LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Lütuf : LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
halleluya

LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK

LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK

Gal.5: 1 Mesih bizi özgür olalım diye özgür kıldı. Bunun için dayanın. Bir daha kölelik boyunduruğuna girmeyin.

Özgürlük, özde hürriyettir.
Bir şeyden özgürlük veya bir şeyi yapmak için özgürlüktür.
Özgürlük, kölelik ve esaretten hür olmaktır.
Günahın gücünden, suçluluk hissinden özgür olmaktır.
Bizleri kolaylıkla bağlayacak olan utançtan ve başka insanların düşüncelerinden özgürlüktür.
O insanlara karşı olan yükümlülüklerden ve beklentilerden özgürlüktür.

Lütuf ayrıca, başka birşeyler yapma özgürlüğüde getirir.
Bu, Mesih’in getirebileceği yeni bir tür gücü yaşama ve tadını çıkarma özgürlüğüdür.
Tanrı, başka insanlara nasıl yol gösterirse göstersin; benim olmamı tasarladığı kişi olmam için özgürlüktür.
O’nu bağımsız ve kişisel bir şekilde tanıma özgürlüğüdür.

Tanrı tüm hristiyanların, aynı şekilde düşünmesini, aynı görüşü paylaşmasını, benzer davranışlar sergilemesini arzulamamaktadır.
Tanrı, çeşitlilikten hoşnuttur.
Her birimiz üzerinde farklı ve doğru planları vardır.

Olduğumuz gibi olma özgürlüğü çok görkemlidir.
Seçimler yapma özgürlüğüdür.
O’nun isteğini bilme özgürlüğüdür.
Bu özgürlükte yaşama özgürlüğüdür.
O’nun yaşamımızdaki kılavuzlugunda, O’nu izleme özgürlüğüdür.
Böylesi özgürlüğü bir kez tadan, başka hiçbirşeyden tatmin olamaz.

Bu özgürlük için çaba sarfetmeliyiz.
Benliğin verdiği düşüncelerden arınmalı, rab’bin diri sözüleriyle özgür olmalıyız.
Gal.5: 13 Kardeşler, siz özgür olmaya çağrıldınız. Ancak özgürlük benlik için fırsat olmasın. Birbirinize sevgiyle hizmet edin.

[COLOR=sienna][B][I]''Tanrı'da yaşıyorum''[/I] diyen, Mesih'in yürüdüğü yolda yürümelidir.[/B] (1.yu.2:6)[/COLOR]

LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK

hristiyanlık
K.Ulaş

LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK

Size esenlik olsun;
Sevgili kardeşim, RAB'bin bereketi üzerinizde olsun. Sanırım insan algısı birbirinden farklı çalışıyor ve ben bu yazınızı yorumlarken, Krallık içerisinde demokrasi arayışı varmış gibi algıladım.
Kutsal Kitap'tan edindiğim özgürlük kavramı, daha bi itaatkar ve daha bi yönlendirimsel (Kutsal Ruh tarafından) olduğu kanısındayım.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ead.php?t=8304
RAB hizmetlerinizi daha da bereketlesin.
RAB sizi kutsasın ve korusun.

Not: Özür dileyerek sormak istiyorum, çünkü çok merak ettim. Yazılarınızın sonuna yazdığınız -sevgiyle- kelimesinin sonundaki -e- harfini niçin birden fazla kullanmaya gerek duyuyorsunuz. Ünlem ifadesimi.

LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK

hristiyanlık
halleluya

LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK

Biz inanlılar, her an için Şeytan’ın kızgın oklarıyla karşı karşıya kalabiliriz.
Rab Tanrı’mız bizi asla yalnız bırakmayacaktır.
O her anıyla bizimle birliktedir.
Bizleri uyarmaktadır.
Ef.6: 13 Bu nedenle, kötü günde dayanabilmek, gerekli her şeyi yaptıktan sonra yerinizde durabilmek için Tanrı'nın bütün silahlarını kuşanın.

Bilmeliyiz ki bizlerin yeri İsa Mesih’in yanıdır.
Ef.2: 6 Tanrı bizi Mesih İsa'da, Mesih'le birlikte diriltip göksel yerlerde oturttu.

Eger yerimizi bilip, Rab’de kalır, O’nunla bir birliktelik içerisinde olursak, güvence altında kalacağımızdan emin olmalıyız.
Yu.15: 7 Eğer bende kalırsanız ve sözlerim sizde kalırsa, ne isterseniz dileyin, size verilecektir.

Rab ile birliktelik tir huzur diyarı.
Özgürlüğün oluştuğu merkezdir huzur diyarı.
O’nun egemenliğinin ilanıdır huzur diyarı.
Sonsuz güven ve sevgidir huzur diyarı.
İbr.4: 1 Bu nedenle Tanrı'nın huzur diyarına girme vaadi hâlâ geçerliyken, herhangi birinizin buna erişmemiş sayılmasından korkalım.

Dünyasal kaygılarla ve kederlerle neden kendimizi mahkum ediyoruz ki,
O’nunla huzur bulalım. Sorunlarımızı kaygılarımızı, yüklerimizi O’na bırakalım.
O’nun varlığının coşkusunu yaşayalım.
O’ndan zevk alalım. Esenliğe erişelim.
Sadece Mesih’i izleyelim,
Bizim yerimize yaptıklarını seyredelim, coşalım.
İbr.4: 10 Tanrı işlerinden nasıl dinlendiyse, O'nun huzur diyarına giren de kendi işlerinden öylece dinlenir.
İbr.4: 11 Bu nedenle o huzur diyarına girmeye gayret edelim; öyle ki, hiçbirimiz aynı tür sözdinlemezlikten ötürü düşmesin.

Güvenin Rab’be. Durup bekleyin.
Seyredin yaptıklarını ve yapacaklarını.
Asla olumsuzluğa ve kaygıya kapılmayın.
Tanrı bizlerin sorunlarıyla uğraşırken, yaşamın tadını çıkarın.
Özgür olun. Esenliğinizi kaybetmeyin.
Çık.14: 13 Musa, «Korkmayın!» dedi, «Yerinizde durup bekleyin, RAB bugün sizi nasıl kurtaracak görün. Bugün gördüğünüz Mısırlılar'ı bir daha hiç görmeyeceksiniz.

Her türlü saldırıda esenlikte kalmak gereklidir.
Bu davranışımızla, Şeytan’ın yenilgisini ilan ederiz.
Şeytan bizi kızdıramazsa, sonraki hamlesini bilemez, şaşırır kalır.
Flp.1: 28 Size karşı olanlardan hiçbir şekilde yılmadığınızı duyayım. Böyle davranmanız onlara bir belirtidir - kendilerinin mahvolacağını, sizlerin ise kurtulacağını gösteren bir belirti. Bu da Tanrı'nın işidir.

Hala dünyasal çabalar içerisindemiyiz.
Dile getirin kaygılarınızı ve sorunlarınızı.
Söyleyin O’na, çare isteyin.
O’nsuz birşey yapamayacağınızı ilan edin.
Rab bizler için en güzel çözümü sağlayacaktır.
Endişeleri yok edip, esenliğe sarılın.
1.Pe.5: 7 Bütün kaygılarınızı O'na yükleyin, çünkü O sizi kayırır.
Flp.4: 19 Tanrım da her ihtiyacınızı kendi zenginliğiyle Mesih İsa'da görkemli bir biçimde karşılayacaktır.

Gerçek özgürlük, Rab ile olan birlikteliktir.
O’nun diri olan sözleriyle yaşam bulmaktır.
Kutsal Ruh’un demetiminde yaşama kavuşmaktır.
Yaşamsal tüm kararları O’na yüklemek ve O’ndan çözümler dilemektir.
Yu.8: 32 İsa kendisine iman etmiş olan Yahudiler'e, "Eğer benim sözüme bağlı kalırsanız, gerçekten öğrencilerim olursunuz. Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak" dedi.
Rab’de kalmanın ve O’nun sağladığı özgürlüğün tadını çıkarınız kardeşlerim

Sevgiyleeeee
( Rab sevgidir, sevgide kalınız = Sevgiyleeee )

[COLOR=sienna][B][I]''Tanrı'da yaşıyorum''[/I] diyen, Mesih'in yürüdüğü yolda yürümelidir.[/B] (1.yu.2:6)[/COLOR]

LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK konusuna benzer konular;

Bünyamin Candemir & Lütuf Yayıncılık Öncelikle forumdan çok fazla istifade edemediğim için özür dilerim. Son günlerde üzerinde çalıştığım bir konuyla ilgili kısa google arayışım beni buraya yönlendirdi, ve buradan yardım alabileceğimi düşündüm. (Aradaki laf salatasını okumak için değerli zamanınızı ziyan etmek istemezseniz, lütfen doğrudan son paragrafa geçin, sorumu orada soruyorum!) Başlıktan da anlaşılacağı üzere Bünyamin Candemir beyle bir şekilde temasa geçmek istiyorum. Konu, kendisinin yaptığını internette pek çok Hristiyan kaynaktan öğrendiğim "Kutsal İncil" altbaşlıklı Yeni Antlaşma çevirisi, ve üzerinde çalıştığını bir arkadaştan duyduğum (piyasadaki iki çeviriden farklı) Eski Antlaşma çevirisi. Bu çevirilerle neden ilgilendiğimi merak eden olursa (Hristiyan...

Lütuf: Gerçekten de hayret vericidir ! Tanrı'nın lütfunun Müjdesi'ni ahlak dersi haline getirmek ve kanuna uydurma, beklemeleri için iyi bir nedenleri olmadığı şeyleri almadıkları için kızgın olan insanları düş kırıklığına uğratmak için isportada satılan sönük bir sapkınlıktır. ( Richard J. NEUHAUS ) Doğrusunu isterseniz, lütuftan kaynaklanan özgürlük kadar bizi içimizden değiştirme gücüne sahip olan hiçbir şey bulamıyorum. Öylesine hayret vericidir ki, sadece yüreklerimizi değil, aynı zamanda yüzlerimizi de değiştirecektir. Özgürlük insanlara bir " evet " yüzü verir. Ben İsa'nın yüzünün bir " evet " yüzü olduğundan eminim. İsa, etrafındaki insanlarla büyük bir tezat oluşturuyor olmalıydı ! Etrafında, davranışları " HAYIR ! " diye bağıran, eğitilmiş, dindar, cüppeli,...

Lütuf (Bytesize Theology) Lütuf: Tanrı’nın Hak Etmeyenlere Olan Merhameti Tanrı’nın lütfu, bir Hristiyanın aklını meşgul edebilecek en heyecan verici kavramdır ve aklı meşgul ettiğinde, hemen ardından insanın yüreğini Tanrı’yı yüceltme isteğiyle doldu-rur. Lütuf olmadığı sürece hiçbirimiz için umut yoktur. Lü-tufa tek alternatif, kendi çabamızla kurtulmak olarak görüle-bilir. Fakat bu umutsuz bir girişimdir, çünkü Tanrı bunu kabul etmez. Yeni Antlaşma bu durumu bol bol açıklar: “Bu nedenle Yasa'nın gereklerini yapmakla hiç kimse Tanrı katında aklanmayacaktır. Çünkü Yasa sayesinde günahın bilincine varılır” (Romalılar 3:20). “İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı'nın armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü...

Özgürlük <o:p></o:p> Beyin ürünü bir ton insan artığı ve insanla beslenen artık çoğaltımı. İstikamet çizilmiş, yaşam tekabülleriyle, tekabüller eklentileri ile sallabaş gidiyor.<o:p></o:p> Bir yol var, fosseptik atığı ile süslenmiş, ilkelleşmiş çağdaş insan müsvetteleri. <o:p></o:p> Yolun neresindeyiz… Sürüklensek nereye… Tutunsak nereye? Göz sabit, yürek sabit ve yok fiyatıyla özgürlük bahşedilmiş insana, uçurumun kenarında!<o:p></o:p> Özgürlük kavramını düşündüğümüzde dünyanın bize bahşettiği o kadar çok şey olduğunu görüyoruz ki… Renkli ışıklar, albenili tüketim malları, mutluluk verici maddeler, erkekler için kadın bedeninde kadınlar için erkek bedeninde aranan haz, vesaire vesaire. <o:p></o:p> Sevgili filozof Engels bir...

Korkudan Özgürlük... "Sevgide korku yoktur. Tersine, yetkin sevgi korkuyu siler atar. Çünkü korku işkencedir. Korkan kişi sevgide yetkin kılınmamıştır." 1.Yuhanna 4:18 Genelde, Tanrı' nın bizi sevdiğinden emin, O' na güvenerek yolumuza sorunsuz bir şekilde devam ederiz. Sonra ansızın bir şey bize saldırır. Asıl iman hırsızı, koşullardır. Başımıza gelen o kötü şeylerdir. Tanrı' nın sizi sevdiğine inanmakta, koşullar sanki O sizi sevmiyormuş gibi gösterene dek pek sıkıntı çekmezsiniz. Sonra Şeytan, korku ve suçlamayla sizi, sizi özgür kılacak şeyin ta kendisinden - Tanrı' nın sevgisinden - ayırmak için gelir. " Ya buna ne demeli" der, " Tanrı' nın seni sevdiğini...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Lütuf : LÜTUF VE ÖZGÜRLÜK

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler