Koruyucu melegimiz var midir?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Melekler : Koruyucu melegimiz var midir?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
candan

Matta 18:10 soyle yazar , " Bu küçüklerden birini bile hor görmekten sakının! Size şunu söyleyeyim, onların göklerdeki melekleri, göklerdeki Babam'ın yüzünü her zaman görürler.." Burdaki " bu kucukler " ya ona inananlar ( ayet 6) ya da ona gelen kucuk cocuklar ( ayet 3-5 ) icin kullanilmis olabilir. Koruyucu melekler konusuna gelince bu bolum anahtar rolunu oynar. Iyi meleklerin koruyup yardimci olduklari (Daniel 6: 20-23, 2 Krallar 6:13-17), ya da gelip bilgi verdikleri (Habercilerin Isleri 7:52-53, Luka 1:11-20 ), yol gosterdikleri ( Matta 1:20-21, Habercilerin Isleri 8:26), ihtiyaclari karsiladiklari ( Yaratilis 21:17-20, 1 Krallar 19: 5-7 ) ve imanlilara hizmette bulunduklari ( Ibraniler 1:14) hakkinda hic bir suphe bulunmamaktadir. Bunlara benzer bir cok ornekleri Kelamda bulabiliriz.

Her imanliya tahsis edilmis bir melegin olup olmadigi konusunda kesin bir yanit vermek cok zor. Eski Ahitte Israil halkina tahsis edilmis basmelegi ( Mikael) bulunmaktaydi ( Daniel 10:21, 12:1) ancak Kelamin hic bir yerinde kisilere ait bir melek bulundugu yazili degildir ( Bazen kisilere gonserilmis melekler bulunmaktadir ama bu meleklerin kalici olarak gorev yaptiklari yazili degildir). Bir yorumcuya gore yahudilerin koruyucu meleklere olan inanclari Eski ile Yeni Ahit arasindaki donemde olusmasidir. Eski kilise babalarindan bazilari herkese hem iyi hem kotu melek ( kotu olanin kim tarafindan tahsis edildigine inandiklarinindan pek emin degilim) tahsis edildigine inanirlardi. Inanis cesitleri ne olursa olsun koruyucu melek inanci cok eskilere dayanmaktadir.

Koruyucu meleklerin konusu gecen Matta 18:10'e baktigimizda bu meleklerin aktif gorevden ziyade "Goklerdeki Babanin yüzünü her zaman görürler." Aktif gorev yani bizi kayirmak gozetmek meleklerden ziyade Tanri'dan gelen bir seydir. Tv'de sinemalarda melekler hakkinda bir cok filim gosterilmektedir ve cogunda meleklerin koruyucu melek olarak geldikleri islenmektedir. Kelam meleklerin insanustu gicleri ve bilgisi olan ama yaratilmis olan ve Tanri ile asla karsilastirilamiyacak varliklar oldugunu acikca yazmaktadir. Yani meleklere asla tapilinmamalidir ( Cikis 20:1-6, Kolosiler 2:18). Tapinmak sadece Kutsal Uclu birlik olan Tanri'ya olmalidir. Ne yazik ki bir cok filimde melekler Tanri'nin habercileri gorevini yaparken gosterilmekte ve cogunlugunda Tanri Oglu olan Isa mesih'ten bahsedilmemektedir bile. Tanri Yuhanna 5:23 de "Öyle ki, herkes Baba'yı onurlandırdığı gibi Oğul'u onurlandırsın. Oğul'u onurlandırmayan, O'nu gönderen Baba'yı da onurlandırmaz." demektedir.

Tanri melekleri bize hizmette kullanmaktadir. Bence Tanri melekleri bizi Kendi isinde kullandigi gibi kullanmaktadir demek hatali bir dusunce olmaz. Tanri amacina ulasmada ne bize ne de meleklere ihtiyac duyar ama bizi yine de kullanmak icin secer ( Eyup 4:18, 15:15). Sonuc olarak melekler bizim icin teker teker tahsis edilmis olsun olmasin Tanri bize daha buyuk bir garanti vermektedir; eger bizler Mesih'e olan inancimiz sayesinde O'nun cocuklariysak, O herseyi bizim iyiligimiz icin kullanacaktir ( Romalilar 8:28-30) ve Isa Mesih bizi asla terketmiyecektir ( Ibraniler 13:5-6). Eger herseyi bilen her seye kadir seven Tanri bizimle ise yani basimizda melek olmus olmamis ne farkeder????

Derleyen
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

hristiyanlık
beril

sağol kardeşim sonda söylediğine tamamiyle katılıyorum. emeğine sağlık.

hristiyanlık
oslem

Güzel Açıklamalarınız İçin Çok Teşekkürler

hristiyanlık
umutlu

Merhaba,
Filmlerde islenen melek rolleri konusunda cok haklisiniz.
Ornek vermek gerekirse Supernatural adli Amerikan dizisinde Tanri'nin melekleri rol aliyor. Ama Isa'nin adi bile gecmiyor.
Filmlerde islenen roller referans alinirken dikkat edilmeli.

Rab sizi bereketlesin,
U'mutlu.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Koruyucu melegimiz var midir? konusuna benzer konular;

Hristiyanlik Dişil Bir Din midir? Bu soruyu ben sormuyorum. Soruyu, Dost Kitapevinin Kultur Kitapligi serisinde cikan Linda Woodhead tarafindan yazilmis "Hristiyanlik" kitabi 7. bolumunde sormus. Kitap genel olarak problem durumlarini Hristiyanlik ile arasina bir mesafe koyarak ele almis. Ve baslikta sordugu soruya kendince cevaplar bulmus. Gunumuzde Bati'da bircok kilisede kadinlar sayica erkeklere ucte iki oraninda ustundur. Bu konuda cok az arastirma yapilmis olmasina karsin guney yarimkurede de ayni oranlarin var oldugu soylenebilir. Hristiyanligin basarisini ve basarisizligini arastirirken yapilmasi gereken, bir dinin farkli cinsler icin cekiciligini incelemek olacaktir. Bu noktada iki seyi aciklamak zorundayiz. Ilk sey, neden kadinlarin kiliselerde cok...

İslam Evrensel Bir Din Midir? Geçtiğimiz günlerde rastladığım yazıların da etkisiyle İslam'ın evrensellik iddiasına cevap verme ihtiyacı hissettim. Örneğin bir İnuit (Eskimo) düşünelim. Kendisi çok dindar bir Müslüman olmakla birlikte Kuzey Kutbu yakınlarında yaşamakta olsun. Ramazan ayı gelmiş çatmış ve haliyle oruç tutmak istemektedir İnuit arkadaşımız. Ramazan ayı kışa denk geldiyse ne ala, sürekli yiyip içebilecektir. Fakat yaza denk geldiyse İnuit arkadaşımız açlıktan ve susuzluktan yavaş yavaş acılı bir şekilde ölecektir maalesef. Arabistan'a mı gitse? Bir Japon düşünelim. Alfabesinde "l" harfi olmadığı için "l" yerine "r" sesi çıkarmasıyla ünlü olan ve bundan ötürü bir dili çok iyi öğrense bile uzun süreler telaffuz sorunu çekebilen bir Japon arkadaşımız,...

HRİSTİYANLIKTA TASAVVUF VAR MIDIR? hz isa'nın incil dışında yazılarının yazıldığı kitaplar var mıdır?

İncil değiştirilmiş midir? Ben dünya dinlerini dolaştım,ateist bile oldum ama incili okurken değişmiş olduğunu sanarak okumuşdum.Fakat okumam bitince "Bu ne güzel kitap böyle dedim.Herşey tutarlı,değişmiş olsa bile sevdim bu kitabı dedim.Özellikle İsa nın sözlerine ve yaptıklarına hayran oldum.

Meleklerin kanatlari var midir? Melek deyince insanlarin kafasinda olusan gorunum insan kiliginda bir varlik ve arkasinda beyaz kanatlardir. Ama bu Kutsal Kitaba dayali bir dusunce degildir. Kelam meleklerin insan gorunumunde belirdiklerini yazar. Ancak bu meleklerin asil gorunumunun insani oldugu anlamina gelmez. Dahasi Kelam meleklerin kanatlari oldugundan cok az bahseder. Ama Kelamda kanatlari oldugu yazili iki cesit melek bulunmaktadir; 1-) Keruvlar ( Cikis 25:20, Ezekel 10 ) 2-) Seraflar ( Isaya 6 )Bunlar buyuk olasilikla rutbece ust duzeyde olan melek cesitleridir. Oyleyse bazi meleklerin kanatlari oldugunu gormekteyiz. Kutsal Kitap bize meleklerin ruhsal varliklar oldugunu soyler ( Ibraniler 1:14 ). Ezekel 10. bolumdeki Keruv ile Isaya 6. bolumdeki...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Melekler : Koruyucu melegimiz var midir?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler