Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü?

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kutsal Kitaplar : Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? konusu 2575 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj SerdarPelin tarafından gönderildi. Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? Aşağıdaki ayetler sizce Tanrı Sözü müdür? İnsan Sözü müdür? Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Anketimiz: Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü?
Tanrı Sözü 27 84,38%
İnsan Sözü 5 15,63%
Katılımcı sayısı: 32. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? konusu 2575 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj SerdarPelin tarafından gönderildi.

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-11-09, 22:12
moderator5

Aşağıdaki ayetler sizce Tanrı Sözü müdür? İnsan Sözü müdür?

Alıntı:
12 Geri kalanlara Rab değil, ben söylüyorum: Eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, onu boşamasın.
Alıntı:
25 Kızlara gelince, Rab`den onlarla ilgili bir buyruk almış değilim. Ama Rab`bin merhameti sayesinde güvenilir biri olarak düşündüklerimi söylüyorum.
Alıntı:
40 Ama dul kadın, olduğu gibi kalırsa daha mutlu olur. Ben böyle düşünüyorum ve sanırım bende de Tanrı`nın Ruhu vardır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü?

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-11-09, 22:36
Sebastian

Kutsal Kitap konusunda çok büyük bir bilgiye sahip değilim fakat kendi düşüncemi belirtmek istiyorum.

Sizin belirttiğiniz ayetlerde, pratik olarak insan sözü olarak görünüyor olabilir fakat bilindiği üzere, sözler Tanrı Esini ile yazılmıştır.

Ama dul kadın, olduğu gibi kalırsa daha mutlu olur. Ben böyle düşünüyorum ve sanırım bende de Tanrı`nın Ruhu vardır.

Yukarıdaki ayette bu durum açıkça belirtiliyor.

Saygılar

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-11-09, 23:05
V E R A

moderator5
Aşağıdaki ayetler sizce Tanrı Sözü müdür? İnsan Sözü müdür?

Alıntı:
12 Geri kalanlara Rab değil, ben söylüyorum: Eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, onu boşamasın.
Alıntı:
25 Kızlara gelince, Rab`den onlarla ilgili bir buyruk almış değilim. Ama Rab`bin merhameti sayesinde güvenilir biri olarak düşündüklerimi söylüyorum.
Alıntı:
40 Ama dul kadın, olduğu gibi kalırsa daha mutlu olur. Ben böyle düşünüyorum ve sanırım bende de Tanrı`nın Ruhu vardır.
Kutsal Yazılar Tanrı esini ile yazılmıştır . Matta Markos Luka Yuhanna Tanrı'nin direk insan bedeni ile yaşarken söylediklerini yazmışlardır. ama İncil'in geri kalan kısmı olan Elcilerin işler Kutsal Ruh'un yardımı ile Tanrı esini ile yazılmıştır .

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-11-09, 04:16
ortodoksmoderator

Alıntı:
Kutsal Yazılar Tanrı esini ile yazılmıştır . Matta Markos Luka Yuhanna Tanrı'nin direk insan bedeni ile yaşarken söylediklerini yazmışlardır. ama İncil'in geri kalan kısmı olan Elcilerin işleri Kutsal Ruh'un yardımı ile Tanrı esini ile yazılmıştır
ve hala da Elcisel Kilise'de Tanrι'nιn esini ile O'nun Sozunu iceren kitaplar yazιlιyor, Sinodlar gerceklersiyor, Sinodlar'ιn kararlarι iletiliyor, piskoposlar tarafιndan muminlere talimatlar veriliyor, arιnmιs pederlrimiz tarafιndan cesitli konularda direktifler veriliyor, Gercek Yasanιyor. Buna Kutsal Gelenek denir.

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-11-09, 05:02
moderator5

ortodoksmoderator
Alıntı:
Kutsal Yazılar Tanrı esini ile yazılmıştır . Matta Markos Luka Yuhanna Tanrı'nin direk insan bedeni ile yaşarken söylediklerini yazmışlardır. ama İncil'in geri kalan kısmı olan Elcilerin işleri Kutsal Ruh'un yardımı ile Tanrı esini ile yazılmıştır
ve hala da Elcisel Kilise'de Tanrι'nιn esini ile O'nun Sozunu iceren kitaplar yazιlιyor, Sinodlar gerceklersiyor, Sinodlar'ιn kararlarι iletiliyor, piskoposlar tarafιndan muminlere talimatlar veriliyor, arιnmιs pederlrimiz tarafιndan cesitli konularda direktifler veriliyor, Gercek Yasanιyor. Buna Kutsal Gelenek denir.

Evet işte cevap bu :)

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Tanrı Sözü mü ? İnsan Sözü mü? konusuna benzer konular;

Tanrı sözü ile Kutsal ruhtan esinlenme sözü arasındaki fark ? İsa'nın sesi,Tanrının sesiydi.Sözleri Tanrının sözleriydi.Hemde direk olarak tanrı konuştu. Kutsal ruhda esinlenme yoluyla tanrı sözünü bildirdi, Kutsal Ruh bildirirken arada ayna var.Ama İsa' direk tanrı sözü. O zaman Kutsal Kitapta tanrı sözünü dinleyin gibi bir söz geçtiğinde ben bunu İsa'nın sözünü dinleyin olarak algılıyorum.Tevrat,Zebur'da tanrıyı dinleyin...dediğinde ben İsa'yı dinleyin olarak algılıyorum Acaba bir yanlış algılama varmı ? Yönetim Notu: Kutsal Kitap'taki kavramlar İsa=Tanrı=TanrıSözü gibi basit matematiksel denklemlere kısmi olarak indirgenebilmektedir ancak tam olarak indirgenmez. Baba ile Oğul aynı özden ve aynı özdedir, Tanrı'dır. Ancak çarmıhta ölen Baba değildir. Benzer şekilde Pentekost'ta Oğul gelmemiştir Kutsal Ruh gelmiştir. Dolayısıyla bu...

İman etmede Tanrı'nın sözü Tanrı, yüreğe işlemek ve iman etmemiz yolunda bizleri uyarmak için Kutsal Yazılar'ı kullanmaktan hoşnut olur. İman, gerçekten de, Tanrı sözünü işitmekten geçer. İbr. 4:12-13 şöyle diyor: Tanrı'nın sözü diri ve etkilidir, iki ağızlı her kılıçtan keskindir. Canla ruhu, ilikle eklemleri birbirinden ayıracak kadar derinlere işler; yüreğin düşüncelerini ve amaçlarını yargılar. Tanrı'nın görmediği hiçbir yaratık yoktur. Kendisine hesap vereceğimiz Tanrı'nın gözleri önünde her şey çıplak ve açıktır. Tarih, büyük kişilerin, Tanrı Sözü'nün gücü aracılığıyla iman ediş hikeyeleriyle doludur. Augustine, tamamen ahlaksız bir yaşam sürdürüyordu ve bir gün çocukların oyun oynarken, Latince "Tolle Lege , Tolle Lege " yani " al ve oku " diye söyledikleri şarkıyı duydu. Bunu duyar duymaz da,...

Kutsal Kitap’ın Tanrı Sözü olduğuna seni düşündüren/inandıran şey nedir? Kutsal Kitap’ın Tanrı Sözü olduğuna seni düşündüren/inandıran şey nedir? Peygamberlik. İsa doğmadan önce Eski Antlaşma yazıldı. Yeni Antlaşma İsa’yı bilen, O’nunla yürüyen, yemek yiyen ve O’dan öğrenen insanlar aracılığıyla yazıldı. Eski Antlaşma’da O’nun doğumuna (Mika 5:1-2), bakireden doğacağına (Yeşaya 7:14) ve kendi halkı tarafından reddedileceğine (Yeşaya 53:3), yakın arkadaşı tarafından reddedileceğine (Yeşaya 41:9), ve ölümden dirileceğine (Mezmur 16:10, 49:15) ilişkin peygamberlikler var. Yeni Antlaşma’da bunlar ve diğer 300’den fazla peygamberlik İsa’da gerçekleşmiştir. Şimdi sizin yanıtlamanız gereken soru şudur: “Eğer Kutsal Kitap Tanrı’nın esini değilse, neden bu kadar çok peygamberlik gerçekleşmiştir?” Eğer Kutsal Kitap Tanrı’dan değilse bu nasıl olabilir? Geleceği bilen ve...

2 Selanikliler 3 - Esenlik Sözü Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 10 Esenlik Sözü 2 Selanikliler 3 Açılım Dünyanın Mesih’e ihtiyacı olduğunu gösteren bazı işaretler nelerdir? Çalışma

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih