GÜNAH-TANRININ LÜTFU-SEÇİLMİŞLİK

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Lütuf : GÜNAH-TANRININ LÜTFU-SEÇİLMİŞLİK

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Titus

Öncelikle şunu söylemek istiyorum seçilmişlikle ilgili yorum yaparken kendi aklımız ve mantığımıza dayanarak değil kutsal kitaba dayanarak yorum yapmalıyız..Benimde geçmişte kendi düşüncelerime göre yorumlar yaptığım oldu ama Kutsal kitap o kadar mükemmel ki insana yanıldığı noktaları teker teker gösterebiliyor..İSA MESİH hariç herkes günahlıdır ve günahın ücreti ölümdür..Ama Tanrının armağanı mesih isada sonsuz yaşamdır(romalılar 6:23) diye öğretir bize kutsal kitap..Kendi başarımızla,yaptıklarımız la sonsuz yaşama kavuşamayız,zaten bunu başarabilseydik günahsızlığıda yapabilirdik.Hiçbirimiz hakettiğimiz için veya diğer insanlardan daha iyi olduğumuz için iman etmedik..Bu Tanrının karşılıksız aramağanıdır.(Yazılmış olduğu gibi: “Doğru kimse yok, tek kişi bile yok.
Romalılar 3:10- İnsanlar İsa Mesih`te olan kurtuluşla, Tanrı`nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar.
Romalılar 3:24)
Ayetlere dikkat edersek HER İNSANIN GÜNAH İŞLEDİĞİNİ ve kurtuluşumuzun KARŞILIKSIZ olduğunu anlayabiliriz.Herşey Tanrının planı dahilinde gelişmiştir örneğin İSA MESİHİN dünyamıza gelişi,annesinin-babasının kim olacağı,öğrenciler,rabbin acı çekmesi,çarmıha kadar giden yolu ve insanlık için çarmıha gerilip dirilişi...Şu bilinmelidir ki Tanrı insanların nasıl günaha düşeceklerini,ne yapacaklarını,iman edip etmeyeceklerini herşeyi biliyor.Tanrının seçtikleri onun lutfu sayesinde aklanırlar,bu kendi becerileri kesinlikle değildir.Burda bir ayete dikkat çekmek istiyorum:.Her şeyi kendi isteği doğrultusunda düzenleyen Tanrı`nın amacı uyarınca önceden belirlenip Mesih`te seçildik.
Efesliler 1:11
Efeslilerdeki ayet oldukça açık Tanrının önceden belirlediği, lutfuyla seçilen kişiler vardır..Seçilmeyen,iman etmeyen kişiler kendi günahlarının cezasını çekmektedirler..kesinlikl e burada bir adaletsizlik veya haksızlık yoktur.Birisini yaralayıp bir suç işleriz ve doğal olarak o suçun cezasını çekeriz.Bu bizim hakettiğimiz bir cezadır..Ama eğer yaraladığımız kişi bizi affederse bu onun lutfunu gösterir bizim başarımızı göstermez..

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8

Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6

hristiyanlık
Sola Scriptura

Yazdıklarını okuyunca aklıma şu ayetler geldi

Peygamberlerin yazdığı gibi, `Tanrı onların hepsine kendi yollarını öğretecektir.` Baba`yı işiten ve O`ndan öğrenen herkes bana gelir.
Yuhanna 6:45

Eğiteceğim seni, gideceğin yolu göstereceğim, Öğüt vereceğim sana, Gözüm sendedir.
Mezmurlar 32:8

O anda İsa Kutsal Ruh`un etkisiyle coşarak şöyle dedi: “Baba, yerin ve göğün Rabbi! Bu gerçekleri bilge ve akıllı kişilerden gizleyip küçük çocuklara açtığın için sana şükrederim. Evet Baba, senin isteğin buydu.
Luka 10:21

Ben de bugün, Rab bu gerçekleri sana öğrettiği için şükrediyorum. Bu yazdıklarına inanan insanların hiçbirisinin düşüncelerinin kendilerinden kaynaklandığına veya bir insan öğretisi olduklarına inanmıyorum. Pavlus'un da dediği gibi,
Tanrı`nın bize lütfettiklerini bilelim diye, bu dünyanın ruhunu değil, Tanrı`dan gelen Ruh`u aldık.
1. Korintliler 2:12

Rab ruhunla olsun...

hristiyanlık
evangelion

Titus
Öncelikle şunu söylemek istiyorum seçilmişlikle ilgili yorum yaparken kendi aklımız ve mantığımıza dayanarak değil kutsal kitaba dayanarak yorum yapmalıyız..Benimde geçmişte kendi düşüncelerime göre yorumlar yaptığım oldu ama Kutsal kitap o kadar mükemmel ki insana yanıldığı noktaları teker teker gösterebiliyor..İSA MESİH hariç herkes günahlıdır ve günahın ücreti ölümdür..Ama Tanrının armağanı mesih isada sonsuz yaşamdır(romalılar 6:23) diye öğretir bize kutsal kitap..Kendi başarımızla,yaptıklarımız la sonsuz yaşama kavuşamayız,zaten bunu başarabilseydik günahsızlığıda yapabilirdik.Hiçbirimiz hakettiğimiz için veya diğer insanlardan daha iyi olduğumuz için iman etmedik..Bu Tanrının karşılıksız aramağanıdır.(Yazılmış olduğu gibi: “Doğru kimse yok, tek kişi bile yok.
Romalılar 3:10- İnsanlar İsa Mesih`te olan kurtuluşla, Tanrı`nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar.
Romalılar 3:24) Ayetlere dikkat edersek HER İNSANIN GÜNAH İŞLEDİĞİNİ ve kurtuluşumuzun KARŞILIKSIZ olduğunu anlayabiliriz.Herşey Tanrının planı dahilinde gelişmiştir örneğin İSA MESİHİN dünyamıza gelişi,annesinin-babasının kim olacağı,öğrenciler,rabbin acı çekmesi,çarmıha kadar giden yolu ve insanlık için çarmıha gerilip dirilişi...Şu bilinmelidir ki Tanrı insanların nasıl günaha düşeceklerini,ne yapacaklarını,iman edip etmeyeceklerini herşeyi biliyor.Tanrının seçtikleri onun lutfu sayesinde aklanırlar,bu kendi becerileri kesinlikle değildir.Burda bir ayete dikkat çekmek istiyorum:.Her şeyi kendi isteği doğrultusunda düzenleyen Tanrı`nın amacı uyarınca önceden belirlenip Mesih`te seçildik.
Efesliler 1:11
Efeslilerdeki ayet oldukça açık Tanrının önceden belirlediği, lutfuyla seçilen kişiler vardır..Seçilmeyen,iman etmeyen kişiler kendi günahlarının cezasını çekmektedirler..kesinlikl e burada bir adaletsizlik veya haksızlık yoktur.Birisini yaralayıp bir suç işleriz ve doğal olarak o suçun cezasını çekeriz.Bu bizim hakettiğimiz bir cezadır..Ama eğer yaraladığımız kişi bizi affederse bu onun lutfunu gösterir bizim başarımızı göstermez..

Kol.1: 3 Sizler için dua ederken Tanrı'ya, Rabbimiz İsa Mesih'in Babası'na her zaman şükrediyoruz.

Kol.1: 5-6 İmanınız ve sevginiz göklerde sizin için saklı bulunan umuttan kaynaklanıyor. Bu umudun haberini gerçeğin bildirisinden, size daha önce ulaşan Müjde'den aldınız. Müjde, onu işittiğiniz ve Tanrı'nın lütfunu gerçekten anladığınız günden beri aranızda olduğu gibi, bütün dünyada da meyve vermekte, yayılmaktadır.

:)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

GÜNAH-TANRININ LÜTFU-SEÇİLMİŞLİK konusuna benzer konular;

TANRININ VARLIĞI VE DİĞER ŞEYLER BENİM BİR ATEİST ARKADAŞIM VAR TANRININ VARLIĞINI NASIL KANITLAYACAKSIN DİYE SORDU BENDE ETRAFINA BAK EVRENE BAK DEDİM İNANMADI VE EVRENİN CANLININ NASIL YARATILDIĞINI SORDU BENDE TANRININ YARATTIĞINI SÖYLEDİM YİNE OLMADI VE EVRENİN BÜYÜK BİR PATLAMA SONUCU VAAR OLDUĞUNU VE DÜNYADA ŞANS ESERİ VAAR OLDUĞUMUZU VE GELİŞTİĞİMİZİ SÖYLEDİ BENDE BÖYLE BİRŞEY MÜMKÜN OLAMAZ VE BU DÜZENİ DE SAĞLAYAN BİR YARATICININ OLDUĞUNU SÖYLEDİM AMA İKNA EDEMEDİM VE VE BU TİP SORULARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İSTİYORUM ESENLİKLE KALIN Yönetim Notu: Lütfen tüm sorularınızı SORU PANOSUna sorunuz, sorunuzu tek seferlik olmak üzere SORU PANOSUna taşıyoruz.

Affedilmez Günah Affedilmez günah tam olarak nedir? Bir kişi affedilmez günahı işlediğini düşünüyor ve pişmanlık duyuyorsa ne yapmalıdır? Tanrı'nın tövbeleri kabul etmeyeceği durumlar var mıdır? Özellikle Ortodoks Kilisesi'nin görüşünü merak etmekteyim...

Tanrinin Ofkesini Onlemek Haksizlikla gerçege engel olan insanlarin bütün tanrisizlik ve haksizligina karsi Tanri'nin gazabi gökten açikça gösterilir. Romalilar 1:18 Inatçiligindan ve tövbesiz yüreginden dolayi Tanri'nin adil yargisinin açiklanacagi gazap günü için kendine karsi gazap biriktiriyorsun. Romalilar 2:5 Bazilarinin gecikmis saydigi gibi Rab, vaadini yerine getirmekte gecikmez; ama size karsi sabrediyor. Çünkü hiç kimsenin mahvolmasini istemiyor, herkesin tövbe etmesini istiyor. 2.Petrus 3-9 «Insanoglu kendi görkemi içinde bütün melekleriyle birlikte gelince, görkemli tahtina oturacak. Uluslarin hepsi O'nun önünde toplanacak, O da koyunlari keçilerden ayiran bir çoban gibi, onlari birbirinden ayiracak. Koyunlari sagina, keçileri soluna alacak. ...

8. bölüm - Günah 8. KONU Günah I. Bağışlama ve günah 1846 İncil günahkârlar için Mesih İsa’da açınlanan Tanrı’nın bağışlamasıdır.(Bkz. Lk 15) Melek Yusuf’a şöyle dedi: "Adını İsa koyacaksın. Çünkü halkını günahlarından kurtaracak Odur" (Mt 1, 21). Bir Kilise Kurtuluş sırrı olan Efkaristiya konusunda da İsa şöyle diyor: "Bu benim kanımdır, günahların bağışlanması için birçokları uğruna akıtılan antlaşma kanıdır" (Mt 26, 28). 1847 "Tanrı bizleri bizsiz yarattı, ama bizleri bizsiz kurtarmak istemedi."(A. Augustinus, serm. 169, 11, 13) Bağışlayıcılığını elde etmek için günahlarımızın itirafı gerekir. "Günahımız yoktur dersek kendimizi kandırmış oluruz, gerçek de içimizde olmaz. Ama günahlarımızı itiraf edersek güvenilir ve adil olan Tanrı,...

GÜNAH-TANRININ LUTFU-SEÇİLMİŞLİK Öncelikle şunu söylemek istiyorum seçilmişlikle ilgili yorum yaparken kendi aklımız ve mantığımıza dayanarak değil kutsal kitaba dayanarak yorum yapmalıyız..Benimde geçmişte kendi düşüncelerime göre yorumlar yaptığım oldu ama Kutsal kitap o kadar mükemmel ki insana yanıldığı noktaları teker teker gösterebiliyor..İSA MESİH hariç herkes günahlıdır ve günahın ücreti ölümdür..Ama Tanrının armağanı mesih isada sonsuz yaşamdır(romalılar 6:23) diye öğretir bize kutsal kitap..Kendi başarımızla,yaptıklarımızla sonsuz yaşama kavuşamayız,zaten bunu başarabilseydik günahsızlığıda yapabilirdik.Hiçbirimiz hakettiğimiz için veya diğer insanlardan daha iyi olduğumuz için iman etmedik..Bu Tanrının karşılıksız aramağanıdır.(Yazılmış olduğu gibi: “Doğru...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Lütuf : GÜNAH-TANRININ LÜTFU-SEÇİLMİŞLİK

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler