; padding: 0cm 3.5pt; width: 264.65pt;" width="353"> Ders:<o:p></o:p> </td> </tr> <tr> <td...

Protestanlıktaki Özel Günler ve Anlamları Nelerdir? Protestanlıktaki Özel Günler ve Anlamları Nelerdir? Bir araştırma konusu hazırlıyorum? Acaba protestanlıktaki özel günler nelerdir, niçin özeldirler ? Ne zamandır? Cvp larınız için şimdiden teşekkürler

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih