|
|
Yusufi
|
Herşeyden evvel beden ve ruh ilişkisini farklı algılıyoruz sanırım.
Biz, Tanrı'ya herhangi bir beden veya ruh iliştirmemekteyiz. Bakın direk bir Müslüman olarak konuşmuyorum. Bunu lütfen göz önünde tutun. Ben, müslüman inancına ne kadar bağlı olsam da kafamda karışıklıklar ile konuşuyorum.
Şimdi verdiğiniz cevaplar ile bağlantılı şeyler geldi aklıma.
1. Bir yerde tek Tanrı'ya inanmaktan bahsediyorsunuz, başka bir yerde ise İsa, Tanrı'nın oğlu'dur diyorsunuz. Kutsal Ruh'u da katarsak eğer, ortada 3 tane yüzü olan bir Tanrı var.
2. Benim kafamdaki Tanrı'nın 3 özelliği var. Yaratıcılık, Olumsuzluk, Sonsuz Güç. Hz İsa a.s bunların hangisine sahip? Bir Tanrı, öldürülebilir mi?
3. Hz İsa a.s'ın babası olmadığı için Tanrı'nın oğlu olarak niteliyorsunuz. Hz Adem'in de babası yoktu. Bu da aynı şekilde, O'nu Tanrı'nın oğlu yapmıyor mu? Evet, sorgulanabilir bir durum aynı mantıkta gidersek. Bu durumda, dünyadaki tüm insanlar Tanrı'nın evlatları ve bu durumda Hz İsa a.s'nın bir özelliği kalmıyor (peygamberlik dışında ki bu zaten herşeye bedel)
|
"
Biz, Tanrı'ya herhangi bir beden veya ruh iliştirmemekteyiz" Bakın bu cümlenizde gizli gizli saygısızlık / tahrik / hakaret bulunuyor, bunları ortaya çıkarmak da beni mutlu ediyor... Galiba benim Türkçe'm yetersiz, "biz" hristiyanlar her hangi birşey yapmıyoruz, her hangi bir iliştirme yok, bize ait herhangi bir iliştirme yok. İncil'deki ayetlerde Tanrı'nın Ruh olduğu yazmaktadır dedim, bu hristiyanların iliştirmesi değil, hristiyanların inancındaki kutsal kitapta yeralan ayettir. Bunu anlayamıyor veya art niyetle bu şekilde yansıtacaksanız, kendi kendinize iletişim yolunuzu kapamış olursunuz.
"
Ortada 3 tane yüzü olan bir Tanrı var" 3 yüzü değil, 3 kişiliği olan bir Tanrı var derseniz kabul edilebilir, çünkü tarih boyunca tüm hristiyan kitleler bunu kabul etmişlerdir mezhebi ne olursa olsun:
http://www.hristiyanforum.com/forum/...iklamasi-t4194
Aslında bizim Üçlü Birlik konusunda neye inandığımızı öğrenmek oldukça basittir. Site anasayfasına gidip sağ taraftaki scrollbarı farenin sol tuşuna tıklayıp basılı tutarak aşağı indirip, sonrada "ÜÇLÜ BİRLİK" kelimesi geçen altı çizili linkleri bulduktan sonra farenin sol tuşunu bırakıp, altı çizili linklere tıklayarak, biraz bekleyerek açılan sayfadada yine aynı şekilde aşağı inip karşınıza gelicek Türkçe yazıları okuyarak öğrenebilirsiniz. (Unutmayın insanları aptal yerine koyarsanız onlar da size aynısını yaparlar)
"
Benim kafamdaki Tanrı'nın 3 özelliği var. Yaratıcılık, Olumsuzluk, Sonsuz Güç. Hz İsa a.s bunların hangisine sahip? Bir Tanrı, öldürülebilir mi?" Sizin kafanızdaki Tanrı özelliği ile ilgilenmediğimi, Yahudi ve Hristiyan inancının da Yusufi isimli hristiyan forum üyesi müslümanın (?) Tanrı tarifi ile ilgilenmediğini belirtmek isterim.
Ayrıca Hz. İsa bunların hiç birine sahip değildir, YHVH Oğlu Yahşuah bu özelliklere sahiptir, hani şu milattan öncesine ait tomarlarda yani İslam Peygamberi'nin geliş tarihinden yüzlerce yıl öncesine ait tomarlardaki Eski Antlaşma'da bu özellikler ve detayları belirtilmiştir. İslamiyetin ilk emri bu konuda size yardımcı olabilir diye düşünmekteyim... (OKU....)
Bu konuda gerçekten samimi kişiler için bir hristiyan kitapta detaylı bilgiler bulunmaktadır:
"
Hz İsa a.s'ın babası olmadığı için Tanrı'nın oğlu olarak niteliyorsunuz. Hz Adem'in de babası yoktu. Bu da aynı şekilde, O'nu Tanrı'nın oğlu yapmıyor mu? Evet, sorgulanabilir bir durum aynı mantıkta gidersek. Bu durumda, dünyadaki tüm insanlar Tanrı'nın evlatları ve bu durumda Hz İsa a.s'nın bir özelliği kalmıyor (peygamberlik dışında ki bu zaten herşeye bedel)"
İlk cümleniz doğru değildir, müslüman sitelerden, ilahiyat yayınlarından bilgilendirildiğinizin, o kaynakları okuyarak hristiyan inancına dair yorum yapabilecek cesarette ve entellektüel seviyede olduğunuzun göstergesidir...
Ayrıca Hz. İsa a.s. için biz hiç bişi demiyoruz, öyle bir karakter / şahsiyet / kişilik tanımıyoruz. Bizim inandığımız YHVH Oğlu Yahşuah'tır.
Bu konudaki cevabı ben zaten aylar önce yazmıştım:
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ead.php?t=2978 adresine gidip #2 nolu mesajın sonundaki bölümlerde Heidelberg İlmihali'nin 33. maddesinin bulunduğu yerden okuyabilirsiniz.
Bunu Türkiye'de ortaya atan ilahiyatçı ile tartışmak isterdim, zevkli olurdu Yahudi ve Hristiyan inancına dair bilgisizliğini ortaya çıkarmak...