"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması :  "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması sayfasını paylaşmak için adres:

Yusufi

Peki benim de bir kaç sorum olacak.

En başta şu var.

Hıristiyanlığa göre Tanrı'nın ruhu, Meryem'in rahmine girerek İsa'da beden bulmakta.

Dolayısı ile İsa hem Tanrı, hem Tanrı'nın oğlu hem de Tanrı'nın sözü yani İncil'in kendisi oluyor.

Burda takıldığımız bazı durumlar var.

Bir arkadaş bir cümle kurmuş. Kurana inanmak için İncilin değiştiğini söylemek vs.. gibi. Kurana, İncilin değiştiğine olan inancımızdan iman etmiyoruz öncelikle. Bir yanlışlık var sanırım.

Kendimi ateizmin içinde gibi görmeye çalıştım bir dönem.
Nasıl bir Tanrı düşünürdüm diye.

Benim Tanrım herşeyden evvel tek olmalıdır dedim. Kendini parçalara bölmemelidir. Bize kendini 3 sıfat'da göstermemelidir.

İncil'e göre hiçbir şey yokken, İsa vardı.

Peki şöyle baksak.

İsa, bir yaratan mıdır? Yoksa yaradılan mıdır?
Çünkü eğer, yaratansa insan değil.
yaradılansa Tanrı değil.

Bu çok önemli bir nokta.

Diğer taraftan, 1+1+1=nasıl 1 olabilir?

İsa 3 gün ölü kaldı. Peki İsa'nın ölü kaldığı 3 gün boyunca, evren'i kim yönetti?

İncil'in orjinali grekçe iken, en eski incil 4. asırda bulundu. Yani onun öncesindeki inciller yok ortada.

Tarihsel sürece baktığımız zaman, süre kıstası ile günümüze en yakın din İslamdan sonra Hıristiyanlık.

Bugün İsa'ya Rab olarak bakıldığını görüyoruz.

600 yıllık bir dönem içinde İsa'ya Tanrı sıfatının yakıştırıldığını gördüğümüz zaman, aklıma buda ve konfiçyus örnekleri gelmekte.

Temelde ahlaki kurallar hep aynı.

Baktığımız zaman, Buda'nın veya Konfiçyus'un da aslında bir peygamber olmadığını iddia edemeyiz kesin olarak. Çünkü Rab, hiçbir milleti peygambersiz bırakmamıştır ve elçi göndermekten de geri kalmamıştır.

600 yıllık bir süreç içinde İsa'nın Tanrı olduğu inancı yayılmışsa, Budizm'i de sorgulamak gerek aslında. (Ahiret inancı hariç)

Kafamda takılan sorular aslında çok fazla. Karmaşa halinde.

evangelion

Yusufi
  1. İsa, bir yaratan mıdır? Yoksa yaradılan mıdır? Çünkü eğer, yaratansa insan değil. yaradılansa Tanrı değil.Bu çok önemli bir nokta.
  2. Diğer taraftan, 1+1+1=nasıl 1 olabilir?
  3. İsa 3 gün ölü kaldı. Peki İsa'nın ölü kaldığı 3 gün boyunca, evren'i kim yönetti?
  4. İncil'in orjinali grekçe iken, en eski incil 4. asırda bulundu. Yani onun öncesindeki inciller yok ortada.
  5. Tarihsel sürece baktığımız zaman, süre kıstası ile günümüze en yakın din İslamdan sonra Hıristiyanlık. Bugün İsa'ya Rab olarak bakıldığını görüyoruz.600 yıllık bir dönem içinde İsa'ya Tanrı sıfatının yakıştırıldığını gördüğümüz zaman, aklıma buda ve konfiçyus örnekleri gelmekte.
  6. Temelde ahlaki kurallar hep aynı.
  7. Baktığımız zaman, Buda'nın veya Konfiçyus'un da aslında bir peygamber olmadığını iddia edemeyiz kesin olarak. Çünkü Rab, hiçbir milleti peygambersiz bırakmamıştır ve elçi göndermekten de geri kalmamıştır.
  8. 600 yıllık bir süreç içinde İsa'nın Tanrı olduğu inancı yayılmışsa, Budizm'i de sorgulamak gerek aslında. (Ahiret inancı hariç)Kafamda takılan sorular aslında çok fazla. Karmaşa halinde.
  1. Eğer ki Yahşuah'ın bedeninden bahsediyorsak yaratılandır, Ruh'undan bahsediyorsak Yaratan'dır. İşte bu ayrımı yapamayan bu soruya takılıp kalırlar. Yahşuah %100 insan, %100 Tanrı'dır. Tanrı; Ruh'tur, İncil'de böyle yazmaktadır. Tanrısallıktan, Tanrı yüceliğinden, Tanrı karakterinden, Tanrı kutsallığından söz ederken "ruhsal" şeyleri ifade ediyoruz, konuştuğumuz platform "ruhsal" oluyor. Ama Yahşuah'ın bedeninin susamasından, ölmesinden bahsederken "insansal", "dünyasal" konuşuyoruz. Herşey bu kadar basit aslında.
  2. 1+1+1 yapan siz, 1*1*1 yapan biziz...
  3. Eğer Yahşuah 3 gün ölü kaldı ve 3 gün boyunca evreni kim yönetti derseniz, siz o noktada Yahşuah ve YHVH 'i ayrı varlıklar, ayrı parçalar, ayrı Tanrılar haline getirirsiniz. Yahşuah, Tanrı'nın parçası değildir, veya yukarıda oturan ve dünyaya inen varlık değildir. YHVH, her yerdedir diyoruz, İslamiyet inancında da benzer birşey "Allah" için geçerli. Allah heryerde deniyor. YHVH heryerdedir, YHVH yaptığı evrendede her yerdedir. YHVH bizler gibi yere ve zamana bağlı değildir. İnsanlık gibi bulunduğu yerlerin koordinatları verilemez. Bizler gibi X,Y,Z ve zaman gibi matematiksel olarak bulunduğumuz yer ve zamana bağlı veya bunların içinde değildir YHVH. Siz sorduğunuz soruyu bile zamana dayalı olarak soruyorsunuz. Ayrıca süre 3 gün değil, 36-40 saat kadar bir süredir.
  4. 4. yüzyıl olarak verilen tarih bütün olarak tek parça halinde bulunan kopyalardır, tek kitap olarak, paragraflar olarak bulunan yüzlerce parça vardır, doğru bilgiyi birazcık çarpıtarak kullanıyorsunuz.
  5. Burada da bir saptırmanız söz konusu, Yahşuah'a Tanrı yakıştırması yapılmamaktadır. Yahudilerin beklediği MESİH zaten Tanrı Oğlu'dur, Tanrı'dır, Tanrı'nın Özü'nden gelendir, Tanrı'nın Ruhu'dur. Mesih'in Tanrısallığı 600 yıllık süreç içinde ortaya çıkmamıştır, Yahudi inancından gelen birşeydir. Yahudi inancının kutsal kitaplarının arkeolojik kopyaları da milattan öncesine aittir, eğer merak ederseniz hangi müzede sergilendikleri bilgisine bile ulaşabilirsiniz. Bu maddedeki sorunuzdan dolayı sizin Yahudi inancını bilmediğinizi, Tevrat Zebur diye bilinen oysaki ismi Eski Antlaşma olan 39 kitaptan oluşan seriyi okumadığınızı düşünüyorum.
  6. "Temeldeki ahlaki kurallar hep aynı" iddiası gerçek değildir, bizim Yahudilerle satır satır aynı olan 10 emir inancımızın başlangıcı şöyledir; "Benden başka Tanrın olmayacak", bu Tanrı diye bahsedilen varlık YHVH'dir, herşeyimiz YHVH ile anlam kazanır, ahlakımızın başı O'dur, bizim için herşeyin başı O'dur, YHVH olmadan, YHVH'e inanmadan, YHVH'e tapmadan diğer ahlaki değerlerin anlamı yoktur.
  7. Bize göre Yahşuah, Mesih'tir. Mesih'ten sonra hiç kimse gelmemiştir, gelmeyecektir, gelmesine gerek de yoktur...
  8. Bu iddianıza 5. maddede cevap verdim..
  9. Bu iddianıza 5. maddede cevap verdim..

evangelion

Ayrıca ilk bütün kopyaların 4. yüzyıldan kaldığını bilebilecek kadar bilginiz var ama Mesih'in kelime anlamının, Oğulluk kavramının Yahudilikten geldiğini bilmiyorsunuz...

Yusufi

Sevgili dostlarım.

Cevaplarınızı, doğruyu bildirme değil bir savunma olarak görüyorum ve kendimi kötü hissediyorum sanki bir saldırı da bulunmuşum gibi.

Sorulara gelelim.

Verdiğiniz cevaplar tamamen İncil kaynaklı. Ama ortaya gördüğünüz gibi ben Kuran kaynaklı bir şey yazmadım. Dolayısı ile İncil kaynaklı bilgileri vermek de aslında biraz çelişki getiriyor kafama. Yazı dilinde anlaşmak konusunda çok ehil değilimdir, bu yüzden uslubum sert gelebilir. Oysaki tebessümle yazmaktayım. Önce bunları bilmenizi rica ediyorum.

Herşeyden evvel beden ve ruh ilişkisini farklı algılıyoruz sanırım.
Biz, Tanrı'ya herhangi bir beden veya ruh iliştirmemekteyiz. Bakın direk bir Müslüman olarak konuşmuyorum. Bunu lütfen göz önünde tutun. Ben, müslüman inancına ne kadar bağlı olsam da kafamda karışıklıklar ile konuşuyorum.

Şimdi verdiğiniz cevaplar ile bağlantılı şeyler geldi aklıma.

1. Bir yerde tek Tanrı'ya inanmaktan bahsediyorsunuz, başka bir yerde ise İsa, Tanrı'nın oğlu'dur diyorsunuz. Kutsal Ruh'u da katarsak eğer, ortada 3 tane yüzü olan bir Tanrı var.

2. Benim kafamdaki Tanrı'nın 3 özelliği var. Yaratıcılık, Olumsuzluk, Sonsuz Güç. Hz İsa a.s bunların hangisine sahip? Bir Tanrı, öldürülebilir mi?

3. Hz İsa a.s'ın babası olmadığı için Tanrı'nın oğlu olarak niteliyorsunuz. Hz Adem'in de babası yoktu. Bu da aynı şekilde, O'nu Tanrı'nın oğlu yapmıyor mu? Evet, sorgulanabilir bir durum aynı mantıkta gidersek. Bu durumda, dünyadaki tüm insanlar Tanrı'nın evlatları ve bu durumda Hz İsa a.s'nın bir özelliği kalmıyor (peygamberlik dışında ki bu zaten herşeye bedel)

4. Protestanlar Katoliklere, Katolikler de Protestanlara yanlış bakıyor. Hangisi doğru olan? Kendi içinde çelişmiyor mu bu din? Hıristiyan olduğum zaman hangisini seçmeliyim? Papa'nın cennete belge hazırladığını ve cennetteki yeri bile tayin ettiğini biliyoruz.

5. Benim çok tanık olduğum durum, İslam'da bağlanan Tanrı'nın acımasız olarak aksettirilmesi ve Hıristiyanlıktaki Tanrı inancının ise sevgi dolu olduğu. Peki Nuh Tufanın'da, Tanrı insanları sevgi dolu bir şekilde mi öldürdü?

6. Sizin bağlı olduğunuz Tanrı, bu kadar sevgi dolu ise o zaman niçin Hz Adem'in binlerce yıl işlediği bir kusurdan dolayı tüm insanlığı sorumlu tutuyor? Bu nasıl sevgidir? Halefin sevabını, Selefe atmak? Herkes kendinden mesuldur inancı nerde? Burda bir mesuliyet duygusu darbe yemiyor mu?

7. Hz İsa a.s'a gönderilen Orjinal İncil şu an nerdedir?

8. Barnaban İncili'ni niçin yok etmek istiyorsunuz? Yazılan diğer incillerden daha mantıklı şeyleri barındırması mı rahatsız eden şey?

9. Engizisyonlar, Hıristiyanlık inancındaki sonsuz sevgi ve hoşgörüye örnek olarak gösterilebilir mi? Afaroz hakkı nasıl olur da bir yaradılmışa verilebilir?

10. İncil'in belli aralıklar ile güncellenmekte. En son sanırım 1900'lü yıllarda yenilenmesi yapılmıştı. Peki bu güncellemede Kuran'dan ayetler olmadığı'nın delili nedir? Bildiğim kadarı ile Kurandaki bazı ayetlerin İncilden "çalıntı" olduğu iddia ediliyordu bir ara. İslam, zaten tasdikleyici olduğunu bildiriyor.

11. İncilde Matta 10/34'de der ki "Yeryüzüne selamet getirmeye geldim. Sanmayın;ben selamet değil, kılıç getirmeye geldim" ayetini açıklar mısınız?

12. İncilde bildiğim kadarıyla "Boşanmış bir kadınla evlenen, zina yapmış olur" diyordu yanlış hatırlamıyorsam tabi. İslama vahşi diyen zihniyet, buna nasıl bakmakta?

13. İslam eğer boş bir inanç ise, nasıl oluyor da insanlar kendilerine hiçbir şey vaad edilmediği halde İslam'a koşuyor. Hıristiyanlarda olduğu gibi kendilerine ne para ne Avrupa ya da Amerikada yaşam vaadedilmiyor. Dünyalık hiçbir şey vaad etmeden nasıl milyonlarca insanı kendine çekiyor bu din?

14. (Mar.9:41; Luk.12:51-53; 14:26-27)

* Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim.

* Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına ayrılık sokmaya geldim.

* `İnsanın düşmanı kendi ev halkı olacak.`

* Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir.

Bu ayetleri bana açıklar mısınız? Bir bütün olarak ele aldım. Art niyetli veya cahil bir şekilde cımbızlayıp sunmadım.

Herşeyin üstünde kendisini sevmenin gerektiğini söylüyor İncilde İsa.
Peki herşeyin üstünde önce Tanrı'nın kendisini sevmek gerekmiyor mu?
İsa, Tanrı'nın kendisi ise işte orda sorun dağ gibi oluyor.

15. Bir madde'de "İsanın ruhunun hep olduğunu" yazmıştınız. Beden ve ruhu ayırmıştık hatırlarsanız. Peki, ruh da yaradılmış değil midir? Yaradılmış bir varlık, nasıl RAB olabilir?

16. Luke;14-26
If any one comes to me and doesn't hate his own father and mother and wife and children and brothers and sisters,yes,and even his own life,he cannot be my disciple.

Bunun türkçe karşılığı da şöyledir.
"Şayet bana gelen biri babasından ve anasından ve karısından ve çocuklarından ve erkek kardeşlerinden ve kız kardeşlerinden, evet, ve hatta kendi hayatından nefret etmiyorsa benim ögrencim olamaz."

Peki misyonerlerin hazırladıgı türkçe incillerde nicin bu:
"isa dönüp onlara söyle dedi: «Biri bana gelip de babasını, annesını, karısını, çocuklarını, kardeslerini, hatta kendi canını bile gözden çıkarmazsa benim ögrencim olamaz. " seklinde tercume edilmis?

17. Job:25-[4] How then can man be righteous before God? How can he who is born of woman be clean? Bunun Turkcesi aynen soyle "kadından dogan biri nasil temiz olabilir" Burada tanrı insanlıgı asagılıyor ama daha cok kadınları asagılıyor. Islam`da ise Cennet Analarin Ayagı Altındadır gibi yaklasımlarla kadın yuceltilir. Yukarida yazan ayeti misyonerlik faaliyetleri sırasında okuyor musunuz?

18. "Bir kirliden temiz bir şey kim elde edebilir? Hiç kimse…İnsan nedir ki temiz olabilsin. Ve bir kadının doğurduğu nedir ki o doğru olabilsin?…Bir kadından doğan nasıl temiz olabilir?" (Job 14:4 ; 15:14 ; 25:4). Burdaki ayeti de açıklar mısınız?

19. Bir ayette "tek suclu Adem degıldı, kadınına uyup suc isledi" derken baska bir ayette "tum sorumluluk Adem`e ait" diyor.Iste 2 ayeti arka arkaya yazıyorum: Romans 5:12 Adam alone was responsible for the "original sin."......Eve alone, and not Adam, was responsible for the "original sin" Simdi Hz Adem tek basına sorumlu mu yoksa sorumlulugu paylasıyor mu?

20. JE 31:34 God does not remember sin when it has been forgiven.
EX 34:6-7,God remembers sin, even when it has been forgiven.
Ilk ayette Tanrı affettıgı gunahları hatırlamaz deniyor, ikinci ayette tanrı gunahı bagıslasa da unutmaz deniyor.

Uzun süredir araştırdıklarım, çeşitli İslami ve İsevi kaynaklarda bulduklarım bunlar.
Devamı elbet var.

Ancak ayrıca yazmak istiyorum.

Bunlara da cevap verirseniz bahtiyar olurum.

Sevgi ile efendim.

Yusufi

Edindiğim bazı bilgiler var. Bunları da paylaşmak isterim karşılıklı dialoglar ile.

1517 yılında, Papa X. Leo, kişinin ruhunu makul bir para karşılığında kurtarabilmesi için Taxa Camerae’yi başlattı. Bu basit tedbirle, ne kadar kötü olursa olsun bağışlanamayacak suç yoktu. 35 madde arasından şunları okuyoruz:

1. İster rahibelerle, ister kendi kuzenleriyle, yeğenleriyle ya da kızlarıyla (aynen böyle!), yani bir şekilde herhangi bir kadınla cinsel günah işleyen bir rahip, 67 pound 12 şilin ödemesi karşılığında bağışlanacaktır.

2. Eğer rahip, zina günahıyla birlikte doğaya ya da hayvanlara karşı işlenmiş günahlarının da bağışlanmasını istiyorsa, 219 pound 15 şilin ödemek zorundadır. Fakat kadınlarla değil de sadece oğlanlarla ve hayvanlarla doğal olmayan günahlar işlemişse, 131 pound 15 şilin ödemelidir.

3. Bir bakirenin kızlığını bozan rahip, 2 pound 8 şilin ödemelidir

4. İster kaldığı manastırda ister dışarıda, aynı anda veya art arda bir ya da birden çok erkeğe kendini veren rahibe, baş rahibenin saygısını kazanmak istiyorsa 131 pound 15 şilin ödemelidir.

7. Tüm davalardan azade tutulmak ve yasak ilişkilerini sürdürmek için geniş bir muafiyet elde etmek isteyen zinacı bir kadın, Papaya 87 pound 3 şilin ödeyecektir. Aynı şekilde, koca da aynı miktarı ödeyecektir, eğer koca kendi çocuklarıyla ensest ilişkiye girmişse, ek olarak 6 poundluk bir vicdani ödeme yapacaktır.

8. Tecavüz, soygun veya kundakçılık suçları için eziyet yapılmaması ve bağışlanması, suçluya 131 pound 7 şiline mal olur.

9. Ruhban kesime ait olmayan birinin şahsında gerçekleşen adi cinayetin bağışlanma bedeli 15 pound 3 penstir.

10. Eğer katil aynı gün iki veya daha fazla kişinin ölmesine neden olmuşsa, bir kişiyi öldürmüş gibi ödeme yapar.

11. Karısına kötü davranan koca, kilise kasasına 3 pound 4 şilin öder; eğer karısını öldürmüşse 17 pound 15 şilin, eğer karısını başka biri ile evlenmek için öldürmüşse ekstra olarak 32 pound 9 şilin öder. Kocaya suç işlerken yardım edenler adam başı 2 poundla bağışlanır.

12. Çocuğunu boğarak öldüren baba 17 pound 15 şilin ödemelidir [yani bir yabancıyı öldürmekten 2 pound daha fazla], baba bunu annenin izni ile yapmışsa bağışlanması için 27 pound 1 şilin ödemelidir.
Kürtaj da kolayca bağışlanabilmekteydi:

13. Kendi çocuğunu rahminden çıkararak yok eden annenin ve suça katkıda bulunan kocanın, her ikisi birden 17 pound 15 şilin ödemelidir. Kendisinin olmayan bir çocuğun kürtajını kolaylaştıranlar 1 pound eksik öderler.

14. Kardeş, kız kardeş, anne ya da babasını öldüren 17 pound 5 şilin ödemelidir.

Kaynak : P. Rodríguez, (1997). Mentiras fundamentales de la Iglesia católica. Barcelona: Ediciones B., Anexo, s.397-400.)

Sizce insan hayatı bu kadar basit mi?

Düşünce tarihinde, Kilise daima en gerici türden bir rol üstlenmiştir.
Galileo Galilei Kutsal Engizisyonun işkence tehdidi altında fikirlerinden dönmeye zorlandı. Giordano Bruno kazıkta yakıldı.

Bunların bir açıklaması şudur.
Her dinin içinde yobazlar vardır. İslamda da sayısı oldukça fazladır.
Ancak hiçbir yobaz, koyduğu kuralları veyahut kandırmacaları Kuran ışığında yapmıyor. Oysaki, Kiliseler İncil'in verdiği yetkiye dayanmakta.

Niçin katolik ve protestan kiliseleri, aynı incilden (?) farklı yönetimler çıkarmakta?

Yusufi

TULIPer
Ayrıca ilk bütün kopyaların 4. yüzyıldan kaldığını bilebilecek kadar bilginiz var ama Mesih'in kelime anlamının, Oğulluk kavramının Yahudilikten geldiğini bilmiyorsunuz...
Öncelikle gerçekten bakın her ne kadar siz samimi bulmasanız bile, saçma bir "nefret" temeli ile yazmıyorum. Sizin bizler için duyduğunuz üzüntüyü, biz de sizler için duymaktayız. Yani bu zaten din'in bize aşıladığı vicdanî bir durum.

Ancak oğul inancındaki Üzeyr'i incelediğimizde Yahudilerin, İsa Mesih'i niçin kabul etmediğini anlamak çok da güç değil. Hangisinin doğru olduğunun kararını vermek nedir? İkisi de oğul inancına sahip değil mi? Niçin Tanrımız, sürekli kendi ruhunu parçalara bölerek evlatlar edinmekte?

Niçin milyonlarca yıldır kurduğu düzeni, peygamberler göndererek istediği hidayeti bir anda son buldurup kendisi yeryüzüne inmekte? Daha doğrusu kendisinden bir parçayı yeryüzüne elçi tayin etmekte?

Müslüman kesimin, mukaddesatı biraz daha derin gibi geliyor bana.
Bakınız.

Deyin ki: "Biz Allah'a; bize indirilene, İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve torunlarına indirilene, Musa ve İsa'ya verilen ile peygamberlere Rabbinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz O'na teslim olmuşlarız."
(Bakara Suresi, 136)

İşte ayrımımız burda sanırım. İslamın özü de aynı şekilde. Kurandan normalde örnek vermeyi uygun bulmam. Çünkü konu Kuranın hükümleri değil. Ancak temel ben din olgusuna tamamen tabandan bakmaktayım. Yani temel inanç. Tanrı inancı.

Evvelâ: Allah inancına doğru olarak ulaşmak için, doğru bir peygamber inancına zorunlu olarak ihtiyaç vardır.
Bu ihtiyacı hiç kimse göz ardı edemez.

Yahudîlerin Hazret-i Üzeyir’e, Hıristiyanların Hazret-i İsâ’ya Tanrı'nın oğlu dediklerini, ardından da Tanrı’nın sıfatlarında göreceli hatâlara düştüklerini nazara alırsak, doğru Tanrı inancının, öncelikle doğru Peygamber inancıyla başladığını görmekte gecikmeyiz.

Öyle ki bir yaradılmışa Tanrı oğlu demek, Tanrı'nın sıfatları ile çelişmeye gider. Bunu da göz ardı edemeyiz.

evangelion

Yusufi
Sevgili dostlarım.

Cevaplarınızı, doğruyu bildirme değil bir savunma olarak görüyorum ve kendimi kötü hissediyorum sanki bir saldırı da bulunmuşum gibi.
Üzgünüm ama sizi memnun etmek için veya sizin gözünüzde savunma şeklinde algılanmayacak şekilde yazılar yazmaya çaba harcamıyorum. İddialarınız var ve cevaplarını veriyorum, yansımaları ile ilgilenmiyorum....

evangelion

Yusufi
Verdiğiniz cevaplar tamamen İncil kaynaklı. Ama ortaya gördüğünüz gibi ben Kuran kaynaklı bir şey yazmadım. Dolayısı ile İncil kaynaklı bilgileri vermek de aslında biraz çelişki getiriyor kafama. Yazı dilinde anlaşmak konusunda çok ehil değilimdir, bu yüzden uslubum sert gelebilir. Oysaki tebessümle yazmaktayım. Önce bunları bilmenizi rica ediyorum.
  • Yazdığım cevapta ayetlere gönderme var bir iki tane, bunun dışında "tamamen İncil kaynaklı" denilebilecek şekilde cevaplar değildirler, bu yüzden sözünüz doğruyu tam olarak ifade etmemektedir.
  • Ayrıca burası Hristiyan Forumu'dur, bizler de hristiyanız, dolayısıyla cevaplarımız İncil kaynaklı olacaktır.
  • Sizin Kuran'dan birşey yazması veya delil göstermesi zaten geçerli olmayacaktır, çünkü hristiyan forumuna gelen müslüman (?) biz değiliz...
  • Üslubunuz veya şu andaki tebessümünüzün de özel bir anlamı yoktur bizim için, bizler sizin yazılarınıza bakıp, yüreklerimizi kontrol ederek sizin gizli niyetinizi anlamaya çalışıyoruz.
  • Kişisel olarak samimiyetinize güvenmediğimi baştan ifade ediyorum.

evangelion

Yusufi

Herşeyden evvel beden ve ruh ilişkisini farklı algılıyoruz sanırım.
Biz, Tanrı'ya herhangi bir beden veya ruh iliştirmemekteyiz. Bakın direk bir Müslüman olarak konuşmuyorum. Bunu lütfen göz önünde tutun. Ben, müslüman inancına ne kadar bağlı olsam da kafamda karışıklıklar ile konuşuyorum.

Şimdi verdiğiniz cevaplar ile bağlantılı şeyler geldi aklıma.

1. Bir yerde tek Tanrı'ya inanmaktan bahsediyorsunuz, başka bir yerde ise İsa, Tanrı'nın oğlu'dur diyorsunuz. Kutsal Ruh'u da katarsak eğer, ortada 3 tane yüzü olan bir Tanrı var.

2. Benim kafamdaki Tanrı'nın 3 özelliği var. Yaratıcılık, Olumsuzluk, Sonsuz Güç. Hz İsa a.s bunların hangisine sahip? Bir Tanrı, öldürülebilir mi?

3. Hz İsa a.s'ın babası olmadığı için Tanrı'nın oğlu olarak niteliyorsunuz. Hz Adem'in de babası yoktu. Bu da aynı şekilde, O'nu Tanrı'nın oğlu yapmıyor mu? Evet, sorgulanabilir bir durum aynı mantıkta gidersek. Bu durumda, dünyadaki tüm insanlar Tanrı'nın evlatları ve bu durumda Hz İsa a.s'nın bir özelliği kalmıyor (peygamberlik dışında ki bu zaten herşeye bedel)
"Biz, Tanrı'ya herhangi bir beden veya ruh iliştirmemekteyiz" Bakın bu cümlenizde gizli gizli saygısızlık / tahrik / hakaret bulunuyor, bunları ortaya çıkarmak da beni mutlu ediyor... Galiba benim Türkçe'm yetersiz, "biz" hristiyanlar her hangi birşey yapmıyoruz, her hangi bir iliştirme yok, bize ait herhangi bir iliştirme yok. İncil'deki ayetlerde Tanrı'nın Ruh olduğu yazmaktadır dedim, bu hristiyanların iliştirmesi değil, hristiyanların inancındaki kutsal kitapta yeralan ayettir. Bunu anlayamıyor veya art niyetle bu şekilde yansıtacaksanız, kendi kendinize iletişim yolunuzu kapamış olursunuz.

"Ortada 3 tane yüzü olan bir Tanrı var" 3 yüzü değil, 3 kişiliği olan bir Tanrı var derseniz kabul edilebilir, çünkü tarih boyunca tüm hristiyan kitleler bunu kabul etmişlerdir mezhebi ne olursa olsun: http://www.hristiyanforum.com/forum/...iklamasi-t4194

Aslında bizim Üçlü Birlik konusunda neye inandığımızı öğrenmek oldukça basittir. Site anasayfasına gidip sağ taraftaki scrollbarı farenin sol tuşuna tıklayıp basılı tutarak aşağı indirip, sonrada "ÜÇLÜ BİRLİK" kelimesi geçen altı çizili linkleri bulduktan sonra farenin sol tuşunu bırakıp, altı çizili linklere tıklayarak, biraz bekleyerek açılan sayfadada yine aynı şekilde aşağı inip karşınıza gelicek Türkçe yazıları okuyarak öğrenebilirsiniz. (Unutmayın insanları aptal yerine koyarsanız onlar da size aynısını yaparlar)

"Benim kafamdaki Tanrı'nın 3 özelliği var. Yaratıcılık, Olumsuzluk, Sonsuz Güç. Hz İsa a.s bunların hangisine sahip? Bir Tanrı, öldürülebilir mi?" Sizin kafanızdaki Tanrı özelliği ile ilgilenmediğimi, Yahudi ve Hristiyan inancının da Yusufi isimli hristiyan forum üyesi müslümanın (?) Tanrı tarifi ile ilgilenmediğini belirtmek isterim.

Ayrıca Hz. İsa bunların hiç birine sahip değildir, YHVH Oğlu Yahşuah bu özelliklere sahiptir, hani şu milattan öncesine ait tomarlarda yani İslam Peygamberi'nin geliş tarihinden yüzlerce yıl öncesine ait tomarlardaki Eski Antlaşma'da bu özellikler ve detayları belirtilmiştir. İslamiyetin ilk emri bu konuda size yardımcı olabilir diye düşünmekteyim... (OKU....)

Bu konuda gerçekten samimi kişiler için bir hristiyan kitapta detaylı bilgiler bulunmaktadır: "Hz İsa a.s'ın babası olmadığı için Tanrı'nın oğlu olarak niteliyorsunuz. Hz Adem'in de babası yoktu. Bu da aynı şekilde, O'nu Tanrı'nın oğlu yapmıyor mu? Evet, sorgulanabilir bir durum aynı mantıkta gidersek. Bu durumda, dünyadaki tüm insanlar Tanrı'nın evlatları ve bu durumda Hz İsa a.s'nın bir özelliği kalmıyor (peygamberlik dışında ki bu zaten herşeye bedel)"

İlk cümleniz doğru değildir, müslüman sitelerden, ilahiyat yayınlarından bilgilendirildiğinizin, o kaynakları okuyarak hristiyan inancına dair yorum yapabilecek cesarette ve entellektüel seviyede olduğunuzun göstergesidir...

Ayrıca Hz. İsa a.s. için biz hiç bişi demiyoruz, öyle bir karakter / şahsiyet / kişilik tanımıyoruz. Bizim inandığımız YHVH Oğlu Yahşuah'tır.

Bu konudaki cevabı ben zaten aylar önce yazmıştım: http://www.hristiyanforum.com/forum/...ead.php?t=2978 adresine gidip #2 nolu mesajın sonundaki bölümlerde Heidelberg İlmihali'nin 33. maddesinin bulunduğu yerden okuyabilirsiniz.

Bunu Türkiye'de ortaya atan ilahiyatçı ile tartışmak isterdim, zevkli olurdu Yahudi ve Hristiyan inancına dair bilgisizliğini ortaya çıkarmak...

evangelion

Yusufi
4. Protestanlar Katoliklere, Katolikler de Protestanlara yanlış bakıyor. Hangisi doğru olan? Kendi içinde çelişmiyor mu bu din? Hıristiyan olduğum zaman hangisini seçmeliyim? Papa'nın cennete belge hazırladığını ve cennetteki yeri bile tayin ettiğini biliyoruz.
Evet yanlış bakıyoruz, bazılarımız birbirinden nefret ediyor, sevgi ile bakmamız gerekir. İlk kez haklısınız... :)

Hristiyan olmanın kelime anlamı Mesih'i izlemek demektir, Christ'ı izleyen >> Christian

Evet, Papa'nın yaptığı şeyleri biliyoruz, aynı Papa'nın müslümanlara kardeş dediğini de biliyoruz, ah ne kadar yanlış, bu Papa hep böyle yapıyor, çok ayıp...

Kinaye bi yana esas ilginç olan Papa'nın cennetteki yeri bile tayin ettiğini, sonra ki mesajlarınızda alıntıladığınız saçmalıklarını bilen sizin Martin Luther'i, Protestan hareketi bilememenizdir. Protesto'nun neye yapıldığını bilseydiniz 4. maddeyi yazmayacaktınız.

Acaba çok mu zordu protestanlığa dair birşeyler okumak? http://www.hristiyanforum.com/forum/...splay.php?f=18 linkini ana sayfadan bulmak zor muydu? Tekrar "scrollbar"lı tarif yazmamı ister misiniz? :)

Size değil de "tribüne" oynayayım, cevap vereyim sorularınıza; http://www.hristiyanforum.com/forum/...ead.php?t=2165

Aslında çok basit...

evangelion

Yusufi

5. Benim çok tanık olduğum durum, İslam'da bağlanan Tanrı'nın acımasız olarak aksettirilmesi ve Hıristiyanlıktaki Tanrı inancının ise sevgi dolu olduğu. Peki Nuh Tufanın'da, Tanrı insanları sevgi dolu bir şekilde mi öldürdü?

6. Sizin bağlı olduğunuz Tanrı, bu kadar sevgi dolu ise o zaman niçin Hz Adem'in binlerce yıl işlediği bir kusurdan dolayı tüm insanlığı sorumlu tutuyor? Bu nasıl sevgidir? Halefin sevabını, Selefe atmak? Herkes kendinden mesuldur inancı nerde? Burda bir mesuliyet duygusu darbe yemiyor mu?
İslam'daki Tanrı kavramı ile, aksettirenlerin düşünceleri ve onlara verilmiş cevaplarla ilgilenmiyorum.

Nuh Tufanı'ndaki durumu bilmiyorsanız, ilgili ayetleri okumamışsanız anlamanız için özel vahiy gerekir...

Konuyu başka yöne çektiğinizi gördüğümü belirtip, saygısız / tahrikkar cümlelerinize sabırla cevap vereceğim, ama üzerinize alınmayın, cevaplarım size muhatap olmaktan değil merak edenler ve de sizi forumdan atmadan önce "bana cevap veremedi forumdan attı" cümlesini söyleyebilme yeteneğinizi ortadan kaldırmak içindir...

Nuh Tufanı'na dair bazı ayetler:

Alıntı:
Yaratılış 65 RAB baktı, yeryüzünde insanın yaptığı kötülük çok, aklı fikri hep kötülükte.
6 İnsanı yarattığına pişman oldu. Yüreği sızladı.

11 Tanrı'nın gözünde yeryüzü bozulmuş, zorbalıkla dolmuştu.
12 Tanrı yeryüzüne baktı ve her şeyin ne denli bozulduğunu gördü. Çünkü insanlar yoldan çıkmıştı.
13 Tanrı Nuh'a, "İnsanlığa son vereceğim" dedi, "Çünkü onlar yüzünden yeryüzü zorbalıkla doldu. Onlarla birlikte yeryüzünü de yok edeceğim.

Alıntı:
Yaratılış 617 Yeryüzüne tufan göndereceğim. Göklerin altında soluk alan bütün canlıları yok edeceğim. Yeryüzündeki her canlı ölecek.
18 Ama seninle bir antlaşma yapacağım. Oğulların, karın, gelinlerinle birlikte gemiye bin.
19 Sağ kalabilmeleri için her canlı türünden bir erkek, bir dişi olmak üzere birer çifti gemiye al.
20 Çeşit çeşit kuşlar, hayvanlar, sürüngenler sağ kalmak için çifter çifter sana gelecekler.
21 Yanına hem kendin, hem onlar için yenebilecek ne varsa al, ilerde yemek üzere depola."
22 Nuh Tanrı'nın bütün buyruklarını yerine getirdi.
Alıntı:
Yaratılış 71 RAB Nuh'a, "Bütün ailenle birlikte gemiye bin" dedi, "Çünkü bu kuşak içinde yalnız seni doğru buldum.
23 Yeryüzünde soyları tükenmesin diye, yanına temiz sayılan hayvanlardan erkek ve dişi olmak üzere yedişer çift, kirli sayılan hayvanlardan birer çift, kuşlardan yedişer çift al.
4 Çünkü yedi gün sonra yeryüzüne kırk gün kırk gece yağmur yağdıracağım. Yarattığım her canlıyı yeryüzünden silip atacağım."
5 Nuh RAB'bin bütün buyruklarını yerine getirdi.
6 Yeryüzünde tufan koptuğunda Nuh altı yüz yaşındaydı.
7 Nuh, oğulları, karısı, gelinleri tufandan kurtulmak için hep birlikte gemiye bindiler.
89 Tanrı'nın Nuh'a buyurduğu gibi temiz ve kirli sayılan her tür hayvan, kuş ve sürüngenden erkek ve dişi olmak üzere birer çift Nuh'a gelip gemiye bindiler.
10 Yedi gün sonra tufan koptu.
11 Nuh altı yüz yaşındayken, o yılın ikinci ayının on yedinci günü enginlerin bütün kaynakları fışkırdı, göklerin kapakları açıldı.
12 Yeryüzüne kırk gün kırk gece yağmur yağdı.
13 Nuh, oğulları Sam, Ham, Yafet, Nuh'un karısıyla üç gelini tam o gün gemiye bindiler.
14 Onlarla birlikte her tür hayvan -evcil hayvanların, sürüngenlerin, kuşların, uçan yaratıkların her türü- gemiye bindi.
15 Soluk alan her tür canlı çifter çifter Nuh'un yanına gelip gemiye bindi.
16 Gemiye giren hayvanlar Tanrı'nın Nuh'a buyurduğu gibi erkek ve dişiydi. RAB Nuh'un ardından kapıyı kapadı.
17 Tufan kırk gün sürdü. Çoğalan sular gemiyi yerden yukarı kaldırdı.
18 Sular yükseldi, çoğaldıkça çoğaldı; gemi suyun üzerinde yüzmeye başladı.
19 Sular öyle yükseldi ki, yeryüzündeki bütün yüksek dağlar su altında kaldı.
20 Yükselen sular dağları on beş arşın aştı.
2122 Yeryüzünde yaşayan bütün canlılar yok oldu; kuşlar, evcil ve yabanıl hayvanlar, sürüngenler, insanlar, soluk alan bütün canlılar öldü.
23 RAB insanlardan evcil hayvanlara, sürüngenlerden kuşlara dek bütün canlıları yok etti, yeryüzündeki her şey silinip gitti. Yalnız Nuh'la gemidekiler kaldı.
Alıntı:
2 Petrus 24 Tanrı günah işleyen melekleri esirgemedi; onları cehenneme atıp karanlıkta zincire vurdu. Yargılanıncaya dek orada tutulacaklar.
5 Tanrı eski dünyayı da esirgemedi. Ama tanrısızların dünyasına tufanı gönderdiğinde, doğruluk yolunu bildiren Nuh'u ve yedi kişiyi daha korudu.
6 Sodom ve Gomora kentlerini yakıp yıkarak yargıladı. Böylece tanrısızların başına geleceklere bir örnek verdi.
7 Ama ilke tanımayan kişilerin sefih yaşayışından azap duyan doğru adam Lut'u kurtardı.
8 Çünkü onların arasında yaşayan bu doğru adam, görüp işittiği yasa tanımaz davranışlar yüzünden doğru yüreğinde her gün ıstırap çekerdi.
9-10 Görülüyor ki Rab kendi yolunda yürüyenleri karşılaştıkları denemelerden nasıl kurtaracağını bilir. Doğru olmayanları, özellikle benliğin yozlaşmış tutkuları ardından giden ve yetkisini hor görenleri cezalandırarak yargı gününe dek nasıl alıkoyacağını da bilir. Bu küstah, dikbaşlı kişiler yüce varlıklara sövmekten korkmazlar.
11 Oysa melekler bile, güç ve kudrette daha üstün oldukları halde bu varlıkları Rab'bin önünde söverek yargılamazlar.
12 Ama anlamadıkları konularda sövüp sayan bu kişiler, içgüdüleriyle yaşayan, yakalanıp boğazlanmak üzere doğan, akıldan yoksun hayvanlar gibidir. Hayvanlar gibi onlar da yıkıma uğrayacaklar.
13 Ettikleri haksızlığa karşılık zarar görecekler. Gündüzün zevk alemlerine dalmayı eğlence sayarlar. Birer leke ve yüzkarasıdırlar. Sizinle yiyip içerken kendi hilelerinden zevk alırlar.
14 Gözleri zinayla doludur, günaha doymazlar. Kararsız kişileri ayartırlar. Yüreği açgözlülüğe alıştırılmış lanetli insanlardır.
15 Haksızlıkla elde ettiği kazancı seven Beor oğlu Balam'ın yolunu tutarak doğru yolu bırakıp saptılar.
16 Balam işlediği suçtan ötürü azarlandı. Konuşamayan eşek, insan diliyle konuşarak bu peygamberin çılgınlığına engel oldu.
17 Bu kişiler, susuz pınarlar, fırtınanın dağıttığı sis gibidirler. Onları koyu karanlık bekliyor.
18 Çünkü yanlış yolda yürüyenlerden henüz kurtulanları, boş ve kurumlu sözler söyleyerek benliğin tutkularıyla, sefahatle ayartırlar.
Alıntı:
2 Petrus 334 Öncelikle şunu bilmelisiniz: Dünyanın son günlerinde kendi tutkularının ardından giden alaycı kişiler türeyecek. Bunlar, "Rab'bin gelişiyle ilgili vaat ne oldu? Atalarımızın ölümünden beri her şey yaratılışın başlangıcında olduğu gibi duruyor" diyerek alay edecekler.
5 Ne var ki, göklerin çok önceden Tanrı'nın sözüyle var olduğunu, yerin sudan ve su aracılığıyla şekillendiğini bile bile unutuyorlar.
6 O zamanki dünya yine suyla, tufanla mahvolmuştu.
7 Şimdiki yer ve göklerse ateşe verilmek üzere aynı sözle saklanıyor, tanrısızların yargılanarak mahvolacağı güne dek korunuyorlar.
8 Sevgili kardeşlerim, şunu unutmayın ki, Rab'bin gözünde bir gün bin yıl, bin yıl bir gün gibidir.
9 Bazılarının düşündüğü gibi Rab vaadini yerine getirmekte gecikmez; ama size karşı sabrediyor. Çünkü kimsenin mahvolmasını istemiyor, herkesin tövbe etmesini istiyor.
10 Ama Rab'bin günü hırsız gibi gelecek. O gün gökler büyük bir gürültüyle ortadan kalkacak, maddesel öğeler yanarak yok olacak, yer ve yeryüzünde yapılmış olan her şey yanıp tükenecek.
1112 Her şey böylece yok olacağına göre, sizin nasıl kişiler olmanız gerekir? Tanrı'nın gününü bekleyip o günün gelişini çabuklaştırarak kutsallık içinde yaşamalı, Tanrı yolunu izlemelisiniz. O gün gökler yanarak yok olacak, maddesel öğeler şiddetli ateşte eriyip gidecek.
13 Ama biz Tanrı'nın vaadi uyarınca doğruluğun barınacağı yeni gökleri, yeni yeryüzünü bekliyoruz.
14 Bunun için, sevgili kardeşlerim, mademki bunları bekliyorsunuz, Tanrı'nın önünde lekesiz, kusursuz ve barış içinde olmaya gayret edin.
15 Sevgili kardeşimiz Pavlus'un da kendisine verilen bilgelikle size yazdığı gibi, Rabbimiz'in sabrını kurtuluş fırsatı sayın.
16 Pavlus bütün mektuplarında bu konulardan böyle söz eder. Mektuplarında güç anlaşılan bazı yerler var ki, bilgisiz ve kararsız kişiler, öbür Kutsal Yazılar'ı olduğu gibi bunları da çarpıtarak kendi yıkımlarını hazırlıyorlar.
Yukarıdaki ayetleri okuyan normal bir insan anlayabilir ki, YHVH herkesi yok etmemiştir, dünyayı zorbalıkla doldurmuş olan insanlığı yok etmiş ve gözünde doğru olan 8 kişiye merhamet etmiştir. Yani YHVH sevgisi, sevdiği kulları için, onları korumak için dünyaları yok eder ve yenisini de yaratır, gelecekte olacak olan da budur.

Tufan ve Sodom - Gomora gibi felaketlerin öncesinde Tanrı'nın uyarıları vardır, ama insanların dinlememezliği vardır. Durup dururken olmamıştır. Ortada Tanrı'nın sevgisizliği değil, insanlar aptallığı ve yozlaşmışlığı vardır.

Bakış açımız bu şekildedir...

Her şiddet dolu ve öldürücü hareketi "sevgisizlik" olarak nitelendirmek olayı basite indirgemektir, bir şarjörlük atıştır...

777maranata

Bence bu yusufi adli üye "kuzu postuna bürünmüs bir kurttur".Hristiyan foruma birseyler ögrenmeye degil, yanlis bildigi bilgisizliklerini pazarlamaya gelmis koyu bir müslümandir.Böyle birine cevap vermek zaman kaybidir fakat cevap vermesen bu sefer bak onlari zor durumda biraktim cevap veremediler diyecek.Ya da yanlis bilgileriyle baska üyelerin yanlis düsünmelerine yol acacak.Her bir iddianin uzun bir cevabi var.Bunlara tek tek cevap verilse konu cok uzayacak.Keske tek tek sorulsaydi.
Seytan adem ve Havva'yi kandirdi,insan soyu ile Tanri arasina düsmanlik koydu.Isa Mesih seytani Hacta zaferle yendi.Bu durumdan cok rahatsiz olan seytan baska yollar deniyor.Biz hristiyanlar bu oyunlari ve hileleri cok iyi biliyoruz.Ama cogu müslüman bilmez ne yazik ki! Rab YAHVE onlarin gözlerini acsin.Sayin yusufi yanlis bildigin cok sey var.Bu yanlisliklari düzeltmek istiyorsan burda kalmaya devam et.Yok yanlis bildigin,müslümanlikla ve Kuran'la ilgili seyleri bize satmaya calisiyorsan(ki calisiyorsun) biran önce bavulunu topla ve geldigin yere geri dön.Tamam mi kardesim?

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

evangelion

777maranata

Bence bu yusufi adli üye "kuzu postuna bürünmüs bir kurttur".Hristiyan foruma birseyler ögrenmeye degil, yanlis bildigi bilgisizliklerini pazarlamaya gelmis koyu bir müslümandir.Böyle birine cevap vermek zaman kaybidir fakat cevap vermesen bu sefer bak onlari zor durumda biraktim cevap veremediler diyecek.Ya da yanlis bilgileriyle baska üyelerin yanlis düsünmelerine yol acacak.Her bir iddianin uzun bir cevabi var.Bunlara tek tek cevap verilse konu cok uzayacak.Keske tek tek sorulsaydi.
Seytan adem ve Havva'yi kandirdi,insan soyu ile Tanri arasina düsmanlik koydu.Isa Mesih seytani Hacta zaferle yendi.Bu durumdan cok rahatsiz olan seytan baska yollar deniyor.Biz hristiyanlar bu oyunlari ve hileleri cok iyi biliyoruz.Ama cogu müslüman bilmez ne yazik ki! Rab YAHVE onlarin gözlerini acsin.Sayin yusufi yanlis bildigin cok sey var.Bu yanlisliklari düzeltmek istiyorsan burda kalmaya devam et.Yok yanlis bildigin,müslümanlikla ve Kuran'la ilgili seyleri bize satmaya calisiyorsan(ki calisiyorsun) biran önce bavulunu topla ve geldigin yere geri dön.Tamam mi kardesim?
Merak etme sevgili Maranata ben ilgileniyorum :)

evangelion

777maranata

Sinirlendiği için neyi nereye göndermesi gerektiğine, forum adabına dikkat etmeden elindeki tüm şarjörlerle saldırıyor o yüzdendir sevgili Maranata kardeş... :)

evangelion

Yusufi
YHVH'nin sevgi dolu olması ile Adem'in cennetten düşüşü arasında direkt bir bağlantı yoktur aslında.

Adem'in olayı kısaca şudur; Tanrı, Adem'e şu elmayı yeme, ondan yediğin gün kesinlikle ölürsün dedi. Adem dinlemedi, yedi. Yediği gün öldü, bedensel olarak değil, ruhsal olarak öldü. Ruhsal olarak ölü olmak demek Tanrı'dan ayrı kalmak demektir. Yani Adem kendisine söylenene uymadı ve ruhsal açıdan öldü, Tanrı'dan ayrı kaldı ve Adem ve Tanrı'nın yüceliği arasındaki iletişim koptu, Adem'in çocukları da aynı şekilde Tanrı'dan, Tanrı'nın yüceliğinden ayrı doğdular. Sorumlu tutulma olayı budur. Konu sevgisizlikle alakalı değildir. Tanrı'nın sevgisizliği değil, insanın aptallığı ve bunun sonuçları söz konusudur.

Bizim Kutsal Kitap dışı inancımız yoktur, sizin "herkes kendinden mesuldur inanci"niz bizi ilgilendirmiyor, Kutsal Kitap ile ilgili konularda sizin kendi kişisel inançlarınızın ölçüt alınmaması doğal birşeydir...

Kaygımız mesuliyet duygusu / konusu değildir...

evangelion

Yusufi
7. Hz İsa a.s'a gönderilen Orjinal İncil şu an nerdedir?
Bu mesaj hristiyanlara örnek ders olarak işlenebilir apologetics'te...

Öncelikle soru yanlıştır, yanlış soruya cevap vermek daha büyük yanlıştır. İlk hata yanlış soruya doğru cevap vermeye çalışmaktır...

Diğer hatalar soru içindeki terminolojisi yanlış ifadelerdir. Bunları da kabul etmemek gerekir...

Başka bir konu da soruda iddia edilen şey yani gönderilmiş kitap iddiası zaten bize ait değildir, zaten bu iddia müslümanlara aittir. Bir iddiayı ispat etme yükümlülüğü iddia sahibine aittir (onus probandi) (http://www.google.com.tr/search?hl=t...a=lr%3Dlang_tr ve http://www.hukuki.net/modules.php?na...p=content&id=5)

Yani Orjinal İncil iddiası sahibi olanlar bunu ortaya çıkarmak zorunda olan kişilerdir. Roma Hukuku'na göre top sizdedir...

Hz. İsa a.s.'ye hiç birşey gönderilmemiştir, çünkü böyle bir kişilik / karakter yoktur...

YHVH Oğlu Yahşuah ise, Kutsal Yazılar'a göre YHVH'nin vahiyinin beden almış halidir. Hristiyanların inandıkları metinler ise bu beden almış vahiyi, yaşamını, yaptıklarını, sonrasını, ilk kiliseyi anlatan, yetiştiren, teşvik eden, uyaran, bilgilendiren yazılardır...

Size Orjinal İncil komplosundan kurtulmanızı öneririm...

evangelion

777maranata

Bu yazıları kopyaladığı siteyi de biliyorum. Sitelerine link verilmeyeceğini bildiklerinden ancak böyle kuzu postunda gelip mesaj atabiliyorlar o kadar. Benim merak ettiğim cevap aldıklarında ne yapacaklar...

evangelion

Yusufi
8. Barnaban İncili'ni niçin yok etmek istiyorsunuz? Yazılan diğer incillerden daha mantıklı şeyleri barındırması mı rahatsız eden şey? .
Barnaban diye bir İncil yok, Barbanas Müjdesi diye bir kitap var.

Yok etmeye çalıştığımızı söylemişsiniz, hangimiz yapıyormuş bunu ispat edebilir misiniz? Tekrar onus probandiye takıldınız...

Yazılan diğer İnciller'den mantıklı şeyler barındırıyor dediğiniz kitapta daha icat olmamış şekerden bahsetmekte ve çölde olan iki şehir arasında gemi ile gidildiği yazılmaktadır. Mantık dediğiniz bu muydu?

Barnabas Müjdesi'nin duyurulması bizi rahatsız etmez mutlu eder, çünkü böylelikle konu açıldığında delilleri ortaya koyup, konuyu gerçeğe, gerçek İncil'e getiririz. Herkes oynanan oyunu görür, sizin gibi kişilerin de niyeti ortaya çıkar.

evangelion

Barnabas İncil'i ile ilgili iddialara verilmiş cevapları http://hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=2282 adresinden okuyabilirdiniz, sadece ana sayfaya bakmanız yeterliydi ama yapmadınız. Gerçeği arayan insan bunu yapabilirdi, hristiyanlığı kötüleyen sitelerden kopyaladığı maddeleri gelip yapıştırmaya zaman harcamak yerine İslam'ın ilk emri olan "oku"yu uygulayabilirdi...

:)

Fırat Çölgeçen

Barnabas incili kitaplıklarda açık bir biçimde duruyor.Gelen,eğer isterse alıp oıkuyor. Esenlikler sizinle olsun.

evangelion

Yusufi
9. Engizisyonlar, Hıristiyanlık inancındaki sonsuz sevgi ve hoşgörüye örnek olarak gösterilebilir mi? Afaroz hakkı nasıl olur da bir yaradılmışa verilebilir?
Engizisyonlar Kutsal Kitap'tan gelseydi, güçlerini oradan alsalardı bir bağlantı kurulabilirdi, ancak Engisizyonlar Roma Katolik Kilisesi'nin meyveleridir, aynı mahkemeler Papalığı kabul etmeyen, sadece Kutsal Kitap'a inanan, şimdiki protestanlar gibi olan hristiyanları da öldürmüştür. Dolayısıyla soru şu şekilde değiştirilmelidir; "Engizisyon kullanılarak protestanlar veya Kutsal Kitap eleştirilebilir mi?"

Engizisyon ile şeriat mahkemeleri aynı şeyler değildir, birisi İslamiyet ile bağdaştırılabilirken diğeri hristiyanlık ile bağdaştırılamaz...

Aforoz hakkı diye bir şey Kutsal Kitap'ta yoktur, Roma Katolik Kilisesi'nde vardır, dolayısıyla bu konuda da soruyu şu şekilde değiştirmek gerekir; "Aforoz kullanılarak protestanlar ve Kutsal Kitap eleştirilebilir mi?"

Her maddede niyetiniz ortaya çıkıyor...

evangelion

Yusufi
10. İncil'in belli aralıklar ile güncellenmekte. En son sanırım 1900'lü yıllarda yenilenmesi yapılmıştı. Peki bu güncellemede Kuran'dan ayetler olmadığı'nın delili nedir? Bildiğim kadarı ile Kurandaki bazı ayetlerin İncilden "çalıntı" olduğu iddia ediliyordu bir ara. İslam, zaten tasdikleyici olduğunu bildiriyor.
Kocakarı dedikoduları diye bir tabir vardır Türkçe'de...

İddialarınızı ispat edebilecekseniz konuşun, yoksa hiç konuşmayın, ortaya bişi atıyorsunuz, sonra bunun ispatını, olduğunu / olmadığını bizim yapmamızı istiyorsunuz...

Ayrıca sorunuzu düşündüm de mantıken de tartışma da size bir üstünlük de getirmiyor ki, yani soruyu sormanız, hatta diyelim ki cevabı evet bile olsa size yarar getirmiyor..

Ah işte böyle kopyala yapıştırlarda hep böyle oluyor... :)

Tekrar ifade edeyim, İncil'de Kuran'dan ayetler olması, Kuran'da İncil'den ayetler olması hiç bir anlam ifade etmemektedir, Kuran bizim için diğer kitaplar gibidir, başka kitaplar da alıntı yapmıştır İncil'den, onlar ne konumda ise bizim için de Kuran o konumdadır. Konu itibariyle sorunuzda mantık hatası da var.

Ayrıca diyelim ki bir kitap çıksın ortaya ve Kuran'dan alıntı yapsın ve sonra kendisi için tasdik edici desin, sonra da tasdik ettiği kitap değişti desin, sonra da değişti dediği kitabı kendi peygamberinin ilahiliği için kullansın, bunun müslümanlar için ne anlamı vardır?

http://hristiyan.net/kutsalkitabinde...ligi/index.htm

evangelion

Yusufi

11. İncilde Matta 10/34'de der ki "Yeryüzüne selamet getirmeye geldim. Sanmayın;ben selamet değil, kılıç getirmeye geldim" ayetini açıklar mısınız?
Bu cümleniz kelime kelime aynen forumumuzda sorulmuştur, çünkü sorularınız size ait değil, aklınıza gelen şeyler değil, başka bir siteden kopyalanmış şeylerdir.

Forumumuzdaki linki: http://hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=417

Oradaki tartışmadaki kişiye sorusunun alıntı olduğunu ifade etmiştim...

Ayrıca ifade etmeliyim ki Matta 10/34 diye bir bölüm, ayet yoktur, Matta 10:34 vardır.

Fırat Çölgeçen

Engisizyonlarda; RAB'bin krallığı yoktur. Hani türkçede bir söz vardır:"Haybeden atma! " Yaklaşık m.ö. 1035 yıllarında Hakimler döneminin sonunda ( 1. Samuel ) halk kral isteruk diye isyan edince; Rab,buna izn veriyor. Samuel'in ( RAB'bin isteği doğrultusunda ) Saul'u kral olarak meshediyor. Saul, zaferlerin arkasından şımarıyor. Rab'bi neredeyse tanımamaya başlıyor. Hatta; falcılığı kendisi yasakladığıu halde; RAB'den uzaklaşınca ,kendisi için fal baktırıyor.Yani şeytanın kucağına düşüyor. Rab de ondan krallığı alıyor(Bu olay daha geniş ;ama ben kısaca özetledim.). Şimdi; burada Saul'un yaptığı kötülük ve de hatta peygamberleri bile öldürmesi, Tanrı'ya mal edilebilir mi? Yapılanların Müjde ile ne ilgisi var ? Dünyasal ya da insani tavır ve davranışlarınların Tanrı ile mi yoksa şşeytan ile mi ilgisi var ? Bunları karıştırmayalım.RAB'bin sevgisi sizinle olsun.

evangelion

Yusufi
12. İncilde bildiğim kadarıyla "Boşanmış bir kadınla evlenen, zina yapmış olur" diyordu yanlış hatırlamıyorsam tabi. İslama vahşi diyen zihniyet, buna nasıl bakmakta?
Evet, boşanmış bir kadınla evlenen, zina yapmış olur.

Buradaki boşanmada ölüm ve aldatma hariçtir, eğer bu boşanma ölüm veya aldatma sebebiyleyse boşanmış bir kadınla evlenen zina yapmış olmaz.

İlgili ayette verilen mesaj bir erkek için bir kadın olduğudur, evliliğin tek eşliliğe dayandığıdır, Tanrı'nın bakış açısını vermektir. İslamiyet'te ise 4'e kadar izin olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu ayetlerle kadın konusunda hristiyanlığa laf çarpmaya çalışanların öncelikle kendi inançlarına bakmalarını öneririz.

İslam'a kim vahşi diyor bilmiyorum, diyenlerle de ilgilenmiyorum, benim de kendime göre İslam'a dair bir görüşüm var. İslam'a vahşi diyenlerin websiteleri bulunmakta ancak Türk Telekom tarafından sansür edilmiş, ancak --------------------------- adresinden ulaşabilirsiniz. Ancak belirtmeliyim ki siteyi biz onaylamıyoruz, içeriğindeki saldırgan ve hakaretvari dili kabul etmiyoruz.

evangelion

Şimdi yatmam gerek, yarın cevaplarımı yazmaya devam edeceğim...

uriel

sayin Yusufi Incil'i ve Hristiyanlik'i klasik Islam gorusune bagdastirmaya calisip hacilarin, hocalarin ve seyhlerin o inanc yanlistir cunku diyerek acikladiklari Hristiyanlik'ta olmayan seyleri anlatmalari yada sormalariyla ortaya cikan sacma sorulardir. Engizisyon mahkemeleri Kutsal Kitabimizda yoktur fakat bu mahkemelerin kurulmasi tarihe bakilarak anlasilabilir bugun Engizisyon mahkemesi yoktur faktat 1200, 1400 gibi yillarda vardi bunlar tarihi olarak degerlendirilebilir bu konuda kilise tarihiyle ilgili kaynaklara dayali yazilmis kitaplar vardir Turkce'sini bulamayabilirsiniz ama Ingilizce'sini bulabilirsiniz. kesinlikle bildigimiz tek sey Engizisyon mahkemeleri Incil'e dayali degil insani bir kurumdu. Afaroz konusuna gelince yine tarihi olarak degerlendirilecek bir konudur. Afaroz dinden atma degil kilise'den atmaktir. bu ortacag'da duzeni az veya cok koruyabilecek bir guc olarak kilisenin elindeydi dogrulugu tartisilabilir tabi ama Incil'e dayali bir uygulama degildir. Sizin elestirileriniz bana gore Katolik Kilisesi'ne ve Katolik imanina ve inancina yoneliktir bu yuzden sorularinizi ya bir Katolik WEB sitesine veya bir Katolik Kilisesi'ne giderek oradaki bir rahibe sorabilirsiniz. Siz diyorsunuz ki Isa nasil Tanri olabilir yada Tanri evlat edinilebilir mi? Bu sorular cahilce sorulardir. Peki bir de madalyonu ters cevirelim herseyi yaratan Tek Tanri isterse insan olarak bir insandan dogabilir mi dogamaz mi? Tanri icin imkansiz yoktur. Papa Leo X ' nun kurallarini yazdiniz kendiniz de yazarken biliyordunuz bu kurallar Papa'nindi Tanri'nin degil. Papalarda hatalar yapabilirler Papa'larin her sozunu Tanri sozu olarak goremezsiniz Katolikler bile her sozu Tanri sozu olarak gormezlerken siz Papa kurallariyla Incil'i yargiliyorsunuz. Ustelik Katolik ve Protestan ayrimini sorup bolunmus bir din diyorsunuz oncelikle Hristiyanlik bir din degildir Ahit inancidir ve Mesih'in takipcisi olmaktir. Oteki taraftan tek bir Islam yoktur Sunni, Sii ve Aleviler vardir hepsi farkli seylere inaniyorlar sizce Islam bolunmus bir din degilmidir ? Ayrica Katolik Kilisesi Mukemmel olmadigini kabul ediyorken sizin dini kurumlariniz mukemmelmis gibi davraniyorlar. Engizisyon mahkemeleri bugun hala yokken bir cok Islam ulkesinde Seriat kanunlari var ve bu kurallar Kuran'a veya Hadisler'e dayanmaktadir. daha 2 hafta once Suudi Arabistan'da tecavuze ugrayan bir kadin 200 kirbac cezasi almisti sadece hatirlatmak istedim. Siz Hristiyanlik'i suclayacaginiza once kendi kitabinizi ve Hadislerinizi okuyun. Bakin bakalim Hristiyan inancindaki Cennet ile Islam inancindaki Cennet'e bir bak bakalim neler goreceksin. Hangisi gercek Tanri'ya dayaniyormus kendin gor. Kuran tasdik edicidir diyorsunuz siz Bahailik inancini biliyormusunuz o Inanc'ta Kuran'da dahil hepsini tasdik ediyor ama Tanri'nin her doneme uygun bir din gonderdigine inaniyorlar siz Bahailik'i taniyormusunuz? siz once Kutsal Kitabi (Tevrat, Zebur ve Incil) iyice anlayarak okuyun en azindan anlamaya calisarak okuyun. Birde donup Kuran'i ve Hadislerinizi okuyun ve anlamaya calisin bakalim ne goreceksiniz. Kuran'daki celiskileride gorun Kuran'da Maide Suresi'nde Yahudi ve Hristiyan dusmanligi vardir okuyun gorun. Aslinda bu forum Hristiyan Forum oldugu icin boyle saldirilara aldirmamamiz gerekli. Yusufi adli uye gidip Islam sitelerinde atis serbest deyip rahatca atip tutabilir. RAB gozlerinizi acsin..

only god can judge me

777maranata

Sevgili maranata,sana yürekten katılıyorum.Ama biz ne kurtlar gördük.Sonunda Rabbi buldular.Umarım bu samimi olmayan kişi de Rabbi bulur.öyle dua edelim öyle isteyelim.Yusufi adlı üye,diğer hristiyan olmayan üyelerden farklı olarak bu konuları,gerçekleri öğrenmek için değil de sadece İsa mesih imanlılarına sorduğu sorularla saldırmak için burda bulunmaktadır.Eğer gerçekten samimiysen bu sitede kal..Ama yok,bir yere varılamayacak ve hakaretlerinin de ardısıra gelmeye devam edecekse,yolun açık olsun kardeşim.

sevgilerimle.

[SIZE=4][COLOR=red]Övünen Rab'le övünsün.[/COLOR][/SIZE]

evangelion

Yusufi
13. İslam eğer boş bir inanç ise, nasıl oluyor da insanlar kendilerine hiçbir şey vaad edilmediği halde İslam'a koşuyor. Hıristiyanlarda olduğu gibi kendilerine ne para ne Avrupa ya da Amerikada yaşam vaadedilmiyor. Dünyalık hiçbir şey vaad etmeden nasıl milyonlarca insanı kendine çekiyor bu din?
Biz İslam boş bir inanç demedik, bunu onu diyenlere söylemeniz gerekiyor.

"Dünyalık hiçbir şey vaad etmeden nasıl milyonlarca insanı kendine çekiyor bu din?" cümlenizden cımbızlama seziyorum, "dünyalık hiç birşey vaad etmeden" demişsiniz. Oysaki bir dine geçişte dünyalık / ahiretlik vaadin ayrımı olmaz, spesifik olarak birşeyleri tarif ederek sıyrılabileceğinizi zannetmeyin. Ayrıca biliyoruz ki İslam'da bu dünyada 4'e kadar eş alma hakkı var, ahiretle ilgili vaadleri aşağıdaki ayetlerden okuyabilirsiniz.

Alıntı:
Duhan/44/54. Bu boyledir; onlari iri siyah gozlu hurilerle eslendiririz.
Tur/52/19-20. Onlara soyle denir: "Islediklerinizden oturu, dizi dizi tahtlara yaslanarak afiyetle yiyin icin.Onlara, ceylan gozlu esler veririz."
Rahman/55/56. Orada, bakislarini yalniz eslerine cevirmis, daha once ne insan ve ne de cinlerin dokunmus oldugu esler vardir.
Rahman/55/57. Oyleyken, Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlarsiniz?
Rahman/55/58. Onlar yakut ve mercan gibidirler.
Rahman/55/70. Oralarda iyi huylu guzel kadinlar vardir.
Vakia/56/35-8. Biz ceylan gozluleri, defterleri sagdan verilenler icin yeniden yaratmisizdir; onlari bakire,
eslerine duskun ve hepsini bir yasta kilmisizdir. *
78/Nebe 31. Süphesiz takvâ sahipleri için de basari ödülü vardir.
78/Nebe 32. Bahçeler,baglar,
78/Nebe 33. Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmis yasit kizlar,
78/Nebe 34. Ve içki dolu kâse(ler) .
76/El-Insan 19. O insanlarin etrafinda öyle ölümsüz genç nedîmler dolasir ki, onlari gördügünde, etrafa saçilip dagilmis inciler sanirsin.
76/El-Insan 20. Ne yana bakarsan bak, (yiginla) nimet ve ulu bir saltanat görürsün.

76/El-Insan 21. Üzerlerinde yesil ipekten ince ve kalin elbiseler vardir; gümüs bilezikler takinmislardir. Rableri onlara tertemiz bir içki içirir.

76/El-Insan 22. (Onlara söyle denir:) Bu, sizin için bir mükâfattir. Sizin gayretiniz karsiligini bulmustur.
37/Es-Saffat 43. Naîm cennetlerinde .
37/Es-Saffat 44. Tahtlar üzerinde karsilikli otururlar.
37/Es-Saffat 45. Onlara pinardan (doldurulmus) kadehler dolastirilir.
37/Es-Saffat 46. Berraktir, içenlere lezzet verir.
37/Es-Saffat 47. O içkide ne sersemletme vardir ne de onunla sarhos olurlar.
37/Es-Saffat 48. Yanlarinda güzel bakislarini yalniz onlara tahsis etmis, iri gözlü esler vardir.
37/Es-Saffat 49. Onlar, gün yüzü görmemis yumurta gibi bembeyazdir.
Bunun gibi daha birçok vaadi bulabiliriz, ama bu site bunun yeri olmadığı için konusunu bile açmayacağız.

İslam'a koşanı ben göremedim, ben doğduğumda kimliğime İslam yazılmıştı, daha biryaşımda bile değilken bana sormadan kimliğime İslam yazılması İslam'a koşmak olucaksa oh ne ala...

Ayrıca İslami ülkelerde kilise açma, din değiştirme, misyonerlik serbest olsaydı, o zaman kimin nereye koştuğunu görebilirdik.

Avrupa'da, Amerika'da "modern, demokratik" ülkelerde müslümanlara verilen haklarla açılan camiler, bazı kişilerin müslüman olması İslam'a koşmak ise oh ne ala 2...

Myke Tyson için de müslüman oldu diye reklam yapılmıştı baya, sonra ne hallere düştüğünü gördük...

evangelion

Yusufi

14. (Mar.9:41; Luk.12:51-53; 14:26-27)

* Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim.

* Çünkü ben babayla oğulun, anneyle kızın, gelinle kaynananın arasına ayrılık sokmaya geldim.

* `İnsanın düşmanı kendi ev halkı olacak.`

* Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven bana layık değildir.

Bu ayetleri bana açıklar mısınız? Bir bütün olarak ele aldım. Art niyetli veya cahil bir şekilde cımbızlayıp sunmadım.

.
Bu ayetleri bana açıklar mısınız demişsiniz, bu ayetleri bulmak için baya vakit harcamışsınız, ama neden forumda ilgili bölüme gidip okumak ve zaten verilmiş olan cevaplar için vakit harcamıyorsunuz?

http://hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=417 adresinde bu konuda zaten cevap verilmiş.

Bütün olarak ele aldım demeniz, bütün olarak ele aldığınıza delil olmaz. İlgili linkte ben sadece bütün olarak ele alarak cevap verdim...

Ayetler aynen doğrudur, benim de ailem müslümandır ve ben hristiyan olduğum için aramızda büyük bir ayrılık vardır, ilgili ayetlerdeki mecazi anlamda olan "kılıç" gibi bir ayrılık vardır, ayetlerin aynen doğru olduğunu benim yaşamım bana göstermektedir...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması sayfasını paylaşmak için adres:

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna benzer konular;

İslami Medya:"Misyonerler Kürtler'in peşinde" İslami Medya:”Misyonerler Kürtler’in peşinde” Türkiye’deki en güçlü misyoner grubu olan Protestan Kilisesine bağlı misyonerler Güneydoğu’da ki Kürt vatandaşları Hıristiyanlaştırmak için çeşitli yollara başvurduğu ortaya çıktı. İstihbarat...

Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut YİĞİT BULUT / VATAN

Müslümanların "hristiyan" devletlerde homoseksüel ve lezbiyen evliliklere izin verildiği iddiasına cevap HOMOSEKSÜELLİK VE LEZBİYENLİK YUKARIDAKİ CİNSEL DURUM KUTSAL KİTAPTA SAPKINLIK OLARAK BELİRTİLİYOR.YANİ ALLAHIN AMAÇLAMADIĞI BİR DURUM.BU DİĞER KUTSAL KİTAPLARDADA BELİRTİLİYOR.ÖRNEĞİN KUR'AN DA ŞÖYLEBİR AYET VAR:"NE ZAMAN KADINLAR...

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması :  "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler