Yahya İlyas mı?yoksa değil mi?

Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İncil > Matta : Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? konusu 978 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi. Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? Yahya'nın Birinci Tanıklığı (Mat.3:1-12; Mar.1:7,8; Luk.3:15-17) <SUP>19</SUP>Yahudi yetkililer "Sen kimsin?" diye sormaları için, Yeruşalim'den Yahya'ya kâhinlerle Levililer'i gön*derdiler. Bunun üzerine Yahya tanık*lıkta bulundu. <SUP>20</SUP>Hiçbir şeyi inkâr et*meden açık açık konuştu. "Ben Me*sih değilim" yolundaki bildirisi çok açıktı. <SUP>21</SUP>"Öyleyse kimsin? İlyas mısın sen?" diye sordular. Yahya, "Deği*lim" dedi. "Sen o peygamber misin?" sorusuna da, "Hayır" diye karşılık ver*di. <SUP>22</SUP>Bu kez, "Öyleyse kim olduğunu söyle de bizi gönderenlere yanıt vere*lim" dediler, "Sen kendin için ne di*yorsun?" <SUP>23</SUP>Yahya Yeşaya Peygam*ber'in şu bildirisini aktararak onları yanıtladı:" 'Rab'bin yolunu düzleyin' diye çölden haykıranın sesiyim ben." <SUP>24</SUP>Gönderilenler... Yahya İlyas mı?yoksa değil mi?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? konusu 978 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi.

Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-04-09, 11:51
Galadriel

Yahya'nın Birinci Tanıklığı
(Mat.3:1-12; Mar.1:7,8; Luk.3:15-17)
19Yahudi yetkililer "Sen kimsin?" diye sormaları için, Yeruşalim'den Yahya'ya kâhinlerle Levililer'i gön*derdiler. Bunun üzerine Yahya tanık*lıkta bulundu.

20Hiçbir şeyi inkâr et*meden açık açık konuştu. "Ben Me*sih değilim" yolundaki bildirisi çok açıktı.
21"Öyleyse kimsin? İlyas mısın sen?" diye sordular. Yahya, "Deği*lim" dedi. "Sen o peygamber misin?" sorusuna da, "Hayır" diye karşılık ver*di.
22Bu kez, "Öyleyse kim olduğunu söyle de bizi gönderenlere yanıt vere*lim" dediler, "Sen kendin için ne di*yorsun?"
23Yahya Yeşaya Peygam*ber'in şu bildirisini aktararak onları yanıtladı:" 'Rab'bin yolunu düzleyin' diye çölden haykıranın sesiyim ben."
24Gönderilenler Ferisiler'dendi.
25Ona başka bir soru yönelttiler: "Ma*dem sen ne Mesih, ne İlyas, ne de o peygambersin, nasıl oluyor da vaftiz ediyorsun?"
26Yahya, "Ben su ile vaftiz ediyo*rum" diye yanıtladı, "Ama tanımadı*ğınız biri aranızda duruyor.
27O ben*den sonra gelendir. Ben O'nun çarığı*nın bağlarını bile çözmeye lâyık deği*lim."
28Tüm bunlar Ürdün Irmağı'nın ötesinde, Beytanya'da Yahya'nın vaf*tiz ettiği yerde oldu.

Burda Yahya İlyas olmadığını söylüyor

İsa'nın görünümü değişiyor
Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. 2Orada, gözlerinin önünde İsa'nın görünümü değişti. Yüzü güneş gibi parladı, giysileri ışık gibi bembeyaz oldu. 3O anda Musa'yla İlyas öğrencilere göründü. İsa ile konuşuyorlardı. 4Petrus İsa'ya, «Ya Rab» dedi, «burada bulunmamız ne iyi oldu! İstersen burada üç çardak kurayım: biri sana, biri Musa'ya, biri de İlyas'a.»
5Petrus hâlâ konuşurken, parlak bir bulut birden onları gölgeledi. Buluttan gelen bir ses, «Sevgili Oğlum budur, O'ndan hoşnudum. O'nu dinleyin!» dedi.
6Öğrenciler bunu işitince, dehşet içinde yüzüstü yere kapandılar. 7İsa gelip onlara dokundu, «Kalkın, korkmayın!» dedi. 8Başlarını kaldırıp bakınca İsa'dan başka kimseyi göremediler.
9Dağdan inerlerken İsa onlara, «İnsanoğlu ölümden dirilmeden önce, gördüklerinizi kimseye söylemeyin» diye buyurdu.
10Öğrencileri O'na şunu sordular: «Peki, din bilginleri neden önce İlyas'ın gelmesi gerektiğini söylüyorlar?»
11İsa, «İlyas gerçekten gelecek ve her şeyi yeniden düzene koyacak» diye cevap verdi. 12«Size şunu söyleyeyim, İlyas zaten gelmiştir, ama onu tanımadılar, ona yapmadıklarını bırakmadılar. Aynı şekilde İnsanoğlu da onların elinden acı çekecektir.» 13O zaman öğrenciler İsa'nın kendilerine Vaftizci Yahya'dan söz ettiğini anladılar

burda da yahya'nın ilyas olduğu söyleniyor.

bu nasıl oluyor anlayamadım.Cevap verirseniz sevinirim

Esen kalın

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yahya İlyas mı?yoksa değil mi?

Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-04-09, 19:54
777maranata

Galadriel
Yahya'nın Birinci Tanıklığı
(Mat.3:1-12; Mar.1:7,8; Luk.3:15-17)
19Yahudi yetkililer "Sen kimsin?" diye sormaları için, Yeruşalim'den Yahya'ya kâhinlerle Levililer'i gön*derdiler. Bunun üzerine Yahya tanık*lıkta bulundu.

20Hiçbir şeyi inkâr et*meden açık açık konuştu. "Ben Me*sih değilim" yolundaki bildirisi çok açıktı.
21"Öyleyse kimsin? İlyas mısın sen?" diye sordular. Yahya, "Deği*lim" dedi. "Sen o peygamber misin?" sorusuna da, "Hayır" diye karşılık ver*di.
22Bu kez, "Öyleyse kim olduğunu söyle de bizi gönderenlere yanıt vere*lim" dediler, "Sen kendin için ne di*yorsun?"
23Yahya Yeşaya Peygam*ber'in şu bildirisini aktararak onları yanıtladı:" 'Rab'bin yolunu düzleyin' diye çölden haykıranın sesiyim ben."
24Gönderilenler Ferisiler'dendi.
25Ona başka bir soru yönelttiler: "Ma*dem sen ne Mesih, ne İlyas, ne de o peygambersin, nasıl oluyor da vaftiz ediyorsun?"
26Yahya, "Ben su ile vaftiz ediyo*rum" diye yanıtladı, "Ama tanımadı*ğınız biri aranızda duruyor.
27O ben*den sonra gelendir. Ben O'nun çarığı*nın bağlarını bile çözmeye lâyık deği*lim."
28Tüm bunlar Ürdün Irmağı'nın ötesinde, Beytanya'da Yahya'nın vaf*tiz ettiği yerde oldu.

Burda Yahya İlyas olmadığını söylüyor

İsa'nın görünümü değişiyor
Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. 2Orada, gözlerinin önünde İsa'nın görünümü değişti. Yüzü güneş gibi parladı, giysileri ışık gibi bembeyaz oldu. 3O anda Musa'yla İlyas öğrencilere göründü. İsa ile konuşuyorlardı. 4Petrus İsa'ya, «Ya Rab» dedi, «burada bulunmamız ne iyi oldu! İstersen burada üç çardak kurayım: biri sana, biri Musa'ya, biri de İlyas'a.»
5Petrus hâlâ konuşurken, parlak bir bulut birden onları gölgeledi. Buluttan gelen bir ses, «Sevgili Oğlum budur, O'ndan hoşnudum. O'nu dinleyin!» dedi.
6Öğrenciler bunu işitince, dehşet içinde yüzüstü yere kapandılar. 7İsa gelip onlara dokundu, «Kalkın, korkmayın!» dedi. 8Başlarını kaldırıp bakınca İsa'dan başka kimseyi göremediler.
9Dağdan inerlerken İsa onlara, «İnsanoğlu ölümden dirilmeden önce, gördüklerinizi kimseye söylemeyin» diye buyurdu.
10Öğrencileri O'na şunu sordular: «Peki, din bilginleri neden önce İlyas'ın gelmesi gerektiğini söylüyorlar?»
11İsa, «İlyas gerçekten gelecek ve her şeyi yeniden düzene koyacak» diye cevap verdi. 12«Size şunu söyleyeyim, İlyas zaten gelmiştir, ama onu tanımadılar, ona yapmadıklarını bırakmadılar. Aynı şekilde İnsanoğlu da onların elinden acı çekecektir.» 13O zaman öğrenciler İsa'nın kendilerine Vaftizci Yahya'dan söz ettiğini anladılar

burda da yahya'nın ilyas olduğu söyleniyor.

bu nasıl oluyor anlayamadım.Cevap verirseniz sevinirim

Esen kalın
Sevgili Galadriel

Vaftizci Yuhanna öncelikle vaftizci Yuhanna'dir.Fakat Rab tarafindan Yuhanna'ya Ilyas'in ruhsal kisiligi de yüklenmistir.Kendisi bunun farkinda miydi yoksa degil miydi Kutsal Kitap bunu belirtmiyor.Fakat Rab Isa bu sirri bize acikliyor.Kutsal Kitap'ta buna benzer bir olay Saul'un basina gelmisti.Ayetlere bakalim.

Saul,Samuel'in yanindan ayrilmak üzere ona sirtini döner dönmez,Tanri ona baska bir kisilik verdi. 1.samuel 10,9

Giva'ya varinca, Saul'u bir peygamber toplulugu karsiladi.Tanri'nin Ruhu güclü bir bicimde üzerine indi. ve Saul onlarla birlikte peygamberlikte bulunmaya basladi. 1.samuel 10,10

Ayetlerde gördügümüz gibi Saul'un istegi disinda Tanri'nin Ruhuyla Saul baska bir kisilige bürünüyor ve peygamberlikte dahi bulunabiliyor.Vaftizci Yuhanna örneginde de ayni durum sözkonusudur.Tanri ona Ilyas'in ruhundan vermisti.

Ilyas yardimcisi Elisa'dan ayrilmadan evvel kendisinden bir istekte bulunmasini istedigi zaman Elisa Ilyas'in ruhundan iki pay almak istemisti.

Evet sevgili galadriel ilk etapta aklima gelenler bunlar.Vaftizci Yuhanna özel bir kisidir ve Ilyas'in özellikleri de onda mevcuttur.Hatta giydigi elbiseler bile benzerlik tasimaktaydi.

Rab'bin sözleri üzerinde düsünmeniz ve anlamaya calismaniz beni sevindiriyor.Kutsal Kitab'i okumadan önce Rab'be sözlerini aciklasin diye dua etmeni öneririm.

Rab seni bereketlesin.

Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-04-09, 00:39
KaraYilan

Çok güzel bir tespit, keşke cevap verebilsem. Bilgim kısıtlı...

Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-04-09, 14:33
einzwei

ben orda O PEYGAMBER diye kastedilen kim onu sorabilirmiyim?

Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-05-09, 10:22
moderator6

einzwei
ben orda O PEYGAMBER diye kastedilen kim onu sorabilirmiyim?
Yahudiler arasından çıkacak olan peygamberdir.

Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Yahya İlyas mı?yoksa değil mi? konusuna benzer konular;

Bu durum adalete ters değil mi? Arkadaşlar, yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı çevirmeyi nasıl anlamalıyız? Yada montumuzu alana gömleğimizide vermek vs. Eğer bu durum olursa zalimler, hırsızlar dahada şımarmaz mı? Cezasız kalmış olmazlar mı? Hıristiyanlıktaki ceza kavramını ve adaleti nasıl anlamalıyız?

Vaftizci Yuhanna’nın (Yahya) Kemiklerinin Bulunduğu İddia Edildi http://www.hristiyangazete.com/2010/08/vaftizci-yuhannanin-yahya-kemiklerinin-bulundugu-iddia-edildi/

İslam'da Vaftizci Yahya (Yuhanna) İSLAM'DA VAFTİZCİ YAHYA HRİSTİYAN İNANCINDA YUHANNA Vaftizci Yuhanna, Hristiyan inancında son derece önemli bir peygamberdir. Hristiyanlığın Yuhanna hakkındaki öğretilerini özetleyip sıralamak gerekirse: *Yuhanna, Mesih olan Yeshua'nın yolunu hazırlayan kişidir. Gelecek olan Mesih'e hazırlık kapsamında halkı günahlarından tövbe edip Ürdün Nehri'nde vaftiz olmaya çağıran Yuhanna'ya, vaftiz göreviyle bağlantılı olarak Vaftizci unvanı verilmiştir. *Yuhanna, Mesih'i Ürdün Nehri'nde vaftiz eden ve böylece O'nun İsrail halkına açınlanmasına aracılık eden öncü peygamberdir.

Tübitak - Bilim&Teknik Dergisi - Darwinism - Harun Yahya - Adnan Hoca - AKP Tübitak yöneticileri içiniz rahat olsun Medyaya yansıyan haberlere göre Tübitak'ın yayını olan Bilim-Teknik Dergisi'nin son sayısındaki kapak değişikliği epey gürültü koparacağa benziyor. Her şeyden önce böyle bir gürültüyü ben çok daha önceleri bekliyordum ve eninde sonunda bu kavganın çıkması da kaçınılmazdı. Zira yıllardan beri bilimi istedikleri gibi ideolojik bağlamda yönlendirmeye alışmış bir grup zevâtın ellerinden oyuncakları alınınca ve istedikleri gibi ideolojik bilim yapmanın yolları tıkanınca böyle feryat etmelerine de şaşmamak gerekir. Bu yüzden Tübitak yönetimine karşı yapılan saldırı ve hakaretler haksızdır. Ülkemizdeki demokratik açılımlara ayak uyduramayan, çığırtkan azınlığın vulger materyalizmleri ve sözde pozitivizmleri adına her zaman tepe tepe kullandıkları...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih