"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması - Sayfa 4

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması - Sayfa 4

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
evangelion

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması

Yusufi
7. Hz İsa a.s'a gönderilen Orjinal İncil şu an nerdedir?
Bu mesaj hristiyanlara örnek ders olarak işlenebilir apologetics'te...

Öncelikle soru yanlıştır, yanlış soruya cevap vermek daha büyük yanlıştır. İlk hata yanlış soruya doğru cevap vermeye çalışmaktır...

Diğer hatalar soru içindeki terminolojisi yanlış ifadelerdir. Bunları da kabul etmemek gerekir...

Başka bir konu da soruda iddia edilen şey yani gönderilmiş kitap iddiası zaten bize ait değildir, zaten bu iddia müslümanlara aittir. Bir iddiayı ispat etme yükümlülüğü iddia sahibine aittir (onus probandi) (http://www.google.com.tr/search?hl=t...a=lr%3Dlang_tr ve http://www.hukuki.net/modules.php?na...p=content&id=5)

Yani Orjinal İncil iddiası sahibi olanlar bunu ortaya çıkarmak zorunda olan kişilerdir. Roma Hukuku'na göre top sizdedir...

Hz. İsa a.s.'ye hiç birşey gönderilmemiştir, çünkü böyle bir kişilik / karakter yoktur...

YHVH Oğlu Yahşuah ise, Kutsal Yazılar'a göre YHVH'nin vahiyinin beden almış halidir. Hristiyanların inandıkları metinler ise bu beden almış vahiyi, yaşamını, yaptıklarını, sonrasını, ilk kiliseyi anlatan, yetiştiren, teşvik eden, uyaran, bilgilendiren yazılardır...

Size Orjinal İncil komplosundan kurtulmanızı öneririm...

hristiyanlık
evangelion

777maranata

Bence bu yusufi adli üye "kuzu postuna bürünmüs bir kurttur".Hristiyan foruma birseyler ögrenmeye degil, yanlis bildigi bilgisizliklerini pazarlamaya gelmis koyu bir müslümandir.Böyle birine cevap vermek zaman kaybidir fakat cevap vermesen bu sefer bak onlari zor durumda biraktim cevap veremediler diyecek.Ya da yanlis bilgileriyle baska üyelerin yanlis düsünmelerine yol acacak.Her bir iddianin uzun bir cevabi var.Bunlara tek tek cevap verilse konu cok uzayacak.Keske tek tek sorulsaydi.
Seytan adem ve Havva'yi kandirdi,insan soyu ile Tanri arasina düsmanlik koydu.Isa Mesih seytani Hacta zaferle yendi.Bu durumdan cok rahatsiz olan seytan baska yollar deniyor.Biz hristiyanlar bu oyunlari ve hileleri cok iyi biliyoruz.Ama cogu müslüman bilmez ne yazik ki! Rab YAHVE onlarin gözlerini acsin.Sayin yusufi yanlis bildigin cok sey var.Bu yanlisliklari düzeltmek istiyorsan burda kalmaya devam et.Yok yanlis bildigin,müslümanlikla ve Kuran'la ilgili seyleri bize satmaya calisiyorsan(ki calisiyorsun) biran önce bavulunu topla ve geldigin yere geri dön.Tamam mi kardesim?
Bu yazıları kopyaladığı siteyi de biliyorum. Sitelerine link verilmeyeceğini bildiklerinden ancak böyle kuzu postunda gelip mesaj atabiliyorlar o kadar. Benim merak ettiğim cevap aldıklarında ne yapacaklar...

hristiyanlık
evangelion

Yusufi
8. Barnaban İncili'ni niçin yok etmek istiyorsunuz? Yazılan diğer incillerden daha mantıklı şeyleri barındırması mı rahatsız eden şey? .
Barnaban diye bir İncil yok, Barbanas Müjdesi diye bir kitap var.

Yok etmeye çalıştığımızı söylemişsiniz, hangimiz yapıyormuş bunu ispat edebilir misiniz? Tekrar onus probandiye takıldınız...

Yazılan diğer İnciller'den mantıklı şeyler barındırıyor dediğiniz kitapta daha icat olmamış şekerden bahsetmekte ve çölde olan iki şehir arasında gemi ile gidildiği yazılmaktadır. Mantık dediğiniz bu muydu?

Barnabas Müjdesi'nin duyurulması bizi rahatsız etmez mutlu eder, çünkü böylelikle konu açıldığında delilleri ortaya koyup, konuyu gerçeğe, gerçek İncil'e getiririz. Herkes oynanan oyunu görür, sizin gibi kişilerin de niyeti ortaya çıkar.

hristiyanlık
evangelion

Barnabas İncil'i ile ilgili iddialara verilmiş cevapları http://hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=2282 adresinden okuyabilirdiniz, sadece ana sayfaya bakmanız yeterliydi ama yapmadınız. Gerçeği arayan insan bunu yapabilirdi, hristiyanlığı kötüleyen sitelerden kopyaladığı maddeleri gelip yapıştırmaya zaman harcamak yerine İslam'ın ilk emri olan "oku"yu uygulayabilirdi...

:)

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Barnabas incili kitaplıklarda açık bir biçimde duruyor.Gelen,eğer isterse alıp oıkuyor. Esenlikler sizinle olsun.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması konusuna benzer konular;

İslami Medya:"Misyonerler Kürtler'in peşinde" İslami Medya:”Misyonerler Kürtler’in peşinde” Türkiye’deki en güçlü misyoner grubu olan Protestan Kilisesine bağlı misyonerler Güneydoğu’da ki Kürt vatandaşları Hıristiyanlaştırmak için çeşitli yollara başvurduğu ortaya çıktı. İstihbarat birimlerinin bölgedeki Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda, özellikle Diyarbakır, Gaziantep ve Antakya başta olmak üzere bölgedeki Protestan Kilise Dernekleri, dernek adına satın alınan binada İngilizce kursu açarak, bölge halkına bedava İngilizce kursu adı altında inancını sorgulattığı belirtildi. Raporda Kilise derneğinin çalışan kesim için dersleri akşam saatlerine aldığını belirtilerek “ Kürtçü bir yapıya sahip olan R.D. tarafından İngilizce dil kursu verildiği, benzer şekilde Gaziantep,...

Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim. Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş. Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi: '' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam...

Müslümanların "hristiyan" devletlerde homoseksüel ve lezbiyen evliliklere izin verildiği iddiasına cevap HOMOSEKSÜELLİK VE LEZBİYENLİK YUKARIDAKİ CİNSEL DURUM KUTSAL KİTAPTA SAPKINLIK OLARAK BELİRTİLİYOR.YANİ ALLAHIN AMAÇLAMADIĞI BİR DURUM.BU DİĞER KUTSAL KİTAPLARDADA BELİRTİLİYOR.ÖRNEĞİN KUR'AN DA ŞÖYLEBİR AYET VAR:"NE ZAMAN KADINLAR KADINLARLA,ERKEKLER ERKEKLERLE YETİNİRSE,İŞTE O ZAMAN KIYAMET YAKLAŞMIŞ DEMEKTİR" SÖZÜ ŞURAYA BAĞLAYACAM KUTSAL KİTAPLARDA BUNLARIN BELİRTİLMESİNE RAĞMN NEDEN HOLLANDA,DANİMARKA,İSVİÇRE...VB ÜLKELERDE BUNLARA EVLENME İZNİ VERİLİYOR.NEDEN DEVLET BUNALARI DESTEKLİYOR.BİR BAKIMA BURALARDA DEVLET KUTSAL KİTABA KARŞI ÇIKIYOR DEMEKTİR.ÇÜNKÜ İSLAM ÜLKELERİNDE BÖYLE BİŞEY SÖZ KONUSU BİLE OLMUYOR.(YALIŞ ANLAŞILMASIN BEN MÜSLÜMAN DEĞİLİM YADA İSLAMİ BİR ÇİZGİYE SAHİP DEĞİLİM) AMA GERÇEKTENÇOK TUAF BİR DURUM BU..

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : 4- "Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması - Sayfa 4

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler