| miguel |
|
Kardeşlerim, yapmayın! Olur olmadık örneklerle cinselliği insana günah kılmayın. Kutsal Kitap'ta bire bir emir olarak "Zina yapmayacaksın" emrinden başka bir hüküm bildirilmez. Hele ki mastrübasyon söz konusuysa, imanınıza itaat ettiğinize inanarak bilimi, insan biyolojisini inkar ediyor, ettiriyorsunuz. Sonuçta hiçbirimiz kusursuz değiliz, aziz değiliz. Bu söylediğiniz şeyler insan için değil, olamaz. Hristiyan insan bir denenme tahtasından öte, Tanrı'nın seçtiği biridir; ama ne de olsa bir insandır. Ve insanın bazı biyolojik ihtiyaçları vardır. Yemek yemek gibi, su içmek gibi. Tıpkı cinsellik de insanın bu öncül ihtiyaçlarından biridir ve Rab'bin hiçbir sözü bu ihtiyacı direkt bir biçimde yasaklamaz. Dolaylanan alıntılar, kişilerin kendi bildiği yolda uygulamayı gerekli gördüğü gerçekleri bildirir. Şeytan tenimizden öte kafamızın içinde. Cinsellikte günahı ön plana da çıkaran Şeytan değil mi? Diğer bütün günahlara (Başta düşmanlık olmak üzere) düşürürken insanı, sırf biriyle cinsellik yaşamaktan ya da mastrübasyondan kendini alıkoydu diye kendini özel ve önemli hissettiren?! Yapmayın! Tanrı'nın gözünden bakmaya cürret ettiğiniz gibi, asıl önce insanın gözünden bakmaya tenezzül edin! O zaman gerçekleri daha iyi görüp ayırt edebileceksiniz. Sevgiyle... |
| 777maranata |
|
Sayin miguel Bu sözlerinize katilmam mümkün degil.Bunlari bir Mesih inanlisinin kabul etmesi olanaksizdir.Son cümlenizde Tanri'nin gözünden bakmaya"cüret"ettiginiz sözünüzü cok kiskirtici ve kabul edilemez buluyorum.Bazi konularda yorum yaparken Tanri Söz'üne göre düsünüp hareket etmek size göre cüret oluyorsa pes dogrusu.Ikinci cümleniz ise tam ibret verici.Yani Tanri'nin bizlere gönderdigi Kutsal Kitap'taki degerleri ve normlari bir kenara birakip insan gözüyle olayi degerlendirelim öylemi?Bazi konularda bir karar vermeden önce acaba Rab'bimiz Isa Mesih yani basimizda olsaydi ne yapardim diye aklimizdan gecirdik mi? Bu filmi seyreder miydim? ...Bu kiyafeti giyermiydim? ....bu sekilde konusur muydum? .... ....mastürbasyon yapar miydim?? önce düsünelim sonra yorum yapalim. Bu nedenle zihinlerinizi eyleme hazirlayin,ayik olun.Umudunuzu tümüyle Isa Mesih'in görünmesiyle size saglanacak olan lütfa baglayin.Söz dinleyen cocuklar olarak, bilgisiz oldugunuz gecmis zamandaki tutkulariniza uymayin.Sizi cagiran Tanri kutsal olduguna göre, siz de her davranisinizla kutsal olun Nitekim söyle yazilmistir."Kutsal olun,cünkü ben kutsalim. 1.Petrus 1,13-16 |
| 777maranata |
|
Sayin miguel Bu sözlerinize katilmam mümkün degil.Bunlari bir Mesih inanlisinin kabul etmesi olanaksizdir.Son cümlenizde Tanri'nin gözünden bakmaya"cüret"ettiginiz sözünüzü cok kiskirtici ve kabul edilemez buluyorum.Bazi konularda yorum yaparken Tanri Söz'üne göre düsünüp hareket etmek size göre cüret oluyorsa pes dogrusu.Ikinci cümleniz ise tam ibret verici.Yani Tanri'nin bizlere gönderdigi Kutsal Kitap'taki degerleri ve normlari bir kenara birakip insan gözüyle olayi degerlendirelim öylemi?Bazi konularda bir karar vermeden önce acaba Rab'bimiz Isa Mesih yani basimizda olsaydi ne yapardim diye aklimizdan gecirdik mi? Bu filmi seyreder miydim? ...Bu kiyafeti giyermiydim? ....bu sekilde konusur muydum? .... ....mastürbasyon yapar miydim?? önce düsünelim sonra yorum yapalim. |