"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Yusufi

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

TULIPer
Ayrıca ilk bütün kopyaların 4. yüzyıldan kaldığını bilebilecek kadar bilginiz var ama Mesih'in kelime anlamının, Oğulluk kavramının Yahudilikten geldiğini bilmiyorsunuz...
Öncelikle gerçekten bakın her ne kadar siz samimi bulmasanız bile, saçma bir "nefret" temeli ile yazmıyorum. Sizin bizler için duyduğunuz üzüntüyü, biz de sizler için duymaktayız. Yani bu zaten din'in bize aşıladığı vicdanî bir durum.

Ancak oğul inancındaki Üzeyr'i incelediğimizde Yahudilerin, İsa Mesih'i niçin kabul etmediğini anlamak çok da güç değil. Hangisinin doğru olduğunun kararını vermek nedir? İkisi de oğul inancına sahip değil mi? Niçin Tanrımız, sürekli kendi ruhunu parçalara bölerek evlatlar edinmekte?

Niçin milyonlarca yıldır kurduğu düzeni, peygamberler göndererek istediği hidayeti bir anda son buldurup kendisi yeryüzüne inmekte? Daha doğrusu kendisinden bir parçayı yeryüzüne elçi tayin etmekte?

Müslüman kesimin, mukaddesatı biraz daha derin gibi geliyor bana.
Bakınız.

Deyin ki: "Biz Allah'a; bize indirilene, İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve torunlarına indirilene, Musa ve İsa'ya verilen ile peygamberlere Rabbinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz O'na teslim olmuşlarız."
(Bakara Suresi, 136)

İşte ayrımımız burda sanırım. İslamın özü de aynı şekilde. Kurandan normalde örnek vermeyi uygun bulmam. Çünkü konu Kuranın hükümleri değil. Ancak temel ben din olgusuna tamamen tabandan bakmaktayım. Yani temel inanç. Tanrı inancı.

Evvelâ: Allah inancına doğru olarak ulaşmak için, doğru bir peygamber inancına zorunlu olarak ihtiyaç vardır.
Bu ihtiyacı hiç kimse göz ardı edemez.

Yahudîlerin Hazret-i Üzeyir’e, Hıristiyanların Hazret-i İsâ’ya Tanrı'nın oğlu dediklerini, ardından da Tanrı’nın sıfatlarında göreceli hatâlara düştüklerini nazara alırsak, doğru Tanrı inancının, öncelikle doğru Peygamber inancıyla başladığını görmekte gecikmeyiz.

Öyle ki bir yaradılmışa Tanrı oğlu demek, Tanrı'nın sıfatları ile çelişmeye gider. Bunu da göz ardı edemeyiz.

hristiyanlık
evangelion

Yusufi
Sevgili dostlarım.

Cevaplarınızı, doğruyu bildirme değil bir savunma olarak görüyorum ve kendimi kötü hissediyorum sanki bir saldırı da bulunmuşum gibi.
Üzgünüm ama sizi memnun etmek için veya sizin gözünüzde savunma şeklinde algılanmayacak şekilde yazılar yazmaya çaba harcamıyorum. İddialarınız var ve cevaplarını veriyorum, yansımaları ile ilgilenmiyorum....

hristiyanlık
evangelion

Yusufi
Verdiğiniz cevaplar tamamen İncil kaynaklı. Ama ortaya gördüğünüz gibi ben Kuran kaynaklı bir şey yazmadım. Dolayısı ile İncil kaynaklı bilgileri vermek de aslında biraz çelişki getiriyor kafama. Yazı dilinde anlaşmak konusunda çok ehil değilimdir, bu yüzden uslubum sert gelebilir. Oysaki tebessümle yazmaktayım. Önce bunları bilmenizi rica ediyorum.
  • Yazdığım cevapta ayetlere gönderme var bir iki tane, bunun dışında "tamamen İncil kaynaklı" denilebilecek şekilde cevaplar değildirler, bu yüzden sözünüz doğruyu tam olarak ifade etmemektedir.
  • Ayrıca burası Hristiyan Forumu'dur, bizler de hristiyanız, dolayısıyla cevaplarımız İncil kaynaklı olacaktır.
  • Sizin Kuran'dan birşey yazması veya delil göstermesi zaten geçerli olmayacaktır, çünkü hristiyan forumuna gelen müslüman (?) biz değiliz...
  • Üslubunuz veya şu andaki tebessümünüzün de özel bir anlamı yoktur bizim için, bizler sizin yazılarınıza bakıp, yüreklerimizi kontrol ederek sizin gizli niyetinizi anlamaya çalışıyoruz.
  • Kişisel olarak samimiyetinize güvenmediğimi baştan ifade ediyorum.

hristiyanlık
evangelion

Yusufi

Herşeyden evvel beden ve ruh ilişkisini farklı algılıyoruz sanırım.
Biz, Tanrı'ya herhangi bir beden veya ruh iliştirmemekteyiz. Bakın direk bir Müslüman olarak konuşmuyorum. Bunu lütfen göz önünde tutun. Ben, müslüman inancına ne kadar bağlı olsam da kafamda karışıklıklar ile konuşuyorum.

Şimdi verdiğiniz cevaplar ile bağlantılı şeyler geldi aklıma.

1. Bir yerde tek Tanrı'ya inanmaktan bahsediyorsunuz, başka bir yerde ise İsa, Tanrı'nın oğlu'dur diyorsunuz. Kutsal Ruh'u da katarsak eğer, ortada 3 tane yüzü olan bir Tanrı var.

2. Benim kafamdaki Tanrı'nın 3 özelliği var. Yaratıcılık, Olumsuzluk, Sonsuz Güç. Hz İsa a.s bunların hangisine sahip? Bir Tanrı, öldürülebilir mi?

3. Hz İsa a.s'ın babası olmadığı için Tanrı'nın oğlu olarak niteliyorsunuz. Hz Adem'in de babası yoktu. Bu da aynı şekilde, O'nu Tanrı'nın oğlu yapmıyor mu? Evet, sorgulanabilir bir durum aynı mantıkta gidersek. Bu durumda, dünyadaki tüm insanlar Tanrı'nın evlatları ve bu durumda Hz İsa a.s'nın bir özelliği kalmıyor (peygamberlik dışında ki bu zaten herşeye bedel)
"Biz, Tanrı'ya herhangi bir beden veya ruh iliştirmemekteyiz" Bakın bu cümlenizde gizli gizli saygısızlık / tahrik / hakaret bulunuyor, bunları ortaya çıkarmak da beni mutlu ediyor... Galiba benim Türkçe'm yetersiz, "biz" hristiyanlar her hangi birşey yapmıyoruz, her hangi bir iliştirme yok, bize ait herhangi bir iliştirme yok. İncil'deki ayetlerde Tanrı'nın Ruh olduğu yazmaktadır dedim, bu hristiyanların iliştirmesi değil, hristiyanların inancındaki kutsal kitapta yeralan ayettir. Bunu anlayamıyor veya art niyetle bu şekilde yansıtacaksanız, kendi kendinize iletişim yolunuzu kapamış olursunuz.

"Ortada 3 tane yüzü olan bir Tanrı var" 3 yüzü değil, 3 kişiliği olan bir Tanrı var derseniz kabul edilebilir, çünkü tarih boyunca tüm hristiyan kitleler bunu kabul etmişlerdir mezhebi ne olursa olsun: http://www.hristiyanforum.com/forum/...iklamasi-t4194

Aslında bizim Üçlü Birlik konusunda neye inandığımızı öğrenmek oldukça basittir. Site anasayfasına gidip sağ taraftaki scrollbarı farenin sol tuşuna tıklayıp basılı tutarak aşağı indirip, sonrada "ÜÇLÜ BİRLİK" kelimesi geçen altı çizili linkleri bulduktan sonra farenin sol tuşunu bırakıp, altı çizili linklere tıklayarak, biraz bekleyerek açılan sayfadada yine aynı şekilde aşağı inip karşınıza gelicek Türkçe yazıları okuyarak öğrenebilirsiniz. (Unutmayın insanları aptal yerine koyarsanız onlar da size aynısını yaparlar)

"Benim kafamdaki Tanrı'nın 3 özelliği var. Yaratıcılık, Olumsuzluk, Sonsuz Güç. Hz İsa a.s bunların hangisine sahip? Bir Tanrı, öldürülebilir mi?" Sizin kafanızdaki Tanrı özelliği ile ilgilenmediğimi, Yahudi ve Hristiyan inancının da Yusufi isimli hristiyan forum üyesi müslümanın (?) Tanrı tarifi ile ilgilenmediğini belirtmek isterim.

Ayrıca Hz. İsa bunların hiç birine sahip değildir, YHVH Oğlu Yahşuah bu özelliklere sahiptir, hani şu milattan öncesine ait tomarlarda yani İslam Peygamberi'nin geliş tarihinden yüzlerce yıl öncesine ait tomarlardaki Eski Antlaşma'da bu özellikler ve detayları belirtilmiştir. İslamiyetin ilk emri bu konuda size yardımcı olabilir diye düşünmekteyim... (OKU....)

Bu konuda gerçekten samimi kişiler için bir hristiyan kitapta detaylı bilgiler bulunmaktadır: "Hz İsa a.s'ın babası olmadığı için Tanrı'nın oğlu olarak niteliyorsunuz. Hz Adem'in de babası yoktu. Bu da aynı şekilde, O'nu Tanrı'nın oğlu yapmıyor mu? Evet, sorgulanabilir bir durum aynı mantıkta gidersek. Bu durumda, dünyadaki tüm insanlar Tanrı'nın evlatları ve bu durumda Hz İsa a.s'nın bir özelliği kalmıyor (peygamberlik dışında ki bu zaten herşeye bedel)"

İlk cümleniz doğru değildir, müslüman sitelerden, ilahiyat yayınlarından bilgilendirildiğinizin, o kaynakları okuyarak hristiyan inancına dair yorum yapabilecek cesarette ve entellektüel seviyede olduğunuzun göstergesidir...

Ayrıca Hz. İsa a.s. için biz hiç bişi demiyoruz, öyle bir karakter / şahsiyet / kişilik tanımıyoruz. Bizim inandığımız YHVH Oğlu Yahşuah'tır.

Bu konudaki cevabı ben zaten aylar önce yazmıştım: http://www.hristiyanforum.com/forum/...ead.php?t=2978 adresine gidip #2 nolu mesajın sonundaki bölümlerde Heidelberg İlmihali'nin 33. maddesinin bulunduğu yerden okuyabilirsiniz.

Bunu Türkiye'de ortaya atan ilahiyatçı ile tartışmak isterdim, zevkli olurdu Yahudi ve Hristiyan inancına dair bilgisizliğini ortaya çıkarmak...

hristiyanlık
evangelion

Yusufi
4. Protestanlar Katoliklere, Katolikler de Protestanlara yanlış bakıyor. Hangisi doğru olan? Kendi içinde çelişmiyor mu bu din? Hıristiyan olduğum zaman hangisini seçmeliyim? Papa'nın cennete belge hazırladığını ve cennetteki yeri bile tayin ettiğini biliyoruz.
Evet yanlış bakıyoruz, bazılarımız birbirinden nefret ediyor, sevgi ile bakmamız gerekir. İlk kez haklısınız... :)

Hristiyan olmanın kelime anlamı Mesih'i izlemek demektir, Christ'ı izleyen >> Christian

Evet, Papa'nın yaptığı şeyleri biliyoruz, aynı Papa'nın müslümanlara kardeş dediğini de biliyoruz, ah ne kadar yanlış, bu Papa hep böyle yapıyor, çok ayıp...

Kinaye bi yana esas ilginç olan Papa'nın cennetteki yeri bile tayin ettiğini, sonra ki mesajlarınızda alıntıladığınız saçmalıklarını bilen sizin Martin Luther'i, Protestan hareketi bilememenizdir. Protesto'nun neye yapıldığını bilseydiniz 4. maddeyi yazmayacaktınız.

Acaba çok mu zordu protestanlığa dair birşeyler okumak? http://www.hristiyanforum.com/forum/...splay.php?f=18 linkini ana sayfadan bulmak zor muydu? Tekrar "scrollbar"lı tarif yazmamı ister misiniz? :)

Size değil de "tribüne" oynayayım, cevap vereyim sorularınıza; http://www.hristiyanforum.com/forum/...ead.php?t=2165

Aslında çok basit...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna benzer konular;

İslami Medya:"Misyonerler Kürtler'in peşinde" İslami Medya:”Misyonerler Kürtler’in peşinde” Türkiye’deki en güçlü misyoner grubu olan Protestan Kilisesine bağlı misyonerler Güneydoğu’da ki Kürt vatandaşları Hıristiyanlaştırmak için çeşitli yollara başvurduğu ortaya çıktı. İstihbarat birimlerinin bölgedeki Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda, özellikle Diyarbakır, Gaziantep ve Antakya başta olmak üzere bölgedeki Protestan Kilise Dernekleri, dernek adına satın alınan binada İngilizce kursu açarak, bölge halkına bedava İngilizce kursu adı altında inancını sorgulattığı belirtildi. Raporda Kilise derneğinin çalışan kesim için dersleri akşam saatlerine aldığını belirtilerek “ Kürtçü bir yapıya sahip olan R.D. tarafından İngilizce dil kursu verildiği, benzer şekilde Gaziantep,...

Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim. Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş. Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi: '' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam...

Müslümanların "hristiyan" devletlerde homoseksüel ve lezbiyen evliliklere izin verildiği iddiasına cevap HOMOSEKSÜELLİK VE LEZBİYENLİK YUKARIDAKİ CİNSEL DURUM KUTSAL KİTAPTA SAPKINLIK OLARAK BELİRTİLİYOR.YANİ ALLAHIN AMAÇLAMADIĞI BİR DURUM.BU DİĞER KUTSAL KİTAPLARDADA BELİRTİLİYOR.ÖRNEĞİN KUR'AN DA ŞÖYLEBİR AYET VAR:"NE ZAMAN KADINLAR KADINLARLA,ERKEKLER ERKEKLERLE YETİNİRSE,İŞTE O ZAMAN KIYAMET YAKLAŞMIŞ DEMEKTİR" SÖZÜ ŞURAYA BAĞLAYACAM KUTSAL KİTAPLARDA BUNLARIN BELİRTİLMESİNE RAĞMN NEDEN HOLLANDA,DANİMARKA,İSVİÇRE...VB ÜLKELERDE BUNLARA EVLENME İZNİ VERİLİYOR.NEDEN DEVLET BUNALARI DESTEKLİYOR.BİR BAKIMA BURALARDA DEVLET KUTSAL KİTABA KARŞI ÇIKIYOR DEMEKTİR.ÇÜNKÜ İSLAM ÜLKELERİNDE BÖYLE BİŞEY SÖZ KONUSU BİLE OLMUYOR.(YALIŞ ANLAŞILMASIN BEN MÜSLÜMAN DEĞİLİM YADA İSLAMİ BİR ÇİZGİYE SAHİP DEĞİLİM) AMA GERÇEKTENÇOK TUAF BİR DURUM BU..

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : 2- "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler