Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında...

Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İncil > Matta : Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... konusu 468 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... Matta 3:14'te Hz.Yahya,Hz.İsa'yı ve onun makam ve misyonunu iyi biliyor gibidir,onun kendisinden daha ileri derecede olduğunu vurgular.Matta 11:2-3'te ise Hz.Yahya'nın hapiste Hz.İsa'nın icraatlarını işitince sorduğu soru sanki daha önce onunla hiç karşılaşmadığı ve kim olduğunu bilmediği izlenimini veriyor.Bu konudaki görüşünüz nedir?Teşekkürler. Yönetim Notu: Misal siz de bize bazı izlenimler veriyorsunuz niyetlerinizle ilgili olarak... Çünkü nedense hep bazı ayetleri tek başına cımbızlayarak bir sonuca varmaya çalışıyorsunuz. İlgili pasajı sonuna dek okursanız, zaten bazı şeyleri algılayabilirsiniz. Yahya hapistedir ve korku içinde olması muhtemeldir. İsa, O'ndaki bu iman eksikliğini görünce daha sonraki ayetlerde sitem ediyor: Göklerin egemenliğine girebilmek için Tanrı tarafından... Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... konusu 468 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-11-11, 18:02
drno61

Matta 3:14'te Hz.Yahya,Hz.İsa'yı ve onun makam ve misyonunu iyi biliyor gibidir,onun kendisinden daha ileri derecede olduğunu vurgular.Matta 11:2-3'te ise Hz.Yahya'nın hapiste Hz.İsa'nın icraatlarını işitince sorduğu soru sanki daha önce onunla hiç karşılaşmadığı ve kim olduğunu bilmediği izlenimini veriyor.Bu konudaki görüşünüz nedir?Teşekkürler.

Yönetim Notu: Misal siz de bize bazı izlenimler veriyorsunuz niyetlerinizle ilgili olarak...

Çünkü nedense hep bazı ayetleri tek başına cımbızlayarak bir sonuca varmaya çalışıyorsunuz. İlgili pasajı sonuna dek okursanız, zaten bazı şeyleri algılayabilirsiniz.

Yahya hapistedir ve korku içinde olması muhtemeldir. İsa, O'ndaki bu iman eksikliğini görünce daha sonraki ayetlerde sitem ediyor:

Alıntı:
11 Size doğrusunu söyleyeyim, kadından doğanlar arasında Vaftizci Yahya`dan daha üstün biri çıkmamıştır. Bununla birlikte, Göklerin Egemenliği`nde en küçük olan ondan üstündür.
Göklerin egemenliğine girebilmek için Tanrı tarafından sağlanan bir iman gereklidir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında...

Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-11-11, 21:57
drno61

Cevabınız için teşekkür ederim.Amacım,niyetim,baz ı ithamlarınız(Pasaj cımbızlamak,çelişki aramak,v.b.) hakkında gerekli ve yeterli cevap ve açıklamalar önceki mesajlarımda var.Bu yersiz yaftalama çabalarınıza yanıt olarak sizi önceki mesajlarımı incelemeye davet ediyorum.Önceki bazı yazışmalarımda hata ettiğimi anladığımda bunu kabul ettim.Çoğu yazışmadan verimli sonuçlar aldım.Bunun için teşekkür ederim.Ne var ki önceki bazı yazışmalarda ve bu yazışmada cevaplar bana tamamen ilgisiz görünse de üstüne gitmek istemedim.Bunun bir sebebi forum kuralları,diğer sebebi şu "art niyetli Müslüman" düşüncesiyle karşılaşma endişesiydi.Bu intibayı uyandırmamak için özellikle dikkat ettim.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında...

Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-11-11, 22:02
drno61

O kadar dikkat etmeme rağmen bu düşünceyle muhatap oluyorsam sorun ya bendedir.Cidden kötü niyetli(!) birisiyimdir.Ya da sizdedir.Klavyenin arkasından niyet okumak çok sağlıklı sonuçlar vermez zira.Neyse,bir şekilde kalp kırdıysam veya yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ve konuyu böylece kapatırım.

Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-11-11, 22:10
admin1 Ken Block

Evet biz sizin art niyetli olduğunuzu düşünüyoruz, çünkü İncil'i doğal şekilde okumadan hristiyan inancını karalayıcı art niyetli kişilerin kitaplarını okuyor ve foruma aktarıyorsunuz. Yaptığınız doğal bir hareket tarzı değil, geçmişte bir çok kez karşılaştığımız, önce araştırıyormuş gibi görünen müslümanların hareket tarzına benzer bir tavır. Bugün sorduğunuz sorularla beraber bizde size dair oluşmuş olan düşünce aynen bu şekildedir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (26 Mayıs)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Matta 3:14 ve Matta 11:2-3 hakkında... konusuna benzer konular;

Matta 5:17-19 hakkında... Muhakkak Eski Ahit'in Hristiyanlık'taki yeri ve önemi daha önce forumda tartışılmıştır.Ancak benim dikkatimi çeken,Matta 5:19 pasajı oldu.Bu pasajda çiğnenmemesi gereken buyrukların en küçüğünden biri olarak kastedilen buyruklar Eski Ahit'in tümündeki buyrukları kapsar mı?Örneğin bedensel sünnet buyruğu da yerine getirilmeli midir?Katkılarınız için teşekkürler. Yönetim Notu: Eski Antlaşma'daki "törensel" buyruklar Mesih'in çarmıhtaki işinde tamamlanmıştır, bize de dolayısıyla "lütuf" ile yani karşılıksız olarak verilmiştir, ancak biz bunu "iman" aracılığıyla elde edebiliriz. Törensel buyrukların haricinde ahlaki buyruklar da vardır, bunlar ise her zaman geçerli olacaktır, misal 10 emirdeki buyruklar gibi. Çünkü bunlar Yeni Antlaşma'da Mesih tarafından tekrar edilmiştir. ANCAK...

Matta 23:35 ve 2.Tarihler 24:22 Pasajları Hakkında... Yeni Antlaşma'da Matta'ya göre İncil'de 23.bölümü okurken 35.ayette bahsedilen Berekya oğlu Zekeriya ile ilgili olarak sayfanın en altında verilen dipnotta işaret edilen ilgili Eski Antlaşma pasajını (2.Tarihler 24:22) incelediğimizde tapınakla sunak arasında öldürülen kişinin Yehoyada oğlu Zekeriya olduğunu okuyoruz.Bunu nasıl yorumlayabiliriz?Yardımlarınız için teşekkür ederim...

Matta 21:18-20 ve Markos 11:12-14 ve 20-21 Pasajları Hakkında... Matta'ya göre İncil'de kuruyan incir ağacıyla ilgili anlatıyı okurken Hz.İsa'nın ağacı lanetledikten hemen sonra ağacın o anda birdenbire kuruduğunu ve havarilerin de buna o anda tanık olduklarını okuyoruz.Aynı olayı Markos'a göre İncil'den okurken ise Hz.İsa'nın ağacı lanetlediğini,havarilerin bunu işittiğini,oradan hep birlikte Kudüs'e gittiklerini okuyoruz.Daha sonra akşam olunca kentten ayrılıyorlar ve sabah erkenden Hz.İsa Mesih'in önceki gün lanetlediği ağacın yanından geçerken ağacın kurumuş olduğunu görüyorlar.Yani Markos'un anlatısında ağaç hemen lanetlendiği anda kurumamıştı,ertesi gün kurumuştu ve havariler Matta'daki anlatıdan farklı olarak ağacın kuruduğunu Hz.İsa'nın ağaca lanet ettiği anda değil ertesi günün sabahında görmüşlerdi.Bu durumu nasıl...

Matta 27.bölüm 9.ve 10.ayetler ve Zekeriya 11.bölüm 12.ve 13.ayetler hakkında Sorduğum diğer soru gibi bu soru da daha önce forumda herhangi bir bölümde tartışılmışsa kusura bakmayın.Matta 27.bölümde Yahuda'nın Hz.İsa'ya ihanet etmesi karşılığında aldığı parayı pişman olarak Yahudilere iade ettiğini ve Yahudilerin bu parayla Çömlekçi Tarlası'nı satın aldığını okuyoruz,yine 27:9-10'da bu olayın gerçekleşeceğine dair Yeşaya'ya atfedilen peygamberlik sözüne yer verilmiş.Ancak dipnottaki referans ayetlere baktığımızda bu peygamberliğin Yeşaya'ya değil Zekeriya'ya ait olduğunu görüyoruz.Sanırım bu hata Yeni Antlaşma metinlerini çoğaltan bir yazıcıya ait olsa gerek.Neyse,devam edip Zekeriya kitabının 11.bölümünü bir bütün olarak ele aldığımda 11.bölüm 12. ve 13.ayetlerinde anlatılan olayın -benim anlayabildiğim kadarıyla- Yahuda ile bir ilgisi olmayıp sadece Zekeriya...

Matta 20:6 ncı ayet çevirisi hakkında Merhaba kardeşler, Matta bölümünün 20nci babının 6ncı ayetinde farklı saat çevirilerine denk geldim, şimdi benim eklediğim çeviri e-sword dan: Mat 20:6 Saat beşe doğru çıkınca, orada duran başka işçiler gördü. Onlara, 'Neden bütün gün burada boş duruyorsunuz?' diye sordu. Ben Kutsal Kitaptan rusça öğreniyorum ve orada yazan Mat 20:6 Наконец, выйдя около одиннадцатого часа, он нашел других, стоящих праздно, и говорит им: что вы стоите здесь целый день праздно? sonra ingilizce King James versiyonunda da gene eleventh olarak görüyorum

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih