mastürbasyon - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mastürbasyon : mastürbasyon - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
NCyril

mastürbasyon

yok ben zaten Kutsal Ruh sayesinde bu konuyu aşmıştım. Sadece kafama takıldı. Yani zaten artık pek istemiyor canım o şeyi yapmak.
Ben vücudumuza zarar vermediğimiz sürece ve şükrederek yaptığımızda günah olur mu diye düşünmüştüm ama, aklımıza şehvetli düşünceler geldiği için günahtır evet.

mastürbasyon

hristiyanlık
ramon1

mastürbasyon

Evanjelique

Eğer mastürbasyon yapmak sizi ruhen rahatsız ediyorsa,libido (cinsel istek) azaltan bir çok doğal yiyecek bulunmaktadır..

Bu yiyeceklere örnek verebilir misiniz?

mastürbasyon

hristiyanlık
TK119

mastürbasyon

Degerli kardeslerim, hepinize sesleniyorum!

Kimse Rab'bimizin su sozlerini hatirlamiyor mu?

(MATTA 5:27-30)

27 "'Zina etmeyeceksin' dendiğini duydunuz.
28 Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, yüreğinde o kadınla zina etmiş olur.
29 Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir.
30 Eğer sağ elin günah işlemene neden olursa, onu kes at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.

Tabii ki sahsen bunun anlaminin, gercek anlamda "organini kes at" olarak algilanmasi gerektigine inanmiyorum. ANCAK daha da onemli bir sey var burada. Maksat inancimizin en temel noktasini hatirlamak! Kendi kendine temiz/dogru cikamayacagini Rab onunde samimiyetle kabullenmek veee hemen gerisini asagida Pavlus'a birakiyorum... Lutfen dikkatle okuyunuz.

(ROMALILAR 7:14-25)

14 Yasa'nın ruhsal olduğunu biliriz. Bense benliğin denetimindeyim, köle gibi günaha satılmışım.
15 Ne yaptığımı anlamıyorum. Çünkü istediğimi yapmıyorum; nefret ettiğim ne ise, onu yapıyorum.
16 Ama istemediğimi yaparsam, Yasa'nın iyi olduğunu kabul etmiş olurum.
17 Öyleyse bunu artık ben değil, içimde yaşayan günah yapıyor.
18 İçimde, yani benliğimde iyi bir şey bulunmadığını biliyorum. İçimde iyiyi yapmaya istek var, ama güç yok.
19 İstediğim iyi şeyi yapmıyorum, istemediğim kötü şeyi yapıyorum.
20 İstemediğimi yapıyorsam, bunu yapan artık ben değil, içimde yaşayan günahtır.
21 Bundan şu kuralı çıkarıyorum: Ben iyi olanı yapmak isterken, karşımda hep kötülük vardır.
22 İç varlığımda Tanrı'nın Yasası'ndan zevk alıyorum.
23 Ama bedenimin üyelerinde bambaşka bir yasa görüyorum. Bu da aklımın onayladığı yasaya karşı savaşıyor ve beni bedenimin üyelerindeki günah yasasına tutsak ediyor.
24 Ne zavallı insanım! Ölüme götüren bu bedenden beni kim kurtaracak?
25 Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla Tanrı'ya şükürler olsun! Sonuç olarak ben aklımla Tanrı'nın Yasası'na, ama benliğimle günahın yasasına kulluk ediyorum.

Saygilar & Esenlikler!

mastürbasyon

hristiyanlık
Evanjelique

mastürbasyon

Ne kadar ironik ki,bu konu forumda en çok tıklanan ve okunan konulardan biri olmuş,aslında bu bize cinselliğin bir imanlının hayatında ne kadar önemli olduğunu gösteriyor..Cinsellik konusu bir Hristiyanın omuzlarına sorumluluk yüklüyor...

Bir kardeş,libidoyu/cinsel isteği azaltıcı doğal besinlerin neler olduğunu sormuş,bunları diyetlerinde bir çok keşiş (Hristiyan veya Budist) uygulamaktadır.

Size modern olarak çarşıda kolaylıkla bulacağınız 'soya' ürünlerini öneririm..Soya fasülyesi,soya sütü ve tofu gibi..

Bunun hiçbir yan etkisi olmadığı için,doğal olarak önerilebilecek en iyi ürünlerdir..

Eğer ergenlik çağında olan oğullarınız varsa,onları bu sağlıklı diyetle günaha yönelmekten alıkoyabilirsiniz..

mastürbasyon

hristiyanlık
NCyril

mastürbasyon

ancak soyanın bu konuda uzun vadede zararları olduğu söyleniyor ben de tam bilemeyeceğim.
bence bu işte sadece Kutsal Ruh'a güvenmeliyiz. Beni düzelttiyse, günahtan alıkoyduysa, herkeste işe yarar... :D

Yonetim Notu: Romalilar 7. bolumu 2. paragrafindan itibaren okumanizi oneriyoruz. Bu dunyada bu gunahli bedende oldugumuz surece hic bir zaman tamamen gunahtan kurtulamayacagiz. Goksel bedenlerimize kavustugumuz zaman rahat edecegiz. Bu yuzden bu dunyada hep goksel yerusalim'i ozleyecegiz.

mastürbasyon

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

mastürbasyon konusuna benzer konular;

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? Adminin uyarısı üzerine yeni bir konu olarak buraya açmış bulunmaktayım. Hristiyanlıkta zina yapmanın günah olduğu bildirilmiştir. Örneğin evlilik dışı ilişki muhakkak günahtır. Peki mastürbasyon yapmak günah mıdır? Yönetim Notu: :)

Mastürbasyon, Kutsal Kitap�a göre bir günah mıdır? Kutsal Kitap hiçbir zaman kesin bir şekilde mastürbasyondan söz etmez ya da mastürbasyonun bir günah olup olmadığını söylemez. Mastürbasyon konusunda en sık işaret edilen ayet Yaratılış 38:9-10�da yer alan Onan�ın öyküsüdür. Bazıları bu ayetin, �meniyi yere boşaltma�nın günah olduğunu söylediği şeklinde yorumlar. Ancak bu parça tam olarak böyle dememektedir. Tanrı, Onan�ı �menisini yere boşalttığı� için değil, kardeşinin soyunu sürdürme görevini yerine getirmeyi ret ettiği için cezalandırmıştı. Bu ayetler mastürbasyon hakkında değil aile görevini yerine getirmemek hakkındadır. Mastürbasyonun günah olduğunun kanıtı olarak bazen kullanılan ikinci bir ayet grubu da Matta 5:27-30�dur. İsa, insanların şehvet dolu düşüncelere sahip olmasını...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mastürbasyon : 5- mastürbasyon - Sayfa 5

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler