TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU?

TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU? konusu 982 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Margos tarafından gönderildi. TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU? Lütfen yalnız 'imanda güçlü olanlar' yanıt versin. Yaratılış, 6:1-9 ile 1.Samuel, 15: 10-11 ayetlerine göre (bu arada 1.Samuel, 15:29 ayetini de okumayı unutmayın) Eski Ahit Tanrısı veya E.A Yazıcılarının yarattıkları Tanrı pişman/nadim oluyor. Tanrı pişman/nadim olursa nasıl Tanrı olur. Bu özellik Bunu Tanrılıktan düşürmez mi. Öyle ki bu, her şeye gücü yeten, her şeyi yani aklı, fikri, düşünceyi yaratan Tanrı ise. Şahsen söz konusu ayetlerin tanrısal esin olduğuna inanmıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Burda çeviri veya anlatım hatası yokmudur? Selamette ve imanda güçlü kalın TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU? konusu 982 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Margos tarafından gönderildi.

TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-08-08, 14:18
abud

Lütfen yalnız 'imanda güçlü olanlar' yanıt versin.

Yaratılış, 6:1-9 ile 1.Samuel, 15: 10-11 ayetlerine göre (bu arada 1.Samuel, 15:29 ayetini de okumayı unutmayın) Eski Ahit Tanrısı veya E.A Yazıcılarının yarattıkları Tanrı pişman/nadim oluyor. Tanrı pişman/nadim olursa nasıl Tanrı olur. Bu özellik Bunu Tanrılıktan düşürmez mi. Öyle ki bu, her şeye gücü yeten, her şeyi yani aklı, fikri, düşünceyi yaratan Tanrı ise. Şahsen söz konusu ayetlerin tanrısal esin olduğuna inanmıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Burda çeviri veya anlatım hatası yokmudur?

Selamette ve imanda güçlü kalın

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU?

TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-09-08, 03:34
Margos

Kutsal Kitap ayetleri Tanrı'nın duygularını ifade edebilmek için insanbiçimci bir dil kullanmaktadır. Bizim insansal duygularımız İlahi Olanı tanımlamak için asla yeterli değildirler. Ancak, Kutsal Kitap'ta Tanrı, yarattıklarından ayrı duran pasif bir varlık değildir. Yarattıklarıyla birçok yönden ilgilenir. Örneğin Tanrı'nın bir sevgi Tanrı'sı olduğunu biliyoruz. Tanrı'nın sevgisini insan sevgisiyle eşit tutamayız. Ama O'nun sevgisini insanlara bildirmek için başka hangi dili kullanabiliriz? O'nun sevgisini yaptığı şeylerde görürüz. İsrail'i Mısır'daki esaretten kurtarmıştır. Biricik Oğlu'nu günahkârları kurtarmak amacıyla ölmesi için vermiştir. Bunlar derin bir sevgiyi gösteren davranışlardır. Buna benzer bir şekilde, Kutsal Kitap, Tanrı'yı tövbe eder bir şekilde resmettiğinde, Tanrı'nın nasıl olduğunu anlamamız için insansal sözcükler kullanılmıştır. Her zaman olduğu gibi, dikkatli bir bilgin onların gerçek anlamını anlamak için bu ayetlerin içinde bulunduğu metnin bütününe bakar.

Tekvin 6:6-7 Tanrı insanoğlunu yarattığına pişman oldu. İnsanlığın içine düşmüş olduğu ahlaksal ve ruhsal bozukluğun farkına vardığımızda Tanrı'nın, Kendi kutsal karakterine sadık kalabilmek için bu tür davranışları ahlaksal açıdan tiksindirici bulduğunu anlarız. Bu bize insanbiçimci dilin kullanımından başka bir şekilde nasıl anlamlı bir biçimde iletilebilir? Tanrı'nın insanlığın davranışını bu şekilde değerlendirmemesi, O'nu, Kendisi kutsal olmakla beraber, kutsal olmayan davranışlar karşısında pasif kalan Biri olma suçlamasıyla karşı karşıya bırakırdı. İnsanlığı yarattığına pişmandır, insanlığın ahlaksal bozukluğa düşmesi O'nu üzmektedir, bu yüzden O, Kendi ahlaksal karakteriyle tutarlı bir biçimde davranmaktadır.

http://www.hristiyan.net/kitabimukaddes/bolum540.htm

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBirbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU?

TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

TANRI PİŞMAN OLUR MU? PİŞMAN OLAN TANRI OLUR MU? konusuna benzer konular;

Rahipler emekli olur mu? Katolik rahipler emekli olurmu?emekliliklerinde nasıl geçinirler?ölene kadar hep kilisedemi hizmet ederler hizmet edemez duruma gelirlerse hastalık sakatlık günaha düşme geçimlerini nasıl sağlarlar?aslında bunlar mühim konular değil ama rahiplerin adanmışlığı çok dikkatimi çekiyor.onları örnek almak istiyorum. esenlikle

Günahkarın duası kabul olur mu? Soru: Tanrı günahlı / iman etmeyen birinin dualarını yanıtlar mı? Yanıt: Yuhanna 9:31 şöyle bildirir: “Tanrı’nın, günahkârları dinlemediğini biliriz. Ama Tanrı, kendisine tapan ve isteğini yerine getiren kişiyi dinler.” Ayrıca, “Tanrı bir günahlının sadece bir tek duasını işitir o da günahlının kurtulmak için ettiği duadır” denmiştir. Bunun sonucu olarak bazıları, Tanrı’nın iman etmeyen birinin duasını duymadığını / onun dualarını hiçbir zaman yanıtlamayacağına inanır. Ancak Yuhanna 9:31’in metin çerçevesine bakarsak, bu ayetin Tanrı’nın iman etmeyen biri aracılığıyla mucizeler gerçekleştirmeyeceğini söylediğini görüyoruz. Birinci Yuhanna 5:14-15 bize, Tanrı’nın duaları, onların Kendi isteğine göre edilmiş olup olmadıklarına bakarak yanıtladığını söyler. Bu ilke iman etmeyenler için de...

GEL YA RAB...NE OLUR GEL! Ne kadar ayrı duracağız ışığından.. Daha ne kadar öksüz kalacağız? Çilelerimiz daha ne kadar? Çarmıhta yediğin her çivi.. Ondan önceki işkenceyi, Ve daha nice nicelerini.. Boğazlanana kadar yediğin her dipçiği.. Ruhlarımızda duyuyoruz! Ne kadar sahipsiz kalacağız?

Eger Tanri tumkudrete sahip olan ise niye seytani oldurmuyor? Hrıstiyan yaşamın bilinmeyen esrarlarından biri de niye Tanrı'nın şeytanı günah işler işlemez alev gölüne niye atmadığı sorusudur. Biliyoruz ki bir gün Tanrı şeytanı tamamiyle ateş gölüne atarak yok edeceğini bilmekteyiz ( Vahiy 20:10) ancak bazen Tanrı'nın bunu bu kadar geciktirmeyip bir an önce yapmadığını da kendimize sormadan edemeyiz. Tanrı'nın bu konudaki nedenini tam olarak hiç bir zaman bu dünyadayken öğrenemeyebiliriz ancak Tanrı hakkında bildiğimiz bazı gerçekler bulunmaktadır. Öncelikle Tanrı'nın tüm yaratılış üzerinde şeytan da dahil olmak üzere hakim olduğudur. Elbetteki şeytan ve iblisleri bu dünyada at koşturmaktalar ama bir dereceye kadar gidebilmektedirler. Bildiğimiz bir diğer şey ise Tanrı'nın başlangıçtan sona dek herşeyi planladığıdır. Her şey Tanrı'nın planı...

Tanrı pişman olur mu? Yaratılış-(6)-7 “Yarattığım insanları,hayvanları,sürüngenleri,kuşları yeryüzünden silip atacağım dedi.Çünkü onları yarattığıma pişman oldum.” <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p> Pişman olmak biz insanlar için günahtan sonra gelen psikolojik durumdur. <o:p> </o:p> Tanrı içinse pişman olmak nedir,yada ne anlama gelmelidir? Etik insanı nedametle enkaz haline geldikten sonra ancak tekrar pişmanlık aracılığı ile kabul eder.Ben sade,anlaşılır bir çıkarım yapacağım,sizlerin yanıtıysa yetmediğim,yada sınırlarım olarak yorumlanmalıdır. İlk olarak tanrı öngörüden yoksun olduğu için mi daha sonra pişman olacağı bir eylemi planlamıştı.Bu durum tanrının daha sonrada aynı hatalı kararlar almış olabileceğine dair güçlü şüpheler uyandırıyor...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih