| miguel | ||||
Herkes aynı fikirde olmak, aynı görüşe katılmak zorunda değildir. Siz bir Mesih inanlısı olarak bu görüşü kabul etmeyebilirsiniz; ancak benim bu görüşe sahip olmam bir Mesih inanlısı olmadığım anlamına gelmez. Mesih inanlılığı Mesih'e iman etmiş herkes için geçerlidir, bu kişilerin imanını yargılamak ise bizlere düşmez. "Cürret" ile "tenezzül" kelimelerini gayet bilinçli olarak ve sizin eksik bulduğunuzun aksine "düşünerek" kullandım. Dediğim gibi, söylenmiş her söze katılmak zorunda değilsiniz. Ayrıca "pes" kelimesi de bir yenilgiyi belirtir. Ortada bir mücadele yok ki pes edeceksiniz. Ortada ibret alınacak bir söz de yok; doğru bir okuma için hoşgörüyle, hatta biraz da açıkgörüşle yaklaşılması gereken bir soruna değindim. İnsan olmaya tenezzül etmek! Lütfen bunun üzerinde biraz düşünün. Bunun, sizin belirttiğiniz gibi "Tanrı'nın bizlere gönderdiği Kutsal Kitap'taki değerleri ve normları bir kenara bırakıp insan gözüyle olayları değerlendirmek" anlamında olmadığını, tam tersine, Tanrı'nın Kutsal Kitap'taki değerleri ve normları gönderecek kadar değer ve önem verdiği insanın hiç de inanıldığı kadar aciz olmadığı, bu yüzden de insanın gözünden bakmanın doğallığı ve gerekliliğine değindiğini anlarsınız. Rab'bimiz İsa Mesih zaten her an yanımızda, yanıbaşımızda. Bu güven verici gerçeği de başkalarının bize hatırlatmasına gerek yok; çünkü O bizim yanımızda olduğunu kendisi hissettiriyor zaten. Ve kişinin hangi filmleri seyredeğini, hangi kıyafetleri giyeceğini, hangi şekilde neler konuşacağını ve mastrübasyon yapıp yapmayacağını en başından insanın özgür iradesine bırakıyor. Hayat zaten bunun için var. Ve yineliyorum, yüreğimde hissederek düşünmesem, bütün bu yazdıklarımı yazmam mümkün olmazdı. Beklentiniz saygı ise, saygısızlıkta bir kusur ettiğimi sanmıyorum. Görüş ayrılıkları elbet olacaktır, olmalıdır. Bu ayrılıklar içinde bile anlaşabilmek ve hoşgörüyle yaklaşabilmek ise ayrı bir erdemdir. Sevgiyle |
||||
| 777maranata |
|
Liberal ve hümanist yaklasmak yerine konuyu Kutsal Kitap acisindan yorumlamaniz.Sizden beklentim bu. Yazdiginiz yorumda Kutsal Kitab'a uymayan düsünceler var.Nasil anlasacagiz?Bu konuda hosgörülü olmami mi bekliyorsunuz benden?Kusura bakmayin yapamam. |
| Galadriel |
|
Bedensel Akıntının Yol Açtığı Kirlilik 15RAB Musa'yla Harun'a şöyle dedi: 13 "Eğer adamın akıntısı kesilirse, paklanmak için yedi gün bekleyecek. Sonra giysilerini yıkayacak, akarsuda yıkanacak ve temiz sayılacak. 14 Sekizinci gün iki kumru ya da iki güvercin alıp RAB'bin huzuruna, Buluşma Çadırı'nın giriş bölümüne gelecek ve bunları kâhine verecek. |
| Holy Mountain | ||||
Kafama takıldıda, :-) e şimdi öyle olunca ben akarsuyu nerden bulucam,hadi akarsuyu buldum,,,güvercinide buldum,kahin i nerden bulucamki,veya ozaman ın kahini şimdi nin neyi? ne biliyim çok kafam karıştıda,yani kutsal kitabıda okudum ama böyle birşey görmedim,ya da ben mi atladım diycemya,bilmiyorumki, Saygılar. |
||||