Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? konusu
2575 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
SerdarPelin tarafından gönderildi.
Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

14-11-09, 22:12
moderator5
Aşağıdaki ayetler sizce Tanrı Sözü müdür? İnsan Sözü müdür?
|
|
Alıntı:
|
12 Geri kalanlara Rab değil, ben söylüyorum: Eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, onu boşamasın.
|
|
|
Alıntı:
|
25 Kızlara gelince, Rab`den onlarla ilgili bir buyruk almış değilim. Ama Rab`bin merhameti sayesinde güvenilir biri olarak düşündüklerimi söylüyorum.
|
|
|
Alıntı:
|
40 Ama dul kadın, olduğu gibi kalırsa daha mutlu olur. Ben böyle düşünüyorum ve sanırım bende de Tanrı`nın Ruhu vardır.
|
Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

14-11-09, 22:36
Sebastian
Kutsal Kitap konusunda çok büyük bir bilgiye sahip değilim fakat kendi düşüncemi belirtmek istiyorum.
Sizin belirttiğiniz ayetlerde, pratik olarak insan sözü olarak görünüyor olabilir fakat bilindiği üzere, sözler Tanrı Esini ile yazılmıştır.
Ama dul kadın, olduğu gibi kalırsa daha mutlu olur. Ben böyle düşünüyorum ve sanırım bende de
Tanrı`nın Ruhu vardır.
Yukarıdaki ayette bu durum açıkça belirtiliyor.
Saygılar

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

FORUMA ÜYE OLUN! /

14-11-09, 23:05
V E R A
|
|
moderator5
|
Aşağıdaki ayetler sizce Tanrı Sözü müdür? İnsan Sözü müdür?
|
|
Alıntı:
|
12 Geri kalanlara Rab değil, ben söylüyorum: Eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, onu boşamasın.
|
|
|
Alıntı:
|
25 Kızlara gelince, Rab`den onlarla ilgili bir buyruk almış değilim. Ama Rab`bin merhameti sayesinde güvenilir biri olarak düşündüklerimi söylüyorum.
|
|
|
Alıntı:
|
40 Ama dul kadın, olduğu gibi kalırsa daha mutlu olur. Ben böyle düşünüyorum ve sanırım bende de Tanrı`nın Ruhu vardır.
|
|
Kutsal Yazılar Tanrı esini ile yazılmıştır . Matta Markos Luka Yuhanna Tanrı'nin direk insan bedeni ile yaşarken söylediklerini yazmışlardır. ama İncil'in geri kalan kısmı olan Elcilerin işler Kutsal Ruh'un yardımı ile Tanrı esini ile yazılmıştır .
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-11-09, 04:16
ortodoksmoderator
|
|
Alıntı:
|
|
Kutsal Yazılar Tanrı esini ile yazılmıştır . Matta Markos Luka Yuhanna Tanrı'nin direk insan bedeni ile yaşarken söylediklerini yazmışlardır. ama İncil'in geri kalan kısmı olan Elcilerin işleri Kutsal Ruh'un yardımı ile Tanrı esini ile yazılmıştır
|
ve hala da Elcisel Kilise'de Tanrι'nιn esini ile O'nun Sozunu iceren kitaplar yazιlιyor, Sinodlar gerceklersiyor, Sinodlar'ιn kararlarι iletiliyor, piskoposlar tarafιndan muminlere talimatlar veriliyor, arιnmιs pederlrimiz tarafιndan cesitli konularda direktifler veriliyor, Gercek Yasanιyor. Buna Kutsal Gelenek denir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-11-09, 05:02
moderator5
|
|
ortodoksmoderator
|
|
|
Alıntı:
|
|
Kutsal Yazılar Tanrı esini ile yazılmıştır . Matta Markos Luka Yuhanna Tanrı'nin direk insan bedeni ile yaşarken söylediklerini yazmışlardır. ama İncil'in geri kalan kısmı olan Elcilerin işleri Kutsal Ruh'un yardımı ile Tanrı esini ile yazılmıştır
|
ve hala da Elcisel Kilise'de Tanrι'nιn esini ile O'nun Sozunu iceren kitaplar yazιlιyor, Sinodlar gerceklersiyor, Sinodlar'ιn kararlarι iletiliyor, piskoposlar tarafιndan muminlere talimatlar veriliyor, arιnmιs pederlrimiz tarafιndan cesitli konularda direktifler veriliyor, Gercek Yasanιyor. Buna Kutsal Gelenek denir.
|
Evet işte cevap bu :)
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil