Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İncil > Matta : Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında konusu 1177 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında Sorduğum diğer soru gibi bu soru da daha önce forumda herhangi bir bölümde tartışılmışsa kusura bakmayın.Matta 27.bölümde Yahuda'nın Hz.İsa'ya ihanet etmesi karşılığında aldığı parayı pişman olarak Yahudilere iade ettiğini ve Yahudilerin bu parayla Çömlekçi Tarlası'nı satın aldığını okuyoruz,yine 27:9-10'da bu olayın gerçekleşeceğine dair Yeşaya'ya atfedilen peygamberlik sözüne yer verilmiş.Ancak dipnottaki referans ayetlere baktığımızda bu peygamberliğin Yeşaya'ya değil Zekeriya'ya ait olduğunu görüyoruz.Sanırım bu hata Yeni Antlaşma metinlerini çoğaltan bir yazıcıya ait olsa gerek.Neyse,devam edip Zekeriya kitabının 11.bölümünü bir bütün olarak ele aldığımda 11.bölüm 12. ve 13.ayetlerinde anlatılan olayın -benim anlayabildiğim kadarıyla- Yahuda ile bir ilgisi olmayıp sadece Zekeriya... Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında konusu 1177 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-08-11, 19:05
drno61

Sorduğum diğer soru gibi bu soru da daha önce forumda herhangi bir bölümde tartışılmışsa kusura bakmayın.Matta 27.bölümde Yahuda'nın Hz.İsa'ya ihanet etmesi karşılığında aldığı parayı pişman olarak Yahudilere iade ettiğini ve Yahudilerin bu parayla Çömlekçi Tarlası'nı satın aldığını okuyoruz,yine 27:9-10'da bu olayın gerçekleşeceğine dair Yeşaya'ya atfedilen peygamberlik sözüne yer verilmiş.Ancak dipnottaki referans ayetlere baktığımızda bu peygamberliğin Yeşaya'ya değil Zekeriya'ya ait olduğunu görüyoruz.Sanırım bu hata Yeni Antlaşma metinlerini çoğaltan bir yazıcıya ait olsa gerek.Neyse,devam edip Zekeriya kitabının 11.bölümünü bir bütün olarak ele aldığımda 11.bölüm 12. ve 13.ayetlerinde anlatılan olayın -benim anlayabildiğim kadarıyla- Yahuda ile bir ilgisi olmayıp sadece Zekeriya peygamberin o dönemde yaşadığı tarihsel bir olay üzerine anlatıldığını düşünüyorum.Aslında bu sorum da ilk sorumla benzer şekilde Eski Antlaşma'daki bazı peygamberlik sözlerinin,yine Eski Antlaşma'daki ilgili bölümde bir bütün olarak incelenmesiyle ilgili.Eski Antlaşma'dan -benim anlayabildiğim kadarıyla- cımbızla alınmış ve bağlamından koparılmış bazı cümleler St.Matta tarafından -yine benim anlayabildiğim kadarıyla- tamamen ilgisiz bir biçimde Hz.İsa dönemine ilişkin kullanılmış.Dediğim gibi bu ve önceki sorumda öne sürdüğüm savlar benim subjektif görüşlerim olup saygısızlık etmek amacı gütmez.Öğrenmek istediğim,sizler bu konuları nasıl yorumluyor,bu konularla ilgili ne düşünüyorsunuz?Teşekkürle r...

Yönetim Notu: Başka bir sorunuzda da benzer bir durum yaşamaktaydınız, oradaki açıklamamızdaki "yorumsal" önerilerimizi okuyabilirsiniz.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-08-11, 21:42
admin1 Ken Block

Bahsettiğimiz açıklama: http://www.hristiyanforum.com/forum/...m-t329056.html

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (26 Mayıs)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-08-11, 21:53
admin1 Ken Block

Forum içinde de daha önce http://www.hristiyanforum.com/forum/...i-t319294.html adresinde ilgili konudaki çelişki iddiasına da cevap verilmiş.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-08-11, 22:18
drno61

Vakit ayırdığınız ve cevapladığınız için teşekkür ederim...

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-08-11, 19:28
admin1 Ken Block

Biz bu tarz konularda http://www.hristiyanforum.com/forum/...e-t320084.html adresindeki ilkeleri aklımızdan çıkarmadan düşünüyoruz.

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında konusuna benzer konular;

Matta 1.bölüm 22.ayet ve Yeşaya 7.bölüm 14.ayet hakkında... Merhabalar.Soracağım bu soru daha önce forumun herhangi bir yerinde tartışılmışsa kusura bakmayın.Matta 1:22'de anlatılan olayda Hz.İsa'nın Mesih olarak geleceğine ve bakireden doğacağına dair bir ön bildiri olarak Eski Antlaşma peygamberlerinden Yeşaya'nın bir peygamberliğine yer verilir.Hz.İsa ile ilişkilendirilen söz konusu peygamberlik Yeşaya 7:14 de yer alır.Ancak Yeşaya'nın söz konusu bildirisini Eski Antlaşma'da bulunan pasajın bütününü hesaba katarak incelediğimizde bana öyle geliyor ki bu peygamberlik sözünü Hz.İsa Mesih'e mal etmek oldukça zor.Çünkü Yeşaya bu peygamberliği tamamen kendi yaşadığı döneme yönelik bir olaya yönelik anlatmıştı.Eski Antlaşma'daki ilgili bölümü bir bütün halinde ele alırsak o bölümden Hz.İsa'nın gelişine dair sonuç çıkarmak mümkün müdür?Kesinlikle...

1.Selanikliler 4.Bölüm 13.-18.ayetler hakkında... 1.Selanikliler 4.Bölüm 13.-18. ayetleri okuduğumuzda,özellikle 15.ayetteki ''...biz yaşamakta olanlar, Rab'bin gelişinde hayatta olanlar...'' ve 17.ayetteki ''Sonra biz yaşamakta olanlar, hayatta olanlar, onlarla birlikte Rab'bi havada karşılamak üzere bulutlar içinde alınıp götürüleceğiz.'' ifadelerini incelediğimizde St.Paul'ün kendisini de Mesih'in ikinci gelişine hayatta iken tanık olacak ''biz'' dediği gruba dahil ettiğini mi anlamalıyız;yani demek istediğim St.Paul'ün Mesih'in ikinci gelişinde hayatta olacağını varsaydığı neticesini çıkarabilir miyiz?Yardımlarınız için teşekkür ederim... Yönetim Notu: Aziz Pavlus öldüğüne ve Mesih gelmediğine göre dahil etmediğini anlayabilirsiniz. Diğer taraftan 15. ayet ve 17. ayetten bahsederken 16. ayeti, özellikle son cümlesini okursanız...

Yuhanna 21.Bölüm 20.-22.Ayetler hakkında... İsa Mesih'in,sevdiği öğrenci Yuhanna hakkında söylediği ''Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?'' sözlerini nasıl yorumlamalıyız? Bu öğrenci İsa Mesih'in ikinci gelişinde hayatta olacaktır gibi bir sonuç çıkartmak doğru mudur?Yardımlarınız için teşekkür ederim... Yönetim Notu: Yuhanna öldüğüne ve Mesih hala gelmediğine göre anladığınız anlamı çıkarmamız mümkün değildir. Lakin oradaki ifade Yuhanna'nın yaşamasının literal olarak ifade edilmesi değil, Petrus'un Mesih'in işine karışması ile ilgili bir durumdu, yani konu Yuhanna'nun yaşayıp yaşamamasından ziyade Petrus'un uyarılmasıydı. Lakin 21. bölümün 15. ayetinden itibaren diyalogların hep İsa ile Petrus arasında ve Petrus'a uyarılar şeklinde olduğunu görüyoruz. Yani konu Petrus odaklıdır. Diğer taraftan,...

Ölüm ve Yasla İlgili Ayetler Çok yakın zamanda çok genç yaşta sevgili eşimi kybettim. Onun ardından okuyabileceğim ayet ve dualar nelerdir? Ölüm ve yasla ilgili İncil'den neleri okumak bana iyi gelebilir?

Kutsal Ruh ile ilgili bazı ayetler “Sana yeniden doğmalısınız dediğime şaşma. Rüzgâr dilediği yerde eser. Onun sesini işitirsin, ama nereden gelip nereye gittiğini bilmezsin. Ruh’tan doğan herkes böyledir.” Yu.3:7-8

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih