Koruyucu melegimiz var midir?

Koruyucu melegimiz var midir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Melekler : Koruyucu melegimiz var midir? konusu 2455 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj umutlu tarafından gönderildi. Koruyucu melegimiz var midir? Matta 18:10 soyle yazar , " Bu küçüklerden birini bile hor görmekten sakının! Size şunu söyleyeyim, onların göklerdeki melekleri, göklerdeki Babam'ın yüzünü her zaman görürler.." Burdaki " bu kucukler " ya ona inananlar ( ayet 6) ya da ona gelen kucuk cocuklar ( ayet 3-5 ) icin kullanilmis olabilir. Koruyucu melekler konusuna gelince bu bolum anahtar rolunu oynar. Iyi meleklerin koruyup yardimci olduklari (Daniel 6: 20-23, 2 Krallar 6:13-17), ya da gelip bilgi verdikleri (Habercilerin Isleri 7:52-53, Luka 1:11-20 ), yol gosterdikleri ( Matta 1:20-21, Habercilerin Isleri 8:26), ihtiyaclari karsiladiklari ( Yaratilis 21:17-20, 1 Krallar 19: 5-7 ) ve imanlilara hizmette bulunduklari ( Ibraniler 1:14) hakkinda hic bir suphe bulunmamaktadir. Bunlara benzer bir cok ornekleri Kelamda... Koruyucu melegimiz var midir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Koruyucu melegimiz var midir? konusu 2455 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj umutlu tarafından gönderildi.

Koruyucu melegimiz var midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Koruyucu melegimiz var midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-08-07, 19:27
candan

Matta 18:10 soyle yazar , " Bu küçüklerden birini bile hor görmekten sakının! Size şunu söyleyeyim, onların göklerdeki melekleri, göklerdeki Babam'ın yüzünü her zaman görürler.." Burdaki " bu kucukler " ya ona inananlar ( ayet 6) ya da ona gelen kucuk cocuklar ( ayet 3-5 ) icin kullanilmis olabilir. Koruyucu melekler konusuna gelince bu bolum anahtar rolunu oynar. Iyi meleklerin koruyup yardimci olduklari (Daniel 6: 20-23, 2 Krallar 6:13-17), ya da gelip bilgi verdikleri (Habercilerin Isleri 7:52-53, Luka 1:11-20 ), yol gosterdikleri ( Matta 1:20-21, Habercilerin Isleri 8:26), ihtiyaclari karsiladiklari ( Yaratilis 21:17-20, 1 Krallar 19: 5-7 ) ve imanlilara hizmette bulunduklari ( Ibraniler 1:14) hakkinda hic bir suphe bulunmamaktadir. Bunlara benzer bir cok ornekleri Kelamda bulabiliriz.

Her imanliya tahsis edilmis bir melegin olup olmadigi konusunda kesin bir yanit vermek cok zor. Eski Ahitte Israil halkina tahsis edilmis basmelegi ( Mikael) bulunmaktaydi ( Daniel 10:21, 12:1) ancak Kelamin hic bir yerinde kisilere ait bir melek bulundugu yazili degildir ( Bazen kisilere gonserilmis melekler bulunmaktadir ama bu meleklerin kalici olarak gorev yaptiklari yazili degildir). Bir yorumcuya gore yahudilerin koruyucu meleklere olan inanclari Eski ile Yeni Ahit arasindaki donemde olusmasidir. Eski kilise babalarindan bazilari herkese hem iyi hem kotu melek ( kotu olanin kim tarafindan tahsis edildigine inandiklarinindan pek emin degilim) tahsis edildigine inanirlardi. Inanis cesitleri ne olursa olsun koruyucu melek inanci cok eskilere dayanmaktadir.

Koruyucu meleklerin konusu gecen Matta 18:10'e baktigimizda bu meleklerin aktif gorevden ziyade "Goklerdeki Babanin yüzünü her zaman görürler." Aktif gorev yani bizi kayirmak gozetmek meleklerden ziyade Tanri'dan gelen bir seydir. Tv'de sinemalarda melekler hakkinda bir cok filim gosterilmektedir ve cogunda meleklerin koruyucu melek olarak geldikleri islenmektedir. Kelam meleklerin insanustu gicleri ve bilgisi olan ama yaratilmis olan ve Tanri ile asla karsilastirilamiyacak varliklar oldugunu acikca yazmaktadir. Yani meleklere asla tapilinmamalidir ( Cikis 20:1-6, Kolosiler 2:18). Tapinmak sadece Kutsal Uclu birlik olan Tanri'ya olmalidir. Ne yazik ki bir cok filimde melekler Tanri'nin habercileri gorevini yaparken gosterilmekte ve cogunlugunda Tanri Oglu olan Isa mesih'ten bahsedilmemektedir bile. Tanri Yuhanna 5:23 de "Öyle ki, herkes Baba'yı onurlandırdığı gibi Oğul'u onurlandırsın. Oğul'u onurlandırmayan, O'nu gönderen Baba'yı da onurlandırmaz." demektedir.

Tanri melekleri bize hizmette kullanmaktadir. Bence Tanri melekleri bizi Kendi isinde kullandigi gibi kullanmaktadir demek hatali bir dusunce olmaz. Tanri amacina ulasmada ne bize ne de meleklere ihtiyac duyar ama bizi yine de kullanmak icin secer ( Eyup 4:18, 15:15). Sonuc olarak melekler bizim icin teker teker tahsis edilmis olsun olmasin Tanri bize daha buyuk bir garanti vermektedir; eger bizler Mesih'e olan inancimiz sayesinde O'nun cocuklariysak, O herseyi bizim iyiligimiz icin kullanacaktir ( Romalilar 8:28-30) ve Isa Mesih bizi asla terketmiyecektir ( Ibraniler 13:5-6). Eger herseyi bilen her seye kadir seven Tanri bizimle ise yani basimizda melek olmus olmamis ne farkeder????

Derleyen
candan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Koruyucu melegimiz var midir?

Koruyucu melegimiz var midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-08-07, 02:09
beril

sağol kardeşim sonda söylediğine tamamiyle katılıyorum. emeğine sağlık.

Koruyucu melegimiz var midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-04-09, 19:54
oslem

Güzel Açıklamalarınız İçin Çok Teşekkürler

Koruyucu melegimiz var midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-09-09, 21:59
umutlu

Merhaba,
Filmlerde islenen melek rolleri konusunda cok haklisiniz.
Ornek vermek gerekirse Supernatural adli Amerikan dizisinde Tanri'nin melekleri rol aliyor. Ama Isa'nin adi bile gecmiyor.
Filmlerde islenen roller referans alinirken dikkat edilmeli.

Rab sizi bereketlesin,
U'mutlu.

Koruyucu melegimiz var midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Koruyucu melegimiz var midir? konusuna benzer konular;

İsa Mesih ve Meryem Ana'nın ikonaları gerçek midir, tasvir midir? Değindiğim konu şudur ki;Müslümanlar Muhammed'in bir çizili portresi ortada yokken İsa'nın meryem ana'nın fotoğrafları nasıl çizilmiştir ? Gerçek midir sadece tasvir midir?

İncil değiştirilmiş midir? Arasıra şu sorular sorulmaktadır: Hıristiyanların bugün okuduklan İncil sahte midir, İncil değiştirilmiş mi? Kimiler ise açıkça, İncil değiştirilmiş, tahrif edilmiştir, di*ye iddia ediyorlar; bu iddia herkesçe bilinen ve kabul edilen bir gerçek imiş gibi ileri sürülmektedir. Fakat bu iddiayı ispat edecek bir belge ibra edemezler. Bu nevi iddiaları ileri sürenlere göre İncil'in nihai şekli, demek ki bugün elimizde bulunan İncil'in şekli ve metni an*cak dördüncü asrın ilk çeyreğinde, daha doğrusu MS. 325 se*nesinde İznik'te toplanan Konsil tarafından tespit edilmiş. Bu Konsil'de ise Mesih İsa'nın şahsiyeti, mahiyeti ve uluhiyeti tartışılmıştır; İncil'in metinlerinin sahte veya sahih oldu*ğundan ise hiç bahsedilmemiştir. Ayrıca, biraz...

Hristiyanlik Dişil Bir Din midir? Bu soruyu ben sormuyorum. Soruyu, Dost Kitapevinin Kultur Kitapligi serisinde cikan Linda Woodhead tarafindan yazilmis "Hristiyanlik" kitabi 7. bolumunde sormus. Kitap genel olarak problem durumlarini Hristiyanlik ile arasina bir mesafe koyarak ele almis. Ve baslikta sordugu soruya kendince cevaplar bulmus. Gunumuzde Bati'da bircok kilisede kadinlar sayica erkeklere ucte iki oraninda ustundur. Bu konuda cok az arastirma yapilmis olmasina karsin guney yarimkurede de ayni oranlarin var oldugu soylenebilir. Hristiyanligin basarisini ve basarisizligini arastirirken yapilmasi gereken, bir dinin farkli cinsler icin cekiciligini incelemek olacaktir. Bu noktada iki seyi aciklamak zorundayiz. Ilk sey, neden kadinlarin kiliselerde cok daha fazla sayida ve cok daha etkin bir bicimde...

HRİSTİYANLIKTA TASAVVUF VAR MIDIR? hz isa'nın incil dışında yazılarının yazıldığı kitaplar var mıdır?

İncil değiştirilmiş midir? Ben dünya dinlerini dolaştım,ateist bile oldum ama incili okurken değişmiş olduğunu sanarak okumuşdum.Fakat okumam bitince "Bu ne güzel kitap böyle dedim.Herşey tutarlı,değişmiş olsa bile sevdim bu kitabı dedim.Özellikle İsa nın sözlerine ve yaptıklarına hayran oldum.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih