mastürbasyon - Sayfa 8

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mastürbasyon : mastürbasyon - Sayfa 8

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
777maranata

mastürbasyon

miguel
777maranata
Sayin miguel

Bu sözlerinize katilmam mümkün degil.Bunlari bir Mesih inanlisinin kabul etmesi olanaksizdir.Son cümlenizde Tanri'nin gözünden bakmaya"cüret"ettiginiz sözünüzü cok kiskirtici ve kabul edilemez buluyorum.Bazi konularda yorum yaparken Tanri Söz'üne göre düsünüp hareket etmek size göre cüret oluyorsa pes dogrusu.Ikinci cümleniz ise tam ibret verici.Yani Tanri'nin bizlere gönderdigi Kutsal Kitap'taki degerleri ve normlari bir kenara birakip insan gözüyle olayi degerlendirelim öylemi?Bazi konularda bir karar vermeden önce acaba Rab'bimiz Isa Mesih yani basimizda olsaydi ne yapardim diye aklimizdan gecirdik mi?

Bu filmi seyreder miydim?
...Bu kiyafeti giyermiydim?
....bu sekilde konusur muydum?
....
....mastürbasyon yapar miydim??

önce düsünelim sonra yorum yapalim.

Sayın 777maranata;
Herkes aynı fikirde olmak, aynı görüşe katılmak zorunda değildir. Siz bir Mesih inanlısı olarak bu görüşü kabul etmeyebilirsiniz; ancak benim bu görüşe sahip olmam bir Mesih inanlısı olmadığım anlamına gelmez. Mesih inanlılığı Mesih'e iman etmiş herkes için geçerlidir, bu kişilerin imanını yargılamak ise bizlere düşmez. "Cürret" ile "tenezzül" kelimelerini gayet bilinçli olarak ve sizin eksik bulduğunuzun aksine "düşünerek" kullandım. Dediğim gibi, söylenmiş her söze katılmak zorunda değilsiniz. Ayrıca "pes" kelimesi de bir yenilgiyi belirtir. Ortada bir mücadele yok ki pes edeceksiniz. Ortada ibret alınacak bir söz de yok; doğru bir okuma için hoşgörüyle, hatta biraz da açıkgörüşle yaklaşılması gereken bir soruna değindim. İnsan olmaya tenezzül etmek! Lütfen bunun üzerinde biraz düşünün. Bunun, sizin belirttiğiniz gibi "Tanrı'nın bizlere gönderdiği Kutsal Kitap'taki değerleri ve normları bir kenara bırakıp insan gözüyle olayları değerlendirmek" anlamında olmadığını, tam tersine, Tanrı'nın Kutsal Kitap'taki değerleri ve normları gönderecek kadar değer ve önem verdiği insanın hiç de inanıldığı kadar aciz olmadığı, bu yüzden de insanın gözünden bakmanın doğallığı ve gerekliliğine değindiğini anlarsınız. Rab'bimiz İsa Mesih zaten her an yanımızda, yanıbaşımızda. Bu güven verici gerçeği de başkalarının bize hatırlatmasına gerek yok; çünkü O bizim yanımızda olduğunu kendisi hissettiriyor zaten. Ve kişinin hangi filmleri seyredeğini, hangi kıyafetleri giyeceğini, hangi şekilde neler konuşacağını ve mastrübasyon yapıp yapmayacağını en başından insanın özgür iradesine bırakıyor. Hayat zaten bunun için var. Ve yineliyorum, yüreğimde hissederek düşünmesem, bütün bu yazdıklarımı yazmam mümkün olmazdı. Beklentiniz saygı ise, saygısızlıkta bir kusur ettiğimi sanmıyorum. Görüş ayrılıkları elbet olacaktır, olmalıdır. Bu ayrılıklar içinde bile anlaşabilmek ve hoşgörüyle yaklaşabilmek ise ayrı bir erdemdir.
Sevgiyle

[/quote]

Sayın 777maranata;
Herkes aynı fikirde olmak, aynı görüşe katılmak zorunda değildir. Siz bir Mesih inanlısı olarak bu görüşü kabul etmeyebilirsiniz; ancak benim bu görüşe sahip olmam bir Mesih inanlısı olmadığım anlamına gelmez. Mesih inanlılığı Mesih'e iman etmiş herkes için geçerlidir, bu kişilerin imanını yargılamak ise bizlere düşmez.[/quote]

Evet kimse kimseyle ayni görüste ve ayni fikirde olmak zorunda degil.Konu zaten sizin imaninizi yargilamak da degildir.Fakat Mesih inanlisi oldugunu iddia eden kisinin de Mesih'in sözlerine ve buyruklarina göre davranmasi ve düsünmesi gereklidir.Konu budur.Ben sizin yazdiklarinizda Mesih'in düsüncesine aykiri düsüncelerinizi gördüm.Bu düsüncelerinizde halen kalmak istiyorsaniz kendiniz bilirsiniz.

[/quote]
"Cürret" ile "tenezzül" kelimelerini gayet bilinçli olarak ve sizin eksik bulduğunuzun aksine "düşünerek" kullandım. Dediğim gibi, söylenmiş her söze katılmak zorunda değilsiniz. Ayrıca "pes" kelimesi de bir yenilgiyi belirtir. Ortada bir mücadele yok ki pes edeceksiniz. Ortada ibret alınacak bir söz de yok; doğru bir okuma için hoşgörüyle, hatta biraz da açıkgörüşle yaklaşılması gereken bir soruna değindim. İnsan olmaya tenezzül etmek! Lütfen bunun üzerinde biraz düşünün. Bunun, sizin belirttiğiniz gibi "Tanrı'nın bizlere gönderdiği Kutsal Kitap'taki değerleri ve normları bir kenara bırakıp insan gözüyle olayları değerlendirmek" anlamında olmadığını, tam tersine, Tanrı'nın Kutsal Kitap'taki değerleri ve normları gönderecek kadar değer ve önem verdiği insanın hiç de inanıldığı kadar aciz olmadığı, bu yüzden de insanın gözünden bakmanın doğallığı ve gerekliliğine değindiğini anlarsınız.[/quote]

Pes dogrusu derken bir yenilgiden bahsetmedim."Olacak sey degil dogrusu" anlaminda kullandim.Size göre ibret alinacak bir sey yok.Bu sözleri siradan bir insan yazsaydi bir sey söyleme geregi duymazdim.Ama inancinda Mezhepsiz hristiyan yazan biri böyle seyler yazarsa iste ibret verici bir yazi derim.Cünkü okudugum Kutsal Kitap'ta Tanri'nin insandan neler istedigi yaziyor.Kutsal olun diyor,tutkulariniza uymayin diyor,zina etmeyin diyor,benlige uymayin diyor.Siz ise baska seyler söylüyorsunuz.Sizi uyarmazsam Tanri yargi gününde benden bunun hesabini soracaktir.Yine de siz bilirsiniz.Ben görevimi yaptim bir kardes olarak.

[/quote]
Rab'bimiz İsa Mesih zaten her an yanımızda, yanıbaşımızda. Bu güven verici gerçeği de başkalarının bize hatırlatmasına gerek yok; çünkü O bizim yanımızda olduğunu kendisi hissettiriyor zaten. Ve kişinin hangi filmleri seyredeğini, hangi kıyafetleri giyeceğini, hangi şekilde neler konuşacağını ve mastrübasyon yapıp yapmayacağını en başından insanın özgür iradesine bırakıyor. Hayat zaten bunun için var.[/quote]

Yaniliyorsunuz kardesim.Isa Mesih heran yanibasimizda degil.O yanlizca kuzularinin yaninda.Bu gercegi de herzaman hatirlatmakta fayda var.Tabi Rab'bimiz herseyi bizlerin özgür iradesine birakiyor ama özgürce yaptigimiz hersey bizim yararimiza degildir.Yaptiklarimizla Rab'bimize yücelik verdigimiz özgürlüklerimiz iyidir.Rab'be yücelik vermeyen hertürlü özgürlükler ise seytandandir.
Mastürbasyon yapmak da Rab'be yücelik vermedigi icin bu özgürlügü kullanmamiz seytana hizmet etmektedir.Eger böyle bir zayifligi olan kardes varsa Kutsal Kitap böyle birinin evlenmesini tavsiye ediyor.

[/quote]
Beklentiniz saygı ise, saygısızlıkta bir kusur ettiğimi sanmıyorum. Görüş ayrılıkları elbet olacaktır, olmalıdır. Bu ayrılıklar içinde bile anlaşabilmek ve hoşgörüyle yaklaşabilmek ise ayrı bir erdemdir.[/quote]

Bana karsi bir saygisizliginiz yok.Benim sizden beklentim de zaten saygi degil.Liberal ve hümanist yaklasmak yerine konuyu Kutsal Kitap acisindan yorumlamaniz.Sizden beklentim bu.

Yazdiginiz yorumda Kutsal Kitab'a uymayan düsünceler var.Nasil anlasacagiz?Bu konuda hosgörülü olmami mi bekliyorsunuz benden?Kusura bakmayin yapamam.

Rab hepimize merhamet etsin.

Rab'bin gelisi yakindir.Maranata

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

mastürbasyon

hristiyanlık
miguel

mastürbasyon

777maranata
Liberal ve hümanist yaklasmak yerine konuyu Kutsal Kitap acisindan yorumlamaniz.Sizden beklentim bu.

Yazdiginiz yorumda Kutsal Kitab'a uymayan düsünceler var.Nasil anlasacagiz?Bu konuda hosgörülü olmami mi bekliyorsunuz benden?Kusura bakmayin yapamam.

İnsanların görüşlerini onların kimi sözlerinden yola çıkarak belirli izm'lerle nitelendirmek ve onları belirli kategorilere dahil etmek kolaycı bir yol. Ve asıl kışkırtıcı ve üstelik hedef gösterici olan ise bu. Yazdıklarımda Kutsal Kitap'a uymayan düşünceler varsa, asıl önce onları alıntılayarak bunu ispat etme yoluna gitseydiniz keşke. Siz Tanrı'ya karşı bir sorumluluk duyuyorsanız, elbet ben de duyuyorum; fakat aynı zamanda insana karşı da bir sorumluluk duyuyorum. Sayısız gencin girdiği bir forumda, eğer böyle bir başlık altında insan biyolojisine karşı görüşler öne sürülüyorsa, ben ve benim gibi düşünenler de bu tür görüşlere karşı birer cevap verme hakkını kullanmak isteyeceklerdir, kullanmaları gerekir. Haklısınız, sadece saygı yeterli değil. Aynı zamanda hoşgörü de gerekir. Ve siz hoşgörü gösteremeyeceğinizi söylüyorsanız, sizinle bu ya da her hangi bir başka konuda artık tartışmak istemem. Siz de benim kusuruma bakmayın.
Hoşgörüsüzlüğünüze karşın, yine de sevgiyle.

mastürbasyon

hristiyanlık
miguel

mastürbasyon

Üyelerin kendi mesajlarını düzeltebilme / silebilme hakkı olsaydı forumdaki kaosu düşünemiyorum; ancak kimi durumlarda bunun mümkün olması gerekli olduğuna inanıyorum. Silerek değil de, bir açıklama yaparak...

Yaz başında "mastürbasyon" başlıklı konuya bir mesaj göndermiş ve düzeyli de olsa yersiz bir tartışma içine girmiştim. Yersiz diyorum, çünkü daha sonra anladım ki, konu hakkında savunduklarım bazı insanların kafasını karıştırabilecek ve onları bazı yanlışlara sürükleyebilecek nitelikte. Açıkça söylemek gerekirse, benim tepkim soya önerisi üzerine gelişmişti; ancak sonra, sırf ilk yazdığımı savunabilmek adına kendim de emin olmadığım bazı görüşleri savunmaya başlamışım. Üzgünüm.

Konudaki mesajlar malum tartışmaya son noktayı koyduğumuz yerde olduğundan, zamanla farkına vararak kabullendiğim bu hatamı telafi edebilmek adına bir açıklama yapmak istedim.

Dilerim geçen süre içinde kimsenin günaha kapılmasına neden olmamışımdır.

Sevgiyle

Yönetim Notu: Hiç birimiz herşeyi bilemeyiz, hiç birimiz bildiğimiz her şeyi de mükemmel olarak bilemeyiz veya anlatamayabiliriz. Bu yüzden hataların yapılması doğaldır. En güzeli en sona bu mesajı eklemenizdir.

mastürbasyon

hristiyanlık
Holy Mountain

mastürbasyon

Galadriel
Bedensel Akıntının Yol Açtığı Kirlilik
15RAB Musa'yla Harun'a şöyle dedi:

13 "Eğer adamın akıntısı kesilirse, paklanmak için yedi gün bekleyecek. Sonra giysilerini yıkayacak, akarsuda yıkanacak ve temiz sayılacak.
14 Sekizinci gün iki kumru ya da iki güvercin alıp RAB'bin huzuruna, Buluşma Çadırı'nın giriş bölümüne gelecek ve bunları kâhine verecek.

Kafama takıldıda, :-)

e şimdi öyle olunca ben akarsuyu nerden bulucam,hadi akarsuyu buldum,,,güvercinide buldum,kahin i nerden bulucamki,veya ozaman ın kahini şimdi nin neyi? ne biliyim çok kafam karıştıda,yani kutsal kitabıda okudum ama böyle birşey görmedim,ya da ben mi atladım diycemya,bilmiyorumki, Saygılar.

† İsa: "Yol,Gerçek Ve Yaşam Ben'im" Dedi."Benim Aracılığım Olmadan Baba'ya Kimse Gelemez" †

mastürbasyon

hristiyanlık
Galadriel

mastürbasyon

Holy Mountain
Galadriel
Bedensel Akıntının Yol Açtığı Kirlilik
15RAB Musa'yla Harun'a şöyle dedi:

13 "Eğer adamın akıntısı kesilirse, paklanmak için yedi gün bekleyecek. Sonra giysilerini yıkayacak, akarsuda yıkanacak ve temiz sayılacak.
14 Sekizinci gün iki kumru ya da iki güvercin alıp RAB'bin huzuruna, Buluşma Çadırı'nın giriş bölümüne gelecek ve bunları kâhine verecek.

Kafama takıldıda, :-)

e şimdi öyle olunca ben akarsuyu nerden bulucam,hadi akarsuyu buldum,,,güvercinide buldum,kahin i nerden bulucamki,veya ozaman ın kahini şimdi nin neyi? ne biliyim çok kafam karıştıda,yani kutsal kitabıda okudum ama böyle birşey görmedim,ya da ben mi atladım diycemya,bilmiyorumki, Saygılar.
31-32İsa kendisine iman etmiş olan Yahudilere, «Eğer benim sözüme bağlı kalırsanız, gerçekten öğrencilerim olursunuz. Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak» dedi(Yuhanna 8)
Bunun için, Oğul sizi özgür kılarsa,gerçekten özgür olursunuz.(yuhanna 8:36)
6Şimdiyse biz, daha önce tutsağı olduğumuz Yasa karşısında ölerek o Yasa'dan özgür kılındık. Öyle ki, yazılı yasanın eski yolunda değil, Ruh'un yeni yolunda kulluk edelim.(Romalılar 7:6)

kardeşim burdaki ayetlerdende çıkarabilceğimiz gibi biz yasayla özgür kılındık.bu yüzden bu israil halkı için bir anlaşmadır.

ancak bunu çok önceden vermiştim ben verme amacım burdaki yasayı görerek uygun olanı düşünmekti.yani eski anlaşmanın kurallarına bakarak kendimize doğru yolu bulabiliriz.

sizin tabiki bunları yapmanız gerekmez siz yasayla özgür kılındınız.

eskiden fahişelere dokunmak yasaktı ama isa onlara dokundu önemli olan içimizin sünnetli olması ve içimizin temiz olmasıdır.

ağzından giren şey insanı kirletmez.insanı kirleten ağzından çıkandır(Mataa 15:11)

önemli olan içinizin temizliğidir çünkü isa içe bakar dışa değil umarım açıklayıcı olmuştur saygılar.

13İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.(1. Korintliler 13:13)

mastürbasyon

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

mastürbasyon konusuna benzer konular;

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? Adminin uyarısı üzerine yeni bir konu olarak buraya açmış bulunmaktayım. Hristiyanlıkta zina yapmanın günah olduğu bildirilmiştir. Örneğin evlilik dışı ilişki muhakkak günahtır. Peki mastürbasyon yapmak günah mıdır? Yönetim Notu: :)

Mastürbasyon, Kutsal Kitap�a göre bir günah mıdır? Kutsal Kitap hiçbir zaman kesin bir şekilde mastürbasyondan söz etmez ya da mastürbasyonun bir günah olup olmadığını söylemez. Mastürbasyon konusunda en sık işaret edilen ayet Yaratılış 38:9-10�da yer alan Onan�ın öyküsüdür. Bazıları bu ayetin, �meniyi yere boşaltma�nın günah olduğunu söylediği şeklinde yorumlar. Ancak bu parça tam olarak böyle dememektedir. Tanrı, Onan�ı �menisini yere boşalttığı� için değil, kardeşinin soyunu sürdürme görevini yerine getirmeyi ret ettiği için cezalandırmıştı. Bu ayetler mastürbasyon hakkında değil aile görevini yerine getirmemek hakkındadır. Mastürbasyonun günah olduğunun kanıtı olarak bazen kullanılan ikinci bir ayet grubu da Matta 5:27-30�dur. İsa, insanların şehvet dolu düşüncelere sahip olmasını...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mastürbasyon : 8- mastürbasyon - Sayfa 8

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler