Matta 20:6 ncı ayet çevirisi hakkında konusu
463 kez okundu,
2 kez cevaplandı. En son mesaj
evren_1980 tarafından gönderildi.
Matta 20:6 ncı ayet çevirisi hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

23-06-11, 00:17
evren_1980
Merhaba kardeşler,
Matta bölümünün 20nci babının 6ncı ayetinde farklı saat çevirilerine denk geldim,
şimdi benim eklediğim çeviri e-sword dan:
Mat 20:6 Saat beşe doğru çıkınca, orada duran başka işçiler gördü. Onlara, 'Neden bütün gün burada boş duruyorsunuz?' diye sordu.
Ben Kutsal Kitaptan rusça öğreniyorum ve orada yazan
Mat 20:6 Наконец, выйдя около одиннадцатого часа, он нашел других, стоящих праздно, и говорит им: что вы стоите здесь целый день праздно?
sonra ingilizce King James versiyonunda da gene eleventh olarak görüyorum
Mat 20:6 And about the eleventh hour he went out, and found others standing idle, and saith unto them, Why stand ye here all the day idle?
Sitenin Türkçe
incil çevirilerinde:
Translation Trust Çevirisi
6Saat beşe doğru çıkınca, orada duran daha başkalarını görmüş. Onlara, `Neden bütün gün burada boş duruyorsunuz?' diye sormuş.
Thomas Cosmades Çevirisi:
Saat on yedi sularında çıkınca, orada dikilen başkalarını buldu ve onlara, �Neden bütün gün boyunca burada işsiz güçsüz duruyorsunuz?� diye sordu.
Eden Communications Çevirisi:
6 Saat beşe doğru çıkınca, orada duran daha başkalarını görmüş. Onlara, `Neden bütün gün burada boş duruyorsunuz?' diye sormuş.
Bünyamin Candemir Çevirisi (bir tek bu çeviride aynı zaman)
6Ve saat on bir sıralarında çıkıp boş duran başkalarını buldu ve onlara, �Neden bütün gün burada boş duruyorsunuz?� dedi.*
Bunun Türk diline neden böyle çevirildiği hakkında bir düşünceniz var mı?
Rabbin bereketi üzerinize olsun
Matta 20:6 ncı ayet çevirisi hakkında
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

23-06-11, 07:39
Groftard
Degerli evren_1980,
saat 5'e dogru diye cevrilen deyimin orijinal Grekce metinlerde edekaton (edekatos)
νδεκατην oldugu gorulebilir. Bu '11' demektir. Ne yazikki TKK cevirisinde nadir de olsa bu tur durumlarla karsilasilmaktadir. Cevirmenler bazi ayetleri aslina sadik kalmak yerine, daha acik olmasi amaciyla anlamina gore cevirmislerdir. Kuskusuz bu yaklasim cesitli karisikliklara yol acmaya devam etmektedir. Bu ayette cevirmenler Kutsal Kitap'taki saati modern saate cevirmislerdir. Anlam olarak aynidir. Gunumuzde 24 saat geceyarisindan baslar. O gunlerde ise gun gunesin dogusuyla baslardi. Yani o zamanlar gunun 11. saati olan zaman (gunes sabah 6'da dogmussa), gunumuzde ogleden sonra saat 5'tir. Bu baglamda 'Gunun 11. saati' ile 'saat 5' ayni anlama gelmektedir. Bu ayette anlatilmak istenen ilk iscilerin tam gun (12 saat) calistigi, son iscilerin ise cok kisa bir zaman (1 saatten az) calistigidir ve her iki ceviri de bu anlami vermektedir.
Guzel gunler :)
Cevaplamami istediginiz sorularinizi 'Protestan Teolojisi Soru Panosu'na sorabilirsiniz.
Yakup 1:26 Dindar olduğunu sanıp da dilini dizginlemeyen kişi kendini aldatır. Böylesinin dindarlığı boştur.

FORUMA ÜYE OLUN! /

24-06-11, 15:19
evren_1980
Teşekkürler ederim
Rab bereketlesin
FORUMA ÜYE OLUN! /
Matta 20:6 ncı ayet çevirisi hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil