Mastürbasyondan kurtulmak için ne yapmalıyım? - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mastürbasyon : Mastürbasyondan kurtulmak için ne yapmalıyım? - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Y U H A N N A

Mastürbasyondan kurtulmak için ne yapmalıyım?

huzurlu
Stanley Nickholas Stone
KAYRAM
İsa' yı çok sev !
Evet İsa'yı sev. Ve onu severken günah işleme.. Kimseyi kırma.. Kavga etme.. Çünkü amacını bu doğrultuda gerçekleştirebilirsin.
"Arkadaşlarını kırma" :)

Tanrı yardımcın olsun!
Dilediğin mutlak olsun!
Yeminin bozulmaz olsun kardeşim!
Rabb'in ışığı üzerine olsun! Amen!
Arkadaşımız, spesifik bir konuda yardım istiyor fikir istiyor sanırım. Ve yaşı itibariyle düşünüldüğünde bahsettiği konunun ne kadar da zorlayıcı olduğunu anlayabiliyorum.

Bu arada Amen ile Amin arasındaki farkı birisi bana açıklayabilir mi Tanrı aşkına?

Sevgilerle

Huzurlu
farklı dillerde söylenişi.Aynı kapıya çıkıyor diye düşünüyorum ben

hristiyanlık
huzurlu

Ave Mater
Ben 14 yaşındayım,
Mastürbasyona tövbe ettim(Kendi kendini tatmin),RAB İsa Mesih'in Adı İle.Ama 3-4 sefer bozdum,Duygularıma yenildim.Ama tekrar tövbe ettim ve tövbemden çıkmamaya kararlıyım.Fakat aklımdan yapmak geçiyor,zorlanıyorum.Sizc e ne yapmalıyım kardeşlerim.Bilgi verirseniz çok sevinirim.Aslında yazmayacakdım ama bilgi sahibi olayım diye yazdım.
Esen Kalın
RAB'in Işığı Daima Üzerinizde Olsun
Ave Mater
Sevgili kardeşim,

Bu konu üzerinde uzun uzun yazmam gerekir ama mümkün değil. Sana sadece yol göstereceğim. Her ne kadar ortodoks bakış açısı olacak olsa da ve hemen olmasa da orta vadede işine yaratacaktır diye düşünüyorum. Sadece bu konuda değil, tüm günahlarımız için tüm kardeşlerin işine yarayacaktır ki bence seninkisi en zorlayıcı denemelerdendir itiraf etmek isterim :))

Rabbe uzanan yolda duygu ve isteklerimiz bizi çoğu zaman kötüye günaha çeker. Ortodoks öğretide 'günah' aslında iyi olan şeyin kötü amaçla kullanılması olarak tanımlanır ki Tanrı herşeyi iyi orijininde yaratmıştır. Kötüye neden olan şey ise insanın büyük düşüşten sonra yozlaşmış olmasıdır. Ortodokslukta bizden beklenen orijinal halimize dönmemizdir. Hayatımızı buna adamamız gereklidir ki yaşamın anlamı da budur. Hani derler ya bazen yaşamın amacı nedir diye? İşte budur. Dönüşüm. Dönebilir miyiz peki? Tam olarak asla. Bizden bunun hesabı sorulmayacak zaten çünkü Rabbimiz İsa gereken fidyeyi ödemiş, tüm insanlık adına tam olarak dönüşmüştür ama şundan eminizki orijinale dönememizin hesabı sorulmasa da bunu yapamadığımız için yeterince üzülmediğimizin hesabı bize sorulacak.

Konumuza dönelim: İşte bu orijinale dönüşte yapmamız gereken şey bizi kötüye götüren duygularımızdan kurtulmak değildir. Onları yok etmemiz istenmemektedir ki zaten yokedilmeleri de kolay değildir. Yapmamız gereken şey o duygumuzu orijinal haline dönüştürebilemizdir. Yozlaşmadan önce Tanrı'nın bize verdiği orijinal haline. Zira duygumuzun orijinal hali iyidir. Bir kadına duyduğun yasak şehvet ve arzunun orijinal hali Rabbe olan tutkundur aslında.. Enteresan değil mi? :)) O şehveti dönüştümeyi öğrenmeliyiz yok etmeyi değil. Bu konu çok derin bir konudur. Birçok konudaki hislerimiz ve yozlaşmadan önceki orijinal halleri için de uzun uzun konuşabiliriz. Ancak ipucunu verip seni daha derin düşünmeye sevketmek istedim. Bunun daha yararlı olacağını düşünüyorum.

Sevgilerle.

Luka

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

hristiyanlık
NCyril

huzurlu
Ave Mater
Ben 14 yaşındayım,
Mastürbasyona tövbe ettim(Kendi kendini tatmin),RAB İsa Mesih'in Adı İle.Ama 3-4 sefer bozdum,Duygularıma yenildim.Ama tekrar tövbe ettim ve tövbemden çıkmamaya kararlıyım.Fakat aklımdan yapmak geçiyor,zorlanıyorum.Sizc e ne yapmalıyım kardeşlerim.Bilgi verirseniz çok sevinirim.Aslında yazmayacakdım ama bilgi sahibi olayım diye yazdım.
Esen Kalın
Ave Mater
Sevgili kardeşim,

Bu konu üzerinde uzun uzun yazmam gerekir ama mümkün değil. Sana sadece yol göstereceğim. Her ne kadar ortodoks bakış açısı olacak olsa da ve hemen olmasa da orta vadede işine yaratacaktır diye düşünüyorum. Sadece bu konuda değil, tüm günahlarımız için tüm kardeşlerin işine yarayacaktır ki bence seninkisi en zorlayıcı denemelerdendir itiraf etmek isterim :))

Rabbe uzanan yolda duygu ve isteklerimiz bizi çoğu zaman kötüye günaha çeker. Ortodoks öğretide 'günah' aslında iyi olan şeyin kötü amaçla kullanılması olarak tanımlanır ki Tanrı herşeyi iyi orijininde yaratmıştır. Kötüye neden olan şey ise insanın büyük düşüşten sonra yozlaşmış olmasıdır. Ortodokslukta bizden beklenen orijinal halimize dönmemizdir. Hayatımızı buna adamamız gereklidir ki yaşamın anlamı da budur. Hani derler ya bazen yaşamın amacı nedir diye? İşte budur. Dönüşüm. Dönebilir miyiz peki? Tam olarak asla. Bizden bunun hesabı sorulmayacak zaten çünkü Rabbimiz İsa gereken fidyeyi ödemiş, tüm insanlık adına tam olarak dönüşmüştür ama şundan eminizki orijinale dönememizin hesabı sorulmasa da bunu yapamadığımız için yeterince üzülmediğimizin hesabı bize sorulacak.

Konumuza dönelim: İşte bu orijinale dönüşte yapmamız gereken şey bizi kötüye götüren duygularımızdan kurtulmak değildir. Onları yok etmemiz istenmemektedir ki zaten yokedilmeleri de kolay değildir. Yapmamız gereken şey o duygumuzu orijinal haline dönüştürebilemizdir. Yozlaşmadan önce Tanrı'nın bize verdiği orijinal haline. Zira duygumuzun orijinal hali iyidir. Bir kadına duyduğun yasak şehvet ve arzunun orijinal hali Rabbe olan tutkundur aslında.. Enteresan değil mi? :)) O şehveti dönüştümeyi öğrenmeliyiz yok etmeyi değil. Bu konu çok derin bir konudur. Birçok konudaki hislerimiz ve yozlaşmadan önceki orijinal halleri için de uzun uzun konuşabiliriz. Ancak ipucunu verip seni daha derin düşünmeye sevketmek istedim. Bunun daha yararlı olacağını düşünüyorum.

Sevgilerle.

Luka
Eminim pek çok genç erkek Hristiyan için yararlı olacak bir açıklama yaptınız.

Vaftiz isminiz Luka mı olacak bu arada? =)

hristiyanlık
Y U H A N N A

huzurlu
Ave Mater
Ben 14 yaşındayım,
Esen Kalın
Ave Mater
Sevgili kardeşim,

Sevgilerle.

Luka
Cevabınız için çok çok teşekkür ediyorum.RAB Sizi Bereketlesin.Esenlik

hristiyanlık
huzurlu

elguca
Eminim pek çok genç erkek Hristiyan için yararlı olacak bir açıklama yaptınız.

Vaftiz isminiz Luka mı olacak bu arada? =)
Sevgilii Elguca,

Aman yanlış anlaşılmasın ben kim böyle bir konuda bu şekilde bir açıklama yapmak kim? Kilise babalarımızın yüzyıllar önce yazdıklarından aklımda kalanları paylaştım sadece.

Evet Rab izin verirse vaftiz ismim Luka olarak belirlendi. Hadi hayırlısı diyorum ben de artık :) Ölmez görürsek sayılı günümüz kaldı artık. Darısı tüm dileyip arzulayan kardeşlerin başına.

Sevgilerle

Luka

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Mastürbasyondan kurtulmak için ne yapmalıyım? konusuna benzer konular;

Eşcinsellikten Kurtulmak Bu siteye üye, 17 yaşında, katolik bir arkadaşım (arkadaşım numarasıyla kendime yardım istiyorum yanlış anlaşılması olmasın diye özellikle bu bilgileri verdim) şimdi onun yazdığı ve benim sormamı istediği bir sorunu var. Benim yazmamı istedi çünkü bu sitede ki önyargılı insanlardan ve dışlanıp rencide olmaktan korkuyor. Arkadaşımın yayınlanmasını istediği yazı: Merhaba, Bu yazıyı yazmaya çok utanıyorum ama başka çarem kalmadı. Ben 3 yıl önce istemsiz olarak hemcinsime ilgi duymaya başladım. Kendime tokat atıp kendime getirmeye çalışırdım ve ise yarardı. Tabi sadece o anlık. 1 yıl sonra bu istek arttı ve gözümde bazı görüntüler canlanmaya başladı. Geçirmeye çok çalıştım çünkü hayal etmek kalben zina yapmaktır. Ancak başaramadım ve...

Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? Merhabalar,geçen sene kiliseye gidip sigarayı bırakmak için yemin etmiştim ve bunu başardım ve dua ettim bazı şeyler için ve gerçekleştiler fakat sonra tekrar başladım ve elimdeki her şey kayboldu :) bu duruma çok şaşırmıştım ve özür dilemek için kiliseye gittim ve bir daha asla içmeyeceğime dair yemin ettim ve bir daha içersem senin sevginden uzak olayım ve dualarımı dinleme beni kabul etme diye dua etmiştim ve ne yazık ki sigarayı tekrar elime aldım.Dayanamadım gerçekten çok kötü bir alışkanlık 1.5 paketten şu an günde 5 taneye düşürdüm fakat tüm her şeyi kaybettiğimi hissediyorum.Rabbime dua ettiğimde sanki beni duymuyor gibi ne yapmalıyım ve nasıl kendimi affettirmeliyim..

Mübadeleden kurtulmak için din değiştirme Mübadeleden kurtulmak için din değiştirme Dosya ektedir.

Facebook, Twitter bağımlılığından kurtulmak için Web İntihar Makinası Facebook, Twitter bağımlılığından kurtulmak için Web İntihar Makinası Facebook yönetimi, sosyal paylaşım ağlarına savaş açan "Web 2.0 Suide Machine" uygulamaya karşı harekete geçti. 300 milyondan fazla kullanıcısıyla dünyanın en geniş sosyal ağı konumunda olan facebook, kullanıcılarının profillerini silen “Web 2.0 Suicide Machine” adlı uygulamanın siteye erişimini yasakladı. “Web 2.0 Suicide Machine” birkaç tıkla kullanıcıların facebook, myspace ve twitter gibi sosyal ağlardaki hesabını siliyor. Türkçesiyle “İkinci Kuşak İnternet'in İntihar Makinesi” adlı uygulama, “sizin enerjinizi çalan her şeyi silin” ve “sahte sanal dostlarınızı öldürün” sloganını kullanıyor. Sosyal ağlara savaş ilan edildi

Kurtulmak için ne yapmalıyım? Kurtulmak için ne yapmalıyım?(Alternatif) <LI class=MsoNormal>Kurtuluş Tanrı’nın karşılıksız bir armağanıdır (Romalılar 6:23). İsa kendi bedeninde bizim günahlarımızı üstlendi (1. Petrus 2:24) ve Tanrı’ya yasasına karşı işlenmiş cezaları kendi üzerine aldı ki bu da ruhsal ölümdür (Tanrı’dan sonsuza dek kopuş). Eğer kurtulmak istiyorsanız, günahkar olduğunuzu itiraf etmeli ve İsa’nın sizin günahlarınızı bağışlamasını dilemelisiniz. Sizin kendi işlerinizle (ör. Sevap, zekat, oruç, içten edilen bol dualarla) Tanrı’nın bağışını kazanamayacağınızı kabul etmelisiniz. O’nun sizin günahlarınızı bağışlamasını dua aracılığıyla isteyin. İsa’ya güvenmelisiniz. O’nu arayın, O sizi kurtaracaktır. Tövbe kurtuluşun bir parçasıdır. Bir kez...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mastürbasyon : 2- Mastürbasyondan kurtulmak için ne yapmalıyım? - Sayfa 2

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler