Lutheryan Kilisesi ve Ortodoksluk Mucizeleri konusu
3197 kez okundu,
30 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Lutheryan Kilisesi ve Ortodoksluk Mucizeleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

14-01-10, 01:56
sawthetruth
Başlıktan da anlayacağınız gibi Lutheryan Kilisesinin Ortodoksluk taki Kutsal Su, Kutsal Bulut ve Kutsal Işık gibi ve daha adını bilmediğim diğer mucizeler ile ilgili ne düşündüğünü çok merak ediyorum.
Rab inananlarla olsun. Sevgilerle
Lutheryan Kilisesi ve Ortodoksluk Mucizeleri
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

14-01-10, 12:26
Timotheon
|
|
sawthetruth
|
Başlıktan da anlayacağınız gibi Lutheryan Kilisesinin Ortodoksluk taki Kutsal Su, Kutsal Bulut ve Kutsal Işık gibi ve daha adını bilmediğim diğer mucizeler ile ilgili ne düşündüğünü çok merak ediyorum.
Rab inananlarla olsun. Sevgilerle
|
Sevgili sawthetruth,
Luteryen Kilisesinde bahsettiğiniz gibi mucizelere pek çok önem verilmez. Öyle mucizeler gerçek olabilir, olmayabilir. Allah tabi ki mucizeler yapar ve mucizelerle imanlıların imanını güçlendirebilir. Yine de, bütün mucizeler Rab'den değil. Mesela Firavu'nun büyücülerini hatırlayabiliriz (Çık. 7). (Bunu deyince bahsettiğiniz mucizeleri yorumlamış olmuyorum.)
Luteryen inanç daima şüphesiz şeylere, Rab'bin belli yaptıklarına ve sözündeki belli vaatlerine dayanmak ister. En büyük mucize bir insanın günahlarından kurtulmasıdır. Bu mucize Allah'ın müjde sözü duyurulduğunda, Kutsal Vaftiz aracılığıyla ve Rab'bin Sofrası'nda tekrar ve tekrar gerçekleşir. Bundan başka mucizelere ihtiyacımız yok. Allah isterse başka mucizeleri de verebilir, ama neye odaklandığımızı belli bilelim.
Rab sizinle olsun!
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-01-10, 13:36
NCyril
Değerli kardeşlerim,
Biliyorsunuz ki Rab, Yahudiler'e Mısır'dan çıktıktan sonra da sık sık mucizeler yaptı. Rab'bin direkt müdahalesi hayatlarının bir parçası olmuştu =D
Öyle düşünceler var ki sanki Kutsal Kitap tamamlanınca Rab bizi bir süreliğine bırakıp gitmiş...
Rab her zaman aynı Rab'dir. Bize kendini çeşitli yollardan gösterir. Ortodoks Kilisesi'nde sürekli mucizelerin olması gayet normaldir ve normal hayatlarımızın parçasıdır.
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-01-10, 16:42
Timotheon
|
|
elguca
|
Değerli kardeşlerim,
Biliyorsunuz ki Rab, Yahudiler'e Mısır'dan çıktıktan sonra da sık sık mucizeler yaptı. Rab'bin direkt müdahalesi hayatlarının bir parçası olmuştu =D
Öyle düşünceler var ki sanki Kutsal Kitap tamamlanınca Rab bizi bir süreliğine bırakıp gitmiş...
Rab her zaman aynı Rab'dir. Bize kendini çeşitli yollardan gösterir. Ortodoks Kilisesi'nde sürekli mucizelerin olması gayet normaldir ve normal hayatlarımızın parçasıdır.
|
Sevgili Elguca kardeşim,
Ben de aynen yazdığın gibi düşünüyorum. Rab bizi bırakıp gitmişseydi kimsemiz bir saniye bile ne imanda ne de hayatta kalamazdık. Luteryenlerin arasında da olağanüstü mucizeler normal sayılır (acaba olağanüstü bir şeyler ne kadar normal nitelenebilir miyim?), ama genellikle önemli bir söz konusu değil.
Neden? Çünkü biz insanlar çok kolay mucizelerin peşinden koşmaya başlarız. En şaşırtıcı bir mucize neredeyse oraya gidelim, en olağanüstü bir yaşantı hangisiyse onunla ilgilenelim, diye düşünmeye başlarız. (Elguca, şimdi senin ya da ortodoksların hakkında konuşmuyorum. Bu konuda hepimiz aynıyız.)
Bunun için Luteryen bakışından neyin en önemli olduğunu yazmak istedim: dışardan sadece olağan görünen (Rahip'in duyurduğu müjde, Vaftizteki su, Rab'bin Sofrası'ndaki ekmek ve şarap) ama gerçekten olağanüstü ve en büyük bir mücize olan, Mesih'in kendisinin bu araçlarla aramıza gelmesi ve günahlarımızın bağışlanmasıyla bizi kurtarması.
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-01-10, 19:52
sawthetruth
|
|
Alıntı:
|
Sevgili sawthetruth,
Luteryen Kilisesinde bahsettiğiniz gibi mucizelere pek çok önem verilmez. Öyle mucizeler gerçek olabilir, olmayabilir. Allah tabi ki mucizeler yapar ve mucizelerle imanlıların imanını güçlendirebilir. Yine de, bütün mucizeler Rab'den değil. Mesela Firavu'nun büyücülerini hatırlayabiliriz (Çık. 7). (Bunu deyince bahsettiğiniz mucizeleri yorumlamış olmuyorum.)
Luteryen inanç daima şüphesiz şeylere, Rab'bin belli yaptıklarına ve sözündeki belli vaatlerine dayanmak ister. En büyük mucize bir insanın günahlarından kurtulmasıdır. Bu mucize Allah'ın müjde sözü duyurulduğunda, Kutsal Vaftiz aracılığıyla ve Rab'bin Sofrası'nda tekrar ve tekrar gerçekleşir. Bundan başka mucizelere ihtiyacımız yok. Allah isterse başka mucizeleri de verebilir, ama neye odaklandığımızı belli bilelim.
Rab sizinle olsun!
|
Cevapladığın için çok teşekkür ederim kardeşim Timotheon.
İsa Mesih'in ışığı yolunu daima aydınlatsın.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Lutheryan Kilisesi ve Ortodoksluk Mucizeleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil