Başka bir hata iddiası

Başka bir hata iddiası hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İncil > Matta : Başka bir hata iddiası konusu 2499 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj sanageldim tarafından gönderildi. Başka bir hata iddiası İNCİLCİ MATTA'YA SUÇLAMA Ateistlerin çoğunlukta olduğu Türkçe bir forumda gezinirken, bir üyenin İncil yazarı Matta'ya yönelik bir suçlamada bulunduğunu gördüm. Bu üyeye göre, Matta İncili'nin 4. bölümünde Mesih'in İblis tarafından sınanması anlatılırken, aşağıdaki ayet aracılığıyla çok büyük bir hata yapılmış:İblis aynı şekilde İsa'yı çok yüksek bir dağa çıkarıp O'na tüm görkemleriyle dünyanın bütün ülkelerini gösterdi. <sup></sup>«Yere kapanıp bana taparsan, bütün bunları sana vereceğim» dedi. (Matta 4:8-9) Bu üye, dünyadaki tüm krallıkların görülebildiği en yüksek dağın İsrail'in neresinde olduğunu öğrenmek istiyor ve ekliyor: "Bu kadar yüksek bir dağ İsrail'de mevcut değildir. Demek ki Matta İncili'ni yazan kişi coğrafî bir hata yapmıştır". Bu konudaki görüş ve yorumlarınızı alabilir... Başka bir hata iddiası

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Başka bir hata iddiası konusu 2499 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj sanageldim tarafından gönderildi.

Başka bir hata iddiası konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Başka bir hata iddiası hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-12-09, 21:48
Başka bir hata iddiası
Theophilos

İNCİLCİ MATTA'YA SUÇLAMA

Ateistlerin çoğunlukta olduğu Türkçe bir forumda gezinirken, bir üyenin İncil yazarı Matta'ya yönelik bir suçlamada bulunduğunu gördüm. Bu üyeye göre, Matta İncili'nin 4. bölümünde Mesih'in İblis tarafından sınanması anlatılırken, aşağıdaki ayet aracılığıyla çok büyük bir hata yapılmış:
İblis aynı şekilde İsa'yı çok yüksek bir dağa çıkarıp O'na tüm görkemleriyle dünyanın bütün ülkelerini gösterdi. «Yere kapanıp bana taparsan, bütün bunları sana vereceğim» dedi. (Matta 4:8-9)
Bu üye, dünyadaki tüm krallıkların görülebildiği en yüksek dağın İsrail'in neresinde olduğunu öğrenmek istiyor ve ekliyor: "Bu kadar yüksek bir dağ İsrail'de mevcut değildir. Demek ki Matta İncili'ni yazan kişi coğrafî bir hata yapmıştır".

Bu konudaki görüş ve yorumlarınızı alabilir miyim?

Başka bir hata iddiası

Başka bir hata iddiası

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Başka bir hata iddiası

Başka bir hata iddiası hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-12-09, 22:24
Başka bir hata iddiası
ortodoksmoderator3

Acaba dünyanin hangi dagindan bütün ülkeleri görebiliriz ki? Hic bir dagdan görebilme imkani yoktur!

Ancak Iblis dünyada bulunan ülkeleri gösterebilir bunlari göstermek icin'de daga'da ihtiyaci yoktur. Lakin o anda Mesih cöldeydi ve orda bulunmasidan dolayi iblis, ülkeleri Mesihe Eriha dagi üzerinden göstermistir.

Başka bir hata iddiası

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Başka bir hata iddiası

Başka bir hata iddiası hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-12-09, 22:47
Başka bir hata iddiası
ekpliksi

buradan baktığımızda sanki matta sanki,everesten göstermiş

Yönetim Notu: Ateist olduğunuzu belirtmenize rağmen, profil bilgilerinizde Kilise seçeneğine "Moda ayazma meyhane kilisesi" yazmanız büyük bir tutarsızlık ve saygısızlık örneği. Profil bilgilerinizi kontrol edip düzeltiniz.

Başka bir hata iddiası

Başka bir hata iddiası

Başka bir hata iddiası hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-12-09, 23:02
Başka bir hata iddiası
ortodoksmoderator3

ekpliksi
Elbet bu sizin iddianizdir.

Başka bir hata iddiası

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Başka bir hata iddiası

Başka bir hata iddiası hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-12-09, 23:06
Başka bir hata iddiası
ekpliksi

ekpliksi

Yönetim Notu: Ateist olduğunuzu belirtmenize rağmen, profil bilgilerinizde Kilise seçeneğine "Moda ayazma meyhane kilisesi" yazmanız büyük bir tutarsızlık ve saygısızlık örneği. Profil bilgilerinizi kontrol edip düzeltiniz.
kusuru bakmayın benim orada çok anım ve sırdaşlığım var,gençliğimde yalnız kaldığımda dert ortağımdı orası benim,ben orayı kilise olarak görmedim,arkadaşım olarak gördüm,benim için dünyanın en güzel yeri orası halen

Yönetim Notu: Orayı Kilise olarak görmüyorsanız, profil bilgilerinizde Kilise seçeneğini boş bırakmanız gerekirdi. Özrünüz kabahatinizden büyük. Ya bilgilerinizi düzeltin ya da gerekli değişikliği biz yapacağız.

Başka bir hata iddiası

Başka bir hata iddiası

Başka bir hata iddiası konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Başka bir hata iddiası konusuna benzer konular;

papa veya patrik hata yapar mı? 1000 yıldır gelen bu sorunun cevabı nedir ... tanrının elçisi hata yapmaz .. tanrının elçisdir ama oda bir insanır hata yapabilir .. katolik olmam ilkini işaret eder ama mantığım 2 .cisi diyor görüş ve yorumlarınızla yardım edermisiniz. teşekkür eder esenlikler dilerim..

Hata yapmışım: İdam ettiğimiz Patrik sayısı iki değil, üçmüş (Murat Bardakçı) http://www.haberturk.com/HTYazi.aspx?ID=6741

Stefan hata mı yaptı? İncilci Luka tarafından yazılan Elçilerin İşleri adlı kitabın altıncı bölümünde Tanrı'nın lütfuyla ve kudretle dolu bir Hristiyan olan Stefan'ın, Mesih ile ilgili Müjde'yi ilan ettiği için bazı tutucu Yahudiler tarafından Yahudi din meclisine şikayet edilip tutuklatıldığı yazılıdır. (6:8-15) Yedinci bölüm ise Stefan'ın din meclisi tarafından sorgulandığında yaptığı konuşmayı ve inancı yüzünden taşlanarak şehit edilişini anlatır. İman dolu Stefan, Mesih tarafından kurulan Kilise'nin ilk din şehidi olmuştur. Stefan'ın yaptığı konuşma mükemmel bir söylemdir ve İbrahim'in döneminden itibaren İsrail'in tarihteki inanç yolculuğunu özetleyerek sık sık imansızlığa ve günaha düşmesine eleştiri getirir. Bu konuşmanın bir bölümünde Stefan, İsrail halkının atalarından ve onların gömülme...

Müslümanların Embriyoloji ile ilgili iddiası Müslümanların çoğu Kuran'ın Embriyoloji hakkında bilgi verdiğini ve böylece bu kısmı keşfettigini iddiasında bulunmaktadırlar. Doğru olan, Embriyoloji üzerinde çalışım ve bilgi veren Muhammed ve Kuran'dan evvel 3 kişi vardır. a) M.Ö. 400 yy yaşıyan Hippokrat. b) M.S. 150'de yaşıyan Yunan Hekimi Galen. c) Gene'de M.S. 150 yıllarında yaşıyan Samuel Ha-Yehudi isminde bir yahudi Hekim bilgi vermiş ve çalışım yapmışlardır. Kuran-ı Kerim'de Embriyoloji hakkında yazılar varsa bunlar yukarda sıralanan kişilerden kopyalanmıştır.

İncil'in Latince yazıldığı iddiası Filistin Hristiyan aramicesi Hristiyan Galile lehçesi Hazreti İsa'nın ana dili olduğunu çeşitli kaynaklardan öğreniyoruz ve hatta birçok hristiyan kliseside bunu reddetmiyor. Hz. Musa'ya inen Tevrat bölgenin ve kendi dili olan ibranicedir. Her ne kadar siz kabul etmesinizde (görüşünüze katılmasamda saygım var) Hz. Muhammed'e (sav) inen Kuran bölgenin ve kendi dili olan arapçadır. Fakat Bölgenin dil ailesinin içerisinde bulunmayan ve Hz. İsa'nın dili olmayan Latince İncilin yazıldığı dil olmuştur. İncilde israil kavminin dili ibranice veya Hz. İsa'nın ana dili olan aramice olarak neden yazılmamıştır ve kullanılan incil dili değildir ???

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih