| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Kutsal Kitaplar
: tanrı esini yazılar - Sayfa 2 konusu 2717 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi. tanrı esini yazılar kitabı mukaddesi kabul eden biri olarak aşağıdaki durumu analamkta zorlanıyorum. acaba sizin fikriniz nedir? aşağıda alıntılamaya calıştım. 2.timeteosta yazılanların hepsi tanrı esinidir denmesine rağmen.korintoslularda rabden değil kendi fikrinden yazmasını nasıl anlamak lazım? sanırım gibi bir kelime kullanmasını nasıl düşünmek lazım? selamlar yakup <TABLE id=AutoNumber2 style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD width="19%"></TD><TD width="60%"><TABLE width=554 border=0><TBODY><TR><TD align=middle width=259><ADDRESS></ADDRESS></TD><TD align=middle width=6><ADDRESS align="center"> </ADDRESS></TD><TD align=middle width=275><ADDRESS> </ADDRESS></TD></TR><TR><TD width=259><ADDRESS>2 Tim.3:16... tanrı esini yazılar
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
tanrı esini yazılar konusu 2717 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj moderator5 tarafından gönderildi.
Kısacası ilgili ayetler Kutsal Kitap ve Elçisel Gelenek'in ayrılmaz bir bütün olarak iç içe geçmiş olduğunu, Elçisel Yetki'yi onaylar.
elguca
Yönetim Notu: İncil'i ilk kilise tarihi, Yahşuah'ın öğretileri, ilk kilisenin yaşadıkları, Pavlus'un seyahatleri, geleceği dair peygamberlikler ve ilk kilisenin geleneklerinin bir kısmının yazıya geçirilmiş hali olduğunu unutmamak gerekir.
"Geri kalanlara Rab değil, ben söylüyorum: Eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, onu boşamasın."
1. Korintliler 7:12
"Kızlara gelince, Rab`den onlarla ilgili bir buyruk almış değilim. Ama Rab`bin merhameti sayesinde güvenilir biri olarak düşündüklerimi söylüyorum."
1. Korintliler 7:25
Ayetlerine bakarsak Pavlus'un açıkça geleneğin başlatıcısı bir elçi olduğunu görüyoruz. Bazı konularda Tanrı açıkça buyruğunu vahiy ile veya görüm ile iletirken bazen ise elçilerine verdiği yetki ve esin ile kilisenin uygulamalarının şekillenmesini sağlıyor. İşte bu uygulamaların tamamı zaten kilise geleneğini oluşuturuyor. Yani kısacası bunlar Kutsal Kitap'ın içinde bile vardır.
İlk kilise kendi topluluğu içindeki peygamberleri, Kutsal Metinleri, elçileri hep yetki sahibi olarak kabul etmiştir.
Tanrı’nın gerçek olduğunu nasıl kesin olarak bilebilirim? Tanrı gerçek midir? Soru: Tanrı gerçek midir? Tanrı’nın gerçek olduğunu nasıl kesin olarak bilebilirim?
Yanıt: Tanrı’nın gerçek olduğunu biliyoruz çünkü Tanrı Kendisini bize Yarattığı evrende, Kendi Sözü’nde ve Oğlu İsa Mesih’te olmak üzere üç şekilde göstermiştir.
Tanrı’nın varlığının en temel kanıtı, basitçe yarattığı şeylerdir. “Tanrı'nın görünmeyen nitelikleri -sonsuz gücü ve Tanrılığı- dünya yaratılalı beri O'nun yaptıklarıyla anlaşılmakta, açıkça görülmektedir. Bu nedenle özürleri yoktur” (Romalılar 1:20). “Gökler Tanrı'nın görkemini açıklamakta, gökkubbe ellerinin eserini duyurmakta” (Mezmur 19:1).
Bir tarlanın ortasında bir kol saati bulsanız onun hiç yoktan birden bire “oluştuğunu” ya da her zaman var olduğunu düşünmezdiniz. Saatin tasarımını temel alarak bir tasarımcısı olduğuna...
İsa Mesih Tanrı mıdır? İsa hiç Tanrı olduğunu iddia etmiş midir? Soru: İsa Tanrı mıdır? İsa hiç Tanrı olduğunu iddia etmiş midir?
Yanıt: Kutsal Kitap hiçbir zaman İsa’nın açık bir şekilde “Ben Tanrı’yım” dediğini kaydetmez. Ancak bu O’nun Tanrı olduğunu bildirmediği anlamına gelmez. Örneğin, İsa’nın Yuhanna 10:30’daki “Ben ve Baba biriz” sözlerine bakalım. O’nun burada Tanrı olduğunu iddia ettiğini anlamak için Yahudiler’in bu bildiriye gösterdikleri tepkiye bakmamız yeter. “... İnsan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun” diyerek bu nedenden ötürü O’nu taşlayarak öldürmeye çalıştılar (Yuhanna 10:33). Yahudiler İsa’nın ne iddia ettiğini tam olarak anlamışlardı; İsa Tanrı olduğunu iddia ediyordu. İsa’nın burada Tanrı olduğunu iddia ettiğini inkâr etmediğine dikkat edin. İsa, “Ben ve Baba biriz” diye bildirdiğinde (Yuhanna 10:30), Kendisi ve...
Tanrı Esini Yeni Antlaşma Yeni Antlaşma da " Tanrı'nın sözü " olduğunu bildirir. Yazılmaya başlandığı günlerden beri Tanrı'nın halkı bu metinlerin özel olduğunun bilincindeydi.
Aslında İsa Mesih, Kutsal Yazı'nın esinlemesinde ve kanonun oluşturulmasında temel rol oynamıştır. Eski Antlaşma'nın Yahudi kanonunun esinlenmişlğini onaylayan O'dur. İsa Mesih, Kutsal Run'un elçileri " her gerçeğe " yönelteceği ve sonuçta Yeni Antlaşma'nın tamamlanacağı vaadinde bulunmuştur ( Geisler, GIB, 89 ).
Kutsal Yazı'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim. Size doğrusunu söyleyeyim, gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa'dan ufacık bir harf ya da bir nokta eksilmeyecek. " ( Mat. 5:17,18 )
Baba'nın benim adıma...
Katoliklik 'te Kutsal Yazılar ve Gelenek Kutsal Yazılar ve Gelenek
Protestanlar İncil’in tek iman kuralı olduğunu savunurlar. Bu sav şu anlama gelmektedir: İncil bir kimsenin ilahiyat açısından ihtiyacı olan bütün malzemeyi kapsar ve bu malzeme, kişinin öğrenmesine yardım etmek üzere havarisel gelenek veya Kilise yetkili kurulunun yorumlarına gerek duyulmayacak şekilde yeteri kadar açıktır.
Protestan görüşe göre, bütün Hristiyanlık gerçeği İncil’in sayfaları arasında bulunmaktadır. İncil’de bulunmayan herhangi bir şey en basit ifadeyle yetkisiz, gereksiz veya yanlış olup kişinin Tanrı’ya gelişini de engelleyebilir.
Diğer tarafta ise Katolikler, İncil’in bu görüşü onaylamadığını ve hatta gerçekte bunun Kutsal Yazılar’da defalarca tekrarlandığını bilirler. Gerçek “iman kuralı“-– İncil’de de açıklandığı ...
Kutsal yazılar Aşağıdaki alıntı ; C. H. MACKINTOSH 'a aittir:
"Tanrı sözü, ne bireysel ne de tpoluluk olarak sevilmemekte ve incelenmemektedir. Değersiz, saçma edebiyat ve müzik, bireyler ve topluluklar tarafından istekle okunmakta ve dinlenmekte, insanlar görkemli protokollerin ardından koşmaktadırlar. Müzik dinlemek için binlerce kişi bir araya toplanır ve giriş ücreti öderler,ama Kutsal Yazılar'ı okumak için bir araya gelmek isteyenlerin sayısı ne kadar da azdır !Bunlar gerçektir ve gerçekler güçlüdür. Gerçekleri görmezlikten gelemeyiz. Dinsel heyecan için büyüyen susuzluk,Kutsal Yazılar'ın sessizlik içinde çalışılması ve hristiyan topluluğunun ruhsal uygulamalarından alınan zevk giderek azalmaktadır. Bunun inkarı yararsızdır.Sözünü ettiğimiz durum, her tarafta karşımıza çıkmaktadır....
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil