Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar konusu 2838 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj hiram tarafından gönderildi. Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar Merhaba Değerli Kardeşlerim. Sizlere aklıma takılan bölümleri/ayetleri sormak için bu konuyu açtım.Bu konuyu açmaktaki amacım kesinlikle ama kesinlikle Hristiyanlığı,Kutsal Kitabı ve Sizleri eleştirmek,haksız çıkarmaya çalışmak değildir.Bunu öncelikle vurgulama gereği duydum.Çünkü sitemizde art niyetli insanlar dolaşıyor.Art niyetli olmadığımı tekrar söylemek istiyorum.Hristiyanlığı araştırıyorum.Araştırdıkça aklıma bazı şeyler takılıyor.Bunları da Hristiyanlığı deyim yerindeyse yalayıp yutmuş kardeşlerden/abilerden/ablalardan öğrenmeye çalışıyorum. Bu çelişki diye düşündüğüm ayetleri ****** adlı sitedeki İNCİL'İN ELEŞTİRİSİ adlı bölümden derleyip sizlere aktardım.Şimdilik bir kısmını sizlere soruyorum.Sorularım cevaplandıka devamı da gelecek.Lütfen bu konuda bilgili kardeşlerim cevap... Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar konusu 2838 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj hiram tarafından gönderildi.

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-06-09, 02:10
Sebastian

Merhaba Değerli Kardeşlerim.
Sizlere aklıma takılan bölümleri/ayetleri sormak için bu konuyu açtım.Bu konuyu açmaktaki amacım kesinlikle ama kesinlikle Hristiyanlığı,Kutsal Kitabı ve Sizleri eleştirmek,haksız çıkarmaya çalışmak değildir.Bunu öncelikle vurgulama gereği duydum.Çünkü sitemizde art niyetli insanlar dolaşıyor.Art niyetli olmadığımı tekrar söylemek istiyorum.Hristiyanlığı araştırıyorum.Araştırdıkç a aklıma bazı şeyler takılıyor.Bunları da Hristiyanlığı deyim yerindeyse yalayıp yutmuş kardeşlerden/abilerden/ablalardan öğrenmeye çalışıyorum.
Bu çelişki diye düşündüğüm ayetleri ****** adlı sitedeki İNCİL'İN ELEŞTİRİSİ adlı bölümden derleyip sizlere aktardım.Şimdilik bir kısmını sizlere soruyorum.Sorularım cevaplandıka devamı da gelecek.Lütfen bu konuda bilgili kardeşlerim cevap verirse müteşekkir olurum.Saygılar...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Yaratılış 6:19)Sağ kalabilmeleri için, her canlı türünden bir erkek, bir dişi olmak üzere birer çifti gemiye al.

(Yaratılış 7:2-3)Yeryüzünde soyları tükenmesin diye yanına temiz sayılan hayvanlardan erkek ve dişi olmak üzere yedişer çift, kirli sayılan hayvanlardan ikişer çift, kuşlardan yedişer çift al.

1.Kısımda birer çift canlıdan(kuşlar dahil) bahsederken,2.Kısımda yedişer çift kuşdan bahsediyor.Burada sayısal bir hata bulunuyor mu?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Yaratılış 11:12)Arpakşat otuz beş yaşındayken oğlu Şelah doğdu.

(Luka 3:35-36)-Seruk oğlu, Reyu oğlu, Pelek oğlu, Eber oğlu, Şalah oğlu,
-Kenan oğlu, Arfakşat oğlu, Sam oğlu, Nuh oğlu, Lamek oğlu

1.Kısımda Arpakşat'ın oğlu Şelah.Ancak 2.Kısımda Arfakşat(Arpakşat) torunu Şelah?

(Yaratılış 25:1)İbrahim bir kadınla daha evlendi. Kadının adı Ketura'ydı.

(1.Tarihler 1:32)İbrahim'in cariyesi Ketura'nın oğulları: Zimran, Yokşan, Medan, Midyan, Yişbak, Şuah. Yokşan'ın oğulları: Şeva, Dedan.

1.Kısımda İbrahim'in karısı Ketura.2.Kısımda Ketura,İbrahim'in cariyesi?

(Yaratılış 37:36)Bu arada Midyanlılar da Yusuf'u Mısır'da Firavun'un bir görevlisine, muhafız birliği komutanı Potifar'a sattılar.

(Yaratılış 37:36)İsmailîler Yusuf'u Mısır'a götürmüştü. Firavun'un görevlisi, muhafız birliği komutanı Mısırlı Potifar onu İsmailîler'den satın almıştı
.

1.Kısımda Potifar Yusuf'u Midyanlılardan satın alıyor.2.Kısımda İsmaililer'den satın alıyor?

(1.Samuel 28:6)RAB'be danıştıysa da, RAB ona ne düşlerle, ne Urim, ne de peygamberler aracılığıyla yanıt verdi.

(1.Tarihler 10:13-14)Saul RAB'be bağlı kalmadığı için öldü. RAB'bin sözünü yerine getirmedi. Yol göstermesi için RAB'be danışacağına bir cinciye danıştı. Bu yüzden RAB onu öldürdü. Krallığını da Yişay oğlu Davut'a devretti.

1.Kısımda Saul Rabbe danışıyor.2.Kısımda Rabbe danışmıyor da bir cinciye danışıyor?

(1.Samuel 31:4-5)Saul, silahını taşıyan adama, "Kılıcını çek de bana sapla" dedi, "Yoksa bu sünnetsizler gelip bana kılıç saplayacak ve benimle alay edecekler." Ama silah taşıyıcısı büyük bir korkuya kapılarak bunu yapmak istemedi. Bunun üzerine Saul kılıcını çekip kendini üzerine attı.
Saul'un öldüğünü görünce, silah taşıyıcısı da kendini kılıcının üzerine attı ve Saul'la birlikte öldü.

(2.Samuel 1:4-10)Davut, "Ne oldu? Bana anlat" dedi. Adam askerlerin savaş alanından kaçtığını, birçoğunun düşüp öldüğünü, Saul'la oğlu Yonatan'ın da ölüler arasında olduğunu anlattı.
Davut, kendisine haberi veren genç adama, "Saul'la oğlu Yonatan'ın öldüğünü nereden biliyorsun?" diye sordu.
Genç adam şöyle yanıtladı: "Bir raslantı sonucu Gilboa Dağı'ndaydım. Saul mızrağına dayanmıştı. Atlılarla savaş arabaları ona doğru yaklaşıyordu.
Saul arkasına dönüp beni görünce seslendi. "Ben de, 'Buyrun, buradayım' dedim.
"Saul, 'Sen kimsin?' diye sordu. "'Ben bir Amalekli'yim' diye yanıtladım.
"Saul, 'Ne olur üstüme var ve beni öldür!' dedi, 'Çünkü çektiğim acılardan kurtulmak istiyorum.'
Bu yüzden varıp onu öldürdüm. Çünkü yere düştükten sonra yaşayamayacağını biliyordum. Başındaki taçla kolundaki bileziği aldım ve onları buraya, efendime getirdim."

(2.Samuel 21:12)Davut gidip Saul'un ve oğlu Yonatan'ın kemiklerini Yaveş-Gilatlılar'dan aldı. Filistliler Gilboa Dağı'nda Saul'u öldürdükleri gün, onun ve oğlunun cesetlerini Beyt-Şean alanında asmışlardı. Yaveş-Gilat halkı da cesetleri gizlice oradan almıştı.

(1.Tarihler 10:13-14)Saul RAB'be bağlı kalmadığı için öldü. RAB'bin sözünü yerine getirmedi. Yol göstermesi için RAB'be danışacağına bir cinciye danıştı. Bu yüzden RAB onu öldürdü. Krallığını da Yişay oğlu Davut'a devretti.

1.Kısımda Saul kendini öldürdü.
2.Kısımda Amalekli tarafından öldürüldü.
3.Kısımda Filistli tarafından öldürüldü.
4.Kısımda Tanrı öldürdü.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-06-09, 15:13
zinkoo

1. Tanrı birer çift dediği, yalnız birer olsun diye söylemedi. En az bir olsun anlamında söyledi. (İbranice yazı tarzı böyledir). Sonra, kaç çift olacağını belirledi.

2. Eğer Yaratılış 11:12-13'un dipnota bakarsanız, Septuaginta'da farklı yazıldığını görürsünüz. Biz her nüshanın doğru olduğunu iddia etmiyoruz. Ancak, en bizde kalan nüshalara göre Kutsal Kitap'ın orijinal şeklini yüzde doksan dokuz çıkarabildiğine inanıyoruz. Yaratılış 11:12-13 için herhalde Septuaginta doğrudur.

3. İbranice'de "cariye" kelimesi hizmetçi anlamında değil, ama "daha az saygılı olan karı" anlamındadır. Ketura Sara'nın ölümünden sonra alınan eşi olduğu için 1.Tarihler yazarı onu "cariye" olarak gördü, ancak "eş" de denebilirdi.

4. Yaratılış 37:28'e bakarsanız, Midyanlılar Yusuf'u İsmaililer'e sattı. Ona göre Potiphar'a satan İsmaillilerdi. Ancak, bir başka elden geçerek satarsa da "o sattı" denebilir. Mesela, ben evimi bir emlakçı aracılığıyla satarsam, hem ben hem emlakçı "ben sattım." der. O anlamda Yaratılış 37:36'da Midyanlılar sattılar diye yazıyor.

5. 1Samuel 28:6'dan sonraki kısımını okursanız, Saul RAB'be danışmaktan vazgeçip ruhlara danıştığını anlarsınız. 1. Tarihler de bunu anlatıyor.

6. Saul kendini öldürdü. O Amalekli de yalan söyledi. Saul'un kendini öldürmesi Filistlilerin üstüne gelmesi yüzünden onlar tarafından öldürülmemesi için olduğu için, Filistlilerin öldürdüğünü söylemesi çelişki değildi. (Eğer A., B.'yi intihara zorladıysa A'. B.'yi öldürdü diye biliriz.) Ruhsal anlamında ise, bu Tanrı'nın verdiği cezadir. Onun için Tanrı onu öldürdü diyebiliriz.

Umarım bu cevaplar tatmin edicidir.

Yonetim Notu: Katkilariniz icin tesekkur ederiz, lutfen emailinizi kontrol ediniz.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-06-09, 15:39
Sebastian

Sevgili zinkoo,
Gerçekten beni cevaplarınızla tatmin ettiniz.İnanın hiçbir cevaptan şüphe duymadım.Bu anlamda size teşekkürü bir borç bilirim.Diğer kafama takılan ayetleri derleyip en kısa sürede paylaşacağım.

Esenlikler...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-06-09, 16:56
KaraYilan

Yakamoz.26
Sevgili zinkoo,
Gerçekten beni cevaplarınızla tatmin ettiniz.İnanın hiçbir cevaptan şüphe duymadım.Bu anlamda size teşekkürü bir borç bilirim.Diğer kafama takılan ayetleri derleyip en kısa sürede paylaşacağım.

Esenlikler...

Bence böyle siteleri girip aklını bulandırma. Rab'de kalmak için bu tavsiyeme uy.

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-06-09, 17:00
Sebastian

(2.Samuel 8:4)Bin yedi yüz atlısıyla yirmi bin yaya askerini ele geçirdi. Yüz savaş arabası için gereken atların dışındaki bütün atları da sakatladı.

(1.Tarihler 18:4)Bin savaş arabasını, yedi bin atlısını, yirmi bin yaya askerini ele geçirdi. Yüz savaş arabası için gereken atların dışındaki bütün atları da sakatladı.

1.Kısımda;1700 atlısıyla ele geçirmiş.

2.Kısımda;7000 atlısını ele geçirmiş.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

(2.Samuel 10:18)Ne var ki, Aramlılar İsrailliler'in önünden kaçtılar. Davut onlardan yedi yüz savaş arabası sürücüsü ile kırk bin atlı asker öldürdü. Hadadezer'in ordu komutanı Şovak'ı da vurdu. Şovak savaş alanında öldü.

(1.Tarihler 19:18)Ne var ki, Aramlılar İsrailliler'in önünden kaçtılar. Davut onlardan yedi bin savaş arabası sürücüsü ile kırk bin yaya asker öldürdü. Ordu komutanı Şofak'ı da öldürdü.

1.Kısımda;700 savaş arabası sürücüsü ve kırk bin atlı asker öldürüldü.

2.Kısımda;7000 savaş arabası sürücüsü ve kırk bin yaya asker öldürüldü.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

(1.Tarihler 21:5)Sayımın sonucunu Davut'a bildirdi: İsrail'de kılıç kuşanabilen bir milyon yüz bin, Yahuda'daysa dört yüz yetmiş bin kişi vardı.

(2.Samuel 24:9)Yoav sayımın sonucunu krala bildirdi: İsrail'de kılıç kuşanabilen sekiz yüz bin, Yahuda'daysa beş yüz bin kişi vardı.

1.Kısımda;İsrail'de kılıç kuşanabilen 1.100.000,Yahuda'daysa 470.000 kişi var.

2.Kısımda,İsrail'de kılıç kuşanabilen 800.000,Yahuda'daysa 500.000 kişi var.

(1.Krallar 7:15)Hiram her birinin yüksekliği on sekiz arşın ve çevresi on iki arşın olan iki tunç sütun döktü.

(2.Tarihler 3:15)Süleyman otuz beşer arşın yüksekliğinde iki sütun yaptırıp tapınağın önüne diktirdi. Sütun başlıkları beşer arşın yüksekliğindeydi.

1.Kısımda;sütunun yüksekliği 18 arşın.

2.Kısımda;sütunun yüksekliği 35 arşın.

(1.Krallar4:26)Süleyman'ı n savaş arabalarının atları için kırk bin ahırı ve on iki bin atlısı vardı.

(2.Tarihler 9:25)Süleyman'ın atlarla savaş arabaları için dört bin ahırı, on iki bin atlısı vardı. Bunların bir kısmını savaş arabaları için ayrılan kentlere, bir kısmını da kendi yanına, Yeruşalim'e yerleştirdi.

1.Kısımda;40.000 ahırı var.

2.Kısımda;4.000 ahırı var.

(1.Krallar 7:26)Havuzun kalınlığı dört parmaktı; kenarları kâse kenarlarını, zambak çiçeklerini andırıyordu. İki bin bat su alıyordu.

(2.Tarihler 4:5)Havuzun kalınlığı dört parmaktı; kenarları kâse kenarlarını, zambak çiçeklerini andırıyordu. Üç bin bat su alıyordu.

1.Kısımda;havuz 2.000 bat su alıyor.

2.Kısımda;havuz 3.000 bat su alıyor.

(2.Krallar 24:8)Yehoyakin on sekiz yaşında kral oldu ve Yeruşalim'de üç ay krallık yaptı. Annesi Yeruşalimli Elnatan'ın kızı Nehuşta'ydı.

(2.Tarihler 36:9)Yehoyakin on sekiz yaşında kral oldu ve Yeruşalim'de üç ay on gün krallık yaptı. O da RAB'bin gözünde kötü olanı yaptı.

1.Kısımda;3 ay krallık yaptı.

2.Kısımda;3 ay 10 gün krallık yaptı.

(2.Krallar 8:25)İsrail Kralı Ahav oğlu Yoram'ın krallığının on ikinci yılında Yehoram oğlu Ahazya Yahuda Kralı oldu.

(2.Krallar 9:29)Ahazya Ahav oğlu Yoram'ın krallığının on birinci yılında Yahuda Kralı olmuştu.

1.Kısımda;Yoram'un 12. yılında kral oldu.

2.Kısımda;Yoram'ın 11.yılında kral oldu.

(2.Krallar 25:8)Beşinci ayın yedinci günü, Babil Kralı Nebukadnessar'ın krallığının on dokuzuncu yılında muhafız birliği komutanı ve Babil Kralı'nın danışmanı olan Nebuzaradan Yeruşalim'e girdi.

(Yeremya 52:12)Babil Kralı Nebukadnessar'ın krallığının on dokuzuncu yılında, beşinci ayın onuncu günü, muhafız birliği komutanı Babil Kralı'nın görevlisi Nebuzaradan Yeruşalim'e girdi.

1.Kısımda;5.ayın 7.günü Yeruşalim'e girdi.

2.Kısımda;5.ayın 10. günü Yeruşalim'e girdi.

(Ezra 2:5)Arahoğulları:775

(Nehemya 7:10)Arahoğulları:652

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Kutsal Kitap'taki sayısal hatalar konusuna benzer konular;

Prof.Dr. Klaus Schmidt: ''Kutsal Kitap'taki Cennet Bahçesi'ni bulduğumuz bilgisi doğru değil'' Şanlıurfa Göbeklitepe kazılarında bulunduktan sonra çalınan 11 bin 600 yıllık heykel için Kültür ve Turizm Bakanlığı kazı başkanı Alman arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt’e 150 bin TL ceza kesti. Prof. Dr. Schmdit cezayı ödedi ama arkeologlar, “Arkeolojik bir esere fiyat biçerek ceza vermek yerine başka bir yaptırım yapılmalı. Çünkü bu tip durumlarda birileri bilinçli olarak bulunanları kaybedebilir” diyor. Şanlıurfa’da dünyanın ilk yerleşim yerinin bulunduğu Göbeklitepe kazılarında 26 Eylül 2010′da kaybolan 11 bin 600 yıllık heykele 150 bin lira ceza kesildiği öğrenildi. Eylül 2010′da Şanlurfa ’ya 20 kilometre uzaklıkta Örencik köyü yakınında Göbeklitepe’de Alman arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt’in başkanlığını yaptığı kazı ekibi 40-50 cm. yüksekliğinde Cilalı Taş Devrine ait, bir insan...

Tevrat, Zebur, İncil'de hatalar ve çelişkiler var mı? Soru: Kutsal Kitap hatalar, çelişkiler ya da aykırılıklar içerir mi? Yanıt: Eğer Kutsal Kitap’ı hata bulmak için değil de, önyargısız olarak okunduğu gibi kabul edersek onun uyumlu, tutarlı ve anlaşılması epey kolay bir kitap olduğunu görürüz. Evet, Kutsal Kitap’ın içinde anlaşılması zor kısımlar vardır. Evet, birbirini tutmaz görünen ayetler vardır. Kutsal Kitap’ın 40 değişik yazar tarafından yaklaşık 1500 yıllık bir dönem içinde yazıldığını hatırlamalıyız. Her yazar farklı bir stille, değişik bir bakış açısıyla, farklı bir kitleye, farklı bir amaçla yazmıştı. Arada bazı küçük farklılıklar görmeyi beklemeliyiz. Ancak bir farklılık bir çelişki değildir. Ancak söz konusu ayetleri birbirleriyle uyum içine sokmanın kesinlikle mümkün olmadığında bir hatadan söz edebiliriz. Şu anda bir...

Kutsal Kitap'taki Kızıldeniz mucizesi bilimadamları tarafından doğrulanıyor Tevrat’taki Kızıldeniz’in yarılması mucizesi bilimsel olarak doğrulanıyor Submitted by admin on 22/09/2010 – 16:52No Comment http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2010/09/moses-red-sea-300x300.jpg Tevrat’taki Kızıldeniz’in yarılması mucizesi bilimsel olarak doğrulanıyor ABD Ulusal Atmosferik Araştırma Merkezi (NCAR) ve Colorado Üniversitesi araştırmacıları, hazırladıkları simülasyonlarla Kızıldeniz’in ikiye ayrılmasının mümkün olduğunu savundu. Bilim insanları, Tevrat’ta anlatılan mucizenin yaşandığı bölgenin haritaları, arkeolojik kayıtları ve bölgenin uydudan çekilen fotoğraflarını inceleyerek mucizenin yaşanmasına olanak verecek topografik özellikler aradı. Araştırmacılar, elde ettikleri bilgilerin ...

Kutsal Kitap'taki belli isimlerin anlamları İSİMLER ve ANLAMLARI Etimolojiye dayalı bir site yardımıyla Kutsal Kitap'ta geçen önemli kişi ve yer isimlerinin anlamlarını yazıyorum: <o></o> YESUA: TANRI KURTARIR<o></o> MERYEM/MİRYAM: Acı, acılık denizi; sevilmiş, sevgi ADEM: Topraktan alınmış<o> </o>

Tartışmalarda Yapılan Mantıksal Hatalar İnsanların bir konuya ilişkin itirazlarını anlatırken yaptıkları çeşitli mantıksal hatalar vardır. Aşağıya bunlardan en çok bilinen ve yapılanlar listelenmiştir. Sorunun kendisine odaklanmak ve konunun dağılmasını önlemek için aşağıdaki listeyi öğrenmeniz sizin için iyi olacaktır. Bu mantıksal hataları tartışma sırasında kullanırsanız ve kişinin mantıksal hata yaptığını söylediğimiz sizin iddianızı ve ciddiyetinizi gösterecektir ancak önemli olan gerçektir. Bununla beraber gerçeği gizleyen mantıksal hatalardır, bu yüzden onları işaret etmek çok faydalı olabilir. <hr> Kişiye saldırma Hatası – İtiraza değil kişiye saldırmak. Örnek: O kadar aptalsın ki senin iddian kesinlikle doğru olamaz. Örnek: Senin doğru söyleyemeyeceğini tahmin ettiğim...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih