mastürbasyon - Sayfa 4

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mastürbasyon : mastürbasyon - Sayfa 4

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
NCyril

mastürbasyon

peki ben Rab'be şükredersem bu iş için?

"Rab'bim bana verdiğin bu sinir hücreleri vasıtasıyla zevk almamı sağladığın için sana şükürler olsun, sen sağlayansın, sen yaratansın!" dersem?

Yani bu işte bile Rab'bin yüceliğini görsem?

Çünkü Pavlus buna benzer birşey söylemişti, putlara sunulan eti biz yine de Rab'be şükrederek yediğimizde günah değildi. Burada da benzeri bir durum söz konusu olabilir mi? Sonuçta herhangi biriyle olmuyorum, zina edersem mahvoluşa gideceğimin bilincindeyim, zina yerine Rab'bimin bana verdiğiyle yetinip şükrediyorum.

Böyle birşey günah mıdır? Bana günah gibi geliyor ama emin değilim

mastürbasyon

hristiyanlık
admin1 Ken Block

mastürbasyon

elguca
peki ben Rab'be şükredersem bu iş için?

"Rab'bim bana verdiğin bu sinir hücreleri vasıtasıyla zevk almamı sağladığın için sana şükürler olsun, sen sağlayansın, sen yaratansın!" dersem?

Yani bu işte bile Rab'bin yüceliğini görsem?

Çünkü Pavlus buna benzer birşey söylemişti, putlara sunulan eti biz yine de Rab'be şükrederek yediğimizde günah değildi. Burada da benzeri bir durum söz konusu olabilir mi? Sonuçta herhangi biriyle olmuyorum, zina edersem mahvoluşa gideceğimin bilincindeyim, zina yerine Rab'bimin bana verdiğiyle yetinip şükrediyorum.

Böyle birşey günah mıdır? Bana günah gibi geliyor ama emin değilim
Destek veya karşıtlık olarak algılanmasın, ancak şunu demek isterim;

Bugüne dek hristiyanlıkla ilgili olarak duyduğum en ilginç soru!

mastürbasyon

hristiyanlık
sawthetruth

mastürbasyon

Bence erkekleri zinadan koruyan birşey. Sonuçta ben erkek olarak nasıl evleneceğim kızda bakireleik ararsam ben de aynı şekilde bakir olmalıyım. Bunu de erkek birisi birtek bu yolla sağlar düşüncesindeyim. Yani bence günah değildir.

mastürbasyon

hristiyanlık
NCyril

mastürbasyon

bence günahtır. kendime kendim cevap verdim. çünkü hoş ve sağlıklı birşey değil. Rab bunu sevgiyle bağlanacağım eşimle yapmamı istiyor. Ben de öyle yapacağım. Zaten Kutsal Ruh hamd olsun beni bu eskiden sürekli düştüğüm günahtan tamamen koruyordu. Korumaya devam edecektir.

mastürbasyon

hristiyanlık
Evanjelique

mastürbasyon

Gerçi cinsel konular bizim toplumumuzda hep ayıp karşılanan ve üstü örtülerek geçiştirilen değerler olsa da hayatın gerçekleridir..

Bu konuların bastırılması daha sonra telafisi daha zor psikolojik sorun ve bunalımlara yol açmaktadır...

İyi bir hristiyan,cinselliğin Tanrı tarafından insana verilen bir hediye olduğunu ama her hediye gibi bunun da suistimal edilmemesi gerektiğini bilir..

''Cinsellik'' ve ''Dinsellik'' birbiriyle tezat değildir..

Sonuçta orgazm hissini, birleşme için duyulan arzuya yol açan libidoyu ve gerekli hormonları da yaratan Tanrıdır..Ama size bir hediye olarak sunulan cinselliği,Tanrı'nın çizdiği sınırlar içerisinde,kilisenin sizi evlendirdiği kişiyle paylaşmanız,yaşamanız gerekmektedir..

Bazı kişiler haliyle ''Ben kimseye zarar vermedikten sonra istediğim şekilde istediğim kişiyle beraber olurum,bunda ne zarar var ki,kendi bedenim ve karşı tarafın rızası da olduktan sonra bunun günah olduğunu düşünmüyorum'' demektedirler..

Ama bir hristiyan için kendi bedeni Kutsal Ruhun tapınağıdır ve dolayısıyla kendi bedenine zarar verecek,onu kirletecek durumlardan uzak durmalıdır..

Zina (gerek kişinin karşı cins -heteroseksüel- ,gerekse hemcinsiyle yaşadığı -eşcinsel- ilişkiler) Rabbin gözünde günah ve uygunsuz davranışlardır ki,Tanrı günaha bakamayan bir Rabdir..

Tanrı bu durumu o kadar önemsemiştir ki,bir insanla zina etmeniz için fiili bir cinsel birleşme gerekmemektedir,ona şehvet içerisinde baktığınızda yüreğinizde onunla zina işlemiş olursunuz..

Ama Tanrı,her zaman için bizlere tövbe etme şansını vermiştir ve cinsel zina durumunda tefekkür ve oruç ile bu işlediğiniz günahtan arınmamız mümkündür..

Eğer mastürbasyon yapmak sizi ruhen rahatsız ediyorsa,libido (cinsel istek) azaltan bir çok doğal yiyecek bulunmaktadır..

mastürbasyon

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

mastürbasyon konusuna benzer konular;

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? Adminin uyarısı üzerine yeni bir konu olarak buraya açmış bulunmaktayım. Hristiyanlıkta zina yapmanın günah olduğu bildirilmiştir. Örneğin evlilik dışı ilişki muhakkak günahtır. Peki mastürbasyon yapmak günah mıdır? Yönetim Notu: :)

Mastürbasyon, Kutsal Kitap�a göre bir günah mıdır? Kutsal Kitap hiçbir zaman kesin bir şekilde mastürbasyondan söz etmez ya da mastürbasyonun bir günah olup olmadığını söylemez. Mastürbasyon konusunda en sık işaret edilen ayet Yaratılış 38:9-10�da yer alan Onan�ın öyküsüdür. Bazıları bu ayetin, �meniyi yere boşaltma�nın günah olduğunu söylediği şeklinde yorumlar. Ancak bu parça tam olarak böyle dememektedir. Tanrı, Onan�ı �menisini yere boşalttığı� için değil, kardeşinin soyunu sürdürme görevini yerine getirmeyi ret ettiği için cezalandırmıştı. Bu ayetler mastürbasyon hakkında değil aile görevini yerine getirmemek hakkındadır. Mastürbasyonun günah olduğunun kanıtı olarak bazen kullanılan ikinci bir ayet grubu da Matta 5:27-30�dur. İsa, insanların şehvet dolu düşüncelere sahip olmasını...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mastürbasyon : 4- mastürbasyon - Sayfa 4

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler