tanrı esini yazılar

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : tanrı esini yazılar

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
yakup72

tanrı esini yazılar

kitabı mukaddesi kabul eden biri olarak aşağıdaki durumu analamkta zorlanıyorum. acaba sizin fikriniz nedir?

aşağıda alıntılamaya calıştım. 2.timeteosta yazılanların hepsi tanrı esinidir denmesine rağmen.korintoslularda rabden değil kendi fikrinden yazmasını nasıl anlamak lazım? sanırım gibi bir kelime kullanmasını nasıl düşünmek lazım?

selamlar
yakup
2 Tim.3:16
Kutsal Yazıların tümü Tanrı esinidir ve öğretmek, azarlamak, yola getirmek ve doğruluk konusunda eğitmek için yararlıdır.
1 Cor.7:12.
Diğerlerine Rab değil, ben şöyle diyorum: eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, kocası onu boşamasın.
1 Cor.7:25
Kızlara gelince, Rab'den onlarla ilgili bir buyruk almış değilim. Ama Rab'bin merhameti sayesinde güvenilir biri olarak düşündüklerimi söylüyorum.
1 Cor.7:26
Öyle sanıyorum ki, şimdiki sıkıntılar nedeniyle insanın olduğu gibi

tanrı esini yazılar

hristiyanlık
K.Ulaş

tanrı esini yazılar

size esenlik olsun;

bu konuyu değerlendirirken, aslında komple ayetleri değerlendirirken Kutsal Kitap'a bütün olarak yaklaşmak gerekir aksi halde kafa karışıklıklarımız başedilmez bir hal alır. öncelikle sevgili kardeşim Kutsal Kitap'ın en sonunda bulunan vahiy bölümündeki ayete bakalım....
Bu kitaptaki peygamberlik sözlerini duyan herkesi uyarıyorum! Her kim bu sözlere bir şey katarsa, Tanrı da bu kitapta yazılı belaları ona katacaktır. Her kim bu peygamberlik kitabının sözlerinden bir şey çıkarırsa, Tanrı da bu kitapta yazılı yaşam ağacından ve kutsal kentten ona düşen payı çıkaracaktır. 22:18-19
evet, demek ki bu kitap tamamen Tanrı kontrolünde kaleme alındı nihayetinde elçiler birbirleri ile iletişim içerisindeydiler. Nitekin Petrus şöyle der:
Sevgili kardeşimiz Pavlus`un da kendisine verilen bilgelikle size yazdığı gibi, Rabbimiz`in sabrını kurtuluş fırsatı sayın.
2. Petrus 3:15

belirtmiş olduğunuz ayetler Pavlus'a yazılmış bir mektuba cevaben yazılmıştır ve dikkat ederseniz Pavlus ayetlerde "bende de Tanrı'nın Ruh'u vardır" der. yani yazılar esin yolu ile yazılmıştır elbette, harici olarak düşündüğüm ayetlerde yine Ruh'un yüreğe koyduğu doğruluğun kelimelere dökülmüş halidir. Pavlu Tanrı tarafından elçi tayin edilmiş biridir ve Tanrı'nın karakterini iyi biliyor....bugün yaşamakta olan biz imanlılar ne diyoruz.....Kutsal Kitap'ta Tanrının karakteri değişmez, eski ve yeni ahit olmak üzere.
Direk yönlendirilmesem de esinlendiriliyorum gibi küçük bir nüans ortaya çıkıyor ve temelede fark edilmesi gereken nokta Pavlus'un yaşamında var olanla örneklendiriliyor.
Bakın Korintliler mektubunda bahsedilen bekarlık konusu Matta İncilinde şöyle yer alır:
"Çünkü kimisi doğuştan hadımdır, kimisi insanlar tarafından hadım edilir, kimisi de Göklerin Egemenliği uğruna kendini hadım sayar. Bunu kabul edebilen etsin!"
Matta 19:12

Betimlemeler insan algısını kolaylaştırır ve hamdolsun ki RAB bu algımızı iyi bilerek insan yaşayışları ile örneklendirerek bize kolaylık sağlamıştır. Elbette ki elçiler zamanı ile bizim aramızda fark vardır. ilk oluşum ilk adımdı. Ruh ile esinlendirilerek yönlendirim için farklı betimler kullanılmıştır.

tanrı esini yazılar

hristiyanlık
moderator6

tanrı esini yazılar

yakup72
kitabı mukaddesi kabul eden biri olarak aşağıdaki durumu analamkta zorlanıyorum. acaba sizin fikriniz nedir?

aşağıda alıntılamaya calıştım. 2.timeteosta yazılanların hepsi tanrı esinidir denmesine rağmen.korintoslularda rabden değil kendi fikrinden yazmasını nasıl anlamak lazım? sanırım gibi bir kelime kullanmasını nasıl düşünmek lazım?

selamlar
yakup
Kutsal Yazıların tümü Tanrı esinidir ve öğretmek, azarlamak, yola getirmek ve doğruluk konusunda eğitmek için yararlıdır.
Diğerlerine Rab değil, ben şöyle diyorum: eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, kocası onu boşamasın.
Kızlara gelince, Rab'den onlarla ilgili bir buyruk almış değilim. Ama Rab'bin merhameti sayesinde güvenilir biri olarak düşündüklerimi söylüyorum.
  • Kutsal Yazıların tümü Tanrı esinidir.
  • Tanrı Elçilerine, Peygamberlerine esin vermiştir.
  • Bu esinlerden bazıları Kilise Konsilleri'nde, yine Kutsal Ruh'un yönlendirmesiyle, İncil olarak onaylanmıştır.

tanrı esini yazılar

hristiyanlık
Theophilos

tanrı esini yazılar

yakup72

selamlar
yakup

Bu ayetlerde Havari Pavlus, Tanrı'nın "buyrukları" ile kendi "öğütleri" arasındaki ayrımı belirgin hale getirmiştir. Pavlus'un Rab Yeshua'yı bire bir gördüğü ve O'ndan buyruklar aldığı unutulmamalıdır. Pavlus, Rab'den gelen dolaysız emirler ile ruhsal bir önder olarak verdiği öğütlerin aynı olmadığını vurgularken, aslında Rabbin bir havarisi olması ve Kutsal Ruh ile dolu bulunması sayesinde verdiği öğütlerin de Tanrı'nın düşüncelerine aykırı olmadığını bildiriyordu.

Mektuplarında Pavlus'un bir takım öğütlerde bulunması ve hatta mektup yazdığı kişilerden kendini örnek almalarını istemesi, yazılanların Tanrı esini olmadığını göstermez. Rab, Pavlus'u seçmiş ve onu öğrenci olarak uluslara göndermiştir. Bu nedenle onun görevi ve yazdıkları yazılar Tanrı tarafından planlanmış ve onaylanmıştır. Bir yazının tamamının Tanrı esini olması, ondaki her ayet veya sözcüğün dolaysız olarak Tanrı'dan geldiği veya bazı önerilerin bile dogmatik özellik taşıyacağı anlamına gelmez. Hristiyanlık inancındaki esinleme kavramı, vahiy kavramından farklıdır.

tanrı esini yazılar

hristiyanlık
moderator6

tanrı esini yazılar

Bu aynı zamanda Elçisel Kiliseler'deki Elçisellik, Elçisel Yetki, Tanrı Sözü doktrinlerini de ispat eden bir ayettir. Çünkü bazı protestanlar kilise babaları veya deuterkanonik kitaplara "insan uydurması, insan sözü" derler, "insan sözüne mi, Tanrı Sözü'ne mi uyacaksın?" diye sorarlar. Oysaki Tanrı Sözü diye niteledikleri metinlerin içinde görüleceği üzere Pavlus'un kendi sözleri vardır, bunlardan bazılarını Pavlus açıkça "Rab, değil, ben söylüyorum" diye belirtmiştir, bazı durumlarda Pavlus buyruk ve/veya esin alarak da yazmıştır ancak bazı durumlarda belirttiğimiz gibi kendi sözleri olduğunu ifade etmiştir.

Şu anda bahsettiğimiz öyle ilginç bir noktadır ki;

Bazı protestanlar Kutsal Kitap Tanrı Sözü'dür der, ama bu Kutsal Kitap içindeki ayetlerde, yazarın kendisi -bazı durumlarda- söylediklerinin kendi sözleri/tavsiyeleri olduğunu, Rabbin buyruğu ya da Sözü olmadığını açıkça belirtir. Geriye ne kalır? Öyleyse bu metinleri Kutsal Kitap yapan nedir? Bu metinleri yetkili kılan nedir? Elbetteki Kilise'dir, Kilise Babaları'nın yazdığı Kutsal Kitap Kanon Listesi'dir. Bu yetki nereden gelir? Elçilerdeki yetki, Elçilerin yetiştirdiği öğrenciler, onların yetiştirdiği öğrenciler, onların yetiştirdiği öğrenciler,...

Kutsal Kitap neyse odur, eğer bazı kişiler "sacra scriptura sui interpresses" (Kutsal Kitap kendi kendini yorumlar) diyorsa, bırakalım Kutsal Kitap ne diyor öğrenilsin !

Dolayısıyla Kilise Babaları'nı dışlayanlar otomatikman kendi ayaklarına kurşun sıkmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki Kutsal Kitap'taki kitapların listesi ve üçlü birlik gibi doktrinler hep kilise babalarının eseridir.

tanrı esini yazılar

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

tanrı esini yazılar konusuna benzer konular;

Süryani kilisesine çirkin yazılar Süryani kilisesine çirkin yazılar http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/S%C3%9CRYAN%C4%B0-K%C4%B0L%C4%B0SES%C4%B0NE-%C3%87%C4%B0RK%C4%B0N-YAZILAR.jpg SÜRYANİ KİLİSESİNE ÇİRKİN YAZILAR Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde restorasyon çalışmaları süren 313 yılında yapılan Süryani Mor Yakup Kilisesi’nin duvarlarına kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyayla hakaret ve tehdit içerikli yazılar yazıldı. İnanç Projesi kapsamında Mardin Müzeler Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları sürdürülen kilisenin taş duvarlarına dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyalarla Türkçe, ‘Şerefsizler defolun’, ‘Nalettullah kafirler defolun’, ‘Siyonist güçler defolun’, ‘Siyonistler defol’,...

Tanrı Esini Yeni Antlaşma Yeni Antlaşma da " Tanrı'nın sözü " olduğunu bildirir. Yazılmaya başlandığı günlerden beri Tanrı'nın halkı bu metinlerin özel olduğunun bilincindeydi. Aslında İsa Mesih, Kutsal Yazı'nın esinlemesinde ve kanonun oluşturulmasında temel rol oynamıştır. Eski Antlaşma'nın Yahudi kanonunun esinlenmişlğini onaylayan O'dur. İsa Mesih, Kutsal Run'un elçileri " her gerçeğe " yönelteceği ve sonuçta Yeni Antlaşma'nın tamamlanacağı vaadinde bulunmuştur ( Geisler, GIB, 89 ). Kutsal Yazı'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim. Size doğrusunu söyleyeyim, gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa'dan ufacık bir harf ya da bir nokta eksilmeyecek....

Katoliklik 'te Kutsal Yazılar ve Gelenek Kutsal Yazılar ve Gelenek Protestanlar İncil’in tek iman kuralı olduğunu savunurlar. Bu sav şu anlama gelmektedir: İncil bir kimsenin ilahiyat açısından ihtiyacı olan bütün malzemeyi kapsar ve bu malzeme, kişinin öğrenmesine yardım etmek üzere havarisel gelenek veya Kilise yetkili kurulunun yorumlarına gerek duyulmayacak şekilde yeteri kadar açıktır. Protestan görüşe göre, bütün Hristiyanlık gerçeği İncil’in sayfaları arasında bulunmaktadır. İncil’de bulunmayan herhangi bir şey en basit ifadeyle yetkisiz, gereksiz veya yanlış olup kişinin Tanrı’ya gelişini de engelleyebilir. Diğer tarafta ise Katolikler, İncil’in bu görüşü onaylamadığını ve hatta gerçekte bunun Kutsal Yazılar’da defalarca tekrarlandığını bilirler....

Kutsal yazılar Aşağıdaki alıntı ; C. H. MACKINTOSH 'a aittir: "Tanrı sözü, ne bireysel ne de tpoluluk olarak sevilmemekte ve incelenmemektedir. Değersiz, saçma edebiyat ve müzik, bireyler ve topluluklar tarafından istekle okunmakta ve dinlenmekte, insanlar görkemli protokollerin ardından koşmaktadırlar. Müzik dinlemek için binlerce kişi bir araya toplanır ve giriş ücreti öderler,ama Kutsal Yazılar'ı okumak için bir araya gelmek isteyenlerin sayısı ne kadar da azdır !Bunlar gerçektir ve gerçekler güçlüdür. Gerçekleri görmezlikten gelemeyiz. Dinsel heyecan için büyüyen susuzluk,Kutsal Yazılar'ın sessizlik içinde çalışılması ve hristiyan topluluğunun ruhsal uygulamalarından alınan zevk giderek azalmaktadır. Bunun inkarı yararsızdır.Sözünü...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : tanrı esini yazılar

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler