| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> İncil
> Matta
: Matta 10:34 konusu 300 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Matta 10:34 Merhaba.Ben 15 yaşındayım ve bu dini araştırıyorum.Amamcım kesinlikle herhangi bir dinin propagandasını yapmak değil.Ancak aklıma takılan bazı sorular var. Forumu da zaten uzun zamandır takip etmekteyim. Matta incilindeki bir bölüm dikkatimi çekti. Matta 10:34-35 "Yeryüzünde selamet getirmeye geldiğimi sanmayın; ben selamet değil, fakat kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben adamla babasının, kızla anasının ve gelinle kaynanasının arasına ayrılık koymaya geldim. Adamın düşmanları kendi ev halkı olacaktır." İnternet'ten online olarak İncil'e baktım ancak bulamadım. Acaba bu bölümün bir açıklaması var mı? Şimdiden teşekkürler. Matta 10:34
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Matta 10:34 konusu 300 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Merhaba.Ben 15 yaşındayım ve bu dini araştırıyorum.Amamcım kesinlikle herhangi bir dinin propagandasını yapmak değil.Ancak aklıma takılan bazı sorular var. Forumu da zaten uzun zamandır takip etmekteyim. Matta incilindeki bir bölüm dikkatimi çekti.
Matta 10:34-35
"Yeryüzünde selamet getirmeye geldiğimi sanmayın; ben selamet değil, fakat kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben adamla babasının, kızla anasının ve gelinle kaynanasının arasına ayrılık koymaya geldim. Adamın düşmanları kendi ev halkı olacaktır."
İnternet'ten online olarak İncil'e baktım ancak bulamadım. Acaba bu bölümün bir açıklaması var mı?
Şimdiden teşekkürler.
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI:Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... Matta 3:14'te Hz.Yahya,Hz.İsa'yı ve onun makam ve misyonunu iyi biliyor gibidir,onun kendisinden daha ileri derecede olduğunu vurgular.Matta 11:2-3'te ise Hz.Yahya'nın hapiste Hz.İsa'nın icraatlarını işitince sorduğu soru sanki daha önce onunla hiç karşılaşmadığı ve kim olduğunu bilmediği izlenimini veriyor.Bu konudaki görüşünüz nedir?Teşekkürler.
Yönetim Notu: Misal siz de bize bazı izlenimler veriyorsunuz niyetlerinizle ilgili olarak...
Çünkü nedense hep bazı ayetleri tek başına cımbızlayarak bir sonuca varmaya çalışıyorsunuz. İlgili pasajı sonuna dek okursanız, zaten bazı şeyleri algılayabilirsiniz.
Yahya hapistedir ve korku içinde olması muhtemeldir. İsa, O'ndaki bu iman eksikliğini görünce daha sonraki ayetlerde sitem ediyor:
Matta 5:17-19 hakkında... Muhakkak Eski Ahit'in Hristiyanlık'taki yeri ve önemi daha önce forumda tartışılmıştır.Ancak benim dikkatimi çeken,Matta 5:19 pasajı oldu.Bu pasajda çiğnenmemesi gereken buyrukların en küçüğünden biri olarak kastedilen buyruklar Eski Ahit'in tümündeki buyrukları kapsar mı?Örneğin bedensel sünnet buyruğu da yerine getirilmeli midir?Katkılarınız için teşekkürler.
Yönetim Notu: Eski Antlaşma'daki "törensel" buyruklar Mesih'in çarmıhtaki işinde tamamlanmıştır, bize de dolayısıyla "lütuf" ile yani karşılıksız olarak verilmiştir, ancak biz bunu "iman" aracılığıyla elde edebiliriz.
Törensel buyrukların haricinde ahlaki buyruklar da vardır, bunlar ise her zaman geçerli olacaktır, misal 10 emirdeki buyruklar gibi. Çünkü bunlar Yeni Antlaşma'da Mesih tarafından tekrar edilmiştir.
ANCAK...
Matta 5.Bolum Matta
5. Bölüm
Gerçek mutluluk
(Luk.6:20-23)
İsa kalabalıkları görünce dağa çıktı. Oturduktan sonra, öğrencileri yanına geldiler. <SUP>2-3</SUP>Onlara seslenip şöyle ders vermeye başladı:
«Ne mutlu ruhta yoksul olanlara!
Göklerin Egemenliği onlarındır.
Matta 25:31-46 «Insanoglu kendi görkemi içinde bütün melekleriyle birlikte gelince, görkemli tahtina oturacak. Uluslarin hepsi O'nun önünde toplanacak, O da koyunlari keçilerden ayiran bir çoban gibi, onlari birbirinden ayiracak. Koyunlari sagina, keçileri soluna alacak.
«O zaman Kral, sagindaki kisilere, `Sizler, Babamin kutsadiklari, gelin!' diyecek. `Dünya kuruldugundan beri sizin için hazirlanmis olan egemenligi miras alin! Çünkü acikmistim, bana yiyecek verdiniz; susamistim, bana içecek verdiniz; yabanciydim, beni içeri aldiniz.
Çiplaktim, beni giydirdiniz; hastaydim, benimle ilgilendiniz; zindandaydim, yanima geldiniz.'
«O vakit dogru kisiler O'na su karsiligi verecekler: `Ya Rab, biz seni ne zaman aç görüp doyurduk, ya da susamis görüp içecek verdik?
Seni ne zaman yabanci gördük de...
Matta Kitabı Analizi MATTA
Tesniye 18.18 Onlara kardeşleri arasından senin gibi bir peygamber çıkaracağım. Sözlerimi onun ağzından işiteceksiniz. Kendisine buyurduklarımın tümünü onlara bildirecek.
Matta Müjdesi okuyuculara Tanrı’nın Musa’ya vaat ettiği o peygamberin İsa olduğunu göstermeye çalışır. Musa’nın beş kitabına karşılık Matta da İsa Mesih’in beş büyük vaazını yazıya geçirir:
I.Vaaz: 5-7. bölümler
II.Vaaz: 10. bölüm
III.Vaaz: 13. bölüm
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil